Home » Financieel » Directeur oudste bank ter wereld vervolgd wegens fraude

Directeur oudste bank ter wereld vervolgd wegens fraude

Het oprollen van de oude garde lijkt in volle gang. De topman van ’s werelds oudste kredietverstrekker, het Italiaanse Banca Monti dei Paschi di Siena, wordt vervolgd wegens belastingfraude.

De zaak heeft betrekking op de periode dat Alessandro Profumo nog algemeen directeur was van de bank UniCredito.

Profumo en 19 anderen zouden in totaal 245 miljoen euro belastinggeld hebben ontdoken door een ingewikkelde financiële constructie waarbij rente in fiscaal aftrekbaar dividend werd omgezet.

Trilaterale Commissie

De rechtszaak begint op 1 oktober aanstaande. In een reactie liet Profumo weten de rechtszaak met vertrouwen tegemoeten te zien. Hij beweert onschuldig te zijn.

Profumo is onder meer lid van de stuurgroep van de Groep van Dertig in New York en de beruchte Trilaterale Commissie. De Groep van Dertig werd in 1978 opgericht als initiatief van de Rockefeller Foundation. Tussen 1997 en 2010 was Profumo de topman van UniCredito. Hij bouwde de bank uit tot een grote internationale speler door tal van overnames, met name in Oost-Europa.

JPMorgan Chase

Banca Monte dei Paschi di Siena werd in 1472 opgericht door de magistraat van de stadstaat van Siena in Italië. Het is de op twee na grootste bank van Italië. De grootste aandeelhouders van de bank zijn JPMorgan Chase, Francesco Gaetano Caltagirone, Unicoop Firenze Società Cooperativa en AXA van Bilderberger Henri de Castries.

De bank financiert de uitbreiding van een klein vliegveld midden in het hart van het Toscaanse platteland. Zowel internationale als nationale milieubewegingen zijn hier fel tegen gekant omdat het volgens hen ten koste gaat van de natuurlijke schoonheid van het gebied.

Bron: RTLZ

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

13 comments

 1. Er word gesproken over VERVOLGD etc niet over (massa..) GEARRESTEERD. dat is toch wel wat anders dunkt me..Die FEMA kampen zouden daar toch dan voor bedoeld zijn..?

  (0)
 2. goed zo en zo hoort het ook .

  (0)
 3. Ik heb laatst nog ergens gezien dat veel rechters onder één hoedje spelen met bankiers en andere “elite”.. Dus ik ben benieuwd naar de uitspraak! 🙂

  (0)
 4. weer een die zegt onschuldig te zijn . boga zo kan ik het ook niks toe geven . en waarschijnlijk gelooft hij nog zelf ook .ben benieuwt wat hier uit gaat komen .

  (0)
 5. Wie zegt dat dit een afrekening met de elite is? Kan gewoon een onderlinge interne afrekening/strijd zijn.

  (0)
 6. Overal op de wereld zijn er arrestaties bezig nu weer een bericht en dan nog wel op RtlZ en de oudste bank ter wereld wat voor een mooiere teken wil je hebben. Als je dit niet kunt zien moet je jezelf eens af gaan vragen wat voor een grote plaat je voor je hoofd heb zitten. Zal het dan toch echt aan bewustzijnde liggen 😉 Verdiep je zelf eens in het totale plaatje das geest verruimend oftewel bewustmakend lol

  (0)
 7. wendy ik geloof je gelijk het zal ook wel zo zijn …maar die gek kan zijn gang gaan .morsanto lijkt wel Spaans .

  (0)
 8. Ach, die stropdassen krijgen amper straf voor hun gegraai, check filmpje koot en de bie…De Wibocri
  http://www.youtube.com/watch?v=MCJohZXbFvs

  en deel 2
  http://www.youtube.com/watch?v=I7gHIL3YqrY&feature=relmfu

  en deel 3
  http://www.youtube.com/watch?v=gNObIREe6fw&feature=relmfu

  (0)
 9. Er werdt/wordt in verschillende channelings en berichten gesproken over Massa-arrestaties, zodanig dat het iedereen zal opvallen,en dat die lui opgesloten zouden worden in bv de Femakampen, dus niet burgers maar ZIJ, hier en daar personen dagvaarden is geen arrestaties.Er werdt gezegd niet kwaad te worden en wraak te willen omdat veel rotzooi naar buiten zou komen.

  (0)
 10. Alessandro Profumo is natúúrlijk lid van de Vrijmetselaars en zodoende zal de rechterlijke macht (die eveneens uit vrijmetselaars bestaat) hem natúúrlijk vrijspreken. De ene hand wast de andere, zo gaat dat in dat wereldje.

  (0)
 11. jep heb het in de er erg in dat ik 2 niet uit elkaar haal …mar ben behoorlijk hier van geschrokken en ook van Morsanto . hier bij sorry

  (0)
 12. Laat ze dan ook meteen die ceo”s van al die multi nationals oppakken hebben nooit een stuiver belasting betaald.En de arme burger maar steeds meer uitkleden grote schande!

  (0)
 13. @3 Wendy: sterker nog, waarom zijn er veel rechters die met de adel connecties hadden? Bevoorrechte families en lucratief bovendien, want voor die lui waren alle deuren wijd geopend, al was je te stom om voor de duvel te dansen, je kostje was altijd gekocht.
  Je kon vooral vroeger niet eens rechter worden als je familie (“oude namen”) geen connecties met dezen hadden en dit geldt voor veel meer zaken.

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *