Homepagina » Buitenland » Geheim ruimtevaartuig een jaar in de ruimte, niemand weet wat het doet
0903 x37b294873498232924

Geheim ruimtevaartuig een jaar in de ruimte, niemand weet wat het doet

Het geheime ruimtevaartuig van de Amerikaanse luchtmacht X-37B wordt met de dag mysterieuzer. Het werd ontworpen om gedurende negen maanden in een baan om de aarde te draaien, maar bevindt zich inmiddels exact een jaar in de ruimte.

Niemand weet precies te zeggen wat de X-37B van Boeing precies doet. De luchtmacht houdt sinds de lancering in april 2010 vol dat het onderzoek puur wetenschappelijk is.

Analisten zeggen dat het schip tot veel meer in staat is. Het kan bijvoorbeeld worden gebruikt als een satelliet die zich eenvoudig kan manoeuvreren.

De laadruimte van het vaartuig ter waarde van één miljard dollar zou onderdelen kunnen vervoeren naar het internationale ruimtestation ISS. In oktober stelde Art Grantz van Boeing voor een grotere X-37C te bouwen die astronauten naar het station zou kunnen brengen.

Volgens geruchten komt X-37B dicht bij het nieuwe Chinese ruimtestation in de buurt. China lanceerde het in september, maar er bevinden zich nog geen astronauten aan boord. Sommige analisten hebben opgemerkt dat de baan van X-37B bijna gelijk is aan die van de Tiangong 1.

Ondertussen heeft de regering-Obama bij de begroting voor 2013-2017 geen rekening gehouden met de ontwikkeling van de X-37. De Amerikaanse president stelt voor te bezuinigen op satellieten en raketten. Boeing treft al voorbereidingen om Building 31 in Californië, waar de X-37B werd gebouwd, te sluiten.

Bron: Wired.com

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

Laat een bericht achter

Je e-mail adres wordt niet getoond.Verplichte velden zijn gemarkeerd *

*


*

De volgende HTML tags en attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>