Homepagina » Gezondheid » FDA verwijdert zonder pardon 1 miljoen handtekeningen
gmo2389739387423

FDA verwijdert zonder pardon 1 miljoen handtekeningen

De Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) blijft consumenten en gezondheidsactivisten verbazen. Het agentschap verwijderde onlangs één miljoen handtekeningen en reacties onder de ‘Just Label It’ campagne.

De actie werd opgezet om fabrikanten te verplichten genetisch aangepaste organismen op de ingrediëntenlijst van hun producten te zetten.

Nog nooit eerder werd een dergelijke campagne zo massaal gesteund. Sinds de start in oktober 2011 heeft ‘Just Label It’ meer dan 900.000 handtekeningen ontvangen. Ook hebben 55 politici zich bij de beweging aangesloten. Wat is nu het probleem?

Eén

De FDA heeft besloten niet het aantal mensen te tellen dat meedoet aan de actie, maar het aantal verschillende individuele brieven die zijn ontvangen. Voor de FDA staan tienduizenden handtekeningen onder een enkele petitie gelijk aan één. Op deze manier is de petitie volgens de FDA niet één miljoen keer ondertekend, maar slechts 394 maal.

“Meer dan een miljoen mensen vinden dit belangrijk. Het gaat er niet om of genetisch gemodificeerd voedsel gevaarlijk is of niet. Deze campagne gaat over het recht van de consument om te weten wat ze eet,” zei advocaat Andrew Kimbrell van het Center for Food Safety.

Nauwe banden

Biotechgigant Monsanto is tegen het vermelden van genetisch gemodificeerde organismen op de ingrediëntenlijst van levensmiddelen want volgens de agroreus zouden consumenten ‘dan worden misleid omdat GMO’s perfect veilig zijn’.

Kijkt de FDA liever de andere kant op vanwege de nauwe banden die de makers van genetisch aangepast voedsel hebben met het agentschap? Je hebt het recht om te weten wat er in je voedsel zit en wat je eet. Door de stem van honderdduizenden mensen te negeren ontneem je de bevolking haar macht.

Bron: Naturalsociety.com

© Copyright (c) Niburu.nl

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>