Home » Binnenland » Vreemde trillingen in Groningen geen aardbeving
Vreemde trillingen in Groningen geen aardbeving

Vreemde trillingen in Groningen geen aardbeving

Wat een nieuwe aardbeving in Groningen leek, blijkt nu toch iets anders te zijn. Mensen maakten dinsdagavond melding van trillingen.

Het KNMI meldde niets te zien op de seismologische apparatuur, maar het instituut heeft wel een akoestische knal in de atmosfeer ten noorden van Ameland gemeten.

Even na tien uur dinsdagavond kwam een stroom twitterberichten op gang en ook belden mensen naar media om door te geven dat er een grote aardbeving in Groningen was geweest. Er kwamen ook meldingen uit Drenthe en zuidoost-Friesland.

Gerommel

Veel mensen zeggen gerommel en een knal te hebben gehoord. Ook spreken mensen van trillende ramen en ‘gerammel als een kar met ijzeren wielen’. Mensen dachten ‘even te zweven’ en er zijn veranderingen in de energie gemeten.

Op Twitter meldden inwoners van onder meer Ulrum, Usquert, Middelstum en Loppersum dat ze trillingen hadden gevoeld. Ook mensen in verder weg gelegen plaatsen als de stad Groningen, Assen en Haulerwijk voelden de trillingen.

Oefening

Volgens Defensie zijn er geen oefeningen geweest in het noorden. Wel is er een oefening met F-16’s geweest boven de Waddenzee, maar dat was voor de aardbeving. Volgens een woordvoerder is er zeker geen straaljager door de geluidsbarrière gegaan. Dat mag alleen bij Tiel, en dan alleen overdag. “Wij waren het niet. Ik heb daarvoor op dit moment geen indicaties,” aldus de zegsman.

Op woensdag zegt een woordvoerder van Defensie weer dat de mysterieuze knal wél werd veroorzaakt door een F-16 die door de geluidsbarrière vloog.

Volgens Theo Jurriens van de Rijksuniversiteit Groningen is het waarschijnlijk geen meteoriet geweest. “Dan zouden mensen dat gezien moeten hebben, met dit heldere weer.”

Heeft u de trillingen ook gevoeld? Een melding kunt u kwijt in een reactie onder het artikel.

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

70 comments

 1. Ik zat op dat moment in Schoonloo waar een mega knal was alsof er een ontploffing was en een behoorlijk dreunende grond. Geen enkel ander geluid gehoord.

  (1)
 2. Heb de harde en vreemde ‘knal’ gehoord en het klonk alsof een heel grote lege bestelbus voor het huis de deur behoorlijk hard dichtgooide (klonk hol en blikachtig) waarna de balkondeur enigszins trilde. Ik persoonlijk geloof helemaal niets van het verhaal dat er een F16 door de geluidsbarrière ging, want een dergelijk geluid heb ik vroeger vaak gehoord, maar de knal van gisteren leek daar totaal niet op.

  (1)
 3. Vooraf aan grote aardbevingen en dat vooraf kan weken zijn, vind er wel vaker een grote knal plaats.
  Dit komt omdat er over een groot gebied de bodem enkele millimeters verzakt dat veroorzaakt een vacuüm in de atmosfeer wat vervolgens de knal veroorzaakt, dit betekend dat de bodem over een groot gebied instabiel is.

  (1)
 4. De dijken in Groningen gaan het nooit houden; vroeg of laat is het te laat.

  (0)
 5. Ik woon in de provincie Groningen en heb niets gevoeld of gehoord deze keer.

  (0)
 6. ‘ Vreemde trillingen in Groningen geen aardbeving ‘

  Ja dat zou ik ook zeggen. Komt dat even raar uit, net nu het op betalen aankomt.
  Trouwens in de Noordzee wordt ook geboord.

  (0)
 7. nee tuurlijk geen aardbeving
  dadelijk komen de bewoners in opstand
  en komen de gasboringen in gevaar

  (0)
 8. Zou er onder dat torentje in Den Haag geen olie of gas zitten?

  (0)
 9. Dit is HET bewijs dat die KNMI niet alleen met hun weersvoorspellingen te vertrouwen zijn?

  (0)
 10. Volgens andere berichten wordt er wel boven zee door de geluidsbarriere gegaan.

  http://www.alblasserdamsnieuws.nl/wordpress/2011/11/02/harde-knal-hoorbaar-na-testvlucht-f16-boven-alblasserdam/

  (0)
 11. En toch denk ik dat het een straaljager is geweest.

  (0)
 12. Ik woon bij Bourtange in ZO-Groningen en het was ook hier voelbaar. De ramen trilden, maar verder geen geluid gehoord.
  Ik hoorde 2x trillingen, vlak achter elkaar, niet 1x.

  (0)
 13. Ik woon in het gebied .. Dit is een voorbode .. ik heb dit al vaker gevoeld hier .. ook dan die luchtverplaatsing .. echt ze weten meer dan wij .. Ze (den haag en de NAM ) laten het er op aan komen .. denken jullie nou echt dat ze ons gaan evacueren ?? nee dit is de voorbode van een hele grote klap .. de aarde beweegt voordurend hier .. potjes verschuiven dingen vallen van de tafel als je ze niet steed terug duwd .. de dieren geven het al aan .. dagen voor een beving worden ze onrustig en lopen maar heen en weer .. er is beweging in de diepere lagen , het stort gewoon in .. Echt niet grappig meer kan ik zeggen .. mensen zijn bang en we worden nog uitgelachen ook door veel mensen die er niet mee hoeven dealen .. Ik zeg de aarde schud .. gromt en huilt .. en wij met haar !

  (0)
 14. Mijn broer in Den Andel (Gr.) meldde dit op 4 febr.:
  “Het was weer even trillen vanavond met een raar geluid. Aardbeving met als episch centrum rond Middelstum (hier 12 kilometer vandaan).
  Al de 11e aardbeving in 2014.”

  (0)
 15. Enorm lachwekkend was een man uit Groningen die riep dat hij net de verzakking aan zijn woning had laten repareren en dat er nu na de aarbeving(die dus niet heeft plaatsgevonden) er weer een scheur in zijn uur zit… Een supersonische klap die scheuren in muren slaat blijkbaar, gekker moet het niet worden. Ik kan niet wachten op het stukje vervolg journalistiek alwaar de journalist gaat vragen aan de man hoe het mogelijk is dat een hard knal in de lucht zijn muur kon laten scheuren. Als dit mogelijk is, dan heeft de man de ellende aan zijn huis niet te danken aan aardbevingen maar aan een verschrikkelijk slechte constructie.

  (0)
 16. Mensen moeten voor de gein maar eens de docu ”groningen beeft” kijken.
  Hier komen mensen aan het woord die daar wonen.
  Ik heb iemand gehoord die melde dat ze liegen met dat het een F16 is geweest…!
  Daarbij, zeiden ze op de radio ook ”waarschijnlijk”, waardoor ik dus serieus twijfel of het een F 16 is.

  Wel het meest logische antwoord, maar helaas liegt de overheid hier te vaak over en nu kunnen ze het dus ook niet met zekerheid zeggen, maar waarom zeggen ze het dan?

  (0)
 17. Het is mogelijk dat er ook nu weer walvissen op onze stranden gaan aanspoelen. Net als de vorige keer.

  (0)
 18. Gaan mensen ‘even zweven’ als een straaljager door de geluidsbarriere gaat?

  (0)
 19. [quote name=”Vonzie”]En toch denk ik dat het een straaljager is geweest.[/quote]

  We hebben helaas weinig aan wat mensen denken, maar het zou beter zijn als mensen gaan onderzoeken…

  (0)
 20. Het moet een UFO geweest zijn , met een stel dronken ET’ers die ons uit zaten te lachen

  (0)
 21. Woon ook in het gebied en was met de hond buiten op dat moment. 4 keer een lichte trilling en knallen.

  (0)
 22. Gisteren om iets over 12 maakte ik een foto van de vreemde typische Haarp wolken, van die gerimpelde hier in Rotterdam, die golvende wolken dreven allemaal Noordelijke richting,gisteravond hoorde ik van de aardbeving en even later dat het geen beving was maar een sonic boom! gevoeld en gehoord in friesland, drenthe, Ameland en Groningen, dit zou veroorzaakt door een straaljager!! in zo`n wijde omtrek!! of een meteoor! niemand heeft eerst een vuurbal gezien? Misschien heb ik het mis, maar ik geloof dat HAARP hier verantwoordelijk voor is, gezien de activiteiten de laatste maand, te zien op Spacewheater zelfs een erg hoge magnitude die met roze is aangegeven, ik heb de foto van de Haarp wolken, jammer dat ik die niet kan plaatsen onder dit bericht

  (0)
 23. [quote name=”abtach”][quote name=”Vonzie”]En toch denk ik dat het een straaljager is geweest.[/quote]

  We hebben helaas weinig aan wat mensen denken, maar het zou beter zijn als mensen gaan onderzoeken…[/quote]

  Ja inderdaad, die knallen (en dan heb ik het niet over de F16-knallen) worden trouwens op meerdere plekken op Aarde gehoord en gevoeld, dus zal er hoogstwaarschijnlijk een verband zijn.

  (0)
 24. Een ander raar ding hoorde ik gisteren op het nieuws, ze kunnen in Sotsji garanderen dat er tot de 20e februari sneeuw zal liggen, weet je dat de 4e al? ligt misschien aan mij maar ik vind het een vreemde uitspraak! kan je zoiets garanderen?

  (0)
 25. Om een einde aan de discussie te maken in de media is het heel eenvoudig om te zeggen dat het toch een F16 was. Case closed. Komen ze er zo makkelijk mee weg?

  (0)
 26. [quote name=”fran”]Gaan mensen ‘even zweven’ als een straaljager door de geluidsbarriere gaat?[/quote]
  ja dat gaan ze. de laatste keer dat ik dat heb meegemaakt “zweefde” ik even van de schrik.

  (0)
 27. verkiezingen komen er aan …. dus het was een akoestische knal die zonder reden plaats vond kom op man ik ken kleuters die beter liegen en geloofwaardiger overkomen dan dit !

  (0)
 28. daar komt straks een sinkhole laat ze die schade maar eens vergoeden van omgekomen slachtOFFERS

  (0)
 29. Het was een weerballon…

  (0)
 30. Aurora project?

  (0)
 31. @Lida. Ik heb dezelfde wolken ook gezien en gefotografeerd. En geplaatst op FaceBook. Hier een link https://www.facebook.com/photo.php?fbid=286855394795851&set=o.120482964826830&type=1&theater

  (0)
 32. Meest voor de hand liggende verklaring: geen F16, maar een geheim, experimenteel toestel (scramjet) dat extreem hoge snelheden kan halen maar nog niet bekend is gemaakt aan het publiek. Hoeft ook geen toestel van Defensie te zijn, het lijkt me sterk dat ons klompenleger over dergelijke technologie beschikt. Er was een oefening op de Noordzee aan de gang en daar kwam die Amerikaan even buurten. U mag zelf bedenken of het een eigen ontwerp was, of een toestel gebouwd met wat hulp van ‘boven’.

  (0)
 33. Waarschijnlijk is de HAARP installaties gebruikt voor bepaalde, niet mens vriendelijke doelen. Juist door ontkenning danweer bevesting van Defensie over het verhaal van de F16, geeft mij het bewijs, dat het gebruik van die installatie verborgen moet worden gehouden. En aangezien maar weinig mensen van het bestaan van die installaties afweten, komt het verhaal van defensie geloofwaardig genoeg over, om het grote publiek in het ongewisse te houden.

  (0)
 34. Wij hebben zelf niets gevoeld maar misschien interessant om te melden dat de dag ervoor er zich in de ochtend een beving voordeed van 1,5 waar na mijn moeder mij in de middag belde en ik haar nauwelijks kon verstaan vanwege dat geluid wat mensen wereldwijd horen. Alsof er een enorme gasbrander in de lucht bezig is en zelfs met helder weer geen vliegverkeer waar te nemen. geluid houd vaak lang aan en is zo hard soms dat mensen er bang van worden. Onderzoek heeft niets uitgewezen en de vraag waar dit geluid vandaan komt blijft dan ook een mysterie. Ik kon mijn moeder nauwelijks verstaan en herkende het geluid direct van de vorige keer. Of dit in verband staat met de aardbevingen en gaswinning geen idee. Wat ik wel kan zeggen is dat ik niet vreemd zou staan te kijken als zich er hier een veel grotere beving zal gaan voordoen en wat de persoon hierboven schrijft…een sinkhole valt nooit uit te sluiten en is een reeële mogelijkheid.

  (0)
 35. [quote name=”Lida”]Gisteren om iets over 12 maakte ik een foto van de vreemde typische Haarp wolken, van die gerimpelde hier in Rotterdam, die golvende wolken dreven allemaal Noordelijke richting,gisteravond hoorde ik van de aardbeving en even later dat het geen beving was maar een sonic boom! gevoeld en gehoord in friesland, drenthe, Ameland en Groningen, dit zou veroorzaakt door een straaljager!! in zo`n wijde omtrek!! of een meteoor! niemand heeft eerst een vuurbal gezien? Misschien heb ik het mis, maar ik geloof dat HAARP hier verantwoordelijk voor is, gezien de activiteiten de laatste maand, te zien op Spacewheater zelfs een erg hoge magnitude die met roze is aangegeven, ik heb de foto van de Haarp wolken, jammer dat ik die niet kan plaatsen onder dit bericht[/quote]
  Haarp is al vanaf vorig jaar April 2013 uit de lucht dus zoek even een andere boosdoener.

  (0)
 36. [quote name=”Herman”][quote name=”Lida”]Gisteren om iets over 12 maakte ik een foto van de vreemde typische Haarp wolken, van die gerimpelde hier in Rotterdam, die golvende wolken dreven allemaal Noordelijke richting,gisteravond hoorde ik van de aardbeving en even later dat het geen beving was maar een sonic boom! gevoeld en gehoord in friesland, drenthe, Ameland en Groningen, dit zou veroorzaakt door een straaljager!! in zo`n wijde omtrek!! of een meteoor! niemand heeft eerst een vuurbal gezien? Misschien heb ik het mis, maar ik geloof dat HAARP hier verantwoordelijk voor is, gezien de activiteiten de laatste maand, te zien op Spacewheater zelfs een erg hoge magnitude die met roze is aangegeven, ik heb de foto van de Haarp wolken, jammer dat ik die niet kan plaatsen onder dit bericht[/quote]
  Haarp is al vanaf vorig jaar April 2013 uit de lucht dus zoek even een andere boosdoener.[/quote]

  Degene die beweerd dat HAARP sinds april 2013 uit de lucht is, heeft kennelijk de werking van de installaties, met de bijbehorende verschijnselen niet begrepen.

  (0)
 37. [quote name=”Bammetje”]@Lida. Ik heb dezelfde wolken ook gezien en gefotografeerd. En geplaatst op FaceBook. Hier een link https://www.facebook.com/photo.php?fbid=286855394795851&set=o.120482964826830&type=1&theater[/quote]
  Okee Bammetje, dan ben ik niet de enige, waarschijnlijk hebben ze Haarp weer opgestart,hier een link waarin een actieve Haarp word getoond: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=286855394795851&set=o.120482964826830&type=1&theater

  (0)
 38. [quote name=”Herman”][quote name=”Lida”]Gisteren om iets over 12 maakte ik een foto van de vreemde typische Haarp wolken, van die gerimpelde hier in Rotterdam, die golvende wolken dreven allemaal Noordelijke richting,gisteravond hoorde ik van de aardbeving en even later dat het geen beving was maar een sonic boom! gevoeld en gehoord in friesland, drenthe, Ameland en Groningen, dit zou veroorzaakt door een straaljager!! in zo`n wijde omtrek!! of een meteoor! niemand heeft eerst een vuurbal gezien? Misschien heb ik het mis, maar ik geloof dat HAARP hier verantwoordelijk voor is, gezien de activiteiten de laatste maand, te zien op Spacewheater zelfs een erg hoge magnitude die met roze is aangegeven, ik heb de foto van de Haarp wolken, jammer dat ik die niet kan plaatsen onder dit bericht[/quote]
  Haarp is al vanaf vorig jaar April 2013 uit de lucht dus zoek even een andere boosdoener.[/quote]

  hier een link! kijk onder other Addons naar Haarp activiteit kijk op de getoonde kaartjes en datum , https://www.facebook.com/photo.php?fbid=286855394795851&set=o.120482964826830&type=1&theater

  (0)
 39. @Herman Wordt wakker HAARP is overgenomen door DARPA en bovendien zijn er veel meer ELF installaties op deze planeet
  http://climateviewer.com/haarp-sky-heater-map.html

  (0)
 40. Volgens het NOS journaal van 20uur is het toch een straaljager.

  nos.nl/uitzendingen/15568-nos-journaal-2000.htm

  Start bij de 8:00e minuut.

  Dat is voor iedereen, vooral van het bestuur van dit land de beste & gemakkelijkste uitleg.
  Bij het leger moeten ze (nog beter) leren luisteren naar de politiek.

  Groeten 🙂

  (0)
 41. [quote name=”Silber eye”]Vooraf aan grote aardbevingen en dat vooraf kan weken zijn, vind er wel vaker een grote knal plaats.
  Dit komt omdat er over een groot gebied de bodem enkele millimeters verzakt dat veroorzaakt een vacuüm in de atmosfeer wat vervolgens de knal veroorzaakt, dit betekend dat de bodem over een groot gebied instabiel is.[/quote]

  Vandaar ook dat gevoel “even te zweven” waar mensen melding van maakte…..

  (0)
 42. F16 kom op ze mogen alleen vliegen door de geluidsbariere als er iets is anders niet waarschijnlijk een meteoor verder niets allemaal leugens wat ze zeggen 😉

  (0)
 43. [quote name=”Herman”][quote name=”Lida”]Gisteren om iets over 12 maakte ik een foto van de vreemde typische Haarp wolken, van die gerimpelde hier in Rotterdam, die golvende wolken dreven allemaal Noordelijke richting,gisteravond hoorde ik van de aardbeving en even later dat het geen beving was maar een sonic boom! gevoeld en gehoord in friesland, drenthe, Ameland en Groningen, dit zou veroorzaakt door een straaljager!! in zo`n wijde omtrek!! of een meteoor! niemand heeft eerst een vuurbal gezien? Misschien heb ik het mis, maar ik geloof dat HAARP hier verantwoordelijk voor is, gezien de activiteiten de laatste maand, te zien op Spacewheater zelfs een erg hoge magnitude die met roze is aangegeven, ik heb de foto van de Haarp wolken, jammer dat ik die niet kan plaatsen onder dit bericht[/quote]
  Haarp is al vanaf vorig jaar April 2013 uit de lucht dus zoek even een andere boosdoener.[/quote]

  Stond zeker in de telegraaf ?

  (0)
 44. [quote name=”RRR”][quote name=”Herman”][quote name=”Lida”]Gisteren om iets over 12 maakte ik een foto van de vreemde typische Haarp wolken, van die gerimpelde hier in Rotterdam, die golvende wolken dreven allemaal Noordelijke richting,gisteravond hoorde ik van de aardbeving en even later dat het geen beving was maar een sonic boom! gevoeld en gehoord in friesland, drenthe, Ameland en Groningen, dit zou veroorzaakt door een straaljager!! in zo`n wijde omtrek!! of een meteoor! niemand heeft eerst een vuurbal gezien? Misschien heb ik het mis, maar ik geloof dat HAARP hier verantwoordelijk voor is, gezien de activiteiten de laatste maand, te zien op Spacewheater zelfs een erg hoge magnitude die met roze is aangegeven, ik heb de foto van de Haarp wolken, jammer dat ik die niet kan plaatsen onder dit bericht[/quote]
  Haarp is al vanaf vorig jaar April 2013 uit de lucht dus zoek even een andere boosdoener.[/quote]

  Stond zeker in de telegraaf ?[/quote]

  ”Magnitude” zeg dan gewoon op de schaal van Richter, En als jij denkt dat Haarp aardbevingen doet veroorzaken terwijl dit station vorig jaar Mei 2013 is gesloten. Waar praten wij dan nog over, jammer van de energie, droom maar lekker verder.

  (0)
 45. [quote name=”Lida”]Een ander raar ding hoorde ik gisteren op het nieuws, ze kunnen in Sotsji garanderen dat er tot de 20e februari sneeuw zal liggen, weet je dat de 4e al? ligt misschien aan mij maar ik vind het een vreemde uitspraak! kan je zoiets garanderen?[/quote]

  Weet wat een nog veel vreemdere uitspraak is dat je gelooft dat Haarp aardbevingen veroorzaakt.

  (0)
 46. 28 januari jl is er met scherp geoefend op de waddenzee. Beelden zijn te vinden via Google. Toen waren er ook geen knallen of trillingen. Dus laten we even helder bij de les blijven en dus niet gaan geloven wat de media zegt. Terwijl defensie nog liet weten een half uur voor al het gedoe aan de grond stond. 2 harde knallen achter elkaar zorgden voor trillerij op de ramen in zuidbroek terwijl in Leeuwarden van 1 knal de scheuren in de voor gevel zaten. Dit is weer iets waar je niet achter gaat komen.

  (0)
 47. Ik heb het gehoord en gevoeld, zei nog tegen mn vriend wat is dat, voelde jij dat ook dat de grond trilde? Woon in het noorden van Drenthe. Vond het een rare knal leek op een soort onweer.

  (0)
 48. [quote name=”Silber eye”]Vooraf aan grote aardbevingen en dat vooraf kan weken zijn, vind er wel vaker een grote knal plaats.
  Dit komt omdat er over een groot gebied de bodem enkele millimeters verzakt dat veroorzaakt een vacuüm in de atmosfeer wat vervolgens de knal veroorzaakt, dit betekend dat de bodem over een groot gebied instabiel is.[/quote]

  Alsjeblieft zeg, een knal door vacuüm in de atmosfeer omdat de bodem zakt? Jij maakt het wel heel mooi!
  Heb je die theorie zelf bedacht?

  (0)
 49. [quote name=”ezel”][quote name=”Herman”][quote name=”Lida”]Gisteren om iets over 12 maakte ik een foto van de vreemde typische Haarp wolken, van die gerimpelde hier in Rotterdam, die golvende wolken dreven allemaal Noordelijke richting,gisteravond hoorde ik van de aardbeving en even later dat het geen beving was maar een sonic boom! gevoeld en gehoord in friesland, drenthe, Ameland en Groningen, dit zou veroorzaakt door een straaljager!! in zo`n wijde omtrek!! of een meteoor! niemand heeft eerst een vuurbal gezien? Misschien heb ik het mis, maar ik geloof dat HAARP hier verantwoordelijk voor is, gezien de activiteiten de laatste maand, te zien op Spacewheater zelfs een erg hoge magnitude die met roze is aangegeven, ik heb de foto van de Haarp wolken, jammer dat ik die niet kan plaatsen onder dit bericht[/quote]
  Haarp is al vanaf vorig jaar April 2013 uit de lucht dus zoek even een andere boosdoener.[/quote]

  Degene die beweerd dat HAARP sinds april 2013 uit de lucht is, heeft kennelijk de werking van de installaties, met de bijbehorende verschijnselen niet begrepen.[/quote]
  als je denkt dat HAARP aardbevingen veroorzaakt ook niet.

  (0)
 50. [quote name=”grijzemuis”]Ik heb het gehoord en gevoeld, zei nog tegen mn vriend wat is dat, voelde jij dat ook dat de grond trilde? Woon in het noorden van Drenthe. Vond het een rare knal leek op een soort onweer.[/quote]
  Voor alle twijfelaars.Wat er gevoeld wordt is een werking van de planeet die al een tijdje aan het slippen is.De poolen zijn langzaam aan het schiften,Dus de platen waar de continenten op rusten zijn dan ook aan het verschuiven.De knal(len)zijn het gevolg van de energie verplaatsingen.Dit gebeurd overal op de planeet.

  (0)
 51. [quote name=”Silber eye”]Vooraf aan grote aardbevingen en dat vooraf kan weken zijn, vind er wel vaker een grote knal plaats.
  Dit komt omdat er over een groot gebied de bodem enkele millimeters verzakt dat veroorzaakt een vacuüm in de atmosfeer wat vervolgens de knal veroorzaakt, dit betekend dat de bodem over een groot gebied instabiel is.[/quote]
  inderdaad, heb het ook gelezen, aardkorst is instabiel.

  (0)
 52. Jongens, zoals vele mensen hier al aangeven, die trillingen komen van de platen af waar de continenten op rusten. Maar de reden erachter is, dat er een Poolshift aan komt… Zeer binnenkort!

  (0)
 53. [quote name=”Sissy”]Wij hebben zelf niets gevoeld maar misschien interessant om te melden dat de dag ervoor er zich in de ochtend een beving voordeed van 1,5 waar na mijn moeder mij in de middag belde en ik haar nauwelijks kon verstaan vanwege dat geluid wat mensen wereldwijd horen. Alsof er een enorme gasbrander in de lucht bezig is en zelfs met helder weer geen vliegverkeer waar te nemen. geluid houd vaak lang aan en is zo hard soms dat mensen er bang van worden. Onderzoek heeft niets uitgewezen en de vraag waar dit geluid vandaan komt blijft dan ook een mysterie. Ik kon mijn moeder nauwelijks verstaan en herkende het geluid direct van de vorige keer. Of dit in verband staat met de aardbevingen en gaswinning geen idee. Wat ik wel kan zeggen is dat ik niet vreemd zou staan te kijken als zich er hier een veel grotere beving zal gaan voordoen en wat de persoon hierboven schrijft…een sinkhole valt nooit uit te sluiten en is een reeële mogelijkheid.[/quote]

  He bah, beetje positiever hoor, ik woon hier toevallig wel pal op die gasbel!!! Ik heb helemaal geen zin in een sinkhole!

  (0)
 54. [quote name=”Jonathan Archer”]Jongens, zoals vele mensen hier al aangeven, die trillingen komen van de platen af waar de continenten op rusten. Maar de reden erachter is, dat er een Poolshift aan komt… Zeer binnenkort![/quote]

  Ja dat roepen ze al zo lang!

  (0)
 55. [quote name=”grijzemuis”]Ik heb het gehoord en gevoeld, zei nog tegen mn vriend wat is dat, voelde jij dat ook dat de grond trilde? Woon in het noorden van Drenthe. Vond het een rare knal leek op een soort onweer.[/quote]

  Ik heb die trilling ook in het Drents Friese Woud gevoeld!!! mijn tafel waar ik aan werkte trilde ineens:-)

  (0)
 56. Ik respecteer ieder die een andere mening heeft en niet vindt dat het Haarp zou kunnen zijn, ik deel MIJN Visie,ik wacht nog steeds wel op een andere goed gefundeerde uitleg en niet die van een f 16,misschien willen de tegenstanders van het Haarp idee dan verklaren wat het dan wel is? Want wat ik tot nu toe aan andere verklaringen heb gelezen komt net zo (on(zinnig over.Ik zie wat ik zie en voel wat ik voel en daar vertrouw ik op als zijnde goed of fout, regeringen en het militaire systeem zal heus niet aan jou of mij vertellen waar ze werkelijk mee bezig zijn, en wie gelooft dat de de media ons de waarheid verteld wens ik veel succes met hun goedgelovigheid!

  (0)
 57. Ik woon in de provincie Groningen, een half uur geleden (rond 18.00), hoorde ik weer dat geluid wat op een grote gasbrander lijkt. Dit geluid heb ik wel vaker gehoord, het zijn niet de nabranders van straaljagers. Die komen hier regelmatig over, maar die klinken toch anders.
  Ik kon het helaas niet zien wat voor voertuig het ”gasbrander” geluid heeft veroorzaakt want het is bewolkt hier.

  (0)
 58. Of HAARP nu echt uit staat?

  Wij geloven toch direct wat onze brave NAVO partners ons vertellen?
  Ze hebben toch immers het allerbeste met de mensheid voor?
  Waarom zouden ze liegen?
  Ze spreken immers altijd de waarheid!
  Ze zijn niet achterdochtig, maar ze houden u wel goed in de gaten.
  Ik snap het probleem niet zo…
  Ze (USA) hebben voor uw veiligheid meer dan 900 basis over 130 landen.
  Ze hebben slechts iets meer dan 1 miljoen mensen met absolute geheimhouding in de USA.
  Niks mis mee, toch?
  Zeur niet zo!

  :o)))))

  Ter overweging:
  Weather Modification 101 = Dutchsinse video response to Dr. Mahar Lagmay and ABS-CBN News (ANC) – YouTube

  youtube.com/watch?v=ogpNcknyGjg

  (0)
 59. Max1 en Mirakel,Had er even bij moeten melden dat ik zelf ook op de bel in Groningen woon en mijn moeder in Sappemeer (Hoogezand-Sappemeer). Lees nu net dat het geluid van een enorme gasbrander zich weer heeft voorgedaan in de stad Groningen. Reactie op sinkhole was i.v.m. eerdere opmerking dat zoiets mogelijk is. Maar lijkt me nu op dit moment verstandig ons te gaan richten op wat er nu gaande is en dat is dat heel simpel dat er levens op het spel staan. Voor vele mensen is iedere dag een nachtmerrie, nooit weten of en wanneer de grote klapper komt. Enige alternatief is vrije energie en het samenbrengen van de noordelijke provincies. Nam = Shell = One of those…wat ik daarmee wil zeggen, ze gaan niet stoppen, niet minderen en we zitten gevangen met z’n allen op een enorm stuk grond die elk moment onze families uit elkaar kan rukken door willens en wetens door te gaan hun zakken vol te pompen met bloedgeld. We hebben lang genoeg geduld getoond, het is over. Het is nu echt genoeg.

  (0)
 60. Nederland is net als ieder land bevatteljk voor aardbevingen, er lopen scheuren recht door het land , de héle aarde is aan het wrikken. we mogen blij zijn als het hierbij blijft ,echter volgens de profetieen zal er een WERELDWIJDE grote aardbeving gaan plaatsvinden. Vluchten kan niet meer kzou niet weten hoe, vluchten kan niet meer….http://www.youtube.com/watch?v=sE2yz-L64ag

  (0)
 61. En alle muziek die overblijft is de suppersonische Boem… vluchten kan niet meer

  (0)
 62. Jipppie, Haarp is weer es van stal gehaald. Is er ergens een natuurlijke ramp ??? Nee natuurlijk niet, moeder natuur doet zoiets niet, tis altijd Haarp. De rest is opzich nog veel mooier, de aarde die verzakt en een vacuüm verzoorzaakt ????? Tsja, geen idee op welke principes dat gebaseerd mag zijn.

  woon zelf in Groningen en maak me nergens druk om, maar denk wel veel aan de mensen die in de holle aarde wonen, daar moet het dan nog wel veel erger trillen dan erboven op, gelukkig zijn die Nazi’s en stammen van Juda wel wat gewend 😛

  (0)
 63. [quote name=”kim”]En alle muziek die overblijft is de suppersonische Boem… vluchten kan niet meer[/quote]
  neen vluchten zal niet meer lukken, maar je aanpassen wel, geestelijk alsook lichamelijk. De mens is tot meer in staat dan wat ze ons nu voorschotelen, metro dodo boulot. Laat de moed niet zakken

  (0)
 64. Voor wat het waard is: Rond 22.00 heb ik -ik denk dezelfde- knal ook gehoord in Spijkenisse (ZH) Dacht zelf aan verlaat vuurwerk, maar als ik dit hier zo lees…?

  (0)
 65. #59 Sissy 06-02-2014 22:32

  Sissy,

  Alles in het universum is energie.
  Wij zijn verbonden met de Aarde. We bestaan uit dezelfde elementen. Dit is de sleutel.
  We moeten Nu echter positieve & liefdevolle energie naar de Aarde uitstralen.(geleerd van wisdomkeepers) Praat en mediteer met onze Aarde. Angst (negatieve energie) is een zeer slechte raadgever.De(‘schoonmaak’)energie uit de kosmos wordt steeds sterker, voorspelt door inheemse volkeren. Het aardmagnetisme verzwakt. zie het beachen van veel walvissen & dolfijnen. Ook de aardbevingen zullen (wereldwijd) sterker worden.

  De natives hebben deze ‘problemen’ honderden jaren geleden voorspelt, en ze bieden nu ook een oplossing.

  Ik help mee 🙂 (mediteren, praten met onze Aarde & luisteren naar wisdomkeepers)
  Ik ben verbonden met de Aarde.(aura)

  WIJ kunnen de Aarde weer in balans brengen, zie filmpjes >

  BlueThunder Speaks Coming Together in Ceremony:

  http://youtu.be/nCgqqpAVu74

  The Spirit Told Us How to Prepare for Armageddon:

  http://youtu.be/lrQ8iNqXgy4

  (0)
 66. Ze verwachten een Astroïde-inslag op Aarde; gaat dat een tsunami voor Groningen veroorzaken en zodat de dijken het niet houden?

  (0)
 67. [quote name=”Herman”][quote name=”Lida”]Een ander raar ding hoorde ik gisteren op het nieuws, ze kunnen in Sotsji garanderen dat er tot de 20e februari sneeuw zal liggen, weet je dat de 4e al? ligt misschien aan mij maar ik vind het een vreemde uitspraak! kan je zoiets garanderen?[/quote]

  Weet wat een nog veel vreemdere uitspraak is dat je gelooft dat Haarp aardbevingen veroorzaakt.[/quote]
  wat te denken van Haiti,En wat nu in california gebeurd.Weer manipulatie zoals ook nu in rusland er moet sneeuw blijven liggen voor de winter spelen.Wake-up.

  (0)
 68. [quote name=”050 Grunn”]Jipppie, Haarp is weer es van stal gehaald…..
  Tsja, geen idee op welke principes dat gebaseerd mag zijn.

  woon …, gelukkig zijn die Nazi’s en stammen van Juda wel wat gewend :P[/quote]

  Ik zal je nog een link geven:

  Destructive Weather Patterns And HAARP – Scientists Investigate A Possible Connection (VIDEO)
  thesleuthjournal.com/destructive-weather-patterns-and-haarp-scientists-
  investigate-a-possible-connection

  Over Nazi’s?

  We leven in een wereld van Koninkrijken.
  Dat wil zeggen:
  We leven in een wereld van Koning RIJKEN.

  Presscore
  http://presscore.ca/2012/

  Even geduld a.u.b:

  The PRESS Core website has unlimited bandwidth and disk space. The extremely slow loading of the website and exceeded resource limit errors are due to ongoing Denial of Service attacks….

  Voorbeeld:

  The root of all evil.
  The US and European Financial Crisis were orchestrated at the Vatican.

  Image of the Beast in plain sight.
  To serve and protect the Crown with bloodshed.
  The Crown = Lucifer’s Crown.
  JFK Fourth Reich warning.

  Federal Reserve forfeited for violations of law.
  The Fed of New York (controls the whole US Fed) works for the Vatican. The 1980s book “Vatican Billions” revealed; “The Vatican has large investments with the Rothschilds of Britain, France and America, with the Hambros Bank, with the Credit Suisse in London and Zurich. In the US it has large investments with the Morgan Bank, the Chase-Manhattan Bank, the First Nat Bank of New York, the Bankers Trust Comp, and others.” “The Vatican has billions of shares in the most powerful int. corp. such as Gulf Oil, Shell, Gen Mot, Bethlehem Steel, GE, IBM, T.W.A., etc.”

  (0)
 69. Gaan we weer met de woordspelletjes.
  Als of nederlands een wereldtaal is, in engeland zouden ze dan Dom zijn ?
  Kingdom ????
  Nazi’s en stammen van Juda sloeg op een eerder topic waar werd gesteld dat die dus in de holle aarde zouden wonen.

  En zoals er duidelijk staat, possible, mogelijk dus, geen vast staand feit dus.

  Als de Cabal, Illuminatie of hoe je ze ook wilt noemen de mensheid zou willen decimeren tot 500 000 ( Georgia Guidstones ) dan was dat al gebeurd.
  En mbt Haiti, daar is een aardbeving geweest, erg genoeg, maar om daar Haarp nu van te beschuldigen. En sneeuw is niet zo heel moeilijk te maken hoor PB, als de temp maar goed is, zijn ze in de Alpen ook experts in, sneeuwkannonen noemen ze dat.

  (0)
 70. Het schijnt niet alleen in Groningen voor te komen kijk in de volgende recente aflevering van David Icke op +/- 18.45 minuten

  http://www.youtube.com/watch?v=lJWcXR4j97k#t=1148

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *