Home » Buitenland » Het einde van HAARP
Het einde van HAARP

Het einde van HAARP

De Amerikaanse luchtmacht heeft het Congres officieel medegedeeld dat het van plan is het High Frequency Active Auroral Research Program in Gakona te ontmantelen. HAARP, een project dat is bedacht door wijlen senator Ted Stevens, zal na volgende maand ophouden te bestaan.

De Universiteit van Alaska heeft interesse getoond in de installatie, maar wil niet opdraaien voor de onderhoudskosten van 5 miljoen dollar per jaar. Een kwart eeuw geleden stond in het gebied een radarproject van het luchtmacht gepland, maar dat werd nooit voltooid.

De luchtmacht zegt het gebied in de toekomst niet langer nodig te hebben en vindt dat het geld beter ergens anders aan kan worden besteed. “We gaan de ionosfeer op andere manieren aansturen. Daar is HAARP oorspronkelijk voor ontworpen,” zei plaatsvervangend assistent-secretaris van de luchtmacht voor wetenschap en technologie David Walker. “Daarbij wordt energie in de ionosfeer geïnjecteerd om er de controle over te krijgen. Maar dat werk is al afgerond.”

Dergelijke uitspraken hebben geleid tot de nodige complottheorieën, waarbij HAARP wordt afgeschilderd als een superwapen dat in staat is tot hersenspoeling of weermanipulatie en orkanen, tornado’s en aardbevingen kan veroorzaken. Volgens wetenschappers is de mate van controle over de ionosfeer door HAARP te vergelijken met het gooien van een steen in de Grote Oceaan.

HAARP bestaat uit een netwerk van 180 antennes die worden gebruikt om energie richting de ionosfeer te sturen. Vervolgens worden veranderingen in de stroom van geladen deeltjes gemeten. Stevens wist HAARP van de grond te krijgen toen hij nog een aanzienlijke invloed had op het Amerikaanse defensiebudget.

Tijdens een hoorzitting waarbij zes vertegenwoordigers van het Pentagon aanwezig waren, was iedereen het erover eens dat er geen toekomst is voor HAARP. Het laatste project, dat gepland staat voor de maand juni, wordt uitgevoerd door het Defense Advanced Research Projects Agency (DARPA), een instituut van het Amerikaanse ministerie van Defensie dat verantwoordelijk is voor de ontwikkeling van militaire technologie. Als dat onderzoek is afgerond, gaat de installatie dicht.

Walker zei dat de luchtmacht nog deze zomer wil beginnen met het weghalen van cruciale apparatuur. HAARP is een ‘faciliteit van wereldklasse’, maar het ministerie van Defensie heeft er geen belang meer bij, klinkt het nog.

[Anchorage Daily News]

31 comments

 1. De verdwijning van de HAARP; eerst zien dan geloven. Inmiddels hoeveel rampen heeft de HAARP al niet veroorzaakt? Hoeveel ‘mindcontrol’ veroorzaakt en hoeveel leed? Zou mooi zijn en als de HAARP gaat verdwijnen, dan kan ze ieder geval niet langer kwaad aanrichten.

  (15)
 2. “Inmiddels hoeveel rampen heeft de HAARP al niet veroorzaakt?”
  Helemaal niks, eenvoudig omdat je met 3,6 MW nog geen deuk in een pakje boter kunt slaan. Je hebt kennelijk geen flauw benul van de vermogens die een rol spelen bij aardbevingen en dergelijke. Denk daarbij maar rustig aan een miljard keer zo veel.
  Wat HAARP vooral verhit heeft is de fantasie van een aantal mensen.

  (19)
 3. “We gaan de ionosfeer op andere manieren aansturen.” m.a.w. ze hebben al een nieuwe verbeterde versie.

  (18)
 4. Goh zou er dan ook een einde komen aan de chemtrails?

  (8)
 5. Hippocrates van DenHaag

  Kalki je praat inderdaad erg vaak over dingen waar je geen ene verstand van hebt (zie antwoord van Henk). Ik weet niet waar jij al je wetenschappelijke kennis vandaan haalt, vast uit Donald Duck en de 7 aliens.

  (9)
 6. Ze hebben vast allang al dan niet met behulp van onderzoek gedaan met HAARP betere en mobiele technologieën ontwikkeld die daadwerkelijk voor lugubere doeleinden ingezet kunnen worden.

  (10)
 7. Och, och, de Amerikanen laten HAARP zomaar vallen?? Jaja, ze denken nog steeds dat mensen in sprookjes geloven. En de “wetenschappers” beamen vriendelijk dat wat HAARP deed “een steen gooien is in de Grote Oceaan”. Raar, want in het begin wist niemand wat dit project inhield, later werd er meer ruchtbaarheid aangegeven dat het volkomen veilig was, welnu alles wat de luchtmacht in de US uitvoert is niet echt veilig te noemen en gemaakt om andere schade toe te brengen. Dus al wat zij nu stoppen is al op andere manieren beproeft en verbeterd. En ja, dan is het logisch dat ze de kosten daarop willen projecteren.
  Laten we ons wederom lekker in de luren leggen en gerust verder slapen.

  (9)
 8. Nee, natuurlijk niet!
  Tegenwoordig zijn er overal telefoon torens. Het is veel goedkoper om die te gebruiken. En mocht dat niet werken dan zullen ze ongetrijfeld ondertussen kleinere en mobiele versies van HAARP hebben ontwikkeld. Denk aan electronica en computers. Vroeger waren die zo log als maar kan. Maar nu zijn onze mobiele telefoons sneller en beter dan computers die ooit een hele verdieping in een flatgebouw in namen. Hetzelfde geld voor alle apparaten die werken met electriciteit.

  (3)
 9. Als het vergelijkbaar is met een steen in de oceaan gooien…waarom dan al die tijd zoveel geld erin stoppen? Als het ‘toch niks voorstelt’…

  (6)
 10. En dit wordt zomaar gelooft? Nee toch?

  (8)
 11. Het klinkt alsof ze de HELE ionosfeer onder controle willen hebben. Afgezien van het feit dat dat onmogelijk is, is dat ook niet wat ze bedoelen. “To control” betekent hier aansturen. Dat is precies waar HAARP voor was gemaakt: een bundel radiostraling in VLF of ELF gebied omhoog sturen; dan door deze bundel slim te manipuleren (aan/uit of van richting veranderen) een KLEIN stukje van de ionosfeer recht boven de antenne actief maken zodat het zelf als een soort antenne zou werken. Deze straling werd dan op de grond weer gedetecteerd en daar kun je allerlei informatie uit halen over de ionosfeer. Ook de magnetosfeer kon hiermee worden onderzocht. Overigens stond HAARP al een jaar lang “uit”. Voor wie meer wil lezen over wat bijv de onderzoeksgroep van Stanford Univ. voor onderzoek deed met HAARP de volgende link:
  http://vlf.stanford.edu/research/experiments-haarp-ionospheric-heater

  (7)
 12. Je kan het geloven of niet, maar blijf in ieder geval scherp en hou je ogen open.

  (7)
 13. Wie weet wat ze nu verzwijgen en uit hebben gevonden. Je weet het nooit met die badgasten. De chemtrails worden nu veel heftiger gespoten dan normaal hier in het westen. Je ziet a mensen met mondkajes fietsen.

  (7)
 14. HAARP is echt verouderd. De “nieuwste “rage is dat ze nu alle zendmasten gebruiken, en daar zijn er meer dan genoeg van!!

  (6)
 15. Misschien moet jij maar eens “haarp in action” op youtube intoetsen.. Ze pompen meer uit haarp dan jij voor mogelijk houdt..

  Overigens wordt haarp dan afgebroken, de antennes staan overal ter wereld dus ze halen nu via de media wat druk van de ketelaar het weer manipuleren gaat gewoon door via andere wegen.. Jammer dan mensen zo naief blijven..

  (4)
 16. De HAARP weg en nu nog iets voor dit in de plaats wat werkelijk rampen bestrijd.

  (5)
 17. heb geen hoge pet op militaire hoge pieten,meestal in het kader van …..,liegen ze dat het gedrukt staat.
  vandaag (boven het oosten van nederland was het weer raak met de chemtrails,het leek wel een dambord.
  af en toe zag je een vliegtuig met een contrail.

  (5)
 18. Maximaal gebruik maken van de huidige techniek !!
  Paul je hebt helemaal gelijk, het project Haarp wordt alleen maar groter en uitgebreider. en effectiever ingezet !!

  resultaat n,handje vol mensen dat overblijft . Yep dit is toch de bedoeling van de top c.q de elite brrrrr krijg er de kriebels van !!!

  (5)
 19. maar 3,6 MW??? hahaha….. lekkere research! Ik weet niet waar jij je info vandaan hebt?

  (2)
 20. Hoe zit dat nu met alle HAARP complottheorieen?

  (3)
 21. Gaat alleen de installatie in Alaska sluiten of ook alle andere installaties die over de wereld verspreid zijn?

  (3)
 22. Er zijn meer van die installaties. USA gaat echt niet stoppen met dit wapen zo lang andere lander het ook gebruiken.

  (3)
 23. HAARP word opgeheven omdat de New World Order deze wereld overneemt en voor hun is HAARP old shit.

  (3)
 24. Stel dat je niks over (oceaan)water zou weten en je kunt er niet rechtstreeks bij. Dan kom je al iets over de eigenschappen van water aan de weet door er bijv een steen in te gooien en te kijken hoe het reageert met golfhoogte golfsnelheid demping enz. Het is een manier om iets aan de weet te komen over de ionosfeer en de magnetosfeer. De vergelijking met die steen is gemaakt om duidelijk te maken dat een antenne als HAARP alleen een heel klein stukje ionosfeer recht boven de antenne kan aansturen en niet de hele ionosfeer of atmosfeer.

  (0)
 25. Ga dan ook een beetje meer op onder zoek uit,er gebeuren(hopelijk gebeurde) wel degelijk rare dingen met HAARP.
  denk dat jij de gene bent die te diep in de Donald heef gekeken.

  (2)
 26. Een paar bronnen:
  https://web.archive.org/web/20130518010959/http://www.haarp.alaska.edu/haarp/tech.html
  http://nl.wikipedia.org/wiki/High_Frequency_Active_Auroral_Research_Program
  http://www.abovetopsecret.com/forum/thread711113/pg1
  http://www.eham.net/articles/6890?ehamsid=c2919d06454cbe83801d5551c910add7

  (2)
 27. “Misschien moet jij maar eens “haarp in action” op youtube intoetsen”.
  Heb ik gedaan. Ik zie een filmpje met een aantal weerkundige verschijnselen, zoals een ribbelpatroon in de bewolking, celgaten in stratusbewolking, een wolkbreuk, een tornado. De suggestie wordt gewekt dat die iets met HAARP van doen hebben, maar ik zie volstrekt niet in waarom.

  (2)
 28. Wat belangrijk is dat de informatie die je kan opzoeken HAARP wel of niet een massa vernietiging wapen is, kan worden beïnvloed zo wel positief als negatief.

  Wat belangrijk is dat je (zo ver je kan) onderzoek doet. Helaas weet ik ook niet of alles wel of niet waar is (denk zelf dat het allemaal nog veel erger is!)

  Wat ik wel zie is dat ik regelmatig filmpjes van bijvoorbeeld HAARP op me facbook doe en die worden gewoon verwijdert!!!!!

  Wat ik denk is: Groote machten hebben het voor het zeggen als de Rothschild.
  Die oorlogen maken en financieren.

  Het is bijvoorbeeld fantastisch als je een Land kan aanvallen en het weer de schuld geven….

  Waar ik ook van overtuigt ben is dat een hoop van de wetenschappers ook onder de duim zijn van machtige mensen dus informatie die je krijgt vaak woord beïnvloed.

  Dan heb je de media is bijna altijd liegt en bedriegt (CNN ect. zijn van de Rothschild)

  Goede voorbeelden…. Weinige tot geen informatie over grote olierampen kernreactor fukushima.

  Dan heb je nog (goede doelen en mensenrechtenorganisatie zo als Amnesty International) Die een verzonnen verhaal ophangen dat de eerste Golf oorlog meden daardoor is goed gekeurd.

  Iedereen is beïnvloedbaar ik helaas ook> !

  (2)
 29. The arrogance of men is thinking nature is in their control and not the other way around.

  (0)
 30. Dan had je zeker je geluid niet aan.. Over de hele wereld filmen mensen geluiden zoals de “Windsor Hum” en kunnen niet verklaren waar dat vandaan komt..

  Graag nodig ik je uit deze uitzending http://www.youtube.com/watch?v=4l9XucJXosE te kijken en dan vooral het topic van de HAARP in het stadje Windsor.. (Geluid dus aan).. Daar kan de serie Lost nog wat van leren..

  Overigens vind ik de Chemtrails die in deze video worden besproken onzin en gaat het specifiek over HAARP..

  (0)
 31. Mentinho Bassaro

  De illusie van controle is net zoiets als naar een film zitten kijken en vervolgens naar het scherm toe lopen om daarop van alles te willen gaan veranderen. In het licht van de recente ontdekkingen van neurowetenschappers dat wij niet de makers zijn van onze keuzes en gedachten, hoewel we dat graag geloven, is dit al helemaal grappig. Een veelgehoorde en vaak herhaalde overtuiging is dat je toch wel degelijk zelf verantwoordelijk bent voor wat je doet (alsof situaties volledig terug te voeren zijn op de acties van een individu). We zijn allemaal scheppers en scheppen deze 3D-illusie vanuit bewustzijn. Het is bijgevolg te makkelijk en te simplistisch om te doen alsof een samenleving niets te maken heeft met het ontstaan van een situatie waarin Volkert alleen nog maar de trekker hoefde over te halen.

  Uiteraard kunnen we desondanks gewoon doorgaan met onze gebruikelijke dingen. Het zal nog wel even duren voordat het huidige onderwijs, dat toch nog vooral is gericht op “wetenschappelijke” inzichten die ondertussen alweer aardig verouderd zijn, de kennis en ontdekkingen van mensen zoals Nick Bostrom, David Bohm en Thomas Campbell implementeert in het curriculum.

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *