Home » Paranormaal » Telepathie: menselijke gedachten laten rat bewegen
Telepathie: menselijke gedachten laten rat bewegen

Telepathie: menselijke gedachten laten rat bewegen

Menselijke vrijwilligers zijn in staat gebleken de staart van een rat te laten bewegen met hun gedachten.

Seung-Schik Yoo van de Harvard Medical School in Boston en zijn collega’s hebben een systeem ontwikkeld waarmee een mens via een computer aan een rat wordt gekoppeld zonder dat er implantaten aan te pas komen.

De hersenactiviteit van de vrijwilligers werd gemeten aan de hand van een elektro-encefalografie (EEG). Een rat werd onder narcose gekoppeld aan een apparaat dat de neuronen van het dier deed vuren op het moment dat de motorische cortex werd gestimuleerd door middel van ultrasone trillingen.

Verlamd

Op het moment dat de vrijwilligers de staart van de rat met hun gedachten probeerden te bewegen, werd er een signaal naar de computer gestuurd. De computer vertaalde dit signaal in ultrasone trillingen, waarna de motorische cortex van de rat werd gestimuleerd, en de staart begon te bewegen. Alle zes vrijwilligers konden de staart van de rat moeiteloos laten bewegen.

Yoo zegt dat de techniek in de nabije toekomst zou kunnen worden gebruikt door mensen die verlamd zijn geraakt. Die zouden door middel van gedachten hun ledematen weer kunnen leren gebruiken.

Patronen

Ricardo Chavarriaga van het Polytechnisch Instituut in Lausanne merkt op dat het effect van de ingreep kon worden waargenomen omdat de rat onder narcose was, maar dat niet duidelijk is wat er zal gebeuren als het dier bij bewustzijn is.

Yoo werkt het onderzoek verder uit en bestudeert andere patronen van hersenactiviteit die mogelijk informatie over iemands gedachten en gevoelens kunnen overdragen. De studie is verschenen in het tijdschrift PLOS ONE (pdf).

Bron: Newscientist.com Foto: Flickr/Christoffer Boman

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

18 comments

 1. dit is geen telepathie, dit is technologie.

  (0)
 2. Oooooh ze geven dus toe dat er inplantaten zijn.Inplantaten worden in derdaad gebruikt,veel baby,s hebben toen ze geboren werden inplantaten gekregen,en met name in Amerika.In Nederland zijn ook baby,s ingeent met inplantaten.
  Mindcontrol.
  Tineke.

  (0)
 3. Misleidende Titel! Dit heeft weinig met telepathie te maken… 🙁
  Dit is gewoon elektrische signalen via computer overbrengen op de hersens van de rat.

  (0)
 4. Dit is geen telepathie, dit is een hersenfrequentie van de mens omzetten in een vibratie om een ledemaat van object X te laten bewegen.
  Geheel volgens de moderne wetenschap te verklaren!

  (0)
 5. Sheldrake. Rupert Sheldrake was of is iemand die aangaf dat morfologische velden bestaan.

  (0)
 6. Ik laat jullie allemaal bewegen en dat allemaal zonder telepathie, wedden?

  (0)
 7. Snap niet zo goed waarom die vrijwilligers nodig waren. Is dat voor de subsidie?
  Interessanter zou zijn geweest als de onderzoekers de vrijwilligers zouden overtuigen dat de computer en de vrijwilliger samen de kracht hebben de staart te laten bewegen, terwijl de computer eigen geen functie heeft in het geheel.
  Telepathie bestaat, daar twijfel ik niet aan. Alles is met elkaar verbonden.

  (0)
 8. Telepatie, technologie, wetenschap of Spirituele bladiebladiebla…Doet dr niet toe (denk ik), het één sluit het ander niet uit. Ook ben ik van mening dat dr niet zo gezever-zanikt moet worden over de naam en toenaam, beter gebruiken we onze Tijd en Energie om inhoudelijk en concreet op ‘onze’ ontwikkelingen in te gaan, en te verdiepen.
  En eerlijk is eerlijk…t is toch erg interessant, vind t wel kicke…ja…ik vind dat!!!

  (0)
 9. dit artikel is leuk ja. altijd al gedacht

  (0)
 10. Lees dit zinnetje eens goed???Telepathic control of another person’s body is a small step closer. By linking the technologies of two brain/computer interfaces, human volunteers were able to trigger movement in a rat’s tail using their minds.Nergens staat dat het al om telepathie gaat!!!!!Er staat dat door deze ontdekking telepathie een stapje dichterbij is!!Gewoon ff de bron aanklikken!!

  (0)
 11. [quote name=”Sander”]Telepatie, technologie, wetenschap of Spirituele bladiebladiebla…Doet dr niet toe (denk ik), het één sluit het ander niet uit. Ook ben ik van mening dat dr niet zo gezever-zanikt moet worden over de naam en toenaam, beter gebruiken we onze Tijd en Energie om inhoudelijk en concreet op ‘onze’ ontwikkelingen in te gaan, en te verdiepen.
  En eerlijk is eerlijk…t is toch erg interessant, vind t wel kicke…ja…ik vind dat!!![/quote]

  Ja kerel, Avatar in ontwikkeling. Op zich best cool idd.

  Stel je voor hoe een groteske, vernietigende kracht een leger van remote bestuurde “lichamen” kan aanwenden voor vernietiging.

  maar eens, de technologie erachter is idd wel cool.

  (0)
 12. [quote name=”Hunting Wolf”]Lees dit zinnetje eens goed???Telepathic control of another person’s body is a small step closer. By linking the technologies of two brain/computer interfaces, human volunteers were able to trigger movement in a rat’s tail using their minds.Nergens staat dat het al om telepathie gaat!!!!!Er staat dat door deze ontdekking telepathie een stapje dichterbij is!!Gewoon ff de bron aanklikken!![/quote]

  Rustig Wolf, denk aan je hart ;o)
  We zijn hier allemaal om te leren…

  (0)
 13. [quote name=”Marcel E”][quote name=”Hunting Wolf”]Lees dit zinnetje eens goed???Telepathic control of another person’s body is a small step closer. By linking the technologies of two brain/computer interfaces, human volunteers were able to trigger movement in a rat’s tail using their minds.Nergens staat dat het al om telepathie gaat!!!!!Er staat dat door deze ontdekking telepathie een stapje dichterbij is!!Gewoon ff de bron aanklikken!![/quote]

  Rustig Wolf, denk aan je hart ;o)
  We zijn hier allemaal om te leren…[/quote]
  Bedankt voor uw bezorgdheid.Mijn bloedruk is 130/80 perfect toch??Maar ik heb nog wel een link voor mensen, die slecht engels kunnen lezen, of begrijpen.Zie link: http://translate.google.com/#

  (0)
 14. Dit is te walgelijk voor woorden; het begint al met het gebruik van proefdieren, dan, dit heeft niets met telepathie te maken maar is gewoon (duivelse) techniek die we straks verplicht geïmplanteerd krijgen om onze ‘staart’ te laten doen wat een ander eist. Het valse idee dat er verlamde mensen mee geholpen zouden kunnen worden, is de smoes voor het werven van financiers. Nokken met dit onderzoek.

  (0)
 15. En dat klopt dat mensen gedachten ‘ratten’ in beweging zetten, kijk onze regering eens, bekijk het kabinet eens, zie al die ‘slangen’ eens ratten zijn…

  (0)
 16. [quote name=”Red Skywalker”]Dit is te walgelijk voor woorden; het begint al met het gebruik van proefdieren, dan, dit heeft niets met telepathie te maken maar is gewoon (duivelse) techniek die we straks verplicht geïmplanteerd krijgen om onze ‘staart’ te laten doen wat een ander eist. Het valse idee dat er verlamde mensen mee geholpen zouden kunnen worden, is de smoes voor het werven van financiers. Nokken met dit onderzoek.[/quote]
  Deze technieken is al van de 2de wereld oorlog bekend.Het word gebruikt bij bijvoorbeeld mindcontrol blac opss hebben inplantaten.Blac opss zijn speciale soldaten nog geheimer als de seals.Zoals bijv, Duncan O finian heeft inplantaten,om getriccert te worden en ga zo maar door.
  Tineke.

  (0)
 17. Wat een onzin, werkelijk.. een staart van een rat laten bewegen door gedachten!
  Terwijl het de trillingen van het apparaat zijn die de rat de impuls geeft…
  De gedachten brengen het apparaat in werking, maar niet de staart!

  (0)
 18. Richard van Bemmelen

  Dit heeft niets met telepathie te maken, maar gewoon met electrische signaal overdracht…

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *