Homepagina » Financieel » ‘Euro-Titanic heeft te weinig reddingsboten’ (video)
farage9234739483443

‘Euro-Titanic heeft te weinig reddingsboten’ (video)

Spanje is voor 100 miljard euro uitgekocht nu Europese landen hebben toegezegd leningen te verstrekken om de ondergang van de bankensector in het land te voorkomen.

Dat de Europese ministers van Financiën akkoord gaan is volgens de Spaanse premier Mariano Rajoy een reflectie van het succes van de eurozone.

Volgens Nigel Farage, leider van de eurosceptische fractie Europa van Vrijheid en Democratie in het Europarlement, is de Spaanse minister-president één van de meest onbekwame leiders van de Europese Unie omdat hij de afgelopen weken nog verkondigde dat er geen uitkoop zou komen.

Gefaald

De Lissabonstrategie, een actie- en ontwikkelingsplan van en voor de Europese Unie, stelde in 2000 dat met de euro in 2010 sprake zou zijn van volledige werkgelegenheid en dat Europa hét dynamische machtscentrum van de wereld zou zijn. Volgens Farage heeft de euro in alle opzichten gefaald.

Door de Spaanse uitkoop wordt de situatie alleen maar erger, aldus de Europarlementariër. Van de 100 miljard voor de Spaanse banken komt namelijk 20 procent uit Italië. Het geld wordt tegen drie procent geleend aan Spanje, maar om het geld te krijgen moeten de Italianen het eerst tegen zeven procent lenen op de markten. Op deze manier wordt Italië weer richting een uitkoop gedreven.

Farage besloot: De euro-Titanic is in aanvaring gekomen met een ijsberg en er zijn simpelweg niet genoeg reddingsboten.

Bron: YouTube/UKIPmeps

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

21 reacties

  1. [quote name="tomaat"]aha ik dacht dat hij egt gezonken was hoe komen ze dan aan da verhaal …[/quote]

    Daar zit JP Morgan weer achter. Heeft te maken met verzekering, faillisement enzo.

    (0)

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>