Home » UFO » UFO Oostzee met geheimzinnigheid omgeven

UFO Oostzee met geheimzinnigheid omgeven

Onlangs was de UFO op de bodem van de Oostzee opnieuw in het nieuws toen een onderzoeksschip met aan boord duikteams en cameraploegen vertrok naar de geheime locatie waar de mysterieuze vorm ligt.

Ondanks een livestream en updates via Facebook zijn tot nu toe alleen cryptische boodschappen naar buiten gebracht.

Afgelopen zomer ontdekten schatzoekers Dennis Åsberg en Peter Lindberg op 87 meter diepte een groot cirkelvormig object. Toen beschikten ze niet over de tijd en de middelen om de cirkel met een omtrek van 90 meter verder te onderzoeken.

Onderwatermysterie

In juli 2011 bestudeerde het tweetal de data en werd een video vrijgegeven met de sonarbeelden. Velen speculeerden dat het zou kunnen gaan om buitenaards bezoek, anderen meenden dat het een natuurlijke bergformatie betrof.

Het onderzoeksschip Ancylus, ook wel Ocean Explorer of kortweg OceanX genoemd, bevindt zich op de locatie waar duikers het object van dichtbij bekijken. Afgelopen donderdag liet het onderzoeksteam via haar website weten dat de duikers iets ongewoons hebben gezien op de zeebodem. Ze spraken van een onderwatermysterie.

Geen UFO?

Op zondag plaatste Dennis Åsberg een update op Facebook waarin hij aangaf dat ‘alles nu geheim is vanwege de risico’s’. “Ik hoop dat jullie dit begrijpen, het is geen spel,” voegde hij toe. “De waarheid zal spoedig aan het licht komen.”

Toen een professionele duiker en archeoloog uit het Zweedse Norrtälje, waar de Ancylus is aangemeerd, op de Facebookpagina een foto plaatste van haarzelf en haar zoon op het schip met het onderschift dat de anomalie zeker geen UFO is werd deze verwijderd door moderators.

Grootste ontdekking aller tijden

Omdat we hier te maken hebben met schatzoekers in plaats van gerenommeerde wetenschappers is het wellicht verstandig de berichten met een spreekwoordelijke korrel zout te nemen, maar wie weet ligt er werkelijk iets onverklaarbaars op de bodem van de Oostzee.

Als het resten blijken te zijn van een oud Russisch oorlogsschip is het nog steeds een belangrijke archeologische vondst. Vinden ze bewijs dat de aarde is bezocht door buitenaardsen zou het wel eens de grootste ontdekking aller tijden kunnen zijn.

Bron: Examiner.com

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

22 comments

 1. Het is heel goed mogelijk en zelfs meest waarschijnlijk dat dit een ‘ruimteschip’ is die reeds honderdduizenden jaren oud is zo niet ouder.Gemaakt op Aarde en bestuurd geweest door mensen.Wij proberen iets over het heelal e.d. te weten te komen terwijl we onze eigen planeet niet eens volledig onderzocht hebben.De mythologie spreekt over vimanas en duikboten.Ook de egyptische ‘helicopter’ herogliefen zijn bewijs.Agartha, Shamballa, de inner Aarde.Laten we eerst onze eigen geschiedenis voor eens en altijd onderzoeken in plaats van dit soort zaken meteen aan buitenaardse toe te schrijven.De mensheid was vroeger veel verder dan wij ooit kunnen dromen.Laten we onszelf centraal stellen zodoende maken we ook niet de fout straks ‘buitenaardse’ te aanbidden.
  Buitenaardsen zoals wij die ‘kennen’ zijn mensen met oorsprong Aarde.Dus val aub niet in die val.Onderzoek het eens.

  Fijne dag allemaal!

  (0)
 2. Ben bang dat dit weer één of ander Rosswell verhaal wordt 🙁

  (0)
 3. @frankie
  Je hebt een mooie fantasie. Ik sta ook open voor mogelijkheden die zich niet beperken tot onze planeet alleen. Echter durf ik niet zulke stellige statements te maken. Laten we gewoon rustig afwachten. Het betreft hier een prive onderzoek, die ongetwijfeld hun bevindingen met de rest van de mensheid willen delen.
  Heb geduld

  (0)
 4. Ze hebben de millenium Falcon gevonden.

  (0)
 5. Hoezo UFO beste redactie van Niburu?
  Dit noemen ze een USO: Undentified Submerged Object en dit kan van alles zijn.
  Hoeft niet per definitie een schip van buitenaardse origine te zijn. Dit kan ook het restant zijn van een gebouw bijvoorbeeld net zoals die onderwater zijn aangetroffen in de zwarte zee. Het zou wel geweldig zijn als het van buitenaardse origine is maar denk dan maar niet dat we er als groot publiek er iets van horen want zowel de Russische als Amerikaanse marine is ook in dat gebied bezig met een “oefening” dus als het wel zo is dan denk ik dat er weinig wetenschappers echt in de buurt mogen komen of als ze dat wel mogen hun echte bevindingen niet mogen publiceren.

  (0)
 6. Ik las het gis al op een andere site en vond het erg jammer om te lezen 🙁 Wat @2 al zegt daar ben ik nu ook bang voor.
  Het enige wat ik nu kan doen is rustig afwachten hoe dit zal aflopen (al duurt het mij te lang :))

  (0)
 7. @ pommetje

  Dit is verre van fantasie maar puur gebaseerd op onderzoek zoals ik dan ook adviseer anderen te doen.Holle aarde is geen fantasie.Omdat je het zelf niet gezien hebt?Probeer ’s een foto van boven de polen te vinden.Vrijwel onmogelijk en waarom?Omdat men dan de gaten zien kan en de waarheid mag men niet kennen.Er is zat documentatie over de holle aarde en haar geavanceerde beschavingen.Mythologie maar ook moderne literatuur.Onderzoek admiraal Byrd maar ’s , de opsessie van de nazi’s hieromtrent ook apollo 20 en wat men daar aantrof.De gevestigde orde wil niet dat je die kant op denkt wel in de richting van de pleiaden en orion e.d. waarom laten ze dat wel toe…kennelijk hebben ze jou al waar ze willen.Durf zelf onderzoek te doen liever dan aan te nemen wat je in hapklare brokken wordt geserveerd.

  groetjes

  (0)
 8. @ pommetje

  Ik zou graag mijn volledige kennis willen delen.Helaas is een post niet genoeg.
  Geduld is een schone zaak alleen laat ik het (persoonlijk) daar niet bij.
  Ben met je eens dat dit onderzoek en diegenen die het onderzoek doen het vast en zeker naar buiten willen brengen.De vraag is of de gevestigde orde dit zal toestaan.
  Wellicht ben ik obsessief in het zoeken naar waarheid maar ik vraag echt eenieder zelf onderzoek te doen.
  Ik heb eventueel wat tips en tools waar te zoeken.Referentie materiaal e.d.
  As long as the truth gets known.
  En dan maakt het niet uit wat die waarheid is.
  Niburu.nl biedt ons i.i.g. een platform.
  Thanks for that!

  (0)
 9. @frankie,
  Sorry, maar daar ga ik absoluut niet in mee. Hollow earth theory?? Kom op joh!
  Kijk even op onderstaand plaatje, geen gat te bekennen.

  http://nsidc.org/images/arcticseaicenews/20090603_Figure5.png

  Jij zult dan vast wel weer zeggen dat dit plaatje fake is. Ik denk dat een groot rond gat op de noord en zuidpool niet heel goed geheim te houden is, toch?

  Een leuke pool expeditie zou dat zijn, veel mensen zijn je voor geweest. Zelfs documantaires van gemaakt. Met GPS device in de hand. zodat je coordinaten kunt aflezen.

  Niet alles geloven wat er op internet staan Frank. Je hebt vast niet gestudeerd, dan had je geweten dat internet 1 groot vervuild netwerk is.
  Onderzoek doe je in het veld, niet op internet.

  (0)
 10. Het is jammer maar ik moet constateren dat het hier om een hoax gaat.

  (0)
 11. @ pommetje

  Duidelijk.
  Ik ga hier geen discussie aan.Wellicht weet jij al van de hoed en de rand.
  You may insult my intelligence.Al heeft dit geen enkel nut en belang.
  Ik zal me niet zo verlagen.
  Onderzoek is in beginsel theoretisch en later in het veld.
  Admiraal Byrd is mij al voorgegaan.
  En v.w.b. de foto’s.De ‘geloofwaardige’ NASA staat bekend om haar ‘eerlijke’ verslag legging dat is bekend.Wie gelooft hier nu het internet en wat erop gepubliceerd wordt?
  Zoals ik eerder schreef.
  Jou hebben ze al waar ze je willen.
  Good luck with that…
  Verslagen van duizenden jaren tot nu kan je niet “debunken” op basis van jouw laatste statements.
  I’ll keep an open mind if you don’t mind. 🙂

  Fijne wedstrijd

  (0)
 12. Ik heb Hun website maar even onder favorieten gezet.Want ik ben niet nieuwschierig maar mag graag alles weten.-)))En ik denk net als #2 Armaita, als het inderdaad maar niet een doofpot gevalletje wordt.Trouwens hoe ik denk over UFO,s zal er totaal niet onder veranderen, als je er tweemaal in je leven mee te maken hebt gehad.

  (0)
 13. Frankie, ben het helemaal met je eens !
  Duurt niet lang meer en dan……..weten we het zeker !
  groetjes

  (0)
 14. Nou is het een keer niet de overheid die info achterwegen laat, is het een particulier bedrijf dat ons juist info had beloofd!!! Dit vind ik nu echt het toppunt van zieligheid!! Zeg gewoon wat er ligt, nu zijn ze zelf geen haar beter!

  (0)
 15. Het blijft vreemd dat onbekende vliegende objecten ook onder de grond kunnen liggen of in dit geval in de zee. Dan lijkt het me geen vliegend object, toch?

  (0)
 16. @Frankie,
  Kom op joh, dat geloof je toch niet echt he? Die holle aarde theorie kan niet eens bestaan. Admiraal byrd? Waarom heeft hij geen fotos genomen, geen bewijsstukken helemaal niets!

  Dat er fotos op internet zwerven van een groot zwart gat op de noord en de zuidpool komt omdat het infra rood fotos zijn. De noordpool en zuidpool zijn koud, en geven geen tot heel weinig ligt weer op infrarood camera’s.
  Daarnaast zijn er zeer weinig tot geen satellieten die exact over de polen vliegen. Dit is te duur en ook moeilijk, omdat een satelliet gebruik maakt van aantrekkingskracht van de aarde om in zijn/haar baan te blijven. Op de polen is de aantrekkingskracht veel minder en dus een satelliet moeilijker in zn baan te houden. Satellieten die fotos maken zullen dan ook vaak een deel van de pool niet kunnen fotograferen. Kijk eens op figuur 2 op de volgende link; http://www.keesfloor.nl/artikelen/zenit/baanglint/index.htm

  Begin je het te begrijpen?

  (0)
 17. ligt = licht in mijn vorige post.
  Neem me niet kwalijk!

  (0)
 18. En nog een correctie op post 16, de zwaarte kracht of aantrekkingskracht op de polen is natuurlijk hoger dan op de evenaar. Echter blijft dit het probleem voor satellieten en hun baan om de aarde.

  Ik moet wel op blijven letten en correcte info geven natuurlijk. 😉

  nogmaals mijn excuses.

  (0)
 19. Ach sommige mensen nemen de holle aarde theorie naar aanleiding van het verhaal van Jules Verne serieus. Net zoals sommigen de bijbel serieus nemen 😉 Als ze even verder denken (onderzoeken) zouden ze moeten weten dat de aarde niet hol kán zijn 🙂

  (0)
 20. Stel…dat het object een UFO zou zijn….stel dat… Dan zou het object nu onder het zeewier, algen, zeepokken zitten. Een hele dikke laag in ieder geval.
  Ik kan me voorstellen dat er dan gewerkt moet worden om hard bewijs te verzamelen dat het hier om een heuse UFO gaat.
  Natuurlijk ben ik mij er van bewust dat het hoogstwaarschijnlijk om iets anders gaat. Maar dat we zo lang moeten wachten op feetback zou dit wel verklaren.

  (0)
 21. Er staat op de betreffende site al meer informatie over hetgeen ze gevonden hebben. Interessant om te lezen.

  (0)
 22. Nog even geduld maar. Waarschijnlijk moeten er eerst lucratieve contracten afgesloten worden met National Geographics of Discovery Channel.
  Niet ongewoon in dt wereldje afgaande op de docu over de Titanic en dergelijke.

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *