Home » Graancirkels » Graancirkels: vingerafdrukken van de goden
Graancirkels: vingerafdrukken van de goden

Graancirkels: vingerafdrukken van de goden

Janet Ossebaard vertelt het complete verhaal over en achter de graancirkels. Ze neemt je mee op een unieke reis die alle logica tart en het verstand te boven gaat.

Het gaat over de symboliek achter de graancirkels en haar bijzondere bovennatuurlijke ontmoetingen met de Cirkelmakers door de jaren heen.

Over haar band en ervaringen met Robbert van den Broeke. De mysterieuze lichtbollen, vliegend over de graancirkels: ze heeft er legio gefotografeerd en gefilmd. Ook geeft ze een uniek inkijkje in haar privéleven.

Dit alles en meer komt aan bod in een nieuwe DVD met als titel: ‘Graancirkels – vingerafdrukken van de goden’. Kijk op www.circularsite.com voor meer informatie.

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

64 comments

 1. Vraagje:

  Waarom zijn o.a. de Britse cirkels veel ingewikkelder en groter dan de Nederlandse cirkels?

  Kan dit samenhangen met het feit dat een zeer bekende en geoefende groep cirkelmakers (mensen) Brits is?

  (1)
 2. Robbert van den Broeke en DVD kopen.

  Ja ja mensen, heel geloofwaardig!

  Blijkbaar weten veel mensen nog niet dat die Robbert van den Broeke een HELE grote oplichter is, hij is allang ontmaskerd samen met die kwal Irene Moors.

  Het draait alleen maar om de money lieve mensen. Totaal ongeloofwaardig dit stuk.

  (1)
 3. [quote name=”Alex”][quote name=”pietsnot”]heeft ze dat witte wapperende kledij (wat ze aan heeft)van 1 van die lichtwezens die bij haar uit de muur komen gekregen??[/quote]

  Zo jammer altijd dit soort opmerkingen..[/quote]
  het hoort er allemaal bij anders is het te 1 tonig.

  (1)
 4. # 10

  Grappig dat in deze discussie Youtube filmpjes opeens niet als bewijs mogen tellen, terwijl op deze site bijna naar geen andere site voor bewijs wordt gewezen als Youtube.

  Google gewoon eens op Remko Delfgaauw
  en zie met eigen ogen wat hij voor elkaar heeft gekregen in het graan, cirkels die hij voor 100 % heeft gemaakt, worden door de experts voor 100 % aangemerkt als niet van deze aarde.

  (1)
 5. heeft ze dat witte wapperende kledij (wat ze aan heeft)van 1 van die lichtwezens die bij haar uit de muur komen gekregen??

  (0)
 6. Heel mooi er gaat een andere wereld open…

  (0)
 7. Even wil ik iets kwijt, het gaat me nu niet om iets te bewijzen en al helemaal niet om de non-believers op andere gedachten te krijgen. Voor mezelf vindt ik het concept buitenaardsen en graancirkels niet belangrijker dan het aardse leven en alles wat zich in het HIER en NU om mij afspeelt.Ik kijk naar het leven als letterlijk EEN groot web van bewustzijn, waar we allemaal deel van uitmaken: hetzij mensen, aliens kaboutertjes, elfjes, engelen, you name it.Alles wat we voor onze snufferd zien, beschouw ik als ONZE projectie die we zelf projecteren. Ik zeg BEWUST niet EEN projectie, of Illusie, omdat dit suggereert dat we er zelf niets mee te maken hebben, en het gevaar van die houding is dat we ons daardoor van onze eigen verantwoordelijkheden kunnen onttrekken. Of we nu astrale uittredingen (reizen) maken of hier in deze stoffelijkheid waarnemen: alles wat we zien stroomt uit onszelf voort.Het schiet daarom niet om hetgeen we allemaal meemaken en zien aan een ander uit te leggen als : dit IS de waarheid, want iedereen projecteert diens werkelijkheid op haar/zijn eigen manier.
  Het gaat om de volgende youtube film;
  http://www.youtube.com/watch?v=gr-thxuqulo#t=1405

  Laten we nu gewoon eens even al de beelden van aliens die we ook in dit filmpje zullen zien skippen, en even de discussie van gefototshopped of trucage terzijde schuiven, want JA dat kan inderdaad allemaal trucage zijn (nogmaals het ging nu niet even over iets bewijzen). Het interessante stukje voor mij begint om 22;00 en loopt door tot ongeveer 24:00 en let vooral op de stelling , de visie die de interviewer oppert.Dit is namelijk hoe deze malloot(ikkuh dus) naar het leven kijkt, en zich daar prettig bij voelt.
  En trouwens, hoe je ook over deze mensen wil denken: ze komen op mij gewoon over als alledaagse mensen met een gezonde dosis zelfspot.Ik vindt ze gewoon een prettige uitstraling hebben en ik vindt ze WEL lief, lekker puh.
  Iao Abraxas

  (0)
 8. Ja en toen spraken ze: Engels! hahaha De taal der engelen natuurlijk 😉 Overigens de cirkels zijn prachtig

  (0)
 9. Prachtige cirkels.
  Ik heb in Zaandijk een tijdje geleden een avond bijgewoond, waarbij Janet spreker was.
  Een erg enthousiaste dame.
  Toen ik zo’n 40 jaar geleden het UFO-fenomeen ontdekte, heetten de cirkels UFO-nesten en waren ze veel eenvoudiger van vorm.
  Waarom zijn ze nu veel complexer van vorm, vraag ik me af…
  En ook al zeggen veel UFO-onderzoekers dat UFO’s buitenaards van oorsprong moeten zijn (wens is de moeder van de gedachte ?) wil ik die gedachte eigenlijk nog wel in het midden houden.
  Ik houd het liever op inter-dimensionaal…

  (0)
 10. Tsja, en ipv aanbieden via Youtube of andere sites, kunnen we weer een dvd voor 14.95 kopen.

  Bewustwording is dus blijkbaar uit te drukken in geld. Mijn idee is altijd maar, bied het gratis aan, een ieder is dan vrij om te doneren 🙂

  (0)
 11. [quote name=”pietsnot”]heeft ze dat witte wapperende kledij (wat ze aan heeft)van 1 van die lichtwezens die bij haar uit de muur komen gekregen??[/quote]

  Zo jammer altijd dit soort opmerkingen..

  (0)
 12. [quote name=”050 Grunn”]Tsja, en ipv aanbieden via Youtube of andere sites, kunnen we weer een dvd voor 14.95 kopen.

  Bewustwording is dus blijkbaar uit te drukken in geld. Mijn idee is altijd maar, bied het gratis aan, een ieder is dan vrij om te doneren :)[/quote]

  Mij verbaast het altijd weer dat mensen denken dat iemand van lucht kan leven.
  Zodra er ook maar zijdelings iets van spiritualiteit bi komt kijken vindt men dat er geen geld mee verdiend mag worden. Degene die dat naar buiten brengt moet zich maar afhankelijk maken van wat de gek er vrijwillig voor wil geven en hopen dat dat voldoende is om de huur te betalen en eten te kopen.

  Onafhankelijk of ik geloof in wat deze mevrouw vertelt of niet, vind ik het een vreemde gedachtekronkel om te menen dat zij geen geld mag verdienen met haar werk.
  Als je brood koopt van de bakker betaal je die toch ook voor zijn werk?

  (0)
 13. @#7 biko steve: Wat ik eerder vreemd vind, is dat niemand de meest complexe cirkels opeist.(ook niet door de cropcirlemakers) Ik zou als kunstenaar trots zijn en of in ieder geval daar een video van maken hoe ik dat gemaakt heb. Enig idee hoe moeilijk het is om zoiets strak te maken zonder een overview in de nacht? En ik behoef natuurlijk geen verwijzing naar dat crappy youtube filmpje of dat Amerikaanse programma die wat cirkeltjes bij elkaar maakt en daarmee zegt dat alle cropcircles zo gemaakt zijn. 😉

  (0)
 14. @#3 Edwin: Heb nog eens nagedacht over ons laatste gesprek- Het allen-één verhaal, het zijn. Kan ik mij erg goed in vinden.
  Misschien is het antwoord obvious, maar hoe zit het met zelfcontrole? Kan het ‘zijn’ ook controle verliezen?

  (0)
 15. @#12 Artist
  En weer wordt hier een sterk staaltje van het vermogen tot dieper nadenken vertoont:mooi zo!
  Als er Eenheid is, hoe kan het ENE zich zelf dan beheersen? Want dan is er toch een splitsing van “de beheerser”en hetgeen dat beheerst moet worden?
  Alles wat we zien, is een manifestatie van het bewustzijn dat we zelf zijn (het ENE). Alles beweegt in dit ENE,Winter, Lente, Zomer, Herfst.Zie je hier iets terug van zelfbeheersing? Nee alles in de natuur is dynamisch, maar tegelijkertijd ook cyclisch.Boos zijn, vrolijk, diepzinnigheid en oppervlakkigheid etc etc,zijn net als het weer:ze komen en gaan.Denk je dat iemand die als “Meester” beschouwd wordt NOOIT boos zal zijn, of verdriet zal voelen?
  Door inzicht weet deze “Meester” (we zijn allemaal goden/meesters vandaar die aanhalingstekens)dat deze zich niet met deze emoties moet vereenzelvigen, een jarenlange wrok koesteren jegens iemand zal bij hem/haar niet gebeuren.
  Het is eigenlijk het tegenovergestelde van gevoelens onderdrukken: het is gewoonweg de moed vertonen om alle emoties te durven uitten, boosheid en vrolijkheid, etc etc.
  Zelfs het streven naar Meesterschap…Meeesterschap over WAT? Jezelf? het ENE? Hoe je het wendt of keert het is een dualiteit?
  Een Soefische filosoof zei eens: Ieder mens is een Uniek pad naar God.
  Met andere woorden: Alle wegen leiden naar Rome.
  Alle fouten die we ook denken te maken: ze maken onderdeel uit van dit unieke levende pad dat we allemaal ZIJN.
  Je kan niet meer zijn dan wie je HIER en NU bent. Wil je boos zijn op iemand ? Dat mag!
  Het streven naar zelfcontrole is als water naar de zee dragen: een illusie.
  Het streven naar zelfcontrole leidt heel vaak tot een diepe frustratie, en dus ook boosheid.
  Iaw Abraxas

  (0)
 16. @ #12 Artist,
  Vervolg:
  Ter ondersteuning van wat ik zojuist heb geprobeerd uit te leggen dit volgende verhaal uit de Zen traditie (zie mezelf trouwens niet als een zen-beoefenaar) :

  Op een ochtend troffen de leerlingen hun zen-leraar aan die als een zielig hoopje mens volledig ontredderd zat te huilen, en uit pure smart zich de kleren van het lijf scheurde.
  De nacht ervoor namelijk was zijn enige zoon overleden en dit was de oorzaak dus van zijn gedrag.
  De leerlingen waren verrast door zijn gedrag , totdat een van hen de moed had om hun leraar te vragen:
  “Meester waarom huilt U toch zo? Had U ons niet altijd geleerd dat alles wat we zien een Illusie is?”
  “Dat klopt!”zei de leraar door zijn snikken heen…”Maar wat een Mooie Illusie was dit!Boehoehoeeeeee, snik snik”

  Iaw Abraxas

  (0)
 17. Wat mij opviel dat Robbert er zo gauw overheen praat als Janet Ossebaard in (je link)het filmpje over GELEENDE (google haha) beelden heeft.

  (0)
 18. Er bestaat ook zoiets in appels ik heb dat zelf ook wel eens gehad en een paar vriendinnen ook, bij toeval waren ze wel spiritueel bezig reiki en chakra er schijnen daar ook bijeenkomsten door te ontstaan de tekens lijken Arabis ik had een schaal vol appels en 2 ervan kregen vreemde tekens…!

  (0)
 19. #15 Edwin: Goed punt. Ik vraag mij gewoon af wat het betekent als een ziel het niet eens in met het contract, zoals besproken in je filmpje. Bijvoorbeeld iemand die vroeger overlijdt dan contractueel was afgesproken. Is dat een manifestatie van een uiting, een afdruk van die ziel die in een energieveld is blijven hangen?
  Kan iets in een rol blijven hangen (dus de cycli stoppen), het systeem ontregelen? Omdat dit op kleine schaal wel kan: zou het op grotere schaal dan niet kunnen?

  (0)
 20. [quote name=”Artist”]#15 Edwin: Goed punt. Ik vraag mij gewoon af wat het betekent als een ziel het niet eens in met het contract, zoals besproken in je filmpje. Bijvoorbeeld iemand die vroeger overlijdt dan contractueel was afgesproken. Is dat een manifestatie van een uiting, een afdruk van die ziel die in een energieveld is blijven hangen?
  Kan iets in een rol blijven hangen (dus de cycli stoppen), het systeem ontregelen? Omdat dit op kleine schaal wel kan: zou het op grotere schaal dan niet kunnen?[/quote]
  Ik ga er van uit dat je begrijpt dat een afspraak impliceert dat ergens nog een andere partij bij betrokken is, en dus ook weer een product is van het rationele denken dat nu eenmaal niet anders kan om dingen vanuit een dualisme uit te leggen.
  Daarom probeer ik altijd uit te leggen dat niet alles in woorden is uit te leggen, maar alleen nog maar gevoeld kan worden van binnen uit.Al mijn woorden tot nu toe zijn als vingers die wijzen naar de maan: ze zijn nog steeds niet DE maan.
  IAW Abraxas

  (0)
 21. @ Artist
  Ik was vergeten te zeggen dat ik zelf best wel actief ben op het kunstzinnige vlak:
  Voordat ik ooit van het woord mandala’s had gehoord, tekende en schilderde ik ze al.Ik heb songteksten geschreven (was vroeger zanger in een reggae band) en schrijf gedichten, geschreven vanuit mystieke en sjamanistische ervaringen.Sommige gedichten kunnen ook alledaagse dingen beschrijven en sommigen kunnen zelfs cynisch zijn. Ik schrijf niet aan de lopende band gedichten, het lijkt vaak in golven te komen.Verder heb ik een midi-keyboard en vindt het leuk om met software programma’s muziek in elkaar te flansen, niet op commerciële basis maar gewoon puur voor de lol.
  In ieder geval wil ik je er op wijzen dat ik twee van mijn gedichten heb gepost in de topic “De New Reality Show – Femke Bloem over sterrenmensen”
  Daar kan je zien wat ik bedoelde met “sommige dingen zijn gewoonweg niet meer met woorden uit te leggen”
  Hoe paradoxaal het ook is: gedichten kunnen soms dieper raken als waar de ratio in staat tot is.

  Soms krijg je na het lezen van een gedicht een gevoel van:”Ik weet precies wat er met dit gedicht wordt bedoeld, maar ik kan dat niet met rationele begrippen naar een ander toe uitleggen. Wil de ander begrijpen wat ik bedoel dan zal deze het gedicht zelf moeten lezen”

  Iaw Abraxas

  (0)
 22. # 9

  Bij de bakker krijg ik iets concreets, een brood.
  Hier heb ik, net als bij het geloof een ander idee, daar vraag je in mijn optiek geen geld voor. Als je het idee hebt dat je een idee verkoopt wat een ander mens op spiritueel vlak gelukkig maakt of een gave hebt op dat vlak, dan vraag je daar in mijn optiek gewoon geen geld voor.

  Een kennis van mij is concierge op een school, die heeft net ontslag genomen en wordt nu fulltime voorganger. Die nieuwe functie krijgt hij geen stuiver voor, maar hij vind dat hij dat moet doen, dat hij niet betaald wordt, dat maakt hem niks uit, hij doet het voor god zoals hij zegt ( ik heb niks met god of andere religies ) Jehova’s krijgen immers ook niet betaald om deuren bij langs te gaan.

  En als je zoals mw Ossebaard zulke claims neerlegt over het goede en het witte, maar vervolgens wel geld vraagt, krijg ik altijd een beetje een Charlatan gevoel.
  Een vriendin van mij is er van overtuigd dat ze een gave heeft ( als je mijn reacties een beetje leest, weet je wel hoe ik daar over denk, maar dat ff terzijde, we kunnen heel goed door 1 deur ) die gebruikt ze ook voor anderen, maar vraagt hier helemaal niks voor, zij is er zelfs van overtuigd dat als ze dat zou doen, de Witte Heelmeesters die hem haar gegeven hebben, hem terug zullen nemen. ( en Witte heelmeesters, zo noemt zij ze, dat woord heb ik niet zelf verzonnen )

  Dat mw Ossebaard huur enzo heeft snap ik, maar bepaalde gaves, als ze al bestaan, die deel je uit goedheid met de mensheid, en niet voor persoonlijk gewin.

  (0)
 23. [quote name=”Artist”]#15 Edwin: Goed punt. Ik vraag mij gewoon af wat het betekent als een ziel het niet eens in met het contract, n?[/quote]

  Leuke gedachtengang. Ik zie het zo:
  Wij (onze ziel) zijn fragmentjes die zich telkens afsplitsen van het grote geheel. En komen/willen bepaalde ervaringen/emoties opdoen. Een contract zou ik het niet noemen dat is zo statisch, klinkt als een afspraak met rechten en plichten en meer iets voor de menselijke hokjesgeest..

  Ik denk dat we een pad bewandelen dat zich over vele levens kan uitwerken. Na ons overlijden maken we de balans op van onze ervaringen en voegen die toe aan het grote geheel.
  Ook het voortijdig overlijden, het contractgevoel of het gevoel niet klaar te zijn kan een, te ervaren, emotie zijn. Het kan zijn dat we “nog een rondje aarde” willen doen….

  Het geniale is m.i. dat we een tijdelijke situatie gecreëerd hebben voor onze ervaringsuitstapjes.

  knuf

  (0)
 24. [quote name=”padja”][quote name=”Artist”]#15 Edwin: Goed punt. Ik vraag mij gewoon af wat het betekent als een ziel het niet eens in met het contract, n?[/quote]

  Leuke gedachtengang. Ik zie het zo:
  Wij (onze ziel) zijn fragmentjes die zich telkens afsplitsen van het grote geheel. En komen/willen bepaalde ervaringen/emoties opdoen. Een contract zou ik het niet noemen dat is zo statisch, klinkt als een afspraak met rechten en plichten en meer iets voor de menselijke hokjesgeest..

  Ik denk dat we een pad bewandelen dat zich over vele levens kan uitwerken. Na ons overlijden maken we de balans op van onze ervaringen en voegen die toe aan het grote geheel.
  Ook het voortijdig overlijden, het contractgevoel of het gevoel niet klaar te zijn kan een, te ervaren, emotie zijn. Het kan zijn dat we “nog een rondje aarde” willen doen….

  Het geniale is m.i. dat we een tijdelijke situatie gecreëerd hebben voor onze ervaringsuitstapjes.

  knuf[/quote]
  Mooi gezegd, zo kijk ik dus ook naar dit soort zaken.Een contract..met wie dan? Een plan…wie heeft dit plan dan voor ons uitgestippeld, en hoe kunnen we dan nog spreken van “vrijheid” als alles toch al van te voren bepaald is door degene die dit plan voor ons heeft opgesteld? Lekker dan zeg, die zgn. “vrijheid”.Zo zie ik dit soort dingen dus ook: het zijn allemaal producten van de menselijke hokjesgeest dat altijd wanhopig op zoek is naar antwoorden die de ratio kan be-vatten en in doosjes kan stoppen.
  En ik weet niet hoe jij over het volgende denkt:
  Reincarnatie….vaak kijken mensen naar dit punt alsof hun volgende leven altijd in de toekomst ligt.Ik zie het zo: als ik terug zou willen komen bepaal ik zelf wel in welk tijdvak ik terugkom.Zelfs al zou ik opnieuw geboren worden als degene die deze malloot hier nu is, of als neanderthaler, of wie dan ook….die keuze maak ik zelf wel, lekker puh

  Jij ook een knuf terug.
  Iaw Abraxas

  (0)
 25. [quote name=”Artist”]@#7 biko steve: Wat ik eerder vreemd vind, is dat niemand de meest complexe cirkels opeist.(ook niet door de cropcirlemakers) Ik zou als kunstenaar trots zijn en of in ieder geval daar een video van maken hoe ik dat gemaakt heb. Enig idee hoe moeilijk het is om zoiets strak te maken zonder een overview in de nacht? En ik behoef natuurlijk geen verwijzing naar dat crappy youtube filmpje of dat Amerikaanse programma die wat cirkeltjes bij elkaar maakt en daarmee zegt dat alle cropcircles zo gemaakt zijn. ;-)[/quote]

  Je mag geloven wat je wilt.
  De zogenaamde onmogelijke cirkels worden weldegelijk opgeeist door deze groepen, alleen niet in het openbaar, simpelweg omdat ze daarmee een strafbaar feit zouden opbiechten.

  Als je in het cropcirclemakerwereldje duikt wordt het vanzelf duidelijk. Onderling weten zij precies wie welke cirkels gemaakt heeft.

  Doe zelf het ontnuchtetende onderzoek!
  Google is your friend.

  (0)
 26. #21 en 22 050 Grunn: Ben het gedeeltelijk met over het betalingsverhaal. Daar waar het ‘cruciale’ info bevat dient het voor ieder toegankelijk te moeten zijn. En merchandise… Nee dat overtuig je geen sceptici mee. Nu weet ik niet hoe Janet nu verder onderzoek doet en we weten ook niet wat ze er aan over houdt, dus dan vind ik oordelen een beetje moeilijk.
  Een gave gebruiken, kan veel energie kosten en vermoeiend zijn en omdat dan naast een extra baan te doen is soms niet haalbaar. En hierbij spreek ik niet uit mijzelf. Ikzelf werk als docent en illustrator. En ‘kennissen’ denken ook dat ik binnen 5 minuten mijn tekening maak en de rest van de dag niets doe ofzo. Ze hebben geen enkel idee hoe het is, omdat ze het niet zelf ervaren. Ik werk denk ik meer uren dan de gemiddelde mens. Gelukkig vind ik mijn werk wel erg leuk om te doen ;-). Maar oordelen over de situatie van anderen blijft moeilijk. Als iemand natuurlijk belachelijk hoge bedragen vraagt dan kun je gerust je twijfel er bij zetten. Maar waar ligt de grens, dat is de vraag.
  Wat betreft je andere reactie: Ik had niet gezegd dat Youtube filmpjes niet mee mochten tellen. Mijn punt is dat mensen soms voorbarig conclusies trekken. Ik zeg dat er graancirkels zijn gemaakt door mensen (waar we bewijs van hebben- of die geclaimed zijn door sommigen)en dat er complexe graancirkels zijn waar we niet van weten hoe ze zijn gemaakt. Sceptici nemen vaak dat kleine groepje als bewijs en gaan er dan vanuit dat alle bestaande graancirkels van mensen zijn. Terwijl zij dus ook niet overal bewijs hebben dat het door mensen zijn gemaakt (ik zeg dus niet wie of wat ze wel hebben gemaakt). Die mensen doen dus dan feitelijk ook een aanname. En dat is in mijn optiek te kort door de bocht.

  (0)
 27. @#20 Edwin: Ja ik begrijp dat. Ik vind het leuk om over dat soort dingen na te denken. Over de grote dingen, maar ook de kleine. Ik vind het leuk als ik de positieve gevolgen (of meerwaarde) zie van een situatie die ik eerder in mijn leven als negatief zag. Dat zie ik als een spelletje, niet als een obsessie dat ik overal antwoord op wil, maar daardoor ga je ook bezig met de theorieën van het zijn. Wat elk deel is in de cycli (En waarom zijn er muggen? lol). Ik weet ook dat ‘de antwoorden’ voor mijn simpele mensen hersenen niet te begrijpen zijn.
  Maar wat betreft #19: Ik zit ook bij het tikken dan door te denken en dan wil ik iets tikken en corrigeer ik het weer omdat ik dan het antwoord al een beetje zelf kan formuleren.
  Ik zal vandaag eens kijken naar de topic “De New Reality Show – Femke Bloem over sterrenmensen”. Ben benieuwd naar de gedichten.

  (0)
 28. #23 padja: Tja diegene die mij een toentertijd geholpen heeft in mijn processen sprak ook altijd over ‘contractjes’, om het zo een beetje duidelijker te maken. 😉
  Maar dank voor je bijdrage 🙂

  (0)
 29. [quote name=”biko steve”][quote name=”Artist”]@#7 biko steve: Wat ik eerder vreemd vind, is dat niemand de meest complexe cirkels opeist.(ook niet door de cropcirlemakers) Ik zou als kunstenaar trots zijn en of in ieder geval daar een video van maken hoe ik dat gemaakt heb. Enig idee hoe moeilijk het is om zoiets strak te maken zonder een overview in de nacht? En ik behoef natuurlijk geen verwijzing naar dat crappy youtube filmpje of dat Amerikaanse programma die wat cirkeltjes bij elkaar maakt en daarmee zegt dat alle cropcircles zo gemaakt zijn. ;-)[/quote]

  Je mag geloven wat je wilt.
  De zogenaamde onmogelijke cirkels worden weldegelijk opgeeist door deze groepen, alleen niet in het openbaar, simpelweg omdat ze daarmee een strafbaar feit zouden opbiechten.

  Als je in het cropcirclemakerwereldje duikt wordt het vanzelf duidelijk. Onderling weten zij precies wie welke cirkels gemaakt heeft.

  Doe zelf het ontnuchtetende onderzoek!
  Google is your friend.[/quote]

  Is niet altijd strafbaar. De boer is vaak wel op de hoogte van de actie of doet zelfs mee.

  De reden dat men amper naar buiten treedt is om het mysterie er omheen te behouden. Het is veel te leuk om blijvend te kunnen lachen om de vele vergezochte speculaties over de herkomst van de cirkels.

  (0)
 30. De enige cycli die je kan stoppen is die van jezelf.Als je niet verder wenst te gaan is dat de beslissing (eigen vrije wil)van de ziel zelf.En dezer lost op verdwijnt in de moleculen soep.En zo als hier beweert wordt dat maak ik zelf wel uit (ego tripper.s)Vergeet dat maar heel rustig.jij bepaald tot dat de hoge spirituele raad zegt JE moet.En dat gun ik niemand.Deze cycli is 13000jaar geleden begonnen.En op dat moment werd ook het eindspel al uitgewerkt.Met het het oke van moeder Gaia.En degene die denkt dit te kunnen stoppen kan dat wel vergeten.eventueel vertragen ja.En dat zijn ze nu aan het uitproberen.De hele lucht wordt dicht gevlogen door chemtrails (die de ley lijnen waar al het leven mee verbonden is naar de kloten te werken).Enz.De vrije wil wordt zo veel mogelijk in ere gehouden.Maar tot zo ver en niet verder.En dit is geen visie.Maar gewoon zo als het is,Alles komt van de bron en keert terug naar de bron.Alles is god en godin.Verder trekt pietje zich terug uit deze onzinnige discussie,s en reactie,s .Totale energie verspilling.Prettige kerstdagen.En hou Wasington D.C met kerst in het vizier.Chris cringle alias de Kerstman is van plan om met zijn geavanceerde Arrenslee met rendieren een tijdje boven die stad te gaan vliegen.En wie weet nog wat mensen blij te maken.Namastè

  (0)
 31. Het cropcirclemakerswereldje en daar is van die hele groep nooit iemand die uit de school klapt, zelfs niet zeggen welke speciale technieken ze wel niet gebruiken om die moeilijke in een nachtje te maken, ja dat komt ook zeer geloofwaardig over, want wat kunnen die mensen toch wat en niemand zegt iets, nooit iemand die infiltreerd en dan de boel verklapt, ze zijn nog beter dan de CIA.

  (0)
 32. [quote name=”pietje bell”]jij bepaald tot dat de hoge spirituele raad zegt JE moet.En dat gun ik niemand.Deze cycli is 13000jaar geleden begonnen.En op dat moment werd ook het eindspel al uitgewerkt.Met het het oke van moeder Gaia.En degene die denkt dit te kunnen stoppen kan dat wel vergeten.eventueel vertragen ja.En dat zijn ze nu aan het uitproberen.De hele lucht wordt dicht gevlogen door chemtrails (die de ley lijnen waar al het leven mee verbonden is naar de kloten te werken).[/quote]
  Als alles EEN is, hoe kan er dan een Ego bestaan? Of is dat alleen maar een woordje waarvan we met elkaar hebben afgesproken dat dit een dingetje is dat echt bestaat? De gedachte “het ego bestaat” kunnen we allemaal hebben, maar is dat een bewijs dat het ego iets is dat echt bestaat? Als alles een projectie/illusie is, is dit veronderstelde ego dan ook geen onderdeel van deze collectieve projektie/illusie?
  En die veronderstelde “hoge spirituele Raad” , is dat dan ook niet onderdeel van die projectie afkomstig uit ons eigen collectieve bewustzijn? Denk en geloof je nu echt dat alleen die leylijnen al het leven met elkaar verbinden? Je beweert vaak uittredingen te hebben gehad, al je dat zegt zal dat wel zo zijn.Wat ik echter vreemd vindt is dat het nooit over het levensweb praat, dat door wat voor een soort chemtrails dan ook beschadigd kan worden. Dit web is een groot netwerk dat al het leven hier en waar dan ook met elkaar doorverbindt, en overstijgt tijd en ruimte. Jij als geen ander met al jouw uittredingen zou toch moeten weten dat dit NOOIT en door niemand aangetast of beschadigd kan worden? En oeps, voordat ik doorschiet: dit is mijn persoonlijke visie. Jij en ik kunnen nooit bewijzen dat dit voor een ander ook DE waarheid is, helaas pindakaas.Om glashard te gaan beweren dat wat jij allemaal daar beweert DE waarheid is, lijkt verdacht veel op een vorm van religieus fanatisme, like it or not.
  Iaw Abraxas
  Iaw Abraxas

  (0)
 33. [quote name=”days of our lives”][quote name=”biko steve”][quote name=”Artist”]@#7 biko steve: Wat ik eerder vreemd vind, is dat niemand de meest complexe cirkels opeist.(ook niet door de cropcirlemakers) Ik zou als kunstenaar trots zijn en of in ieder geval daar een video van maken hoe ik dat gemaakt heb. Enig idee hoe moeilijk het is om zoiets strak te maken zonder een overview in de nacht? En ik behoef natuurlijk geen verwijzing naar dat crappy youtube filmpje of dat Amerikaanse programma die wat cirkeltjes bij elkaar maakt en daarmee zegt dat alle cropcircles zo gemaakt zijn. ;-)[/quote]

  Je mag geloven wat je wilt.
  De zogenaamde onmogelijke cirkels worden weldegelijk opgeeist door deze groepen, alleen niet in het openbaar, simpelweg omdat ze daarmee een strafbaar feit zouden opbiechten.

  Als je in het cropcirclemakerwereldje duikt wordt het vanzelf duidelijk. Onderling weten zij precies wie welke cirkels gemaakt heeft.

  Doe zelf het ontnuchtetende onderzoek!
  Google is your friend.[/quote]

  Is niet altijd strafbaar. De boer is vaak wel op de hoogte van de actie of doet zelfs mee.

  De reden dat men amper naar buiten treedt is om het mysterie er omheen te behouden. Het is veel te leuk om blijvend te kunnen lachen om de vele vergezochte speculaties over de herkomst van de cirkels.[/quote]

  Dat ook natuurlijk 🙂

  (0)
 34. [quote name=”kengai”]Het cropcirclemakerswereldje en daar is van die hele groep nooit iemand die uit de school klapt, zelfs niet zeggen welke speciale technieken ze wel niet gebruiken om die moeilijke in een nachtje te maken, ja dat komt ook zeer geloofwaardig over, want wat kunnen die mensen toch wat en niemand zegt iets, nooit iemand die infiltreerd en dan de boel verklapt, ze zijn nog beter dan de CIA.[/quote]

  Zo lastig is het niet, hoor, ze geven er zelfs lezingen over. Ik ben vorig zomer naar een lezing geweest in the Barge Inn in Wiltshire van een cropcirclemaker. Erg interessant en natuurlijk vertelt hij niet welke wel en welke niet door hem gemaakt zijn. Zolang er een mysterie blijft trekt het mensen, zodra dat weg is is het afgelopen. En dat zou veel toeristen schelen 😉

  Wat niet wegneemt dat sommigen wellicht niet door mensen zijn gemaakt…

  (0)
 35. @biko steve en days:
  Lekker makkelijk. Dus alles wat jullie aandragen op Google moet ik maar klakkeloos aannemen?
  Ik dacht dat jullie zo van de bewijzen waren, maar nu moet ik maar aannemen dat dat klopt? Ik kan ook een foto maken van een graancirkel en dan zeggen dat ik deze gemaakt heb.
  Maar goed, zoals je zelf al zei: Je mag geloven wat je zelf wil.

  (0)
 36. @Edwin: Mooie gedichten. En ik kom er volgens mij achter dat die new reality show dus niet meer onder nieuws wordt geplaatst, want deze had ik gemist en gevonden door op jouw verwijzing te zoeken. 😉
  Ik denk dat de gesprekken en je gesprek met pietje bell vnl. gaat over de splitsing, waarbij je toch een rol op je neemt en in die rol te maken hebt met iets wat ‘we’ het ego hebben benoemt. We hebben toch nu wel te maken met die illusie en het is toch ook leuk om daar naar te kijken wat we met daarmee kunnen doen en dan komt het aan op dat menselijke benoemen. Het feit dat we hier bij Niburu erover praten is op zich toch al wat. 😉

  (0)
 37. [quote name=”Artist”]@Edwin: Mooie gedichten. En ik kom er volgens mij achter dat die new reality show dus niet meer onder nieuws wordt geplaatst, want deze had ik gemist en gevonden door op jouw verwijzing te zoeken. 😉
  Ik denk dat de gesprekken en je gesprek met pietje bell vnl. gaat over de splitsing, waarbij je toch een rol op je neemt en in die rol te maken hebt met iets wat ‘we’ het ego hebben benoemt. We hebben toch nu wel te maken met die illusie en het is toch ook leuk om daar naar te kijken wat we met daarmee kunnen doen en dan komt het aan op dat menselijke benoemen. Het feit dat we hier bij Niburu erover praten is op zich toch al wat. ;-)[/quote]
  Klopt, zolang we maar niet vast gaan zitten aan conclusies die we EENS voor onszelf hebben vastgesteld, en ons zelf dan voor de rest van ons leven krampachtig aan die conclusies vasthouden alsof ze eeuwigheidswaarde hebben. Het lijkt me gezonder om de moed te kunnen vertonen om vraagtekens achter die conclusies te zetten, af en toe al die oude fundamenten onderuit te halen, dus lekker de bezem erdoor. Een gevoel van zelfspot, niet te serieus doen over DE waarheid moet ook kunnen lijkt mij.
  En onder ogen blijven zien dat niet alles verklaarbaar is, niet op een wetenschappelijke manier, en evenmin op een spirituele of esoterische manier.
  Die splitsing is nu eenmaal het gevolg van het rationele denken, er is nu ook een “ik” die verbaal iets aan een ander overdraagt,maar op dieper niveau bestaat die splitsing niet. Kijk naar golven in de zee, je ziet allemaal verschillende golven(ikken) maar ze worden opgestuwd door de zee, en verdwijnen weer in de zee. Zie de zee dus als het Universele bewustzijn, de Universele Ik, of ziel.Ieder golfje is OOK de zee

  Iaw Abraxas

  (0)
 38. [quote name=”Edwin”][quote name=”padja”][quote name=”Artist”]#15 Edwin: Goed punt. Ik vraag mij gewoon af wat het betekent als een ziel het niet eens in met het contract, n?[/quote]

  Leuke gedachtengang. Ik zie het zo:
  Wij (onze ziel) zijn fragmentjes die zich telkens afsplitsen van het grote geheel. En komen/willen bepaalde ervaringen/emoties opdoen. Een contract zou ik het niet noemen dat is zo statisch, klinkt als een afspraak met rechten en plichten en meer iets voor de menselijke hokjesgeest..

  Het geniale is m.i. dat we een tijdelijke situatie gecreëerd hebben voor onze ervaringsuitstapjes.

  knuf[/quote]
  Mooi gezegd, zo kijk ik dus ook naar dit soort zaken.Een contract..met wie dan? Een plan…wie heeft dit plan dan voor ons uitgestippeld, en hoe kunnen we dan nog spreken van “vrijheid” als alles toch al van te voren bepaald is door degene die dit plan voor ons heeft opgesteld? Lekker dan zeg, die zgn. “vrijheid”.Zo zie ik dit soort dingen dus ook: het zijn allemaal producten van de menselijke hokjesgeest dat altijd wanhopig op zoek is naar antwoorden die de ratio kan be-vatten en in doosjes kan stoppen.
  En ik weet niet hoe jij over het volgende denkt:
  Reincarnatie….vaak kijken mensen naar dit punt alsof hun volgende leven altijd in de toekomst ligt.Ik zie het zo: als ik terug zou willen komen bepaal ik zelf wel in welk tijdvak ik terugkom.Zelfs al zou ik opnieuw geboren worden als degene die deze malloot hier nu is, of als neanderthaler, of wie dan ook….die keuze maak ik zelf wel, lekker puh

  Jij ook een knuf terug.
  Iaw Abraxas[/quote]

  haha, Reïncarnatie zeker lekker puh. Al denk ik dat ons specifieke verleden bij onze huidige tijdzone hoort. En een reïncarnatie in (wat wij nu verleden noemen) een andere beleving que tijdszone zou kunnen zijn.
  Gezien de “alles is mogelijk” theorie: wat dacht je van een leven zonder verleden maar met Nu en toekomst. HA.
  knuf

  (0)
 39. [quote name=”Artist”]@#20 Edwin: Ja ik begrijp dat. Ik vind het leuk om over dat soort dingen na te denken. Over de grote dingen, maar ook de kleine. Ik vind het leuk als ik de positieve gevolgen (of meerwaarde) zie van een situatie die ik eerder in mijn leven als negatief zag..[/quote]

  Ik vind het ook leuk om te filosoferen. Ik maak op dat je in het bijzonder positieve gevolgen als meerwaarde ziet. Dus een pad van leren, verbeteren en wijzer worden bewandeld.
  Negatief hoeft dus niet altijd negatief te zijn.
  Maar waarom willen we naar positief? Blijkbaar zit er toch iets in ons dat het “goede” zoekt. Vooruitgang of hoe je ’t ook noemen wilt. Anders zou het zo zinloos lijken? En dat willen we dan weer niet.

  BTW: iemand zei je iets over contract…ben je je mening nog aan het vormen of? Hoe kijk jij daar dan tegenaan?
  Knuf

  (0)
 40. [quote name=”pietje bell”]De enige cycli die je kan stoppen is die van jezelf.Als je niet verder wenst te gaan is dat de beslissing (eigen vrije wil)van de ziel zelf.En dezer lost op verdwijnt in de moleculen soep.En zo als hier beweert wordt dat maak ik zelf wel uit (ego tripper.s)Vergeet dat maar heel rustig.jij bepaald tot dat de hoge spirituele raad zegt JE moet.En dat gun ik niemand..Namastè[/quote]

  Ach kom toch, zo beperkt…er zal en er moet weer een hogere laag zijn…de spirituele raad..een groep die de baas speelt. Die zegt wat je moet. mmmm Ik schat ons hoger in. Het is niet nodig dat er een bazengroep is die je dwingt..mocht iets nodig zijn qua ervaren dan zullen we dat voelen en ons daar met volle overtuiging in storten. Dat is geen egotrippen dat is juist ten bate van het grote geheel.
  We zijn niet zielig en geen slachtoffer…tenzij……dat jouw keuze was natuurlijk 😉

  Knuf

  (0)
 41. [quote name=”Artist”]@#7 biko steve: Wat ik eerder vreemd vind, is dat niemand de meest complexe cirkels opeist.(ook niet door de cropcirlemakers) Ik zou als kunstenaar trots zijn en of in ieder geval daar een video van maken hoe ik dat gemaakt heb. Enig idee hoe moeilijk het is om zoiets strak te maken zonder een overview in de nacht? En ik behoef natuurlijk geen verwijzing naar dat crappy youtube filmpje of dat Amerikaanse programma die wat cirkeltjes bij elkaar maakt en daarmee zegt dat alle cropcircles zo gemaakt zijn. ;-)[/quote]Wellicht omdat je dan vernieling van een graanveld aan je broek krijgt en een dikke rekening krijgt gepresenteerd?

  Overigens zijn er meer kunstenaars die hun werk niet opeisen. Wat dacht je van Banksy? Niemand weet wie het is. er bestaan alleen vermoedens van zijn identiteit terwijl hij prachtige kunstwerken maakt.

  Google maar eens op Banksy Art.

  (0)
 42. @#38 padja:
  Eerlijk gezegd hou ik me niet zo bezig met reïncarnatie.Ik zeg wel eens: Het zal wel allemaal, lekker boeiend; wat mij echt interesseert is het leven dat ik Nu leid. Bezig zijn met een “vorig leven”,of vragen zoals; “heb ik nu wel of niet mijn karmische cyclus doorbroken?”, “mediteer ik wel genoeg?”, “ben ik al een verlicht wezen?” “Ben ik nog steeds in 3d of ben ik al in 5D?” boeien me niet.
  Ik vraag me niet af:Ben ik al verlicht?
  Waarschijnlijk niet, want als het donker is moet ik nog steeds een lampie aandoen als ik een boek wil lezen, whahahah
  Ons specifieke verleden hoort inderdaad ook bij de tijdzone waar we nu in verkeren. Ik heb altijd het uitgangspunt dat wat we nu in dit leven zijn wordt bepaald door wat we in het vorige leven hebben gedaan, onzin. Karma heeft alleen maar te maken met wat we in DIT leven doen, en da’s alles.Sowieso is de oosterse filosofie aangaande karma naar westerse New-Age maatstaven geïnterpreteerd. Karma heeft niks nadda noppes te maken met “lot”of “voorbestemming” te maken die we vanuit ons “vorige leven” zouden hebben opgebouwd.Mochten er mensen zijn die nu gaan preken dat ik het verkeerd inzie: jammer dan. In plaats van naar allerlei New Age sites te gaan om uit te zoeken wat karma inhoudt, ga nu eens naar boeddhistische sites, of vedische sites, of ga naar een Bieb en duik eens echt in de boeken, dan zullen de heren en dames die het niet eens zijn met gekke Edje,zelf zien dat leipe Edje dit echt niet uit zijn duimpje heeft gezogen.Ik maak me niet zo druk over “mijn” ziel alsof dat een afgescheiden entiteit is. Ik zie alleen nog maar EEN ziel, een Universele Ziel, en die kan je ook uitdrukken met het woordje “WIJ”.
  Bedankt voor al jouw mooie en scherpe reacties, Padja:Heerlijk om te zien dat jouw reacties recht voor z’n raap zijn en niet zo BOL staan van New-Age zweverigheid.Jij durft uit je zelf te denken zonder zweverige terminologie, petje af.
  Een dikke knuf terug!
  Iaw Abraxas

  (0)
 43. [quote name=”kengai”]Het cropcirclemakerswereldje en daar is van die hele groep nooit iemand die uit de school klapt, zelfs niet zeggen welke speciale technieken ze wel niet gebruiken om die moeilijke in een nachtje te maken, ja dat komt ook zeer geloofwaardig over, want wat kunnen die mensen toch wat en niemand zegt iets, nooit iemand die infiltreerd en dan de boel verklapt, ze zijn nog beter dan de CIA.[/quote]
  Er zijn er genoeg die uit de school klappen. Youtube staat vol met filmpje en er zijn voldoende websites over het maken van graancirkels.

  Maar die bezoek je niet omdat je liever de gebakken lucht van Janet Ossebaard consumeert.

  (0)
 44. [quote name=”Wesley”][quote name=”Artist”]@#7 biko steve: Wat ik eerder vreemd vind, is dat niemand de meest complexe cirkels opeist.(ook niet door de cropcirlemakers) Ik zou als kunstenaar trots zijn en of in ieder geval daar een video van maken hoe ik dat gemaakt heb. Enig idee hoe moeilijk het is om zoiets strak te maken zonder een overview in de nacht? En ik behoef natuurlijk geen verwijzing naar dat crappy youtube filmpje of dat Amerikaanse programma die wat cirkeltjes bij elkaar maakt en daarmee zegt dat alle cropcircles zo gemaakt zijn. ;-)[/quote]Wellicht omdat je dan vernieling van een graanveld aan je broek krijgt en een dikke rekening krijgt gepresenteerd?

  Overigens zijn er meer kunstenaars die hun werk niet opeisen. Wat dacht je van Banksy? Niemand weet wie het is. er bestaan alleen vermoedens van zijn identiteit terwijl hij prachtige kunstwerken maakt.

  Google maar eens op Banksy Art.[/quote]
  Banksy !
  Heerlijk wat die allemaal flikt! Een van mijn favoriete kunstenaars.

  Hee Wesley, heb je wel eens van de film “Exit Through the Gift Shop”gehoord? (http://www.imdb.com/title/tt1587707/ )
  Gaat grotendeels over Banksy…
  Deze film zet je echt aan het denken over de vraag “wanneer is kunst nu “origineel”en wanneer is het het stelen van andermans’ ideeën? “, als je de de kans krijgt om deze film te zien zou ik ‘m echt aanraden als je van Banksy’s kunst houdt.
  Ik persoonlijk vindt het niet zo interessant om me af te vragen wie of wat deze cropcircles gemaakt heeft, voor mij persoonlijk is dat “a waist of time”. Ik vindt ze als kunstenaartje wel mooi om te zien, en da’s alles.
  Hoe andere mensen over cropcircles denken moeten ze zelf weten.
  Iaw Abraxas

  (0)
 45. @#37 Edwin: Helemaal mee eens. Ik ben ook gewoon erg nieuwsgierig van nature. Voor ik een film kijk die ik graag wil zien, spoil ik mijzelf ook van tervoren als ik de kans krijg, dus dat ik al een beetje weet wat er gaat gebeuren. Sommige mensen zeggen dan: Dan gaat de lol er toch een beetje vanaf?
  En dan leg ik ze uit dat ik al erg geniet van het ontdekken van die kleine spoilers (het pad er naar toe) en dan ook van de film kan genieten. Het geeft mij de tijd om er meer over na te denken (het verhaal, de wendingen) en op een soort van manier er dieper in op te kunnen gaan omdat je dan ook op de kleine details kan letten.
  Verklaart denk ik wel mijn aanwezigheid hier lol.

  (0)
 46. @#39 padja: Deel 1 Helemaal mee eens qua stelling betreffende reïncarnatie.
  Met negatief bedoel ik uiteraard waar ik me niet prettig bij voelde of verdrietig bij was. Maar vaak waren het triggers die je aanzetten om een andere weg in te slaan / nieuwe mensen te ontmoeten, of banden die tussen mensen werden versterkt. Het positieve is een beetje de naam die ik toe ken aan de situatie waar het meest rust ervaart, of beter gezegd, ontspanning ervaar.
  Wat betreft contracten ben ik in spiritualiteit gerold omdat ik in mijn liefdesleven rare dingen ervaarde: een verschil tussen verliefdheid/ iemand aantrekkelijk vinden en een apart gevoel van herkenning hebben bij iemand en daar een bijzondere energie bij voelen. Ja probeer dat maar aan een scepticus uit te leggen lol. Ben daar een periode van mijn leven best van slag van geweest, omdat ik niet begreep wat er gebeurde. Ik heb nu een vaste relatie, maar in de jaren daarvoor heb ik aantal tijdelijk bijzondere verbintenissen gehad, waaronder met mijn tweelingziel en later nog een naaste zielsverwant. Dat was anders dan verliefd zijn, dat voelde als thuiskomen, al waren die 2 absoluut niet klaar voor een serieuze verbintenis en allebei heel erg met ego dingetjes bezig, ieder op hun manier. Toen ik de eerste keer leerde over dat tweelingziel verhaal, kon ik het een veel betere plaats geven. Tja en ik weet niet in hoeverre je daarop ingelezen hebt, maar een tweelingziel splitst niet voor de lol, je moet dan toch over het algemeen ieder een andere kant op. Maar als je er van geproefd hebt, is het jammer omdat je dan heel goed weet wat je mist- dat is een heel apart gevoel.

  (0)
 47. @#39 padja deel 2: Qua tweelingziel verhaal vielen veel dingen op zijn plaats en er zijn nog bijzondere dingen daarna gebeurt op energie niveau waardoor dat voor mij gewoon echt is. Mij is wel vertelt (wat ik niet kan verifiëren voor mijzelf) dat een ontmoeting eigenlijk niet de bedoeling was, maar wij/ik dit toch had gedaan. Daarna schijnt dat te zijn omgezet (contract) om een bepaald verdriet nog te verwerken .
  Tja… Daar was ik niet blij mee natuurlijk, maar zag ook in dat het nu niet mogelijk was omdat onze trajecten zo verschillen. En ipv erop blind te staren ben ik nieuwe wegen in gegaan. En dat heeft zoveel goeds opgeleverd. Ik ben een erg gelukkig mens nu. En tuurlijk mis ik af en toe dat gevoel,dan ben ik het eventjes niet eens met de regelingen etc. Maar daarna focus ik weer op wat ik heb en zie dan dat ik niets te kort kom en eigenlijk veel beter af ben. Ik hoop dat dit een beetje je vraag beantwoord, of ben ik te ver afgedwaald? 😉

  (0)
 48. @#41 Wesley
  Je kan toch een filmpje maken en anoniem posten? De filmpjes die er zijn, zijn wel indrukwekkend, maar zijn qua vorm lang niet zo complex als sommige waarvan niemand weet hoe ze er gekomen zijn.
  Ik heb door mijn vakgebied erg veel verstand van vormen etc, en weet hoe complex het is om zoiets op papier te zetten, laat staan in een graanveld. En dan heb ik het natuurlijk niet over cirkeltjes 😉
  Je berust je nog steeds op wat jij beschouwt als logica, terwijl je geen bewijs hebt om het te onderbouwen.
  Als jij filmpjes hebt om te onderbouwen ga ik volledig in jouw verhaal mee. Zo niet, hebben we gewoon geen zeker antwoord wie verantwoordelijk is. Zo simpel is het. Anders noog iets? 🙂

  (0)
 49. @#43 Wesley: Als je je er zo in verdiept hebt, wordt het dan niet eens tijd dat je voor ons een mooie complexe graancirkel maakt?
  En niet vergeten: Een paar antwoorden zijn niet alle antwoorden 😉

  (0)
 50. [quote name=”Artist”]@#37 Edwin: Helemaal mee eens. Ik ben ook gewoon erg nieuwsgierig van nature. Voor ik een film kijk die ik graag wil zien, spoil ik mijzelf ook van tervoren als ik de kans krijg, dus dat ik al een beetje weet wat er gaat gebeuren. Sommige mensen zeggen dan: Dan gaat de lol er toch een beetje vanaf?
  En dan leg ik ze uit dat ik al erg geniet van het ontdekken van die kleine spoilers (het pad er naar toe) en dan ook van de film kan genieten. Het geeft mij de tijd om er meer over na te denken (het verhaal, de wendingen) en op een soort van manier er dieper in op te kunnen gaan omdat je dan ook op de kleine details kan letten.
  Verklaart denk ik wel mijn aanwezigheid hier lol.[/quote]
  Leuk, heel herkenbaar allemaal, dat flik ik ook vaak.
  Doet me denken aan toen ik op de Mts voor elektronica leerde.Voordat ik naar de les ging had ik thuis al de lesstof uit het boek zelf doorgenomen en deed mijn best om vanuit mezelf te begrijpen wat ik las. Het voordeel van dit was dat op het moment dat de stof werd behandelt in de klas, alles veel makkelijker was te volgen, en dat ik veel gerichtere vragen kon stellen. Ook nog een voordeel was dat ik eigenlijk nooit overhoringen moest voorbereiden, en het resultaat was dat ik voor het vak Electronica met een 9 1/2 op het examen slaagde.
  Dit van te voren doornemen van de lesstof heb ik ook aan mijn kinderen (2 meiden van 25, en 20 jaar, en een zoon van 18 jaar)meegegeven, en dat heeft ze prima geholpen.Overigens ben ik nu al 9 jaar gescheiden, heb momenteel geen relatie, kan prima tegen alleen zijn, maar zal een eventuele relatie zeker niet uit de weg gaan.

  (0)
 51. @#50 Edwin: In tijden waarin kinderen (en wij) ook zoveel prikkels krijgen lijkt me de tijd vinden om dat voorbereiden best moeilijk. Maar een goede tip is nooit weg.

  Het met jezelf fijn hebben is het belangrijkst. Ik heb een prima relatie, maar vind het ook heerlijk (en belangrijk) om alleen te zijn. Maar dat kan als er een goede balans heerst. Al denk ik wel dat een relatie 1 van de grootste uitdagingen is voor de mens.

  (0)
 52. @ #42 Edwin.
  Fijn verwoord en dank.
  Qua verlichting: dit is m.i. ook een door de menselijke geest bedachte toestand. Waar ik me overigens flink in verdiept heb en het niet een aantrekkelijke staat van zijn vind.
  Trouwens elke religie of levensfilosofie heeft m.i. last van mannelijke overheersing en vrouwelijke onderdrukking. Ook de boeddhistische. Nogal menselijk en dommig vind ik. HPB’s interpretatie van de Stanza’s vond ik eindelijk een redelijk verhaal.
  En ach ja, hoe vaak denken mensen over dit soort dingen na…ik denk dat het in golfbewegingen gaat…je bent er een tijdje mee bezig, bepaalt je standpunt en gaat weer verder met je je leven te leven.
  Sommige filosofien/karma idee maken ons leven makkelijker, dat mensen in een rotsituatie leven hebben zij dan immers zelf gekozen..Mijn leven is 1 groot feest, ik zou het prettig vinden als dat voor iedereen zo was. Dan vraag ik me af “waarom dan niet voor iedereen”, waar ligt de verantwoordelijk..bij mij? bij henzelf?. Door in karma en reïncarnatie te geloven wordt dit vraagstuk beheersbaar.
  Waarmee het misschien wel een zwaktebod wordt.

  En dan vraag ik me wel eens af….”als ik jou werkelijk als mijn andere ik zag….liet ik je dan omkomen van de honger?”

  knuf

  (0)
 53. [quote name=”Artist”]@#39 padja: Deel 1 Helemaal mee eens qua stelling betreffende reïncarnatie.

  …allebei heel erg met ego dingetjes bezig, ieder op hun manier. [/quote]

  Ach Artist, zijn we niet allemaal in 1 groot egrotipperij festijn.
  De ene door zichzelf te verrijken, de ander door anderen te willen helpen of door juist niet “ego” te willen zijn, ook dan is dat je ego. Alles wat ik doe of laat of vind of niet vind betreft ego.
  Het moeder Theresa complex..Ghandi..allemaal ego.
  Misschien wordt het eens tijd dat we het negatieve idee daarover laten vallen?

  “ik ego dus ik besta” hahaha.
  knuf

  (0)
 54. @Padja
  Dank je!
  Da’s ook mijn uitgangspunt geweest m.b.t religie: veel te veel overhellend naar de mannelijke kant, veel te patriarchaal.
  Hoewel ik zelf de boeken van Blavatsky nooit volledig heb doorgespit(kan je je hele leven mee bezig houden)kon ik me intuïtief direct in haar gedachtegang herkennen, zoals zij bijv. naar de oude mysteriescholen keek, zo zag ik het zelf ook. Waarschijnlijk wel eens van de “Corpus Hermeticum”gehoord? Ook een van mijn lievelingsboeken, net zoals de naq hammadi (gnostische)geschriften, “de smaragden tafel”, “kybalion”, enzovoorts.
  Ook de oude paganistische culturen, en ook zaken zoals wicca en druidisme voel ik me goed bij thuis.Ik heb mezelf destijds toegewijd aan “de Godin”, en deze band symbolisch vereeuwigd, door tatoeages van Keltisch vlechtwerk op mijn armen te laten zetten.Voor mij is deze “godin” overal, de natuur, en alles wat ik zie stroomt uit haar voort, als water uit een bron.Deze malloot werd door sommigen als heks bestempeld, labeltjes vindt ik persoonlijk jniet belangrijk, maar heksenspulletjes zoals een Athame en Chalice, zelfgemaakte staf met erin gekerfde runen, tarotkaarten en runestenen, kristallen…Yepz: deze weirdo geeft stiekem toe dat deze thuis aanwezig zijn.En me steevast met allerlei zware uitputtende rituelen en toverformules bezighouden, doe ik niet, hooguit incidenteel, dat wordt door de levensstroom(de Godin) zelf bepaald.Oude godinnennamen zoals Isis, Hecate, Gaia, Freya (ik ben zelf op een vrijdag geboren)…daar voel ik mezelf bij thuis.Jouw benadering van het ego vindt ik prettig: Mijn benadering richting de mensen die beweerden dat het ego MOEST worden overstegen was altijd: “Ego bestaat niet, er valt dus niets te overstijgen, dus waar maak jij je druk over? Doe gewoon de dingen die je wilt doen.”(Do what thou wilt-Aleister Crowley)
  (wordt vervolgd)

  (0)
 55. @#53 padja (vervolg)
  Maar betreffende het ego heb ik ook wel eens bewust het op een volledige andere manier verwoord:
  Ik zei wel eens: “Als je jezelf dan toch zo bezighoudt met het wel of niet overstegen zijn van je ego, waarom draai je die boel dan niet eens andersom?
  In plaats van zo krampachtig bezig te zijn met het loslaten of verliezen van je ego…waarom laat je je Ego niet uitgroeien tot een onmetelijk groot wezen? Een wezen zo groot dat het gehele Universum er in past? Op deze manier zal je vanzelf ieder wezen zien als een aspect van jouw eigen Ego, en dan ga je vanzelf met die “ander” om zoals je met jezelf omgaat.Simpel toch?
  Beide benaderingen komen op hetzelfde neer: maak je niet zo druk over het wel of niet hebben van een ego. Veel New-Agers (niet allemaal)kijken naar het Ego op dezelfde manier zoals gelovigen vroeger naar de Duivel keken die met vuur en zwaard bestreden moest worden.Hoe men het ook wendt of keert: het is en blijft getuigen van een hokjesgeest, alleen in een moderner New-Age jasje gestoken.Ik zeg wel eens “strijden tegen het duister” is nog steeds “een stijd”…een strijd die je in de diepste kern alleen maar met jezelf aan het voeren bent, dus waarom zo moeilijk doen?Yin/Yang…God/Godin..Licht EN duister: we zijn het allemaal zelf.
  De ene keer geef ik geld of eten aan een bedelaar, de andere keer weer niet:Ik heb geen vaste formules of wetten hoe ik met de mensen om Moet gaan.Ik voel me ook niet verplicht om uit te leggen waarom ik dat zo doe;ik doe wat ik op dat moment wil doen, en ga niet continu krampachtig mijn handelingen analyseren op een manier van”was ik wel/of niet liefdevol aan het handelen?/Is dit goed voor mijn karma?(whahaha)
  Ik hoef die roze wolk niet, moeder aarde met al haar mooie en lelijke aspecten vindt ik goed genoeg, o zo!
  Iaw Abraxas

  (0)
 56. @#53 padja: Jazekers, ik bedoelde het meer dat ze nog erg bezig waren met zichzelf ten koste van anderen. Dat is uiteraard hun zaak en daarom heb ik in beide gevallen afstand genomen. 😉

  (0)
 57. [quote name=”Artist”]@#50 Edwin: In tijden waarin kinderen (en wij) ook zoveel prikkels krijgen lijkt me de tijd vinden om dat voorbereiden best moeilijk. Maar een goede tip is nooit weg.

  Het met jezelf fijn hebben is het belangrijkst. Ik heb een prima relatie, maar vind het ook heerlijk (en belangrijk) om alleen te zijn. Maar dat kan als er een goede balans heerst. Al denk ik wel dat een relatie 1 van de grootste uitdagingen is voor de mens.[/quote]
  Ieder mens heeft een relatie met “iets”…we hebben allemaal een band met dit leven, het Universum, met ons zelf.Ieder mens zal op zijn of haar manier voor uitdagingen komen te staan. Zo zal iemand die bijvoorbeeld alleen door het leven gaat geconfronteerd kunnen worden met “eenzaamheid” en de uitdaging om zichzelf niet te verliezen in drugs of drank of wat voor verslaving dan ook om die eenzaamheid te bestrijden.
  Of levensvragen zoals: waarom is er zoveel ellende op de wereld, waarom zwemt de ene mens in geld is mag de ander al blij zijn als deze wat te eten heeft?, en zo kan je miljoenen vragen verzinnen waar nooit antwoord op zal komen. In ieder geval wat ik probeer te zeggen; ieder mens zal altijd voor grote uitdagingen komen te staan, of deze nu wel of geen partner heeft doet er niet toe.Ja, de uitdagingen kunnen van een geheel andere aard zijn, maar hoe je ze ook benoemd ;het zijn en blijven uitdagingen.
  Iaw Abraxas

  (0)
 58. @Edwin;
  Nee ik ben niet bekend met al die boeken. (enkele wel)
  Leuk, ik ga d’r ’s naar kijken.
  Toewijding aan goden….vind ik zo frappant. Wie heeft dat bedacht? En wie bedacht er toen bij dat goden in beelden getoond kunnen worden. En dat die het blijkbaar aardig vinden als mensen daarvoor gaan offeren, knielen en buigen en hun handen samenvouwen. Ik was gisteren in een tempel en d’r werd heel wat geknield en gebeden. En toen vroeg ik mij af ” als ik het nu heeel aardig vind om op mijn rug te liggen en met mijn benen te trappelen waarom zouden de goden beelden dat dat niet fijn vinden?
  Zou boeddha nu echt blij worden om te zien dat mensen hun laatste centen in een gouden tempel deponeren, dat er een paar van zijn haren getoond worden en mensen daarvoor amechtig knielen? Hoe verlicht ben je als je dat prettig vind?
  Zou god blij zijn met de vaticaanse spreekbuis die mensen vertellen wat god wel of niet goed vindt en daar allemaal rituelen en protocollen voor bedacht hebben?
  Als het goden echt uitmaakt wat jij voor rituelen uitvoert en of je tatoeages zet en wat al meer…wat zegt dan dan over die goden?
  BTW. ik vind het leuk hoor…tarot, handlezen..e.d. maar de invloed die de handlezer/of ….. op mensen kan hebben is beangstigend groot. Daarom ben ik ermee gestopt.
  knuf

  (0)
 59. [quote name=”Edwin”]@#53 padja (vervolg)

  In plaats van zo krampachtig bezig te zijn met het loslaten of verliezen van je ego…waarom laat je je Ego niet uitgroeien tot een onmetelijk groot wezen? Een wezen zo groot dat het gehele Universum er in past? Op deze manier zal je vanzelf ieder wezen zien als een aspect van jouw eigen Ego, en dan ga je vanzelf met die “ander” om zoals je met jezelf omgaat.Simpel toch?
  Beide benaderingen komen op hetzelfde neer: maak je niet zo druk over het wel of niet hebben van een ego. [/quote]

  haha leuk bedacht.
  Ik denk dat je niet kan zeggen “ego bestaat niet”. We hebben immers vastgesteld dat er een gemoedstoestand en manier van zijn is dat we “ego” hebben genoemd.
  Dat feit ligt er nu eenmaal.
  Blijkbaar hebben we ook bedacht dat het niet fraai is.
  En dat het wel fraai is om anderen te zien en behandelen zoals jijzelf.
  Maar jah…..als ik zie hoe sommigen tegen zichzelf aankijken en zichzelf behandelen, heb ik dat liever niet hahahahaha.
  Is het niet dankzij mij ego dat ik mij kan distantiëren van gruwelijkheden van andere mensen? Ben ik daar nu 1 mee?
  Liever niet. Ik denk ook Hier en Nu, in dit leven: niet.

  Ik kan me wel voorstellen dat dat op een andere level wel zo is…zielen die opgaan in de groep en een soort gezamenlijke verwondering en bevoelen van alle opgedane ervaringen.
  Of dat we als druppels in de zee 1 zijn (in dat andere level), en schuddenbuikend golven “nou, nou, dat was me het ritje wel he” zeggen we dan met elkaar.
  Zoals wij met elkaar een game kunnen doen en mijn poppetje slacht alle andere poppetjes af. Dan lachen we met elkaar, tjonge jonge, wat een spel roepen we. En we maken nieuwe poppetjes waar we weer mee aan de gang gaan.
  Wij (mensen) zijn dan wel zeer geavanceerde poppetjes; hij is fijn.
  Knuf

  (0)
 60. @#58 Padja
  Om te beginnen: wat je als laatst zegt over tarot etc: Ik heb mezelf nooit naar anderen geprofileerd als tarotlezer, pendelaar enz.De reden is precies zoals je het zei:de invloed die het op mensen kan hebben is beangstigend groot.Ik vindt al die spulletjes gewoon bij me passen, dat gevoel heb ik al van kleins af aan, maar meer als dat is het niet.
  Wat die tatoeages betreft heeft niets te maken met een of andere onderwerping aan een externe godin, woorden zoals God en Godin drukken voor mij aspecten van mezelf uit, aspecten waarvoor ik geen andere woorden kan verzinnen: het tijdloze vormloze Zijns aspect van mezelf.Voor mijn part mag je ze vervangen met de woorden Yin/Yang, en Tao, mij maakt dit niksj uit.
  Het ligt er dus aan hoe het woorden zoals goden/god/godin worden geïnterpreteerd. Nogmaals : ik zie het voor mezelf als benamingen voor het ongrijpbare, vloeibare aspect van onszelf.Alle woorden zijn door mensen verzonnen, dus ook het woord god.Dan heb je direkt ook het antwoord op de vraag: “En wie bedacht er toen bij dat goden in beelden getoond kunnen worden?”…allemaal mensenwerk.Iedereen krijgt van zijn/haar mammie en pappie de woordjes te horen die passen bij hetgeen hun zintuigen waarnemen, en we nemen dat over.Woorden zijn communicatie middelen, bedoeld om zintuiglijke waarnemingen, indrukken en gevoelens naar een ander toe uit te kunnen leggen. Meer dan dat zijn ze niet: je kan het vergelijken als vingers die wijzen naar de maan, de maan zelf zijn ze niet.Ik vindt het leuk om te lezen hoe jij je vraagtekens achter al die leipe goden zet.Het is voor mij heel herkenbaar omdat het precies allemaal verwoord hoe ik naar deze zaken kijk. Vaak kreeg ik mensen heel boos als ik dit soort kritische vragen stelde.
  Sommige mensen maken elkaar af als iemand anders hun god beledigt, of er anders over denkt. Dank denk ik wel eens: “In god’s naam, waar gaat het allemaal over die onzin?Moorden om woorden.
  Knuf

  (0)
 61. [quote name=”padja”]
  Ik kan me wel voorstellen dat dat op een andere level wel zo is…zielen die opgaan in de groep en een soort gezamenlijke verwondering en bevoelen van alle opgedane ervaringen.
  Of dat we als druppels in de zee 1 zijn (in dat andere level), en schuddenbuikend golven “nou, nou, dat was me het ritje wel he” zeggen we dan met elkaar.
  Zoals wij met elkaar een game kunnen doen en mijn poppetje slacht alle andere poppetjes af. Dan lachen we met elkaar, tjonge jonge, wat een spel roepen we. En we maken nieuwe poppetjes waar we weer mee aan de gang gaan.
  Wij (mensen) zijn dan wel zeer geavanceerde poppetjes; hij is fijn.
  Knuf[/quote]

  Dat “level”dat je hier zo mooi omschrijft is precies het level van waaruit ik het leven Nu beleef.Naar dit “level” ben ik tijdens mijn bijna doodervaring in juni 2004 “doorgeschoten” en dit is nu mijn fundament geworden van hoe ik naar alles kijk en ervaar.

  Vooral toen je dit zei:
  “Zoals wij met elkaar een game kunnen doen en mijn poppetje slacht alle andere poppetjes af. Dan lachen we met elkaar, tjonge jonge, wat een spel roepen we. En we maken nieuwe poppetjes waar we weer mee aan de gang gaan.
  Wij (mensen) zijn dan wel zeer geavanceerde poppetjes; hij is fijn.”

  Weet je wat het frappante is aan dit stukkie?
  Dat het bijna letterlijk overeenkomt met wat ik eens tegen iemand zei om uit te leggen hoe ik het leven nu ervaar.
  Misschien begrijp je nu waarom de meeste mensen op deze site mij voor gestoord verklaren: door die Bde heeft er in mij een fundamentele verandering plaatsgevonden, en helaas pindakaas: dat gaat nooit meer goed komen…..
  Aaaaaah , wat zielig ben ikkuh he?

  Knuf

  (0)
 62. [quote name=”Edwin”]@#58 Padja
  Om te beginnen: wat je als laatst zegt over tarot etc: Ik heb mezelf nooit naar anderen geprofileerd als tarotlezer, pendelaar enz……………
  Knuf[/quote]

  Ikke wel.
  “Moorden om woorden” die houden we erin!
  Knuf

  (0)
 63. [quote name=”Edwin”][quote name=”padja”]
  Ik kan me wel voorstellen dat dat op een andere level wel zo is…
  Knuf[/quote]

  Dat “level”dat je hier zo mooi omschrijft is precies het level van waaruit ik het leven Nu beleef.Naar dit “level” ben ik tijdens mijn bijna doodervaring in juni 2004 “doorgeschoten” en dit is nu mijn fundament geworden van hoe ik naar alles kijk en ervaar.

  Weet je wat het frappante is aan dit stukkie?
  Dat het bijna letterlijk overeenkomt met wat ik eens tegen iemand zei om uit te leggen hoe ik het leven nu ervaar.
  Misschien begrijp je nu waarom de meeste mensen op deze site mij voor gestoord verklaren: door die Bde heeft er in mij een fundamentele verandering plaatsgevonden, en helaas pindakaas: dat gaat nooit meer goed komen…..
  Aaaaaah , wat zielig ben ikkuh he?

  Knuf[/quote]

  Wie weeet Edwin; jij zei het, diegene schreef het ergens online, ik las het en breng het weer bij je terug. hahaha, cirkel is rond.
  Ik heb geen BDE ervaring wel een sterk inlevingsvermogen.
  En een UFO ervaring. Waardoor ontkennen dat er meer is niet meer mogelijk is. (Helaas denk ik weleens, oh heerlijke onwetendheid).

  (0)
 64. [quote name=”Edwin”][quote name=”padja”]
  Ik kan me wel voorstellen dat dat op een andere level wel zo is…zielen die opgaan in de groep en een soort gezamenlijke verwondering en bevoelen van alle opgedane ervaringen.
  Of dat we als druppels in de zee 1 zijn (in dat andere level), en schuddenbuikend golven “nou, nou, dat was me het ritje wel
  Knuf[/quote]

  Dat “level”dat je hier zo mooi omschrijft is precies het level van waaruit ik het leven Nu beleef.Naar dit “level” ben ik tijdens mijn bijna doodervaring in juni 2004 “doorgeschoten” en dit is nu mijn fundament geworden van hoe ik naar alles kijk en ervaar.

  Knuf[/quote]

  We zitten blijkbaar in een verschillend level. Prachtige wonderlijke wereld waar we tegelijk in verschillende levels kunnen verkeren.
  Of toch in hetzelfde maar ik of jij weet dat niet hahahahaha weten we veel.
  knuf

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *