Home » Binnenland » VIDEO: We zijn het zat!
VIDEO: We zijn het zat

VIDEO: We zijn het zat!

Aan de ene kant worden er steeds meer bonussen uitgedeeld, maar aan de andere kant moet er steeds meer worden bezuinigd. De toenemende ongelijkheid in de samenleving zorgt voor een groeiend gevoel van onbehagen onder de bevolking.

Financieel geograaf Edward Engelen pleit voor drastische hervormingen binnen de financiële sector, maar er verandert weinig. Banken blijven succesvol lobbyen tegen nieuwe regels en politici houden zich vooral bezig met dagkoersen. Burgers voelen zich machteloos en raken steeds minder geïnteresseerd in de politiek. Waar blijft de opstand?

Stemmen heeft steeds minder zin, omdat gekozenen de belangen van de kiezer steeds minder op het netvlies hebben. In Brussel zorgt een leger van 15.000 lobbyisten ervoor dat de burger niet centraal wordt gesteld. De macht van democratisch gekozen parlementen valt steeds meer in handen van het bedrijfsleven en internationale instituties.

De Belgische schrijver David van Reybrouck constateerde enkele jaren geleden dat de democratie in zijn land er slecht aan toe is. Hij organiseerde een burgerforum om meer aandacht te vragen voor wat de burgers willen. Door de vastgelopen formatie na de verkiezingen in 2010, besefte Van Reybrouck dat België tegen de grenzen van de democratie aanbotste.

Razendsnelle communicatie werkt verlammend voor de politiek. De democratie is aan het verworden tot de dictatuur van de verkiezingen, aldus Van Reybrouck.

Bekijk hieronder de aflevering ‘We zijn het zat!’ van Tegenlicht:

[VPRO]

14 comments

 1. SaLuSa zegt; ‘Individueel kunnen jullie de mensen rond jullie verzekeren dat totale vrede eerder zal terugkeren dan je zou verwachten.’, hetgeen betekent dat de corrupte machtspolitiek zal verdwijnen.
  Of dit met of zonder een opstand gaat geschieden, dat weet ik niet.

  (7)
 2. Facebook: burgerverzet

  (5)
 3. Verslaaft aan de suiker zoals wij zijn hebben de industrieele conglomeraten ons dus in de houtgreep van de apathie, telkens als er verkiezingen zijn geweest mogen de nieuwe regenten van de oude orden een gesprekje hebben in het torentje daar worden zijn kennelijk onder hypnose gebracht en krijgen daar de orders om ouden van dagen uit hun welverdiende onderkomens te jagen, voedseluitdeelcentra’s straffeloos te beroven van hun middelen/gelden enzovoort, alles word er aan gedaan om de burger te beroven van een fatsoenlijk bestaan door bijvoorbeeld goedkopere arbeidskrachten/slaven binnen de grenzen te halen.
  Mochten de Russen plannen hebben het vrije westen aan te tasten in hun macht zoals dat zich nu lijkt te ontplooien dan kan dat zeer verhelderend zijn, uiteindelijk heeft Europa geen adequate legermacht dan alleen een nucleaire paraplu maar kan deze niet tijdig inzetten ter verdediging omreden verdeeldheid en ook zullen hele volksstammen opstaan zij zullen het bekende Germaanse credo scanderen, liever dood dan slaaf in werkelijkheid zijn we nu slaaf verdoofd door apathie en door te pogen te overleven tussen de huidige gelegaliseerde rijke roversbenden.
  Dat kan niet eeuwig duren “volkeren zullen komen volkeren zullen gaan”.

  (8)
 4. We zijn al te ver heen ! “opstand “??? Hier ?? In Nederland ?? Laat me niet lachen, daar is men te onverschillig voor. Dat mogen “anderen” doen.
  Wie doet er Maandag AS. Mee Met De Acties v.d. Chauffeurs ???? 10, 20, 30, 40 man ??
  Of beginnen zij in GROTE getale met de kenbaar maken van de al langer opgekropte onvrede ???
  Wij zullen zien of de Nederland gemobiliseerd kan worden………………. tot maandag………

  (5)
 5. WhaHAHAHA opstand…. opstand komt er alleen als het over iemands eigen beurs gaat of als je oud bent of juist heel jong. Alles ertussen in doet niet mee kennelijk. Kijk nu voor de aardigheid eens heel goed naar de foto die bij dit artikeltje hoort. Wat zie je dan voorop rijden? Juist, politie op motor helemaal vooraan in de stoet en alles onder controle. De regering lacht zich letterlijk het hoedje en wij,…. blerende schapen lopen er wel achteraan en zwaaien met een oranje vlaggetje en komen alleen in het verweer als er op onze eigen bankrekening weer wat minder staat. Maar blijf vooral lachen, want het is net een circusact met allemaal linkse of nog beter linke pipo’ s in dit land en het wordt steeds leuker. Zelfs wanneer de atoombom zou vallen, slaapt Nederland gewoon verder. Welterusten!

  (4)
 6. Ik denk dat je niet al te veel moet luisteren naar SaluSa , wie dat ook moge zijn, het is 1 van de zovelen die zonder ook maar iets tot de conclusie komt dat vrede zal overheersen en dat we ooit vrij zullen zijn (het zullen wel weer stemmen in z’n of haar hoofd zijn), tja, dat kan ik ook wel voorspellen want dat zal ongetwijfeld zo zijn, in duizend jaar of 10 duizend jaar zal het er vast anders uitzien.
  Dus wachten op wereldvrede en blind doorgaan met onze levens is de enige optie ?? , dat zal ook wel maar vergeet niet dat dagelijks mensen het leven laten om ondergronds wel te knokken tegen de gevestigde orde.
  Persoonlijk denk ik dat het niet veel zal uithalen, we zijn al duizenden jaren slaven en ik zou niet weten waarom dat zou gaan veranderen, de elite zat er , zit er, en zal er altijd blijven zitten zolang wij rustig blijven, en blijven we niet rustig dan krijgen we massaal op ons donder, een ziekte hier, een bacterie daar, een vieze bom, etc.. etc.. , die zweep die ze vroeger gebruikten is nu ingewisseld voor de TV, internet, Radio, satellieten , RFID chips etc..etc.. , er is niks veranderd en er zal niks veranderen, dat is niet negatief denken maar realistisch, tis niet leuk maar leef je leven want denk niet dat je er wereldwijd zoveel invloed op hebt.
  Wij kunnen ons druk maken om dit soort zaken maar op 80% van de wereld proberen menselijk dagelijks voor eten te zorgen ipv ik die hier met een volle buik en teveel overgewicht het internet zit te checken naar aliens en de elite, kortom, het gaat er maar om waar je je druk over maakt.
  Als ik een hongerig afrikaantje ga vertellen over de elite en de bankiers en aliens dan zal hij vriendelijk excuseren voor het feit dat ie geen tijd heeft voor die onzin want hij moet op zoek naar voedsel.
  Wij als rijke dikke westerlingen kunnen zich druk maken om deze onzin maar zoals ik zei, 80 % van de wereldbevolking zal het een rotzorg zijn en leven naar onze standaarden gekeken nog in het jaar 1900.

  (4)
 7. Ten eerste; donder nou s op met die salusa troep jongens. ik lees dat hier al 10 jaar volgens mij. ten 2e, boefen zijn nog 1 van de weinige mensen die een open mind hebben en out-of the box denken. ik woon vlak bij een bocht, in de middle of nowhere, er rijd bijna nooit iemand je tegemoet en dus kan je de binnenbocht nemen wat je terugschakelen en remmen scheelt. soms ga ik daar zitten om te kijken hoeveelmensen er nou echt voor helemaal af remmen tot bijna stil terwijl ze ook in hun 3 erdoor heenkunnen. maar dan moeten ze over het lijntje. heeel soms is r ns een held die het aandurft en wat blijkt het zijn altijd dezelfde mensen die als het kan de makkelijke weg nemen. 99 v d 100 echter nemen allemaal doe moeilijke route terwijl zelfs n demente ziet dat dat op dat moment totale onzin is.
  Dat is het probleem. de mensen durven niks. mensen hun denken is compleet beperkt zonder dat de meeste het doorhebben. het verplichte ziekenfonds = tegen de grondwet!! nederland had nee gestemd met het referendum over wel of niet bij europa en wat zien we? ze hadden schijt aan ons.
  wie denkt dat de financiele crisis toeval is, mag nog wel ns n paar jaartjes aan zn huiswerk gaan. er komt een nieuwe crisis aan of zelfde maar fase 2 net wat je wil. nog veeeeel meer mensen gaan failiet de komende tijd enbedrijven. EN WEET JE???? HET IS DE BEDOELING. 25 JAAR TERUG WAS AL TE LEZEN WAARDOOR DEZE DINGEN GEPLAND ZIJN. WIJ WORDEN MET ZN ALLEN, INDIVIDUEEL MAAR OOK ALS VOLK NET ZO VEEL GEPEST TOT WE BIJNA UIT ONS DAK GAAN MAAR NET NIET. JAAR NA JAAR NA JAAR NA JAAR…… FINANCIELE, MORELE EN PSYGISCHE UITPUTTING IS WAAR ZE ONS ALLEN AAN HET ONDERWERPEN ZIJN.

  ALS JE WAT WIL DOEN MOETJE STOPPEN MET WERKEN,OVERSPANNEN MELDEN BIJDE DOKTER ENSTOPPENMET WERKEN MET ZE ALLEN. SIMPLE AS THAT!!! EN ANDERS NIET ZEUREN A.U.B.

  HET GROS VAN DE MENSEN IS TE DOM OM OOK MAAR N FRACTIE TE BEGRIJPEN VAN HOE HET WERKT OP DEZE WERELD. LKKR GTST EN VOETBAL KIJKEN MET ZE ALLEN.

  PEACE

  (4)
 8. Juist ….
  Maar hebben ze dat ook echt door..?
  En kan het hun wat schelen ?
  Poetin met eerst op de Scheveningse pier staan voor dat men wakker wordt.
  Misschien is dat wel beter ook, en hebben de Rothschilds en Bilderbergers zich vergist in een Wakkere ..? Poetin ..hij die waarschijnlijk (hoe achterlijk het er ook uitziet) de mensheid voor de totale slavernij kan behoeden …??
  Ik ben bang dat hij te laat is met zijn verzet..en dat elke stap dat hij verder richting het westen zet de vinger dichter naar de atoomknop zal bewegen.
  Met als excuses we zijn numeriek duidelijk in de minderheid ..maar een half miljoen soldaten pleuren we gewoon wat tactische atoombommen op..
  Jammer dan voor Oost Europa.. maar het is nou eenmaal oorlog in in elke oorlog vallen slachtoffers.
  Met alle ellende van dien ..
  We zullen zien wat er aankomende dagen gaat gebeuren ..als er wat gebeurd hoop ik dat we weer een paar weken verder zijn ..zonder totale oorlog..

  (2)
 9. Vrede bereiken met een opstand. Als dat zou gebeuren zou het wel heel erg lijken op de ”oorlogen voor democratie”.
  Vuur met vuur bestrijden in deze situatie is ontzettend, maar dan ook ontzettend hypocriet.

  (1)
 10. Mensen blijven groepsdieren en het feit dat er hier ooit een dood persoon de meeste stemmen kreeg tijdens de verkiezingen laat evenzogoed zien dat men hier ook in staat is tot het maken van irrationele keuzes.

  (1)
 11. de koestier poeste postkoest

  Tragisch. Of niet soms. De maatschappij is totaal verlamd. Behalve de boeven dan.

  (1)
 12. de koestier poeste postkoest

  Salusa kan zo veel zeggen. Doet ie ook. Al jaaaren.

  (1)
 13. Geef het volk brood en spelen zei eens een groot Romeins leider…
  En daar luistert men naar., naar die leider.
  Julius..was zijn naam.
  Een gehaaide despoot die iedereen die voor zijn voeten kwam de Arena in stuurde ..Brood en spelen …met de leeuwen ja ..
  Ter vermaak van het klootjesvolk.
  Je hebt gelijk Han ..maar de gevestigde macht ..heeft teveel macht ..om zich openlijk te verleiden om de waarheden te vertellen die wij verdienen als slaven van ENKI..
  Kijk naar de uitleg van Bram Vermeulen ..en verbaas je nergens meer over..

  http://youtu.be/glm_AjwdIPo

  (0)
 14. JC een despoot? ach ja als je afgaat op wat zijn vijanden (Cicerco etc) dan zal je bovenstaande als waarheid aannemen.

  Of misschien te veel Asterix strips gelezen?

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *