Home » Bewustzijn » Meeste mensen weten niet dat ze spiritueel zijn
Meeste mensen weten niet dat ze spiritueel zijn

Meeste mensen weten niet dat ze spiritueel zijn

Vanaf 12 januari begint de maand van de spiritualiteit. Deze maand zal aan de meeste mensen voorbij gaan omdat ze zichzelf zien als ‘niet spiritueel’.

Er bestaat niet echt een eenduidige definitie van spiritualiteit en bijna iedereen heeft weer een andere opvatting over het onderwerp.

Veel mensen hebben behoefte aan inspiratie en zingeving. Ondanks de welvaart lijkt er ook iets verloren te zijn gegaan. Mensen zoeken naar een beter evenwicht tussen materiële welvaart en geestelijk en lichamelijk welzijn. Voor deze groep mensen is de maand van de spiritualiteit in het leven geroepen.

Vooroordelen

Mensen associëren spiritualiteit vaak met ‘zweverig’ of ‘iets met geloof’. Het blijkt echter onmogelijk om niet aan spiritualiteit te doen omdat ieder mens spiritueel is. Spiritualiteit gaat over alles wat je beweegt, wat zin geeft aan het leven. Het gaat over bewust worden.

Spiritualiteit kan volledig los staan van geloof, religie of een transcedente werkelijkheid. Spiritualiteit is juist vaak heel aards. Toch wekt het onderwerp bij veel Nederlanders weerstand op. Dat komt grotendeels door de vooroordelen rondom de terminologie.

Imago

Docent spirituele zorg Mariska Overman stelt voor het imago van spiritualiteit te verbeteren. Zolang spiritualiteit voornamelijk negatieve reacties oproept bij het publiek zullen de meeste mensen blijven zeggen dat ze niet spiritueel zijn.

Het thema van de maand van de spiritualiteit is stilte. Op het programma staan onder meer een klankschaalmeditatie, soulfulness klankontspanning, verstilling als levenskunst, meditatie, mineralenorakel en spiritueel afvallen. De maand wordt op 11 januari ingeluid met een stiltemeditatie op het Museumplein in Amsterdam.

Bron: Trouw.nl

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

88 comments

 1. ”Zolang spiritualiteit voornamelijk negatieve reacties oproept bij het publiek zullen de meeste mensen blijven zeggen dat ze niet spiritueel zijn.”

  Of gewoon omdat ze er geen naam aan geven.
  Als zoals gezegd iedereen het is, is het de normaalste zaak van de wereld. En dan weiger ik het een naam te geven of er moeite aan te besteden, want is het dan niet gewoon het leven?
  Ik hoef niet alles een naam te geven of te verklaren, en ik weet dat er genoeg mensen ook zo denken. Het is dus niet meer dan logisch dat niet iedereen zichzelf spiritueel vind.

  (0)
 2. Lijkt me zinvol om de laatste zin aan te vullen 🙂 http://www.kristijn.com/?page=8

  ik vraag me af waar deze de persoon die dit artikel geschreven heeft zijn focus op heeft staan.
  Persoonlijk heb ik steeds meer ervaringen dat het tegendeel van dit artikel bewezen wordt. Daarom zou zelf de kop van dit artikel omzetten in het positieve en het woordje ‘niet’ eruit halen.

  (0)
 3. De meesten mensen zijn er bang van of geloven het niet .of ze steken het in een doofpot .

  (0)
 4. Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.

  (0)
 5. Niets is niet spiritueel.

  (0)
 6. spiritueel het klinkt zo simpel maar tis verdomd moeilijk boedah zij het volgens mij al…. spiritueel is het loslaten van het lijden

  (0)
 7. Ik beschouw mezelf niet als spiritueel, simpelweg omdat de vraag me niet interesseert. Wat moet je? Met een bloemetje blaadjes uittrekken: ik ben wel spiritueel, ik ben niet…’. Leef je leven en doe wat je doen moet of wilt. Wat maakt het uit of je spiritueel bent. Wie bepaalt het uberhaupt? En is het belangrijk? Nee, volgens mij niet. Als je leeft volgens jouw waarden en niemand kwaad doet, ben je goed bezig. Lazer op zeg… Sorry hoor :)))

  (0)
 8. [quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]

  Je bent op de verkeerde site schat. Klets niet uit je nek.

  (0)
 9. Wat is er mis met yoga, daar is nog nooit iemand geestelijk minder van geworden, juist integendeel.
  Laat kinderen op school in contact komen met yoga en ga dan zo,n school vergelijken met een gewone school, moet je eens de verschillen zien.

  (0)
 10. [quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]

  Wat wil je hier nou eigenlijk mee bereiken? Als je zo gelovig bent op uw manier bent u in het bezit van de duivel. Er is niets destructiever dan andermans waarheid en/of ervaring invalideren.

  (0)
 11. [quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]

  (kuch) TROLL

  (0)
 12. Nog maar net geleden was het de maand van de armoede en nu het jaar nog maar net begonnen is, is het de maand van de spiritualiteit. Men had dit beter andersom kunnen bedenken, want 1 ding is zeker, dat de armoede in dit “geweldige” landje, dit komende jaar, weer gigantisch zal toenemen. Spiritualiteit is een verzamelnaam, van alle zaken die ons onbekend zijn. Er is Iemand die van boven naar ons kijkt en vast denkt… ze hebben er nog steeds niets van geleerd. Het is niet de verzamelnaam waar wij ons mee bezig moeten houden, maar een ander helpen, bijvoorbeeld, die in nood zit. Niet voor niets dat mensen steeds meer de hand aan zichzelf leggen. Omdat ieder de andere kant op kijkt en denkt, als wij het maar goed hebben.
  Alles moet in vakjes geplaatst worden. De maand van dit en de maand van zo…
  Laten we eens ophouden met al die flauwekul en eens goed om ons heen kijken, wat er werkelijk afspeeld aan onrecht, discriminatie, overspel, diefstal, onrecht in de zorg, invalide mensen en ouderen, die worden uitgekleed door de zogenaamde “zorg” en noem maar op. Laten we ons focussen, op degene die de oorzaak van al dit onrecht zijn. Maar vooral ook naar al die slachtoffers.
  Misschien dat we het hele jaar dan kunnen vieren, als het jaar van gerechtigheid, eerlijkheid. Je kunt nog zoveel spiritueel actief zijn, dan nog neemt dit niet de armoe en onrecht weg. Dit lukt er maar Een en dat is echt geen beeld waar je op je knieen voor zit. Er staat geschreven dat in de laatste dagen, de wereld zal zijn, 1 grote wanorde en die kant gaan we al aardig op ! En dat is heus geen doemdenken. Wat voor naam zal men de komende maand weer bedenken ?

  (0)
 13. stefan steenhouwer

  mensen feit is dat we niet meer herinneren wat onze ware essensie is en het verschil tussen de verschillende dichtheid van de dimensies , zolang je dit niet kunt herinneren en of terug ervaren , blijven we een discussie voeren tussen hoe het juist zit . heb het 1 en ander ervaren in geestelijke zin maar ook in deze dimensie waar objekten verschijnen afkomstig vanuit een andere dimensie . wat deze artikel zegt dat spiritueel geen relegie of geloof is , geloven is er vanuit gaan en heeft niets te maken met weten . 1 ding staat is zeker voor mensen die nog niet zo ver zijn dit besef wat ze werkelijk zijn zullen na dit leven in deze dimensie waar ze verder gaan met hun geestelijk lichaam , een lichaam dat veel flexibelder en lichter is en kwa vibratie hoger ligt dan je 3d lichaam . je ziel de hoogste trilling huist het lichaam en strekt door tot aan de bron al de rest wat ernergie is zowel materie en anti materie in deze sfeer als in elke sfeer is een deel van jou zeg maar een creatie de bron ervan is de bron jij de bron zelf . stel je voor je crieert iets uit gedachte wat je zowiezo doet is deel van jou zo werkt het gehele universum zodus jij ik zijn mede schepers op planitaire nivo zeer beperkt kwa bewustzijnsvermogen vergeleken met wezens vanuit de hogere frequenties , dimensies die een hoger bewustzijn hebben een hoger begrip en leven dichter bij de bron juist omdat ze weten wat ze zijn wat wij als mens pas beginnen te begrijpen natuurlijk met wat tegenwerking van onwetenden . zolang we onze ware aard en dat van de realitijd negeren en liever blijven dromen van wat we denken wat waar is zullen we blijven angst ervaren en blijven sukkelen . je weet le lichaam is ook bewustzijn en als je ontwaakt bent op een zekere nivo zal je lichaam dit weten juist doordat je ermee in kontakt sta zo ook met je geestelijk lichaam en zo heb je een paar van verschillende frequenties . ken je deze poppetje waar nog kleinere poppetjes in zitten ! alwel dat is een voorbeeld .

  (0)
 14. [quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]
  Kan alleen als je zelf zwak bent dan ben je bezit van de duivel anders niet .

  (0)
 15. Spiritueel zijn of new age en dat soort dingen zijn opgezet als een “nieuw geloof” (religie is uit de mode) door de illuminati om het zoeken naar zingeving (alweer) te vangen in een kooitje zodat op de achtergrond de plannen voor een communistische ofwel collectivistische werelddictatuur gestadig door kunnen gaan. Men verpakt die ijzige collectivistische werelddictatuur in het wazige woord “eenheidsbewustzijn” om de motten op de vlam af te laten vliegen.
  Voor de elite geldt dat “communisme” of “collectivisme” natuurlijk niet (die buiken lekker uit in hun kastelen (zoals gebruikelijk). Men wil mensen zoveel mogelijk aan het luciferianisme helpen dat de “religie” is van nogal wat geheime genootschappen. Die hele “licht en liefde kerk” is een soort zieltjes vangen en niks anders dan bijvoorbeeld de katholieke kerk.

  (0)
 16. Spiritueel zijn valt niet mee in deze waanzinnige tijd, waarin veel van je positieve energie moet worden aangewend om nog een beetje te kunnen (over)leven vandaag de dag. Vooral ook betreffende het broodnodige levensonderhoud. Als je tijd en geld hebt is het niet zo moeilijk luxueus spiritueel te zijn, maar veel mensen hebben die ‘luxe’ niet. Desondanks moeten we proberen vol te houden dicht bij onszelf te blijven, geregeld te mediteren, en stille plekken op te zoeken, en jezelf vermanen wanneer je dreigt af te zakken naar een negatief beeld over de wereld om je heen.
  Als je er middenin zit valt dat niet mee, dat weet ik uit eigen ervaringen. En dat stopt niet; wel ligt daarin de grootste groei besloten voor ons allemaal.
  Geef nooit op! Al ben je nog zo vermoeid….

  (0)
 17. ja wat is spiritueel ? de een zeg dat je dan zuiver bent de ander zegt dat je paranormaal bent .een non kan spiritueel zijn maar niet paranormaal en een mens kan paranormaal zijn maar niet spiritueel .

  (0)
 18. Spiritualiteit…Zucht…

  (0)
 19. [quote name=”kengai”]Wat is er mis met yoga, daar is nog nooit iemand geestelijk minder van geworden, juist integendeel.
  Laat kinderen op school in contact komen met yoga en ga dan zo,n school vergelijken met een gewone school, moet je eens de verschillen zien.[/quote]
  Kengai:Lees maar hier:
  http://digitaljournal.com/article/317948

  (0)
 20. [quote name=”kengai”]Wat is er mis met yoga, daar is nog nooit iemand geestelijk minder van geworden, juist integendeel.
  Laat kinderen op school in contact komen met yoga en ga dan zo,n school vergelijken met een gewone school, moet je eens de verschillen zien.[/quote]
  Wat zijn die verschillen dan en vooral, waar baseer je je conclusie op?

  Waar kan ik die gegevens vinden?

  (0)
 21. Iedereen is spiritueel (meesten beseffen dit niet omdat ze denken dat het zweverig is of wat dan ook)maar niet iedereen is paranormaal begaafd. Door je spiritualiteit in gang te zetten kan je wel aan je begaafdheid werken. Instinct, intenties en inzicht zijn spiritueel. Het hang er van af hoe je zelf daar mee omgaat.

  (0)
 22. [quote name=”Cathrina R”]ja wat is spiritueel ? de een zeg dat je dan zuiver bent de ander zegt dat je paranormaal bent .een non kan spiritueel zijn maar niet paranormaal en een mens kan paranormaal zijn maar niet spiritueel .[/quote]

  Klopt spiritueel wil zeggen dat je je bewust met de ‘hogere’ (onzichtbare?) zaken des levens bezig(wil)houdt(en)en dat kan van alles zijn t/m zelfs naar een/de kerk gaan.Men staat dus ook ‘open’ voor andere zaken dan alleen het tastbare/zichtbare of materialisme.

  (0)
 23. Paranormaal daarentegen kan ‘aangeboren’ zijn gewoon zijn komen ‘aanwaaien’ dus of men nu gelovig is of niet (wat ik dus al van kind af aan heb ervaren )

  (0)
 24. De pijnappelklier activatie is bedoeld voor mensen die een stap vooruit willen zetten in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

  De pijnappelklier reguleert de circulaire ritmen van het lichaam(bioritmen). Deze ritmen zijn belangrijke biologische functies zoals onze slaapcyclus, verouderingscycli, onze seks drive, de productie van het menselijk groeihormoon, seizoenen, en zo meer. De belangrijkste maar vaak onbekende functie van de pijnappelklier is echter het gronden van de ziel in de illusie van een fysieke tijdlijn.

  Het effect van de activering van de pijnappelklier is voelbaar in je energiebalans, DNA, de energetische aansluiting van je ruggengraat, je zelfvertrouwen en het geeft je een sterke en diepere verbinding met je hoger zelf dan ooit tevoren.
  Als de pijnappelklier wordt geactiveerd en je gebruikt hem bewust, dan kun je controle krijgen over je plaats in tijd en ruimte. Je kunt merken dat je zelf je slaapcyclus, verouderingsproces, seks drive etc. kunt regelen. Middels deze activatie zul je meer afgestemd raken op de nieuwe (kristal)energie.

  De activatie van de pijnappelklier zal bij ieder mens op een natuurlijke wijze plaatsvinden. Mocht je echter hiermee alvast aan de slag willen, en niet willen wachten op het moment waarop de mensheid in haar geheel klaar is voor deze activatie, dan kun je bewust de activatie eerder op gang laten brengen.

  Er zijn veel manieren waarop mogelijk is de pijnappelklier te activeren.
  Google it! 😉

  (0)
 25. Elke mens is spiritueel, zelfs dieren zijn spiritueel. Bewustzijn maakt je tot een spiritueel wezen. Vele onderzoeken wezen uit dat dieren ook denken. Door het vinden van oplossingen om aan eten te geraken bewijzen zij dat zij nadenken.
  Wanneer men over spirituele mensen spreekt, gaan de meesten ervan uit dat zij positief zijn. Niets is minder waar. Spiritualiteit kan evenzeer op een negatieve manier ingezet worden. Zwarte magie is daar het beste voorbeeld van. Vele rituelen en ja, ook christelijke, kunnen door negatief ingestelde mensen bewust omgekeerd worden naar een negatieve uitkomst.
  Men zou dus best spreken over ‘positief spiritueel zijn’.

  (0)
 26. [quote name=”cc”]Paranormaal daarentegen kan ‘aangeboren’ zijn gewoon zijn komen ‘aanwaaien’ dus of men nu gelovig is of niet (wat ik dus al van kind af aan heb ervaren )[/quote]
  knap wij gaan toch een tijd in dat wij dit ook gaan kunnen (vrouwen energie ) dan gaan we ook wel weten wat dit allemaal precies in houd , misschien hoort dit ook bij mensen die in de gouden tijd levende net als nu de indianen een is met de natuur wat instinktief .Ik denk dat we nu pas goed gaan leren denk je dit ook niet ? het is een bijzondere tijd .

  (0)
 27. Jana vd fam. Ilsen

  Wat ’n ONWETENHEID zit er nog steeds onder de mensen, ze kijken schijnbaar liever op hun mobieltjes, computers en tv, voor dat ze eigenlijk beseffen wat ze iedere keer ‘zo maar’ weggeven aan de Duisteren.

  (0)
 28. [quote name=”Cathrina R”][quote name=”cc”]Paranormaal daarentegen kan ‘aangeboren’ zijn gewoon zijn komen ‘aanwaaien’ dus of men nu gelovig is of niet (wat ik dus al van kind af aan heb ervaren )[/quote]
  knap wij gaan toch een tijd in dat wij dit ook gaan kunnen (vrouwen energie ) dan gaan we ook wel weten wat dit allemaal precies in houd , misschien hoort dit ook bij mensen die in de gouden tijd levende net als nu de indianen een is met de natuur wat instinktief .Ik denk dat we nu pas goed gaan leren denk je dit ook niet ? het is een bijzondere tijd .[/quote]

  Idd het is nu zo dat de binnendringende energieen onze capaciteiten bloot gaat leggen die al IN ons zitten van sluimerend worden we weer (para)normaal actief.

  (0)
 29. [quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]
  Sorry hoor, maar wat een bullshit, lees de biographie van Yogananda maar eens en bevrijd jezelf van een leven vol angst voor de duivel, die niet bestaat, de enige duivel die bestaat is de duivel die de mens zelf maakt, ik doe al jaren aan yoga en sinds ik er mee ben begonnen voel ik me beter dan ooit in elk opzicht, lichamelijk en geestelijk

  (0)
 30. Hallo iedereen,

  Ik heb 3/4 maanden geleden een spontane pijnappelklier activatie mogen ervaren en word met de week steeds intenser op een positieve manier, maar laatst las ik dat de pijnappelklier vals licht binnen haalt, omdat het je een lekker gevoel geeft. Je kan het als een soort drugs gevoel ervaren, maar het voelt wel gezond/goed aan. hierdoor gaan somige mensen stil staan door dit lekkere/speciale gevoel en denken dat als je mediteert het allemaal vanzelf goed gaat komen, maar daar gaat het natuurlijk fout, want dingen gaan pas veranderen als je zelf verandert

  Dit is hoe ik er op dit moment over denk. Wil graag vragen als mensen hier wat meer over kunnen vertellen.

  Wat mijn eigen ervaring tot nu toe is. Dat ik veel scherper,fitter en ben actiever en doe meer de dingen die ik vaak links liet liggen. Ik geniet ook veel meer van dingen zoals ik dat nooit heb gedaan.

  En misschien wel het belangrijkste wat ik de afgelopen weken heb geleerd is dat als je met mensen aan het praten bent jezelf in die persoon moet zien en als je op die manier denkt krijg je hele andere gespreken

  ooh ja.. dit is mijn ervaring dus niet de waarheid voor een ander 😉

  (0)
 31. [quote name=”San”][quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]
  Sorry hoor, maar wat een bullshit, lees de biographie van Yogananda maar eens en bevrijd jezelf van een leven vol angst voor de duivel, die niet bestaat, de enige duivel die bestaat is de duivel die de mens zelf maakt, ik doe al jaren aan yoga en sinds ik er mee ben begonnen voel ik me beter dan ooit in elk opzicht, lichamelijk en geestelijk[/quote]
  Volgens mij je hebt verstand tussen kwaad en goed,toch? kunnen dan afspreken dat de satan is het symbol van kwaad?
  Heeft u idee waarom sommigen bloedbad op scholen of in het openbaar aanrichten ,zonder een logische reden ?deze moordenaren zouden BEZIT kunnen zijn en geestelijk beinvloed door de kwaad of satan,en YOGA is een van de methoden om de SATAN op je geestelijk lichaam te kunnen beinvloeden,en YOGA en MAGIE horen bij elkaar informeer hierover bij de Hindoeïsme en nog lees voor informatie dit link:http://articles.timesofindia.indiatimes.com/2012-02-18/holistic-living/30463586_1_yoga-gabriele-amorth-vatican

  (0)
 32. [quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]

  Dit mensen… is dus een intolerant, naïef, dom en gerelicapt figuur. Zulk soort mensen mogen ze van mij opsluiten in de diepste en gevaarlijkste grot op Aarde!

  (0)
 33. [quote name=”Wesley”][quote name=”kengai”]Wat is er mis met yoga, daar is nog nooit iemand geestelijk minder van geworden, juist integendeel.
  Laat kinderen op school in contact komen met yoga en ga dan zo,n school vergelijken met een gewone school, moet je eens de verschillen zien.[/quote]
  Wat zijn die verschillen dan en vooral, waar baseer je je conclusie op?

  Waar kan ik die gegevens vinden?[/quote]

  F*ck you Wesley ik begin een beetje moe van jou te worden……

  (0)
 34. [quote name=”Linda”][quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]

  Je bent op de verkeerde site schat. Klets niet uit je nek.[/quote]
  Linda ,wat een vrouwlijk naam dus ik neem aan dat je een vrouw bent,volgens mijn ervaring in Nederland de meeste mensen die in MAGIE interess hebben vrouwen zijn,en daaruit komt het woord ‘HEKS” meestal aan vrouw een vrouwen hebben meer neiging dan mannen voor ongeloofheid of het bestaan van god niet te accepteren,mischien omdat de GOD nooit een vrouwlijk profeet op aarde heeft gestuurd enzovoort,en vinden zij zichzelf gediscrimineerd door de GOD,hoewel dat dit niet waar is en natuurlijk de satan speelt hiervoor een groot role.

  (0)
 35. laurens van der spek

  hallo,
  al enige tijd kijk ik op deze site,omdat deze spreekt over bewustmakend nieuws en spiritualiteit,daar dit mij aanspreekt. heb in het verleden ook gedeeltelijk de ‘opleiding’ tot spiritueel werker gevolgd bij aurora om diezelfde reden.beide laten mij zien dat vanuit spiritualiteit, tegenstrijdigheid wordt verkondigd als eenheid.bv.
  -een advertentie over abrikozenpitten en rechtsbovenaan knippert:
  win een iphone 5! beide voorgaanden,lees ik hier,hebben invloed op kanker.
  -artikelen die hun afschuw uiten over het bewust doden van mensen, maar ook verkondigen dat deze ‘duisteren’ gedood mogen worden in het welzijn van de mensheid.
  dit zijn maar 2 voorbeelden, maar dat is mijn boodschap niet.

  verenig je je buitenjezelf met anderen, leid dit tot strijd buiten jou met anderen.
  verenig je je van binnen met jezelf, leid dit tot eenheid.

  verenig je met jezelf
  ver-een-z()ich(zelf)
  verenig

  in deze boodschap moedig ik ons-zelf aan.

  ik ben……
  ik ben soms iets

  Laurens

  (0)
 36. [quote name=”Jan alleman”]Hallo iedereen,

  Ik heb 3/4 maanden geleden een spontane pijnappelklier activatie mogen ervaren en word met de week steeds intenser op een positieve manier, maar laatst las ik dat de pijnappelklier vals licht binnen haalt, omdat het je een lekker gevoel geeft. Je kan het als een soort drugs gevoel ervaren, maar het voelt wel gezond/goed aan. hierdoor gaan somige mensen stil staan door dit lekkere/speciale gevoel en denken dat als je mediteert het allemaal vanzelf goed gaat komen, maar daar gaat het natuurlijk fout, want dingen gaan pas veranderen als je zelf verandert

  Dit is hoe ik er op dit moment over denk. Wil graag vragen als mensen hier wat meer over kunnen vertellen.

  Wat mijn eigen ervaring tot nu toe is. Dat ik veel scherper,fitter en ben actiever en doe meer de dingen die ik vaak links liet liggen. Ik geniet ook veel meer van dingen zoals ik dat nooit heb gedaan.

  En misschien wel het belangrijkste wat ik de afgelopen weken heb geleerd is dat als je met mensen aan het praten bent jezelf in die persoon moet zien en als je op die manier denkt krijg je hele andere gespreken

  ooh ja.. dit is mijn ervaring dus niet de waarheid voor een ander ;)[/quote]

  Ik ben er ook voorzichtig mee omdat ik dat had gelezen ,maar eigenlijk hoef je niets te doen want het gaat vanzelf de komende jaren door de binnenkomende energieen die diep de aarde én de mens doordringen zal.

  (0)
 37. [quote name=”Jana vd fam. Ilsen”]Wat ’n ONWETENHEID zit er nog steeds onder de mensen, ze kijken schijnbaar liever op hun mobieltjes, computers en tv, voor dat ze eigenlijk beseffen wat ze iedere keer ‘zo maar’ weggeven aan de Duisteren.[/quote]

  Wat bedoel je? Wat geven ze weg als ze bvop hun moboieltje kijken? snap het even niet?

  (0)
 38. @ leugen

  Heel makkelijk om een niet-bestaande ‘kwade satan’ de schuld te geven van alles dat fout is/gaat heh? Satan heeft zeker ook de schuld van alle oorlogen en (massa)moorden die (o.a.) in de naam van jouw ‘god’ zijn gepleegd? Je zou een goede inquisiteur zijn! Geloof je niet of wat anders of ben je ‘heks’? Hup op de brandstapel ermee!

  Mensen die niet geloven zijn over t algemeen intelligenter/diepzinniger dan de mensen die wel in ‘goden’ geloven. Mensen zoals jij dus. Wat niet begrepen word schrijven mensen als jij toe aan bovennatuurlijke en mythische figuren of krachten. Wat opzichzelf al irrationeel is natuurlijk.

  (0)
 39. [quote name=”leugen”][quote name=”Linda”][quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]

  Je bent op de verkeerde site schat. Klets niet uit je nek.[/quote]
  Linda ,wat een vrouwlijk naam dus ik neem aan dat je een vrouw bent,volgens mijn ervaring in Nederland de meeste mensen die in MAGIE interess hebben vrouwen zijn,en daaruit komt het woord ‘HEKS” meestal aan vrouw een vrouwen hebben meer neiging dan mannen voor ongeloofheid of het bestaan van god niet te accepteren,mischien omdat de GOD nooit een vrouwlijk profeet op aarde heeft gestuurd enzovoort,en vinden zij zichzelf gediscrimineerd door de GOD,hoewel dat dit niet waar is en natuurlijk de satan speelt hiervoor een groot role.[/quote]
  Een HEKS leef(de)t meer met en in de natuur. Zijn verbrand destijds om hun kennis.
  Dit was niet door de hand van god of enig ander. Dit was mensenwerk, werd inquisitie genoemd.Geen discriminatie door god..slechts door mensen die vanuit hun geloof bang zijn. En uiteindelijk hebben zij alleen angst niet volgens de “leer” te leven.

  (0)
 40. [quote name=”Knn”]@ leugen

  Heel makkelijk om een niet-bestaande ‘kwade satan’ de schuld te geven van alles dat fout is/gaat heh? Satan heeft zeker ook de schuld van alle oorlogen en (massa)moorden die (o.a.) in de naam van jouw ‘god’ zijn gepleegd? Je zou een goede inquisiteur zijn! Geloof je niet of wat anders of ben je ‘heks’? Hup op de brandstapel ermee!

  Mensen die niet geloven zijn over t algemeen intelligenter/diepzinniger dan de mensen die wel in ‘goden’ geloven. Mensen zoals jij dus. Wat niet begrepen word schrijven mensen als jij toe aan bovennatuurlijke en mythische figuren of krachten. Wat opzichzelf al irrationeel is natuurlijk.[/quote]
  Adam Lanza had een geloof?
  Volgens mij geloof is een heks een groot zonde,je bent een vrouw toch?

  Weet je dat het HELE WERELD is volledige gedomineerd door een gelovige mensen maar in het geheim? zij hebben een eigen gooddienst en geloven in GOD en zij beschikken over ALLE grootste banken ter wereld,dus laat mij niet lachen op jou DOMME ideeen,en in plaats van scheld woorden te schrijven probeer maar eens objectieve met je reactie te houden want ik reageer niet op met mensen die hen hersenen of brein niet gebruiken

  (0)
 41. Beste Mariska,

  Hoe goed dan ook bedoeld.. Als je spiritualiteit uit het zweverige hoekje wilt halen en serieuze aandacht geven.. Ga dan geen thema maand organiseren met klankschaalmeditatie, soulfulness klankontspanning, verstilling als levenskunst, meditatie, mineralenorakel en spiritueel afvallen.
  Er is toch wel meer dan dat. Dat is juist wat de meeste mensen afschrikt. Er nog toch veel meer te ontdekken dan dat? Anders had ik zelf ook al jaren geleden afgehaakt. Vriendelijke groet, Frans

  (0)
 42. @ leugen

  En toch reageer je! Leer jij maar eens typen zonder spelfouten kruisvaardertje! 😉 Aan jouw middeleeuwse ideeën af te lezen ben jij degene die zijn hersenen niet gebruikt. Je weet wat ze zeggen: geloof (in ‘god’) is voor mensen die te naïef en te lui zijn om na te denken. Er staat trouwens geen scheldwoord in geen enkele reactie van mij. Weet je wat een zonde is? Denken te weten wat ‘god’ wilt! Onder dat mom zijn een hoop mensen omgekomen de laatste +-3000 jaar. Ik ben trouwens een homoseksuele jongeman, ook een zonde toch? Denk je nou echt dat mensen anno 2013 in Nederland fanatici als jij nog serieus nemen? Ga jij maar lekker naar de EO en daar je gedateerde christelijke hersenspinsels verkondigen. Want hier ben je duidelijk aan t verkeerde adres!

  (0)
 43. [quote name=”cc”][quote name=”Jan alleman”]Hallo iedereen,

  En misschien wel het belangrijkste wat ik de afgelopen weken heb geleerd is dat als je met mensen aan het praten bent jezelf in die persoon moet zien en als je op die manier denkt krijg je hele andere gespreken

  ooh ja.. dit is mijn ervaring dus niet de waarheid voor een ander ;)[/quote]

  Ik ben er ook voorzichtig mee omdat ik dat had gelezen ,maar eigenlijk hoef je niets te doen want het gaat vanzelf de komende jaren door de binnenkomende energieen die diep de aarde én de mens doordringen zal.[/quote]

  @Jan…hoe bedoel je dat? Jezelf in een ander zien..Ik zie niet echt mijzelf in anderen, meer en meer zie ik dat mensen unieke eigenschappen hebben. Veel gemene delers maar toch.
  M..i. is iedereen even waardevol maar wel verschillend.

  @CC. Bewust aan het werk? of de natuur z’n gang laten gaan. Maakt het uit..kun je het afdwingen? Ik denk dat zelfs als je probeert de natuur te sturen en bewust aan je pijnappelklier te werken dat je dan toch je natuur volgt. Blijkbaar was dat je padje. Komt alles toch weer op natuurlijke stroming uit. hihi.

  (0)
 44. [quote name=”Aardebewoner”]Spiritueel zijn of new age en dat soort dingen zijn opgezet als een “nieuw geloof” (religie is uit de mode) door de illuminati om het zoeken naar zingeving (alweer) te vangen in een kooitje zodat op de achtergrond de plannen voor een communistische ofwel collectivistische werelddictatuur gestadig door kunnen gaan. Men verpakt die ijzige collectivistische werelddictatuur in het wazige woord “eenheidsbewustzijn” om de motten op de vlam af te laten vliegen.
  Voor de elite geldt dat “communisme” of “collectivisme” natuurlijk niet (die buiken lekker uit in hun kastelen (zoals gebruikelijk). Men wil mensen zoveel mogelijk aan het luciferianisme helpen dat de “religie” is van nogal wat geheime genootschappen. Die hele “licht en liefde kerk” is een soort zieltjes vangen en niks anders dan bijvoorbeeld de katholieke kerk.[/quote]
  Dank je wel, Aardbewoner, tenminste iemand hier die t snapt!

  (0)
 45. [quote name=”leugen”][quote name=”Linda”][quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]

  Je bent op de verkeerde site schat. Klets niet uit je nek.[/quote]
  Linda ,wat een vrouwlijk naam dus ik neem aan dat je een vrouw bent,volgens mijn ervaring in Nederland de meeste mensen die in MAGIE interess hebben vrouwen zijn,en daaruit komt het woord ‘HEKS” meestal aan vrouw een vrouwen hebben meer neiging dan mannen voor ongeloofheid of het bestaan van god niet te accepteren,mischien omdat de GOD nooit een vrouwlijk profeet op aarde heeft gestuurd enzovoort,en vinden zij zichzelf gediscrimineerd door de GOD,hoewel dat dit niet waar is en natuurlijk de satan speelt hiervoor een groot role.[/quote]
  En nog bol van de vooroordelen ook.

  (0)
 46. Goed dat je, je pijnappelklier (3e oog) activeert. ik ben hier per dag 1,5uur ongeveer mee bezig. Het 3e oog staat voor veel dingen. Een sterkere intuitie, Beter inzicht(spiritueel zich ook), Voor contact met hogere of lagere wezens,astrale reizen, Remote viewing en andere spirituele activiteiten. Het is iets wat wij mensen allemaal eigenlijk moeten doen in deze tijd. Het is eigenlijk het oog van je geest, het helpt je om het grotere plaatje te zien.
  er is nog wel meer maar dat is meer hoe je het gebruikt bij andere meditaties. Maar goed dat je er mee bezig bent!
  Als iemand wilt leren hoe je dit doet, ik kan je het makelijk via de mail aanleren het is echt simpel, laat gewoon even je e-mail achter.
  Groetjes robbie.

  (0)
 47. #36 Ik heb in mijn omgeving ervaren dat als je zelf heel hard gaat ‘zoeken’ het weleens te snel kan gaan en compleet ontregeld kunt raken.
  Overigens wordt van mensen die met het paranormale werken verwacht dat ze heel zuiver met hun vermogens omgaan, anders worden ze afgenomen.
  Verder geldt, zo beneden, zo boven, dus ook binnen het paranormale kan je te maken krijgen met negatieve entiteiten. Om daar mee om te kunnen gaan moet je zelf een krachtige basis hebben en veel ballast doorgewerkt hebben…dus weten waar je staat.
  Verder is het paranormaal/spiritueel of wat dan ook gewoon hard werken in deze tijd…
  Aangezien het positieve het negatieve aantrekt geeft dat stof tot nadenken…wie/wat/waar geef je aandacht aan en wat laat je gewoon zijn…spaar je energie en geef het niet zomaar weg.
  Aangezien alles energie is geldt ditzelfde ook voor gsm/internet (scholieren die continu op afstand met elkaar in verbinding staan met bijbehorende energieën). Bescherming is hier op z’n plaats…
  Verder: Alles past in het Hoger Plan en komt op het juiste moment.
  En dat heeft dan weer iets relativerends 😉

  (0)
 48. [quote name=”Aardebewoner”]Spiritueel zijn of new age en dat soort dingen zijn opgezet als een “nieuw geloof” (religie is uit de mode) door de illuminati om het zoeken naar zingeving (alweer) te vangen in een kooitje zodat op de achtergrond de plannen voor een communistische ofwel collectivistische werelddictatuur gestadig door kunnen gaan. Men verpakt die ijzige collectivistische werelddictatuur in het wazige woord “eenheidsbewustzijn” om de motten op de vlam af te laten vliegen.
  Voor de elite geldt dat “communisme” of “collectivisme” natuurlijk niet (die buiken lekker uit in hun kastelen (zoals gebruikelijk). Men wil mensen zoveel mogelijk aan het luciferianisme helpen dat de “religie” is van nogal wat geheime genootschappen. Die hele “licht en liefde kerk” is een soort zieltjes vangen en niks anders dan bijvoorbeeld de katholieke kerk.[/quote]
  Jeetje, wat ben jij paranoïde. Geloof je echt dat er “illuminati” zijn die zieltjes kunnen vangen? Is dat jouw spiritualiteit? De Kerk mag dan “fout” geweest zijn in de middeleeuwen, maar dat maakt religie nog niet fout. Nog een link voor de liefhebbers die geloven in een universele waarheid (zoals ik): http://en.wikipedia.org/wiki/Perennial_philosophy

  (0)
 49. [quote name=”TheEnzo”][quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]

  (kuch) TROLL[/quote]
  inderdaad (kuch) of iemand die bezeten is door de duivel 🙂 Vrede zij met hem/haar.

  (0)
 50. [quote name=”leugen”][quote name=”kengai”]Wat is er mis met yoga, daar is nog nooit iemand geestelijk minder van geworden, juist integendeel.
  Laat kinderen op school in contact komen met yoga en ga dan zo,n school vergelijken met een gewone school, moet je eens de verschillen zien.[/quote]
  Kengai:Lees maar hier:
  http://digitaljournal.com/article/317948[/quote]
  Ha! Yoga is net sport. Niets is gezond waar je moe van wordt? Je moet natuurlijk geen yoga oefeningen doen die je rug “aantasten”. Maar om yoga om de blessures “af te branden” is alleen rechtvaardig als je alle sport zou willen verbieden vanwege de “economische schade”… De NYTimes heeft blijkbaar niks beters te doen dan yoga te bashen en mensen angst aan te praten: boycotten die handel!

  (0)
 51. [quote name=”Wesley”][quote name=”kengai”]Wat is er mis met yoga, daar is nog nooit iemand geestelijk minder van geworden, juist integendeel.
  Laat kinderen op school in contact komen met yoga en ga dan zo,n school vergelijken met een gewone school, moet je eens de verschillen zien.[/quote]
  Wat zijn die verschillen dan en vooral, waar baseer je je conclusie op?

  Waar kan ik die gegevens vinden?[/quote]
  Ik zat net in een klas met kinderen (op een “zwarte” school) waar de jongetjes dansjes op een youtubefilmpje mee mochten doen. Lachen. Een soort techno/house yoga. Op de “witte” school waar ik ook werk, heeft de BSO kinderyoga. Echte hatha yoga (als ik me niet vergis). Zouden die kinderen ook spiritueel zijn? Of is Yoga gewoon gymnastiek met bewuste ademhaling? We hebben het hier natuurlijk nog niet over bhakti yoga of raja yoga… dat is weer heel iets anders.

  (0)
 52. [quote name=”leugen”][quote name=”San”][quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]
  Sorry hoor, maar wat een bullshit, lees de biographie van Yogananda maar eens en bevrijd jezelf van een leven vol angst voor de duivel, die niet bestaat, de enige duivel die bestaat is de duivel die de mens zelf maakt, ik doe al jaren aan yoga en sinds ik er mee ben begonnen voel ik me beter dan ooit in elk opzicht, lichamelijk en geestelijk[/quote]
  Volgens mij je hebt verstand tussen kwaad en goed,toch? kunnen dan afspreken dat de satan is het symbol van kwaad?
  Heeft u idee waarom sommigen bloedbad op scholen of in het openbaar aanrichten ,zonder een logische reden ?deze moordenaren zouden BEZIT kunnen zijn en geestelijk beinvloed door de kwaad of satan,en YOGA is een van de methoden om de SATAN op je geestelijk lichaam te kunnen beinvloeden,en YOGA en MAGIE horen bij elkaar informeer hierover bij de Hindoeïsme en nog lees voor informatie dit link:http://articles.timesofindia.indiatimes.com/2012-02-18/holistic-living/30463586_1_yoga-gabriele-amorth-vatican[/quote]
  HELP: zou “leugen” bezeten zijn door een troll? Expelliarmus! http://nl.wikipedia.org/wiki/Expelliarmus

  (0)
 53. [quote name=”Jan alleman”]Hallo iedereen,
  Ik heb 3/4 maanden geleden een spontane pijnappelklier activatie mogen ervaren en word met de week steeds intenser op een positieve manier, maar laatst las ik dat de pijnappelklier vals licht binnen haalt, omdat het je een lekker gevoel geeft. Je kan het als een soort drugs gevoel ervaren, maar het voelt wel gezond/goed aan. hierdoor gaan somige mensen stil staan door dit lekkere/speciale gevoel en denken dat als je mediteert het allemaal vanzelf goed gaat komen, maar daar gaat het natuurlijk fout, want dingen gaan pas veranderen als je zelf verandert. Dit is hoe ik er op dit moment over denk. Wil graag vragen als mensen hier wat meer over kunnen vertellen. Wat mijn eigen ervaring tot nu toe is. Dat ik veel scherper,fitter en ben actiever en doe meer de dingen die ik vaak links liet liggen. Ik geniet ook veel meer van dingen zoals ik dat nooit heb gedaan. En misschien wel het belangrijkste wat ik de afgelopen weken heb geleerd is dat als je met mensen aan het praten bent jezelf in die persoon moet zien en als je op die manier denkt krijg je hele andere gespreken. ooh ja.. dit is mijn ervaring dus niet de waarheid voor een ander ;)[/quote]Hey Jan, als jij een spontane ervaring hebt, laat je dan niet van de wijs brengen door wat iemand ergens geschreven heeft over bijvoorbeeld “vals licht”. Jij bent een fontein van kennis!

  De waarheid zit in je. Je bent daarvoor niet afhankelijk van anderen, van materialistische wetenschappers en de vele atheïstische volgelingen van die wetenschappers. Niet afhankelijk van de media (radio/televisie/internet/kranten/weekbladen…) en ook niet van gechannelde berichten. Het zit in je, de fontein van kennis: die fontein is het Zelf, het “hoger zelf” (atma-buddhi). Het “lager zelf” (het niet-Zelf) is een illusie, een onterechte identificatie met je gedachten en emoties. Houd van jezelf… vergeet niet voor jezelf te zorgen. (Bron: o.a. Salusa op niburu.nl)

  (0)
 54. [quote name=”Dennis”][quote name=”Wesley”][quote name=”kengai”]Wat is er mis met yoga, daar is nog nooit iemand geestelijk minder van geworden, juist integendeel.
  Laat kinderen op school in contact komen met yoga en ga dan zo,n school vergelijken met een gewone school, moet je eens de verschillen zien.[/quote]
  Wat zijn die verschillen dan en vooral, waar baseer je je conclusie op?

  Waar kan ik die gegevens vinden?[/quote]

  F*ck you Wesley ik begin een beetje moe van jou te worden……[/quote]
  Wesley leidt aan de “aantoonbaarheids-ziekte”. Alles moet tegenwoordig aantoonbaar zijn. Bewezen worden. Dat is in de mode, begrijp ik. Uit angst ergens “in te trappen”. Laat mij maar lekker naïef zijn, ik ben lang genoeg “heavy” geweest. Noem mij maar een “softie”, een “watje”, een “Neil Young” 🙂 Alles liever dan prooi worden van scepticisme. Sorry, dat moest er even uit 🙂

  (0)
 55. [quote name=”leugen”]Dit artikel is precies bedoeld voor mensen die geen geloof hebben of in de god niet geloven,het woord spiritueel is hiermee eigenlijk betekent ook “BEZIT” van de duivel ,er zijn VEEL mensen in het wereld zouden door demonen bezit zijn en invloed hebben op hen leven zonder deze op te merken,en YOGA beofenaren vallen zeker onder dit speeltje.En mensen die zichzelf RAAR vinden zijn ook slachtoffers hiervan en moeten op zichzelf oppassen,en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]

  THE power of christ Compels you, THE power of christ Co. pels you. Leave this body demon!

  (0)
 56. [quote name=”leugen”][quote name=”San”][quote name=”leugen”] (blablabla) en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote]
  Sorry hoor, maar wat een bullshit, lees de biographie van Yogananda maar eens en bevrijd jezelf van een leven vol angst voor de duivel, die niet bestaat, de enige duivel die bestaat is de duivel die de mens zelf maakt, ik doe al jaren aan yoga en sinds ik er mee ben begonnen voel ik me beter dan ooit in elk opzicht, lichamelijk en geestelijk[/quote]
  Volgens mij je hebt verstand tussen kwaad en goed,toch? kunnen dan afspreken dat de satan is het symbol van kwaad?
  Heeft u idee waarom sommigen bloedbad op scholen of in het openbaar aanrichten ,zonder een logische reden ?deze moordenaren zouden BEZIT kunnen zijn en geestelijk beinvloed door de kwaad of satan,en YOGA is een van de methoden om de SATAN op je geestelijk lichaam te kunnen beinvloeden,en YOGA en MAGIE horen bij elkaar informeer hierover bij de Hindoeïsme en nog lees voor informatie dit link:http://articles.timesofindia.indiatimes.com/2012-02-18/holistic-living/30463586_1_yoga-gabriele-amorth-vatican[/quote]
  HELP: De door de Trol bezetene wil heksen verbranden! Nu ff serieus. Er is een Pad dat naar de Bron leidt. Dit Pad leidt voorwaarts en opwaarts (het Pad van Ascentie). Het eerste deel van dit pad leidt naar zelfrealisatie (realisatie van het Zelf, van het “hoger zelf”). In religieuze bewegingen is dit vaak het pad waarbij een guru de leerling helpt zichzelf te kennen (het Pad van Discipelschap). Jezus zei: niemand kan God kennen dan door mij (hij bedoelde er – vraag het de heilige geest – jezelf mee… je “hoger zelf”: de door God “Gezalfde”). Het tweede deel leidt naar realisatie van de Bron (realisatie van “God”). Dit “tweevoudige” Pad vind je in alle godsdiensten terug.

  Spiritualiteit gaat nu vooral over het eerste deel… dat is stap 1. Als ik me niet vergis.

  (0)
 57. [quote name=”leugen”][quote name=”Linda”][quote name=”leugen”](…blablabla) en het hoofddoel is om mensen MEER onder control te hebben en makkelijk PROOI van duivel te vallen.[/quote] Je bent op de verkeerde site schat. Klets niet uit je nek.[/quote]
  Linda ,wat een vrouwlijk naam dus ik neem aan dat je een vrouw bent,volgens mijn ervaring in Nederland de meeste mensen die in MAGIE interess hebben vrouwen zijn,en daaruit komt het woord ‘HEKS” meestal aan vrouw een vrouwen hebben meer neiging dan mannen voor ongeloofheid of het bestaan van god niet te accepteren,mischien omdat de GOD nooit een vrouwlijk profeet op aarde heeft gestuurd enzovoort,en vinden zij zichzelf gediscrimineerd door de GOD,hoewel dat dit niet waar is en natuurlijk de satan speelt hiervoor een groot role.[/quote]
  HELP: De door de Trol bezetene wil heksen verbranden! Nu ff serieus. Er is een Pad dat naar de Bron leidt. Dit Pad leidt voorwaarts en opwaarts (het Pad van Ascentie). Het eerste deel van dit pad leidt naar zelfrealisatie (realisatie van het Zelf, van het “hoger zelf”). In religieuze bewegingen is dit vaak het pad waarbij een guru de leerling helpt zichzelf te kennen (het Pad van Discipelschap). Jezus zei: niemand kan God kennen dan door mij (hij bedoelde er – vraag het de heilige geest – jezelf mee… je “hoger zelf”: de door God “Gezalfde”). Het tweede deel leidt naar realisatie van de Bron (realisatie van “God”). Dit “tweevoudige” Pad vind je in alle godsdiensten terug.

  Spiritualiteit gaat nu vooral over het eerste deel… dat is stap 1. Als ik me niet vergis.

  (0)
 58. [quote name=”leugen”][quote name=”Knn”]@ leugen

  Heel makkelijk om een niet-bestaande ‘kwade satan’ de schuld te geven van alles dat fout is/gaat heh? Satan heeft zeker ook de schuld van alle oorlogen en (massa)moorden die (o.a.) in de naam van jouw ‘god’ zijn gepleegd? Je zou een goede inquisiteur zijn! Geloof je niet of wat anders of ben je ‘heks’? Hup op de brandstapel ermee!

  Mensen die niet geloven zijn over t algemeen intelligenter/diepzinniger dan de mensen die wel in ‘goden’ geloven. Mensen zoals jij dus. Wat niet begrepen word schrijven mensen als jij toe aan bovennatuurlijke en mythische figuren of krachten. Wat opzichzelf al irrationeel is natuurlijk.[/quote]
  Adam Lanza had een geloof?
  Volgens mij geloof is een heks een groot zonde,je bent een vrouw toch?

  Weet je dat het HELE WERELD is volledige gedomineerd door een gelovige mensen maar in het geheim? zij hebben een eigen gooddienst en geloven in GOD en zij beschikken over ALLE grootste banken ter wereld,dus laat mij niet lachen op jou DOMME ideeen,en in plaats van scheld woorden te schrijven probeer maar eens objectieve met je reactie te houden want ik reageer niet op met mensen die hen hersenen of brein niet gebruiken[/quote]
  Hahaha lol met een trol! Volgens mij zijn ideeën nooit dom. Ideeën… komen die niet van God? Maar dat ongelovigen intelligenter zijn dan gelovigen vind ik natuurlijk: DISCRIMINATIE! Hahaha. Dat is toch generaliseren beste Knn: laat je emoties niet opzwepen door een trol. (kuch). Ik geloof in godrealisatie.

  (0)
 59. [quote name=”Linda”]Ik beschouw mezelf niet als spiritueel, simpelweg omdat de vraag me niet interesseert. Wat moet je? Met een bloemetje blaadjes uittrekken: ik ben wel spiritueel, ik ben niet…’. Leef je leven en doe wat je doen moet of wilt. Wat maakt het uit of je spiritueel bent. Wie bepaalt het uberhaupt? En is het belangrijk? Nee, volgens mij niet. Als je leeft volgens jouw waarden en niemand kwaad doet, ben je goed bezig. Lazer op zeg… Sorry hoor :)))[/quote]
  Van hetzelfde gewenst.

  (0)
 60. Tijd voor een vlaag van exhibitionisme: waar gelooft kefa in. Ik geloof in cycliciteit: je leeft één leven bestaande uit vele “leventjes”. Ik materialiseer mezelf herhaaldelijk: reïncarnatie dus, onsterfelijkheid, eeuwigheid. De waarheid zit in mij: ik ben een fontein van kennis. Ik ben het Zelf, de Geest in mij: stralender dan de zon, reiner dan sneeuw, ijler dan ether. Ik geloof dat ook de planeet, Moeder Aarde (Gaia) bezield is; een Zelf “heeft”. De zonnewende is elk jaar voor Moeder Aarde een stap vooruit op haar Pad naar de Bron. Wij deinen mee op haar golven. Dit wijst op een vorm van astrologie: niet om te voorspellen (tenzij op het niveau van een weersvoorspelling), maar het wijst op een energetische interactie tussen planeten, zonnen en sterren. Ik geloof dat alle zielen één zijn. Galactische wezens zijn één grote familie. Wij zijn galactisch: we zijn “kinderen van de sterren”; dát is onze ware identiteit, een identiteit die we mogen omhelzen. Ik geloof in een Pad, dat via realisatie van het Zelf, naar de Bron leidt, naar realisatie van “God”. Ik weet zeker dat “The Power of Now” en mindfulness bijdragen aan die realisaties. En wat ik nu het belangrijkst vind: Laat je niet bij de waarheid weghouden: laat je niet ontmoedigen door “de oude garde”, de atheïsten en ongelovigen die je op je levenspad ontmoet. Geef hen geen kans om twijfel te zaaien en je in verwarring te brengen.

  (0)
 61. [quote name=”Jan alleman”]Hallo iedereen,

  Ik heb 3/4 maanden geleden een spontane pijnappelklier activatie mogen ervaren en word met de week steeds intenser op een positieve manier, maar laatst las ik dat de pijnappelklier vals licht binnen haalt, omdat het je een lekker gevoel geeft. Je kan het als een soort drugs gevoel ervaren, maar het voelt wel gezond/goed aan. hierdoor gaan somige mensen stil staan door dit lekkere/speciale gevoel en denken dat als je mediteert het allemaal vanzelf goed gaat komen, maar daar gaat het natuurlijk fout, want dingen gaan pas veranderen als je zelf verandert

  Dit is hoe ik er op dit moment over denk. Wil graag vragen als mensen hier wat meer over kunnen vertellen.

  Wat mijn eigen ervaring tot nu toe is. Dat ik veel scherper,fitter en ben actiever en doe meer de dingen die ik vaak links liet liggen. Ik geniet ook veel meer van dingen zoals ik dat nooit heb gedaan.

  En misschien wel het belangrijkste wat ik de afgelopen weken heb geleerd is dat als je met mensen aan het praten bent jezelf in die persoon moet zien en als je op die manier denkt krijg je hele andere gespreken

  ooh ja.. dit is mijn ervaring dus niet de waarheid voor een ander ;)[/quote]
  Beste Jan en alleman,
  Ik zou heel veel hierover kunnen vertellen. Alleen de ruimte ontbreekt en de privicy. Ook waarom je derde oog is geopend en waarom er ook aanwijzingen zijn dat dit niet juist is. Begrijp wel dat mijn derde oog mijn leven lang al open staat zover ik mij dit kan herinneren, vele “zieners” hebben dit gezien waaronder Berry Vicenta die op WanttoKnow berichten schrijft. Misschien is er een andere weg om dit samen te kunnen bespreken. Hartelijke groet Odette

  (0)
 62. [quote name=”Odette”][quote name=”Linda”]Ik beschouw mezelf niet als spiritueel, simpelweg omdat de vraag me niet interesseert. Wat moet je? Met een bloemetje blaadjes uittrekken: ik ben wel spiritueel, ik ben niet…’. Leef je leven en doe wat je doen moet of wilt. Wat maakt het uit of je spiritueel bent. Wie bepaalt het uberhaupt? En is het belangrijk? Nee, volgens mij niet. Als je leeft volgens jouw waarden en niemand kwaad doet, ben je goed bezig. Lazer op zeg… Sorry hoor :)))[/quote]
  Van hetzelfde gewenst.[/quote]
  Jammer dat je het zo uitlegt. Ik denk dat je het niet begrijpt. Ik word gewoon af en toe iebelig van spiritueel etc.etc. Heb wel wat anders te doen dan me met zo’n vraag bezig te houden.

  (0)
 63. [quote name=”kefa shan”] Laat je niet bij de waarheid weghouden: laat je niet ontmoedigen door “de oude garde”, de atheïsten en ongelovigen die je op je levenspad ontmoet. Geef hen geen kans om twijfel te zaaien en je in verwarring te brengen.[/quote]
  Wat versta jij onder deze groepen? Sinds kort is de ware identiteit van kerken duidelijk aan het worden. Ik was ook een atheist omdat ik niet geloofde in wat me werd voorgehouden. Toch weer dualiteit.

  (0)
 64. [quote name=”kefa shan”][quote name=”leugen”][quote name=”Linda”][quote name=”leugen”](…blablabla) en het had leidt naar zelfrealisatie (realisatie van het Zelf, van het “hoger zelf”). In religieuze bewegingen is dit vaak het pad waarbij een guru de leerling helpt zichzelf te kennen (het Pad van Discipelschap). Jezus zei: niemand kan God kennen dan door mij (hij bedoelde er – vraag het de heilige geest – jezelf mee… je “hoger zelf”: de door God “Gezalfde”). Het tweede deel leidt naar realisatie van de Bron (realisatie van “God”). Dit “tweevoudige” Pad vind je in alle godsdiensten terug.

  Spiritualiteit gaat nu vooral over het eerste deel… dat is stap 1. Als ik me niet vergis.[/quote]
  Nee hoor,YOGA beoefenars zijn voor mij alleen slachtoffers en mijn bedoeling is alleen om hen help te geven ,ik ben namelijk GEEN christen enzoovoort om heksen te verbranden en dit is ALLEEN het werk van de GOD en niet van MIJ,Er komt namelijk na de dood de DAG DES OORDEELS en mijn standpunt is GEEN religieuse wel is het geloof van GOD die het heelal heeft geschapen en de GEVAREN van de satan te kunnen voorkomen.

  (0)
 65. [quote name=”leugen”][quote name=”Knn”]@ leugen

  Heel makkelijk om een niet-bestaande ‘kwade satan’ de schuld te geven van alles dat fout is/gaat heh? Satan heeft zeker ook de schuld van alle oorlogen en (massa)moorden die (o.a.) in de naam van jouw ‘god’ zijn gepleegd? Je zou een goede inquisiteur zijn! Geloof je niet of wat anders of ben je ‘heks’? Hup op de brandstapel ermee!

  Mensen die niet geloven zijn over t algemeen intelligenter/diepzinniger dan de mensen die wel in ‘goden’ geloven. Mensen zoals jij dus. Wat niet begrepen word schrijven mensen als jij toe aan bovennatuurlijke en mythische figuren of krachten. Wat opzichzelf al irrationeel is natuurlijk.[/quote]
  Adam Lanza had een geloof?
  Volgens mij geloof is een heks een groot zonde,je bent een vrouw toch?

  Weet je dat het HELE WERELD is volledige gedomineerd door een gelovige mensen maar in het geheim? zij hebben een eigen gooddienst en geloven in GOD en zij beschikken over ALLE grootste banken ter wereld,dus laat mij niet lachen op jou DOMME ideeen,en in plaats van scheld woorden te schrijven probeer maar eens objectieve met je reactie te houden want ik reageer niet op met mensen die hen hersenen of brein niet gebruiken[/quote]

  Ik heb nu enkele berichtjes van je mogen lezen en vind het eigenlijk sneu om te zeggen.,maar ik denk dat niemand jou hier echt serieus neemt het komt nogal warrig over .

  (0)
 66. [quote name=”cc”][quote name=”leugen”][quote name=”Knn”]@ leugen

  Heel makkelijk om een niet-bestaande ‘kwade satan’ de schuld te geven van alles dat fout is/gaat heh? Satan heeft zeker ook de schuld van alle oorlogen en (massa)moorden die (o.a.) in de naam van jouw ‘god’ zijn gepleegd? Je zou een goede inquisiteur zijn! Geloof je niet of wat anders of ben je ‘heks’? Hup op de brandstapel ermee!

  Mensen die niet geloven zijn over t algemeen intelligenter/diepzinniger dan de mensen die wel in ‘goden’ geloven. Mensen zoals jij dus. Wat niet begrepen word schrijven mensen als jij toe aan bovennatuurlijke en mythische figuren of krachten. Wat opzichzelf al irrationeel is natuurlijk.[/quote]
  Adam Lanza had een geloof?
  Volgens mij geloof is een heks een groot zonde,je bent een vrouw toch?

  Weet je dat het HELE WERELD is volledige gedomineerd door een gelovige mensen maar in het geheim? zij hebben een eigen gooddienst en geloven in GOD en zij beschikken over ALLE grootste banken ter wereld,dus laat mij niet lachen op jou DOMME ideeen,en in plaats van scheld woorden te schrijven probeer maar eens objectieve met je reactie te houden want ik reageer niet op met mensen die hen hersenen of brein niet gebruiken[/quote]

  Ik heb nu enkele berichtjes van je mogen lezen en vind het eigenlijk sneu om te zeggen.,maar ik denk dat niemand jou hier echt serieus neemt het komt nogal warrig over .[/quote]
  Ik respecteer uw mening,maar gezien het feit dat ik van buitlandse afkomst ben,probeer ik met mijn REDELIJK NL taal mijn teksten beter te onderbouwen en hopelijk dat mijn boodschap niet in misverstand of verkeerd begrepen is,mijn DOEL is altijd te kunnen vergelijken tussen de ECHTE kwaad en echt GOED,want in onze wereld zijn veel mensen zien het kwaad als een goed is en andersom.

  (0)
 67. Leugen je heb ook wel een punt hier op .Veel mensen kennen niet zo goed het verschil in goed of slecht .Anders zouden er ook geen moordenaars , Kinderverkrachter’s,en noem maar op .Deze zijn dus niet spiritueel ….Maar kunnen hun leven soms wel verbeteren ,Ook dit komt zeer zelden voor, meestal doen ze net of zij genezen zijn en houden de boel voor de gek . Dus ja ik begrijp u wel .

  (0)
 68. herder van de schape

  [quote name=”Odette”][quote name=”Jan alleman”]Hallo iedereen,

  Ik heb 3/4 maanden geleden een spontane pijnappelklier activatie mogen ervaren en word met de week steeds intenser op een positieve manier, maar laatst las ik dat de pijnappelklier vals licht binnen haalt, omdat het je een lekker gevoel geeft. Je kan het als een soort drugs gevoel ervaren, maar het voelt wel gezond/goed aan. hierdoor gaan somige mensen stil staan door dit lekkere/speciale gevoel en denken dat als je mediteert het allemaal vanzelf goed gaat komen, maar daar gaat het natuurlijk fout, want dingen gaan pas veranderen als je zelf verandert

  Dit is hoe ik er op dit moment over denk. Wil graag vragen als mensen hier wat meer over kunnen vertellen.

  Wat mijn eigen ervaring tot nu toe is. Dat ik veel scherper,fitter en ben actiever en doe meer de dingen die ik vaak links liet liggen. Ik geniet ook veel meer van dingen zoals ik dat nooit heb gedaan.

  En misschien wel het belangrijkste wat ik de afgelopen weken heb geleerd is dat als je met mensen aan het praten bent jezelf in die persoon moet zien en als je op die manier denkt krijg je hele andere gespreken

  ooh ja.. dit is mijn ervaring dus niet de waarheid voor een ander ;)[/quote]
  Beste Jan en alleman,
  Ik zou heel veel hierover kunnen vertellen. Alleen de ruimte ontbreekt en de privicy. Ook waarom je derde oog is geopend en waarom er ook aanwijzingen zijn dat dit niet juist is. Begrijp wel dat mijn derde oog mijn leven lang al open staat zover ik mij dit kan herinneren, vele “zieners” hebben dit gezien waaronder Berry Vicenta die op WanttoKnow berichten schrijft. Misschien is er een andere weg om dit samen te kunnen bespreken. Hartelijke groet Odette[/quote]

  Ik heb dat gevoel ook!!
  Niet constant maar wel met vlagen en het is een zeer lekker gevoel je wil dat je dat gevoel altijd heb!

  (0)
 69. @leugen
  Het uitgangspunt van yoga is de eenheid met God, God is het Al, of de Ene, whatever you want to call it, het staat voor spirituele verlichting, het naar binnen gaan bij jezelf, want God of het Al zit in de mens

  (0)
 70. [quote name=”kefa shan”][quote name=”Dennis”][quote name=”Wesley”][quote name=”kengai”]Wat is er mis met yoga, daar is nog nooit iemand geestelijk minder van geworden, juist integendeel.
  Laat kinderen op school in contact komen met yoga en ga dan zo,n school vergelijken met een gewone school, moet je eens de verschillen zien.[/quote]
  Wat zijn die verschillen dan en vooral, waar baseer je je conclusie op?

  Waar kan ik die gegevens vinden?[/quote]

  F*ck you Wesley ik begin een beetje moe van jou te worden……[/quote]
  Wesley leidt aan de “aantoonbaarheids-ziekte”. Alles moet tegenwoordig aantoonbaar zijn. Bewezen worden. Dat is in de mode, begrijp ik. Uit angst ergens “in te trappen”. Laat mij maar lekker naïef zijn, ik ben lang genoeg “heavy” geweest. Noem mij maar een “softie”, een “watje”, een “Neil Young” 🙂 Alles liever dan prooi worden van scepticisme. Sorry, dat moest er even uit :-)[/quote]

  Ik ben er anders ook wel benieuwd naar. Het is een nogal harde claim wat daar wordt neergezet.

  (0)
 71. Spiritueel zijn is, het geheim van weten dat wat je niet ziet is juist heel belangrijk. Heeft iemand van jullie ooit De kleine Prins gelezen?

  (0)
 72. [quote name=”cc”][quote name=”Cathrina R”]ja wat is spiritueel ? de een zeg dat je dan zuiver bent de ander zegt dat je paranormaal bent .een non kan spiritueel zijn maar niet paranormaal en een mens kan paranormaal zijn maar niet spiritueel .[/quote]
  Klopt spiritueel wil zeggen dat je je bewust met de ‘hogere’ (onzichtbare?) zaken des levens bezig(wil)houdt(en)en dat kan van alles zijn t/m zelfs naar een/de kerk gaan.Men staat dus ook ‘open’ voor andere zaken dan alleen het tastbare/zichtbare of materialisme.[/quote]

  Naar mijn begrip is spiritueel zijn U zelf kennen. Een zuiver mens zijn zodat alle menselijke goede kwaliteiten, in de praktijk gebracht kunnen worden. Dat is wat alle grote ingewijden (z.a. Krisna, Pitagoras, Budha, Christus, enz) sinds zeer oude culturen hebben geleerd.

  (0)
 73. [quote name=”Syb”]De pijnappelklier activatie is bedoeld voor mensen die een stap vooruit willen zetten in hun persoonlijke en spirituele ontwikkeling.

  De pijnappelklier reguleert de circulaire ritmen van het lichaam(bioritmen). Deze ritmen zijn belangrijke biologische functies zoals onze slaapcyclus, verouderingscycli, onze seks drive, de productie van het menselijk groeihormoon, seizoenen, en zo meer. De belangrijkste maar vaak onbekende functie van de pijnappelklier is echter het gronden van de ziel in de illusie van een fysieke tijdlijn.
  Het effect van de activering van de pijnappelklier is voelbaar in je energiebalans, DNA, de energetische aansluiting van je ruggengraat, je zelfvertrouwen en het geeft je een sterke en diepere verbinding met je hoger zelf dan ooit tevoren.
  Als de pijnappelklier wordt geactiveerd en je gebruikt hem bewust, dan kun je controle krijgen over je plaats in tijd en ruimte. Je kunt merken dat je zelf je slaapcyclus, verouderingsproces, seks drive etc. kunt regelen. Middels deze activatie zul je meer afgestemd raken op de nieuwe (kristal)energie. Er zijn veel manieren waarop mogelijk is de pijnappelklier te activeren.
  Google it! ;)[/quote]
  Met alle respect. De Pijnappelklier staat niet in zijn eentje in het geheel. Er zijn nog een par zeer belangrijke punten binnen in ons, die naast hun biologische functie ook een bewustwording functie hebben. Dit zijn: de longen, het hart, het puntje(ik weet nu even de naam niet)tussen de anus en de vagina/scrotum en het punt aan het einde van de ruggengraat. Het is een samenspel waar de Pijnappelklier meedoet. Belangrijkste uitgangspunt is altijd het hart.

  (0)
 74. [quote name=”juul1″][quote name=”cc”][quote name=”Cathrina R”]ja wat is spiritueel ? de een zeg dat je dan zuiver bent de ander zegt dat je paranormaal bent .een non kan spiritueel zijn maar niet paranormaal en een mens kan paranormaal zijn maar niet spiritueel .[/quote]
  Klopt spiritueel wil zeggen dat je je bewust met de ‘hogere’ (onzichtbare?) zaken des levens bezig(wil)houdt(en)en dat kan van alles zijn t/m zelfs naar een/de kerk gaan.Men staat dus ook ‘open’ voor andere zaken dan alleen het tastbare/zichtbare of materialisme.[/quote]

  Naar mijn begrip is spiritueel zijn U zelf kennen. Een zuiver mens zijn zodat alle menselijke goede kwaliteiten, in de praktijk gebracht kunnen worden. Dat is wat alle grote ingewijden (z.a. Krisna, Pitagoras, Budha, Christus, enz) sinds zeer oude culturen hebben geleerd.[/quote]
  En, tussen de goede kwaliteiten van een mens zitten natuurlijk ook de paranormale kwaliteiten.

  (0)
 75. #66 @leugen, dus u noemt uzelf leugen en wilt daarmee zeggen dat uw naam eigenlijk ‘waarheid’ moet zijn?

  (0)
 76. [quote name=”leugen”][quote name=”cc”][quote name=”leugen”][quote name=”Knn”]@ leugen

  Heel makkelijk om een niet-bestaande ‘kwade satan’ de schuld te geven van alles dat fout is/gaat heh? Satan heeft zeker ook de schuld van alle oorlogen en (massa)moorden die (o.a.) in de naam van jouw ‘god’ zijn gepleegd? Je zou een goede inquisiteur zijn! Geloof je niet of wat anders of ben je ‘heks’? Hup op de brandstapel ermee!

  Mensen die niet geloven zijn over t algemeen intelligenter/diepzinniger dan de mensen die wel in ‘goden’ geloven. Mensen zoals jij dus. Wat niet begrepen word schrijven mensen als jij toe aan bovennatuurlijke en mythische figuren of krachten. Wat opzichzelf al irrationeel is natuurlijk.[/quote]
  Adam Lanza had een geloof?
  Volgens mij geloof is een heks een groot zonde,je bent een vrouw toch?

  Weet je dat het HELE WERELD is volledige gedomineerd door een gelovige mensen maar in het geheim? zij hebben een eigen gooddienst en geloven in GOD(..)en[/quote]

  Ik heb nu enkele berichtjes van je mogen lezen en vind het eigenlijk sneu om te zeggen.,maar ik denk dat niemand jou hier echt serieus neemt het komt nogal warrig over .[/quote]
  Ik respecteer uw mening,maar gezien het feit dat ik van buitlandse afkomst ben,probeer ik met mijn REDELIJK NL taal mijn teksten beter te onderbouwen en hopelijk dat mijn boodschap niet in misverstand of verkeerd begrepen is,mijn DOEL is altijd te kunnen vergelijken tussen de ECHTE kwaad en echt GOED,want in onze wereld zijn veel mensen zien het kwaad als een goed is en andersom.[/quote]

  Oke dan begrijp ik het.Tip; misschien is beter de tekst kort te houden? Ik zal proberen u te volgen in wat u vertellen wilt, succes.

  (0)
 77. Leugen, naam zegt het al, maar is het slachtoffer rol van iemand die yoga beoefend.
  met Yoga werk je aan jezelf en vereer je niets en ik zie nooit dat iemand er slechter van word, integendeel, dus wat kan je daar op tegen hebben, het is ook geen godslastering of je moet er al iets in zien wat ik niet kan zien.
  Weet je eigenlijks wel wat yoga is.

  (0)
 78. [quote name=”saskia”]#66 @leugen, dus u noemt uzelf leugen en wilt daarmee zeggen dat uw naam eigenlijk ‘waarheid’ moet zijn?[/quote]
  Geen ‘moet’ wel de waarheid bewijzen en duidelijk laten zien,mischien de waarheid ligt bij je en niet bij mij,maar moet daarvoor bewijs maken en erin geloven met overtuiging

  (0)
 79. [quote name=”kengai”]Leugen, naam zegt het al, maar is het slachtoffer rol van iemand die yoga beoefend.
  met Yoga werk je aan jezelf en vereer je niets en ik zie nooit dat iemand er slechter van word, integendeel, dus wat kan je daar op tegen hebben, het is ook geen godslastering of je moet er al iets in zien wat ik niet kan zien.
  Weet je eigenlijks wel wat yoga is.[/quote]
  Volgens mij heeft u niet alle mijn reactie door teksten hiervoor gelezen!!

  (0)
 80. @ #63 Linda (1) Ik bedoel met name “de Illuminati”. Wat zijn Illuminati? Niet een geheim genootschap, zoals vaak gesuggereerd wordt – zo’n occulte orde bestaat niet meer (Jacques de Molay stierf in 1314). Ik bedoel met illuminati de aanhangers van een aantal ideeën. Welke ideeën? Ooit waren er alchemisten in Europa. Zij zochten de steen der wijzen en de fontein van de eeuwige jeugd. Een deel van hen was spiritueel. Een ander deel stond onder invloed van de Verlichting. De propagandisten van de Verlichting bestreden wat zij als bijgeloof beschouwden: alles wat spiritueel was, zo ook de kerk. De “verlichte” alchemisten zochten, en zoeken nog steeds, naar een manier om eeuwig (of honderden jaren) te kunnen leven. Ze geloven niet in een God. Ze zoeken nog steeds naar een manier om stinkend rijk te worden (lood in goud veranderen). Tegenwoordig geloven deze “alchemisten” dat er niets bestaat buiten onze materiële werkelijkheid. De niet-spirituele zoektocht naar “het eeuwige leven” loopt middels genetica en farmacie. Met “Illuminati” of “oude garde” bedoel ik die zoekers en ook hun volgelingen. Hun volgelingen zijn mensen die nog steeds veel vooruitgang verwachten van de Europese wetenschap; en dan gaat het met name om gezondheid. Omdat ze het “bijgeloof” van de spirituelen bestrijden, ontdekken ze niet dat ze het eeuwige leven eenvoudig in zichzelf kunnen ontdekken. En dat ook de geestelijke rijkdom heel dichtbij is… Maar ze zijn bang voor spiritualiteit en godsdiensten die verklaren dat er in ons een gemeenschappelijke basis is: zoiets als Kundalini. Ze zijn bang dat ze dan hun individualiteit verliezen, denk ik. Maar ik kan me vergissen. Zoals ook zij zich vergissen als ze denken in het spirituele niet langer zichzelf te zijn.
  (wordt vervolgd)

  (0)
 81. @ #63 Linda (2) (vervolg)…ze zijn bang voor spiritualiteit en godsdiensten die verklaren dat er in ons een gemeenschappelijke basis is: zoiets als Kundalini. Ze zijn bang dat ze dan hun individualiteit verliezen, denk ik. Maar ik kan me vergissen. Zoals ook zij zich vergissen als ze denken in het spirituele niet langer zichzelf te zijn. Toen we een baby (en peuter) waren, waren we pas echt onszelf. Sindsdien zijn we afgedwaald van de nabijheid bij onszelf. Je kunt jezelf alleen maar terugvinden. Er zijn ook mensen die denken dat er een organisatie bestaat – de illuminati – die actief streeft naar “world domination” en daarbij over lijken gaat. Daar kun je angst over zaaien. Maar dat is niet zo nuttig. Er wordt al meer dan genoeg angst gezaaid door de media. Wel blijft het uitkijken voor de dwaalweg die door de aanhangers van de materialistische alchemie geplaveid wordt. Ik geef toe: dit is een warrig en onvolledig verhaal. Tsja… duidelijker kan ik niet zijn. Spirituele zoekers laten zich vaak aan het twijfelen brengen door “de Verlichten”. Ik moedig ze aan niet te twijfelen. Hun eigen ervaringen niet weg te (laten) redeneren.

  (0)
 82. [quote name=”leugen”][quote name=”kefa shan”][quote name=”leugen”][quote name=”Linda”][quote name=”leugen”](…blablabla) en het had leidt naar zelfrealisatie (realisatie van het Zelf, van het “hoger zelf”). In religieuze bewegingen is dit vaak het pad waarbij een guru de leerling helpt zichzelf te kennen (het Pad van Discipelschap). Jezus zei: niemand kan God kennen dan door mij (hij bedoelde er – vraag het de heilige geest – jezelf mee… je “hoger zelf”: de door God “Gezalfde”). Het tweede deel leidt naar realisatie van de Bron (realisatie van “God”). Dit “tweevoudige” Pad vind je in alle godsdiensten terug.

  Spiritualiteit gaat nu vooral over het eerste deel… dat is stap 1. Als ik me niet vergis.[/quote]
  Nee hoor,YOGA beoefenars zijn voor mij alleen slachtoffers en mijn bedoeling is alleen om hen help te geven ,ik ben namelijk GEEN christen enzoovoort om heksen te verbranden en dit is ALLEEN het werk van de GOD en niet van MIJ,Er komt namelijk na de dood de DAG DES OORDEELS en mijn standpunt is GEEN religieuse wel is het geloof van GOD die het heelal heeft geschapen en de GEVAREN van de satan te kunnen voorkomen.[/quote]
  Volgens mij bent u een bhakti yogi: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bhakti_yoga

  (0)
 83. [quote name=”kefa shan”][quote name=”leugen”][quote name=”kefa shan”][quote name=”leugen”][quote name=”Linda”][quote name=”leugen”](…blablabla) en het had leidt naar zelfrealisatie (realisatie van het Zelf, van het “hoger zelf”). In religieuze bewegingen is dit vaak het pad waarbij een guru de leerling helpt zichzelf te kennen (het Pad van Discipelschap). Jezus zei: niemand kan God kennen dan door mij (hij bedoelde er – vraag het de heilige geest – jezelf mee… je “hoger zelf”: de door God “Gezalfde”). Het tweede deel leidt naar realisatie van de Bron (realisatie van “God”). Dit “tweevoudige” Pad vind je in alle godsdiensten terug.

  Spiritualiteit gaat nu vooral over het eerste deel… dat is stap 1. Als ik me niet vergis.[/quote]
  Nee hoor,YOGA beoefenars zijn voor mij alleen slachtoffers en mijn bedoeling is alleen om hen help te geven ,ik ben namelijk GEEN christen enzoovoort om heksen te verbranden en dit is ALLEEN het werk van de GOD en niet van MIJ,Er komt namelijk na de dood de DAG DES OORDEELS en mijn standpunt is GEEN religieuse wel is het geloof van GOD die het heelal heeft geschapen en de GEVAREN van de satan te kunnen voorkomen.[/quote]
  Volgens mij bent u een bhakti yogi: http://nl.wikipedia.org/wiki/Bhakti_yoga[/quote]
  houd jij me in de gek???
  ben je van indiaanse afkomst??

  (0)
 84. Spiritueel zijn is als je kan denken met gevoel,over het hoe en waarom.Dat is mijn mening…

  (0)
 85. @ 83 Ik houd u niet voor de gek 🙂 Van Indiaanse afkomst? Nee hoor. Ik ben galactisch, kom uit de melkweg. Yoga is meer dan op de kop gaan staan. Ik had de indruk dat u iemand bent die God looft en eert. En dat is bhakti yoga: heel spiritueel allemaal. Of u nu in India de Ene God vereert door kirtan of in Arabië door u te richten op de Qibla, of in Nederland door gezamenlijk psalm 150 te zingen… dat is allemaal bhakti yoga.
  Ik besef dat er een anti-new age beweging bestaat, meestal in fundamentalistische moslim of katholieke kring. Er is niets mis met fundamentalisme overigens, wel met jihadisme (tenzij met jihad een innerlijke strijd wordt bedoeld). New Age, Occultisme en Wicca ontlenen concepten aan het Hindoeïsme. Eigen interpretaties, dat wel, maar ook in India zijn ze het niet in alles eens over de concepten. Ik kan me voorstellen dat Christenen en Moslims het Hindoeïsme verachten. Dat komt vooral door het misverstand dat Hindoeïsme – en dus misschien ook New Age, Occultisme en Wicca – polytheïstisch zou zijn. Als je in gesprek gaat met Brahmanen, blijkt dit niet zo te zijn. Hetzelfde verhaal gaat op voor Chinees Taoïsme. En ook Boeddhisme. Kort door de bocht beschouwen fundamentalistisch gelovigen alles wat van de diverse stromingen uit deze godsdiensten afkomstig is als occultisme. En occultisme wordt in de heilige boeken verafschuwd. Brahmanen en Tao-meesters hebben eeuwenlang innerlijk geëxperimenteerd en kwamen steeds tot dezelfde resultaten en conclusies (is dat niet wetenschappelijk! 🙂 Chakra’s, acupunctuur, qigong en yoga… het zijn occulte praktijken als het aan (een deel van de) gelovige christenen en moslims ligt. Hindu Brahmanen, Taoïsten en Buddhisten denken daar anders over. Overigens: je kunt ook niet per definitie zeggen dat “het linkerhandse pad” GOED is, en “het rechterhandse pad” FOUT is. Maar dat is weer een ander verhaal.

  (0)
 86. [quote name=”kefa shan”]@ 83 Ik houd u niet voor de gek 🙂 Van Indiaanse afkomst? Nee hoor. Ik ben galactisch, kom uit de melkweg. Yoga is meer dan op de kop gaan staan. Ik had de indruk dat u iemand bent die God looft en eert. En dat is bhakti yoga: heel spiritueel allemaal. Of u nu in India de Ene God vereert door kirtan of in Arabië door u te richten op de Qibla, of in Nederland door gezamenlijk psalm 150 te zingen… dat is allemaal bhakti yoga.
  Ik besef dat er een anti-new age beweging bestaat, meestal in fundamentalistische moslim of katholieke kring. Er is niets Christenen en Moslims het Hindoeïsme verachten. Dat komt vooral door het misverstand dat Hindoeïsme – en dus misschien ook New Age, Occultisme en Wicca – polytheïstisch zou zijn. Als je in gesprek gaat met Brahmanen, blijkt dit niet zo te zijn. Hetzelfde verhaal gaat op voor Chinees Taoïsme. En ook Boeddhisme. Kort door de bocht beschouwen fundamentalistisch gelovigen alles wat van de diverse stromingen uit deze godsdiensten afkomstig is als occultisme. En occultisme wordt in de heilige boeken verafschuwd. Brahmanen en Tao-meesters hebben eeuwenlang innerlijk geëxperimenteerd en kwamen steeds tot dezelfde resultaten en conclusies (is dat niet wetenschappelijk! 🙂 Chakra’s, acupunctuur, qigong en yoga… het zijn occulte praktijken als het aan (een deel van de) gelovige christenen en moslims ligt. Hindu Brahmanen, Taoïsten en Buddhisten denken daar anders over. Overigens: je kunt ook niet per definitie zeggen dat “het linkerhandse pad” GOED is, en “het rechterhandse pad” FOUT is. Maar dat is weer een ander verhaal.[/quote]
  Heeft u de KORAN gelezen??
  let maar op niet allen boeken
  maken een goed vertaling van die boek.

  (0)
 87. Spiritualiteit is wél over religie en transcendente werkelijkheden. Stop [niburu] met zeggen dat het dat niet hoeft te zijn. De definitie van spiritualiteit is heel duidelijk ‘iets dat op het geestelijke gericht is’. Dat houdt in; geen materiële zaken, geen psychische zaken maar GEESTELIJKE dingen.
  Maak het woord niet zo breed, dan verliest het aan betekenis, dat is zonde van onze taal en begrip. Spiritualiteit is dat wat geestelijk is, niets meer en niets minder, of het nou Christendom, praktische wicca, Tarot of een ervaring op Ayahuasca.
  Leuk dat men meer mensen wil betrekken tot de spiritualiteit, maar niet door een valse betekenis te geven! please! Wie er in is geïnteresseerd die komt vanzelf, zo houdt je de positiviteit in de groep.

  (0)
 88. @Aardebewoner: [Spiritueel zijn of new age en dat soort dingen zijn opgezet als een “nieuw geloof” (religie is uit de mode) door de illuminati..]
  Klopt. Het is zelfs nog erger: ook complottheorieen, zoals deze, zijn opgezet door de illuminati om mensen zand in de ogen te strooien.

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *