Homepagina » Financieel » ‘Spanje kan einde maken aan economische malaise door cannabis te legaliseren’
branson9847329483443

‘Spanje kan einde maken aan economische malaise door cannabis te legaliseren’

Sir Richard Branson heeft de ideale oplossing voor Spanje om een einde te maken aan de nationale schuld, bezuinigingen en sociale onrust: legaliseer cannabis.

De miljardair en oprichter van de Virgin Group stelde tijdens de opening van het grootste cannabismuseum ter wereld in Barcelona dat dergelijk beleid Spanje weer op de been zal helpen.

Branson is lid van de Global Commission on Drug Policy, een orgaan met onder meer vijf oud-presidenten en oud-secretaris-generaal van de Verenigde Naties Kofi Annan. De commissie concludeerde afgelopen jaar dat de oorlog tegen drugs is uitgelopen op een mislukking en riep op tot het experimenteren met decriminalisering.

Anticrisiswapen

Andere leden van de commissie zijn de Amerikaanse oud-minister van Buitenlandse Zaken George Shultz en de Braziliaanse oud-president Fernando Henrique Cardoso.

Branson prees het dorpje Rasquera omdat de inwoners besloten als anticrisiswapen grond te gaan verpachten aan een cannabisclub uit Barcelona.

Geschiedenis

Burgemeester van Rasquera Bernat Pellisa legde uit dat hij bij de beslissing om cannabis te gebruiken tegen de schuldencrisis was geïnspireerd door het rapport van de commissie. “Het lijkt mij een fantastisch idee,” sprak Branson enthousiast.

De Hemp Museum Gallery werd op vrijdag officieel geopend. Onder meer zijn schilderijen en foto’s te zien die het gebruik van cannabis door de jaren heen illustreren, meldt ThinkSpain. Ook worden antiquiteiten getoond die werden gebruikt om de hennepplant te transformeren in touw, papier en stof.

Ondertussen wordt de website van de Duitse Piratenpartij door scholen gecensureerd omdat de partij tegen de huidige cannabiswetgeving is.

Bron: Rawstory.com

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

1 reactie

  1. Als oud politieman heb ik de jaren 70 en 80, de jacht op de hashrunners meegemaakt. Ik zou willen dat het weer terugkwam. Die tijd dan. Lekker relext werken. Nu word je toch gek van die pillen, die iedereen maar slikt. Agressief volk alom. Dus legaliseren die Weed. Neem als inmiddels AOW-er af en toe een blowtje. Beter dan drank; raakt n.l. mijn suikerspiegel van in de war. En geen kater zoals bij alkcohol. Maar hier geldt ook weer: met mate.

    (0)

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>