Home » Galactische Federatie » Bezoek van de Galactische Federatie (video)
Bezoek van de Galactische Federatie

Bezoek van de Galactische Federatie (video)

Onderstaande video bevat een korte presentatie van de Galactische Federatie – ook wel bekend als de Intergalactische Confederatie of de Galactische Federatie van Licht.

Niburu.nl is op de hoogte van het feit dat vredelievende buitenaardse wezens de aarde in de gaten houden en waar nodig ingrijpen.

Vele duizenden Nederlanders en Belgen hebben contact met deze wezens van o.a. Sirius, de Plejaden, Andromeda, Iarga en vele andere galactische volkeren. Een nieuw contact dat steeds vaker wordt genoemd zijn de people of the universe, ook wel bekend als het Ashtar Command. Wereldwijd loopt het aantal buitenaardse contacten in de miljoenen en dit breidt zich steeds verder uit. Het is slechts een kwestie van tijd voor de hele wereldbevolking hiervan kennis heeft genomen.

Technologieën

De naam Ashtar dook voor het eerst op in 1952, het jaar waarin ufoloog George Van Tassel te kennen gaf met dit wezen in contact te staan. Van Tassel onthulde tijdens een televisie-interview dat een aantal technologieën van de Amerikaanse luchtmacht en marine zijn gebaseerd op informatie die werd ontvangen van buitenaardse bezoekers. Niburu kreeg in 2007 voor het eerst te maken met meldingen van het Ashtar Command en kan bevestigen dat de getuigen de waarheid spreken.

Tussen 1930 en 1947 werkte Van Tassel als vlieginspecteur voor onder meer Douglas Aircraft, Hughes Aircraft en de Amerikaanse vliegtuigfabrikant Lockheed.

Pallas Athena

Pallas Athena wordt voorts gezien als vicecommandant van de vloot. Ashtar – of Ashtar Sheran – zou derde in rang zijn. In de Griekse mythologie is Pallas Athena één van de voornaamste godinnen, namelijk de godin van de hemel, en wel van de heldere, klare hemel, van de reine, zuivere bovenlucht.

Tot besluit valt ook geregeld de naam Saint-Germain, een avonturier, uitvinder, amateur-wetenschapper, violist, componerend musicus en mysterieus persoon die als alchemist het geheim van de transmutatie zou hebben ontsluierd. De graaf van Saint-Germain zou met goedaardige wezens van de Galactische Federatie samenwerken om NESARA aan te kondigen.

Gerelateerd:

© Copyright (c) Niburu.nl

201 comments

 1. Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.

  (0)
 2. En Sananda zou Jezus zijn geweest op deze aarde en het was totaal niet de bedoeling dat ie aanbeden zou worden.

  (0)
 3. Oja, deze was er ook nog. Uit 1977: http://www.youtube.com/watch?v=FQNQEzsekHw

  *al moet het wel met een korreltje zout genomen worden*

  (0)
 4. Ja hoor. De galactische federatie maakt een presentatiefilmpje.

  En met al die technologische hoogstandjes van ze ziet het eruit als een door een hobbyist op een zolderkamer in elkaar geknutseld filmpje. Wat het waarschijnlijk ook is.

  Volgens youtube is het filmpje trouwens geupload door een gebruiker uit Frankrijk.

  (0)
 5. Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.

  (0)
 6. Sananda? De nep-beast Jezus dus.
  Zullen dit dan demonen blijken die zich voordoen als buitenaardse beschaving?
  http://www.laverdaduniversal.org/candidates.html

  (0)
 7. Is dit het langlanglanglangverwachte audiobericht?

  (0)
 8. Terwijl ik me zeer verbonden voel met de Galactische Federatie en bepaalde sterrefamilies kreeg ik een heel naar gevoel bij deze video. Het zinnetje dat naar voren komt is : If you wanna make the Goddess laugh, tell Her your plans…” maw. het zal in het echt allemaal heel anders en zoveel mooier/beter zijn… dit is nog steeds vanuit aardse techno-gerichte minds en Fresno zou ik al helemaal niet aanhalen. Hoewel het waar is dat hij onze dromen voor de toekomst aktiveert, zit er een hierarchisch elite-luchtje aan zijn versie van die toekomst en mijn versie is het niet.

  (0)
 9. [quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  Ach, die “lauwerkrans” om de cirkel is ook gekopieerd. Ik heb ze soms op sommige marmeren koppen gezien.

  (0)
 10. De aankondigingen zijn dus begonnen, op bescheiden schaal. Het doet me veel. We wachten al zo lang.
  En heerlijke muziek.

  (0)
 11. Klinkt allemaal goed! En ik hoop zo dat het waar is.

  Niburu stelt: Niburu kreeg in 2007 voor het eerst te maken met meldingen van het Ashtar Command en kan bevestigen dat de getuigen de waarheid spreken.

  Bovenstaand statement behoeft dan ook per direct verduidelijking door het bewijs te overleggen aan de lezers van Niburu.

  (0)
 12. [quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  Nou Wesley, dat viel mij ook direct op. De bedoelingen van de maker zullen zeker goed zijn, maar tekens / symbolen op deze manier hebben veel weg van een mind control actie.

  (0)
 13. lijkt wel propaganda op zen amerikaans, zeker met het adelaarsteken op 0:08 sec, voorspeld het toch niet veel goeds denk ik..

  (0)
 14. [quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech

  (0)
 15. Hoi allemaal,dit filmpje staat al heel lang op youtube.Wat ik mij erger aan deze film is,ze laten op een gegeven ogenblik een bemaning zien met een V op hun borst,dat was een seri heel lang geleden op de tv dit waren reptielen in mensen gedaantedeze wilden de aarde veroveren en de regeringen waren aan ze trouw.deze film ja ik weet het niet er klopt wel wat,Sananda is inderdaad Jezus en geen commandant van een floot,dat is comander Asthar.Het verhaal van St Germain klopt ook wel die heeft het Nesara project.Er is inderdaad een grote vloot rond om de aarde de moeder schepen wat verder de ruimte in die kunnen niet boven de aarde gestationeerd zijn.De Andromeden hebben ruimte vaartuigen en vormen een raad.met een Andromeda Concul,Semjasse bezoekt regelmatig de aarde en heeft contact met Cobra die in het aardse verzet zit,met als doel de aarde te bevrijden.van de cabal Elite en de reptielen grey,s en biters,en de MATRIX waarin we leven de aarde is eigelijk in Qarantaine,en de Galactiche federatie mag hier zich niet inmengen,behalve als het universum er onder lijd zoals een kern oorlog dan kunnen ze die onklaar maken zoals ze dat al eens gedaan hebben.wij mensen zullen het eerst zelf moeten doen,maar aangezien de mensen nog niet door hebben wat er gaande is zullen de Lichtwerkers,en de Lightwarriors het moeten doen en de verzet mensen van Cobra.En straks de conferentie van de Wisleblowers.Die gene die denkt dat wij alleen in het Universum leven,nou dat doen wij dus niet,het is arrogant dat te denken,word wakker.Achter de schermen word hard gewerkt om de aarde en alle mensen te bervrijden,waar ik ook een van ben,en riskeren onze levens hier voor,terwijl er gemokt word over regeringen belastingen en noem maar op,en dit alles debunken.Spoedig zullen jullie kennis maken met de Galactiche federatie.
  Groetjes Tineke.

  (0)
 16. Ze grepen in ja.
  En daarom is de economie nu totaal ontwricht. Jullie geloven dus dat reclame filmpjes waar zijn ? pff.. Wat als ze verbonden waren met Hitler ? De propaganda gaat voorop. Wie volgt ?

  (0)
 17. Doet me denken aan salusa , mike quinsy was inderdaad bijna geascendeerd.iedereen kan zo leuke animatie maken en valse hoop aan mensen geven die goedgelovig zijn .en ashtar command zijn niks anders dan mensen die beweren dat ze in contact staan met andere beschavingen .het lijkt eerder erop dat ashtar command gemerkt heeft dat contactberichtjes van salusa niet meer werken en proberen ze het nu op zo,n manier.en dan zal ik nog wat vertellen als ik van de galactische federatie zou zijn zou ik toch echt de mensen op aarde met rust laten met hun destructieve en egoistische karakter .en als er ooit een keer een andere beschaving ons komt opzoeken ,zal het het zelfde zijn als columbus die amerika ontdekte .wat niet echt goed was voor de native-americans.of de spanjaarden die de inca,s tegen kwam

  (0)
 18. Waarom doen ze, als ze dan al niet bestaan, zo moeilijk en laten ze zich niet gewoon zien? Het is allemaal ZO zweverig zeg. Wees direct! En dat filmpje is al helemaal zo amateuristisch gemaakt met plaatjes van Star Trek enzo 😛

  (0)
 19. nou volgens inside mensen van project wormwood en nancy lieder komt planeet x of anders wormwood duidelijk zichtbaar in juni 2013 in het noordelijk vlak,, duss wat maken ze zich toch druk 😛 ,, er valt dan niets meer bekend te maken duss in juni kunnen we zien als het een hoax is,, waarschijnlijk wel,, hoop dat ik er naast zit:-P

  (0)
 20. Eh…Even voor sommige mensen hier: Het is toch wel duidelijk dat dit filmpje een opsomming is van algemene kennis verzamelt over de GF van het internet… Meer niet.
  Dus erg logisch dat dit vanuit Frankrijk is geupload… Sommige mensen zoeken om te kunnen schoppen.

  (0)
 21. @#15 legaal:

  Hoi Tineke,

  Zo te horen ben je nog up to date over alles. Heb jij nog interessante links gevonden betreffende deze zaken? De laatste tijd heb ik het erg druk en te weinig tijd om zelf te surfen op het net.
  Alvast dank 😉

  (0)
 22. Ene sananda…..zijn jullie niet wijs.ofzo

  (0)
 23. [quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]

  Nee Wesley, toen de Verenigde Naties werden opgericht zaten ze met hun handen in het haar welk logo ze moesten nemen. Deze is toen door Salusa aangeleverd met een gefotoshopte aarde erop. “Later, als ze ons logo zien, zullen de mensen het wel snappen”, zei-ie er bij.

  Maar wacht, de VN (illuminatie), samen met GFL? Euhh…

  (0)
 24. [quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech[/quote]

  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?

  (0)
 25. @Legaal
  Als SF-liefhebber herken ik het logo als het logo van de United Federation of Planets = de Federatie uit Star Trek.
  Ook het “geen interventie mogen plegen” komt uit Star Trek en heet daar “the Prime Directive”.

  Inderdaad, V was een jaren 80 tv-serie waarin een “vredelievend” buitenaards ras als mens lijkende “reptilians” bleken te zijn die de aarde wilden overnemen en mensen als voedsel wilden gebruiken.

  Bij de aftiteling staat dat dit filmje is gemaakt in Frankrijk en door een “gewoon mens” die de boodschap wil verspreiden…. :))

  (0)
 26. [quote name=”Vonzie”]En Sananda zou Jezus zijn geweest op deze aarde en het was totaal niet de bedoeling dat ie aanbeden zou worden.[/quote]

  Dat is ook correct. Oude geschiedschrijvers die ten tijde van Jezus alles opschreven wat ze zagen, hebben in het geheel niet over Jezus, of iemand anders met een belangrijke religieuze status, bericht. Wie er toen ook heeft rondgelopen, aanbeden werd hij niet, laat staan dat-ie voor ’t een of ’t ander is gekruisigd.

  De bijbel spreekt overigens ook niet over the GFL. Ik zie de verbanden met het christendom niet, nu ja, behalve dan dat Mike Quinsey dat heeft doorgechanneld.

  (0)
 27. Ik weet ook niet wat ik van het filmpje moet denken en ook niet van de Galactische Federatie. Wel ben ik overtuigd van het bestaan van buitenaardsen, die zeker ook in de hoedanigheid van mensen in ons midden zijn. Er zijn er daaronder die niet (willen) weten dat ze buitenaards zijn of het helemaal niet kunnen plaatsen, hier niet willen zijn en er problemen mee/door hebben. Dat is overigens al heel lang zo en niet iets van de laatste jaren.
  Voorheen zijn er signalen geweest die men niet herkent heeft als aankondigingen.
  Ik wantrouw eerlijk gezegd dit soort documentaires, ik vraag me af wat de bijdrage er van is. Wanneer iets uit liefde gaat heb je die bevestiging toch niet nodig?
  Voor mijn gevoel doet het er niet toe of die club van de Galactische Federatie er is of niet. Als men de dingen doet uit liefde is het goed en levert dat kwaliteit van leven. Doet niets af aan het feit dat ze wat mij betreft rustig filmpjes mogen blijven maken en uitzenden….hoop wel dat iedereen de realiteit blijft zien…..

  Harry

  (0)
 28. Ik denk dat jullie het allemaal wel met mij eens kunnen zijn, dat zodra de MSM of iets dergelijks zich ergens mee gaat bemoeien, of iets bevestigd, het in hun PLAN past.. en waarschijnlijk niet ten goede is van ons right? Ok let op:

  And so it begins…MSM – Scientific proof we were created by aliens
  WE ARE STAR PEOPLE: Scientific proof we were created by aliens

  The scientists also claim that human DNA is ordered so precisely that it reveals an “ensemble of arithmetical and ideographical patterns of symbolic language”.
  Their research has led the scientists to conclude that we were invented “outside the solar system, already several billion years ago”.

  Read More:
  Read More: http://www.news.com.au/technology/sci-tech/we-are-star-people-scientific-proof-we-were-created-by-aliens/story-fn5fsgyc-1226617200225#ixzz2Q3oug5QY

  Voor mij is dit een teken dat wij MOETEN geloven dat er ET’s zijn, of dat wij van buitenaardse afkomst zijn.. waarom JARENLANG ontkennen en mensen belachelijk maken en nu ineens kan het wel? DIT STINKT MENSEN!
  Ik ben voor de volle 100% overtuigd dat dit een misleiding is, waarom zouden zij de mensheid na 1000den jaren tyranie ineens willen dienen?

  AINT GONNA HAPPEN FOLKS!

  (0)
 29. Bedankt voor de mooie video!
  Wie meer wil weten over de Galactische Federatie of Ashtar Command raad ik aan om de website www.niburiancouncil.com te lezen.
  Dit is de officiële website van de Ashtar Command door Jelaila Starr.
  Laten we hopen dat we dit jaar positieve veranderingen op onze planeet gaan zien, te beginnen met een eerlijke wereld economie zoals NESARA!

  Groetjes inkie

  (0)
 30. @Lars
  dat dacht ik ook al 😉

  (0)
 31. Nou nou, wat een enthousiasme.Mag ik misschien vragen naar de doelstellingen hiervan? Was het eigenlijk niet de bedoeling, dat wij ons eigen huis op orde zouden houden. en niet mama of papa roepen als het een beetje moeilijk wordt?
  En als het dan toch propaganda is, waar maken wij ons dan druk over. Dagelijks worden we bestookt met propaganda ( zie korea etc) en alle reclame. Dat is toch ook geen probleem? Kunnen we ons ook afvragen in welke matrix we momenteel vertoeven…. Dromen is leuk , alleen het wakker worden valt zo tegen.

  (0)
 32. Dusssss Intergalactische wezens, die op alle gebieden veel verder zijn dan wij, kiezen er bewust voor om te communiceren via volslagen onbekende personen (vaak ook nogal zweverige types die het niet in zich hebben om zelf helder te communiceren) in plaats van danwel naar ons allemaal te communiceren, danwel via de duizenden veel logischere opties om te kiezen?

  Klinkt meer als een gebrek aan intelligentie dan een hogere intelligentie. Ik zie totaal het nut niet om zoveel lichtjaren te reizen en dan heel snel weg te gaan of te verdwijnen als iemand je ziet.

  Het zou de mensheid zoveel kunnen helpen op alle denkbare gebieden, maar nee, we doen het stukje bij beetje, hier een vliegtuigmotor, daar een magnetron, en we laten ze zichzelf helemaal de tyfus inwerken terwijl wij ons stiekum blijven verstoppen.

  Uhu. Accepteren ze heel toevallig ook nog donaties?

  (0)
 33. [quote name=”Daisy”]@Legaal
  Als SF-liefhebber herken ik het logo als het logo van de United Federation of Planets = de Federatie uit Star Trek.
  Ook het “geen interventie mogen plegen” komt uit Star Trek en heet daar “the Prime Directive”.

  Inderdaad, V was een jaren 80 tv-serie waarin een “vredelievend” buitenaards ras als mens lijkende “reptilians” bleken te zijn die de aarde wilden overnemen en mensen als voedsel wilden gebruiken.

  Bij de aftiteling staat dat dit filmje is gemaakt in Frankrijk en door een “gewoon mens” die de boodschap wil verspreiden…. :))[/quote]

  Eindelijk iemand die de juiste context weergeeft. Thanx.

  (0)
 34. [quote name=”Sytse Flyge”]Dusssss Intergalactische wezens, die op alle gebieden veel verder zijn dan wij, kiezen er bewust voor om te communiceren via volslagen onbekende personen (vaak ook nogal zweverige types die het niet in zich hebben om zelf helder te communiceren) in plaats van danwel naar ons allemaal te communiceren, danwel via de duizenden veel logischere opties om te kiezen?

  Klinkt meer als een gebrek aan intelligentie dan een hogere intelligentie. Ik zie totaal het nut niet om zoveel lichtjaren te reizen en dan heel snel weg te gaan of te verdwijnen als iemand je ziet.

  Het zou de mensheid zoveel kunnen helpen op alle denkbare gebieden, maar nee, we doen het stukje bij beetje, hier een vliegtuigmotor, daar een magnetron, en we laten ze zichzelf helemaal de tyfus inwerken terwijl wij ons stiekum blijven verstoppen.

  Uhu. Accepteren ze heel toevallig ook nog donaties?[/quote]

  DONDERS MEE EENS!

  Als ze lichtjaren moeten reizen om hier te komen, en het Universa zit vol leven.. Dan kun je er dus vanuit gaan dat zij in die lichtjaren reizen waarschijnlijk wel wat meer planeten met (eventueel) leven tegen gekomen zijn dan de Aarde.. Aangezien wij het hier op Aarde niet zo heel goed doen als ras, waarom zouden ze dan juist deze planeet kiezen? Als ik mij zou verplaatsen in die hoog intelligente wezens, dan zou ik juist deze planeet vermijden.
  Maar wat hebben ze in de New Age uitgevonden op dit probleem.. “Oja wij mensen zijn speciaal, anders dan al het andere leven en dus belangrijk, en de plaiadiers zijn ons nog wat verschuldigt..”

  Ze spelen weer lekker in op ons Ego, dat wij BELANGRIJK zijn, ipv gewoon onderdeel van het grote geheel, en wij net zo goed te missen is als elk ander ras.

  Hier door ben ik gaan geloven dat de “UFO’s” en “contacten” die mensen zien/hebben niet van BUITEN de Aarde komen, maar juist van BINNEN de Aarde moeten komen. Archons.

  (0)
 35. “NINURU”, jammer dat jullie deze clip hebben gebruikt. In de Mega snelle ontwikkelingen die nu plaatsvinden, is ‘level’van een clip als deze toch wat misplaatst en wat uit de oude doos.

  Met respekt voor de Galactic Federation Of Light en alle Lichtwerkers op aarde.

  In Lak’ech

  (0)
 36. [quote name=”Daisy”]@Legaal
  Als SF-liefhebber herken ik het logo als het logo van de United Federation of Planets = de Federatie uit Star Trek.
  Ook het “geen interventie mogen plegen” komt uit Star Trek en heet daar “the Prime Directive”.

  Inderdaad, V was een jaren 80 tv-serie waarin een “vredelievend” buitenaards ras als mens lijkende “reptilians” bleken te zijn die de aarde wilden overnemen en mensen als voedsel wilden gebruiken.

  Bij de aftiteling staat dat dit filmje is gemaakt in Frankrijk en door een “gewoon mens” die de boodschap wil verspreiden…. :))[/quote]

  En in Frank Herberts Dune romans komt Salusa ook voor. Dit is een planeet ingericht als gevangenis, waar de meest dodelijke strijders worden getraind…

  (0)
 37. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech[/quote]

  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even .
  Groetjes

  (0)
 38. hahahaha ja sorry hoor dat is toch erg vergezocht ik weet niet wat voor pillen hun hebben geslikt.als je na gaat wat mag en niet wie bepaalt dat en waneer is de tijd volgens hun dan aangebroken voor ons eens kijke als echt stront aan de knikker is of hun dan komen

  (0)
 39. [quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”]
  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even .
  Groetjes[/quote]

  Waar moet ik naar googlen?

  (0)
 40. “Onderstaande video bevat een korte presentatie van de Galactische Federatie – ook wel bekend als de Intergalactische Confederatie of de Galactische Federatie van Licht.”

  Kom op in welke wereld leven we? ze zijn blijkbaar geen ster in het maken van filmpjes? lopen nog wat achter blijkt. Dat zijn gewoon samenraapsels van foto’s op het internet ….

  Als jezelf serieus wil nemen is dit wel het laatste waarmee je naar voren moet komen. nogal een behoorlijke kostbare tijdverspilling.

  (0)
 41. 15:03.. business verkeerd gespeld. buisness

  (0)
 42. [quote name=”Daisy”]@Legaal
  Als SF-liefhebber herken ik het logo als het logo van de United Federation of Planets = de Federatie uit Star Trek.
  Ook het “geen interventie mogen plegen” komt uit Star Trek en heet daar “the Prime Directive”.

  Inderdaad, V was een jaren 80 tv-serie waarin een “vredelievend” buitenaards ras als mens lijkende “reptilians” bleken te zijn die de aarde wilden overnemen en mensen als voedsel wilden gebruiken.

  Bij de aftiteling staat dat dit filmje is gemaakt in Frankrijk en door een “gewoon mens” die de boodschap wil verspreiden…. :))[/quote]
  Eindelijk een wijs iemand die het door heeft? Moet maar een stoppen dat GF-gezwam! Alleen maar mensen gek maken voor iets wat niet komt.

  (0)
 43. [quote name=”Artist”]@#15 legaal:

  Hoi Tineke,

  Zo te horen ben je nog up to date over alles. Heb jij nog interessante links gevonden betreffende deze zaken? De laatste tijd heb ik het erg druk en te weinig tijd om zelf te surfen op het net.
  Alvast dank ;-)[/quote]
  Hoi Artist,ja ik ben nog altijd up to date.Ja ik heb wel weer wat voor jou,dit kun je gewoon op youyube intypen (tolec andromeda council)(Tolec and tanaath)Tanaath is een Lightwarrior,en dan (alfred Lambremont Webre)heeft ook boeiende zaken.en dan heb je nog een website de ITTS die een rechtzaak heeft tegen de paus en de koningin van Engeland(Lizzy)en dan heb je nog een website (David Icke)teveel eigelijk om op te noemen deze wil ik je niet onthouden(David Wilcock)deze is heel erg mooi.er zijn op dit moment veel dingen die achter de schermen gedaan worden,het lijkt dat er niet veel gebeurd maar dat is niet zo,er komt niets hiervan in de media er zit nog steeds op alles een embargo.Maar het eind is in zicht de cricis met de banken,noord korea die uitgedaagd word door eigelijk de elite om een oorlog te voeren,de amerikanen schijnen een mobiele Haarp naar korea te vervoeren over zee om bijv,een aardbeving te veroorzaken.De OPPT,is een trust fons aan het ontwikkelen voor ieder persoon op aarde,dat is tevens de website van ze,het schud de mensen wel wakker.Nesara is ook bezig met zijn trustfonds dus dat is even afwachten,wij verwachten zo tegen eind mei alles in een stroomversnelling komt,en furst contacht laat ook niet lang meer op zich wachten,ik persoonlijk denk dat ze via de media zich zelf bekend gaan maken,geen ene regering zal dit gaan doen.ik heb je wat gegeven en dit zal wel eventjes wat tijd kosten om hier door heen te worstelen.ik ben blij dat wij via deze weg toch weer contact hebben.
  Groetjes Tineke.

  (0)
 44. Eén ding is heel duidelijk: We vinden het geweldig om ons te laten belazeren, misbruiken, beliegen en verkrachten. We vragen er om. Het staat op ons voorhoofd geschreven. We accepteren klakkeloos alles van vroeger, van boven en vanuit de hemelen. Het wordt hoog tijd dat we hiermee ophouden. Dat we zelf gaan denken. Stoppen met ons te verschuilen achter wetenschappers, engelen, buitenaardsen, kerk, regeringen en noem maar op. WIJ ZIJN SOEVEREIN. Wij zijn eigen baas. Wij kunnen zèlf denken! Geloof je het niet? Probeer het dan maar eens. En heel misschien…is dat boerenverstand…die allersimpelste logica…wel eens het enige wat ons verder kan helpen!

  (0)
 45. citaat uit

  http://www.star-people.nl/index.php?module=news&id=6558

  (0)
 46. [quote name=”matrix”]hahahaha ja sorry hoor dat is toch erg vergezocht ik weet niet wat voor pillen hun hebben geslikt. [/quote]

  Hoi Matrix,
  Je uitspraak over “vergezocht en ik weet niet wat voor pillen hun hebben geslikt” herinnert mij een beetje aan een scène in de film Avatar. Nu hoop ik dat jij deze film kent, want anders heeft het natuurlijk niet zo’n nut als dat aanhaal.

  Ik bedoel de scène waar de zakelijke leider van het human camp op Pandora het opneemt tegen de ‘wetenschappelijke bewijsvoering’ over het gigantisch netwerk van de boomwortels aldaar, en dat je zoiets dus niet zomaar stuk mag maken omdat je naar een edelmetaal wil graven. Dus, de zakelijke leider krijgt een mindblowing uitleg over hoe het in de natuur daar op die planeet allemaal in elkaar zit, en het enige wat ‘ie daarop kan antwoorden is: “what the hell have you been smoking out there?!?”

  Toen er later echt stront aan de knikker was op Pandora, tja, toen moest er flink worden gebattled en sneuvelden er heel wat helden. Waarvoor eigenlijk?
  Omdat er 1 groep zielewezen bestaat die van zichzelf overtuigd en heel vanzelfsprekend een hele planeet aan het leegroven is, terwijl een andere groep zielewezen ervan overtuigd is dat dit dus beslist niet de bedoeling kan zijn van het leven op een planeet?

  Ziehier het (forse) probleem dat een collectief bewustzijn dat in zichzelf (nog) verdeeld is met zich mee brengt, en dus per definitie (nog) niet in staat is de éénheid aller dingen te (h)erkennen. Pandora = Aarde, zo is de film geconcipieerd.

  James Cameron (de regisseur) is dan zo’n beetje de ‘aardse held’ die op Toruk Makto is gaan vliegen… voor een ieder die dat zo kan en wil zien. Bekijk de film nog eens, open-minded en met een ontvankelijke geest. Ik denk dat je dan een hoop vragen zelf kunt beantwoorden.

  (0)
 47. [quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech[/quote]

  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even .
  Groetjes[/quote]
  Je hebt informatie en mensen die zomaar van alles roepen.

  Als het over een vloot of de GF gaat zijn er uitsluitend mensen die van alles roepen. En wij moeten het zonder een fractie bewijs maar geloven.

  (0)
 48. Lieve medemensen,

  Wat weer een boodschap….de kern is telkens weer: Wij (glf) zijn verreweg superieur aan jullie, maar jullie zijn ook fantastisch hoor….Wij kunnen op elk moment en op elke manier ingrijpen, maar dat doen we pas als jullie er niet meer uit komen, want jullie moeten het zelf doen….we zijn allemaal 1, maar wij zijn meer 1 dan jullie, want jullie zijn afgescheiden van ons, eigen schuld…Wij hebben technologieën gedeeld met jullie, maar niet van het destructieve soort hoor, want daar doen wij niet aan…wij hebben al eeuwen contact met jullie, maar we mogen van de raad geen contact hebben met “minder gevorderde beschavingen…wij hebben contact met channelaars, maar mogen geen contact hebben…jullie leven in de dualiteit, wij niet hoor, daarom spreken we ook helemaal niet met dubbele tong (hebben slangen dat ook niet?) en geven helemaal geen dubbele boodschappen hoor…de overeenkomsten tussen ons gedrag en dat van door hollywood verspreidde films en series is volledig toeval hoor, heeft niks te maken met het programmeren van het menselijke (onder)bewustzijn, zodat die sneller onze “nobele intenties” zullen begrijpen…nee hoor, niks van dat alles, wij zijn simpelweg heer en meester in het hele melkwegstelsel, maar die macht houdt op bij de aardse dampkring, hebben wij niks over te zeggen…los jullie eigen troep maar op.
  Ow en ook nog: dat er in jullie verleden allemaal tekenen zijn van bezoeken van “buitenaardse beschavingen” die de mensheid al eeuwen als slaven zien…hebben wij niks mee te maken hoor, dat was een ander soort “entiteit, die wij niet kennen en die buiten ons zicht valt, want wij weten en zien alles, maar dat moet je niet te letterlijk nemen.
  Het laatste zinnetje van de film was toch wel helemaal geweldig: misschien jij???Stel je toch voor, obama krijgt dit filmpje onder zijn neus, of kim jung un…hey!!!!Snappen we het nu?
  Elite-brainwashing!

  (0)
 49. kleine kippenhersentjes kunnen niet verder kijken dan hun snaveltje. Jammer, er is zoveel gaande. Laat die angst vallen en ga op onderzoek, uit.

  (0)
 50. je kunt niet zeggen ‘ik geloof niet in de galactische federatie’, je kunt alleen zeggen ik ben niet op de hoogte, dat is alles

  (0)
 51. ” Gelukkig kan Niburu.nl bevestigen dat getuigen de waarheid spreken….”

  HOE…???

  En de GF/channeling dingetjes:

  Kom met duidelijke zaken of wees stil. Dat geheimzinnige heeft niemand wat aan…

  Het eeuwige ‘binnenkort’ komt me ook wel een beetje de strot uit…

  (0)
 52. [quote name=”lisa”]je kunt niet zeggen ‘ik geloof niet in de galactische federatie’, je kunt alleen zeggen ik ben niet op de hoogte, dat is alles[/quote]

  Ik heb geen behoefte om iets te geloven waar geen flintertje bewijs voor is. Je uitspraak gaat in het geheel niet op en getuigt van weinig respect richting mensen die zich liever op de feiten concentreren dan op een channelende man die zijn eigen beroerte niet eens aangekondigd heeft gekregen.

  Als één van de voorspellingen (die een fysieke confrontatie met ruimtescheepjes inhoudt) uitkomt, dan ben ik meteen om hoor. Dan hoeven we het ook niet te geloven, te hopen en te denken, dan is het gewoon een feit.

  Maar dikke kans dat als de aliens landen en iemand hen vraagt naar Salusa, dat ze zeggen: “Die kennen wij niet. Wie is dat?”.

  (0)
 53. [quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  Misschien een verzinsel… wie weet. Zou het ook kunnen dat de oprichters van de VN in hun dromen en dagdromen geïnspireerd en “aangestuurd” zijn door een Galactische Federatie? Komen die lauwerkransjes ook niet uit Griekenland of Rome?

  (0)
 54. [quote name=”Wesley”]Ja hoor. De galactische federatie maakt een presentatiefilmpje.

  En met al die technologische hoogstandjes van ze ziet het eruit als een door een hobbyist op een zolderkamer in elkaar geknutseld filmpje. Wat het waarschijnlijk ook is.

  Volgens youtube is het filmpje trouwens geupload door een gebruiker uit Frankrijk.[/quote]
  Geüpload door Arbre Solair, hij heeft nog maar 88 abonnees. Ik ben nummer 88.

  (0)
 55. [quote name=”Nietons”]Sananda? De nep-beast Jezus dus.
  Zullen dit dan demonen blijken die zich voordoen als buitenaardse beschaving?
  http://www.laverdaduniversal.org/candidates.html[/quote]
  Aha, u gelooft in dé AntiChrist! De Geest heeft mij aangeraden eerst het boek Ezechiël te lezen, vervolgens de Openbaringen van Johannes, en daarna de Wijsheden van Salomo. Ik geloof niet in het voorspellen van de toekomst. Maar ik sluit niet uit dat er een God is die – al of niet middels een Engel – een mens een visioen kan openbaren. Wie weet. Ik ben niet bang voor dé AntiChrist. Ik zou alleen niet durven beweren dat Die of Die dé AntiChrist is, of (een van) zijn Wegbereider(s): President Obama of Moellah Omar, Paus San Francisco of Robert H. Schuller, Ashtar of Salusa, Siddharta of Mohammed (vzmh), Saint Germain of Kuthumi, Koning Willem de Vierde of Koningin Maxima de Eerste… Wie angst zaait, zal angst oogsten.

  (0)
 56. [quote name=”Southdelight”]Terwijl ik me zeer verbonden voel met de Galactische Federatie en bepaalde sterrefamilies kreeg ik een heel naar gevoel bij deze video. Het zinnetje dat naar voren komt is : If you wanna make the Goddess laugh, tell Her your plans…” maw. het zal in het echt allemaal heel anders en zoveel mooier/beter zijn… dit is nog steeds vanuit aardse techno-gerichte minds en Fresno zou ik al helemaal niet aanhalen. Hoewel het waar is dat hij onze dromen voor de toekomst aktiveert, zit er een hierarchisch elite-luchtje aan zijn versie van die toekomst en mijn versie is het niet.[/quote]
  Ha, u gelooft in anarchie: weg met elke vorm van Hiërarchie!!! Zelf ben ik terug gekomen op de anarchistische droom. Anarchie leidt tot Kapitalisme (zie de geschiedenis van de USA: stelletje anarchistische cowboys). Ik heb geen moeite met een (“nederige”) Hiërarchie die strijdt voor Rechtvaardigheid. Wat Fresno betreft: de Galactische Federatie gaat niet voor ons de wereld herinrichten. Dat mogen we zelf doen. En Fresno mag van mij een kans krijgen. De mind is misschien wel belangrijker dan de techno. Ik verwacht dat de techno van de ETs een veel spirituelere kant heeft dan wij ons nu kunnen voorstellen… iets met chakra’s. Zou een Engel ook chakra’s hebben?

  (0)
 57. haha de GF!!! ik ben in een lichtwezen gestapt die mij door meditatie heeft verlicht.. wie is hier nu de GF…

  tevens ben ik kalki. en kom ik dit tijdperk eindigen als ik ook maar de kans kreeg…

  (0)
 58. [quote name=”Lars”]Klinkt allemaal goed! En ik hoop zo dat het waar is.

  Niburu stelt: Niburu kreeg in 2007 voor het eerst te maken met meldingen van het Ashtar Command en kan bevestigen dat de getuigen de waarheid spreken.

  Bovenstaand statement behoeft dan ook per direct verduidelijking door het bewijs te overleggen aan de lezers van Niburu.[/quote]
  Ik ben dankbaar dat Niburu zijn nek durft uit te steken voor iets wat ze niet met “keiharde wetenschap” kunnen bewijzen. De bewijzen zijn vaak nogal subjectief. Maar als velen het voor zichzelf subjectief kunnen bewijzen… dan kun je toch ook zeggen dat je een waarheid wel durft te bevestigen? Is reflexologie onzin? Ik bevestig de waarheid dat je er pijn mee kan bestrijden. Kun je bewijzen dat iemand pijn heeft?

  (0)
 59. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech[/quote]

  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]

  Wil ik ook wel eens weten…. Nogal makkelijk iets te beweren zonder eventueel bewijs te overleggen.

  (0)
 60. [quote name=”lisa”]kleine kippenhersentjes kunnen niet verder kijken dan hun snaveltje. Jammer, er is zoveel gaande. Laat die angst vallen en ga op onderzoek, uit.[/quote]

  met onderzoek bedoel: kijk youtube filmpjes en websites als die van Mike Quinsey?

  (0)
 61. Ooooh daar gaan we weer hahaha

  Ik mis nog een persoon in dit verhaal, waar is SALUSA? de grootste nepperd lol

  Dat mensen het nog steeds geloven pffff, moeten niet wachten op verandering, we moeten het zelf doen en ja om te beginnen bij onszelf!!!!!

  Alles is energie – bewustzijn/oneindig!

  (0)
 62. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]

  Nee Wesley, toen de Verenigde Naties werden opgericht zaten ze met hun handen in het haar welk logo ze moesten nemen. Deze is toen door Salusa aangeleverd met een gefotoshopte aarde erop. “Later, als ze ons logo zien, zullen de mensen het wel snappen”, zei-ie er bij.

  Maar wacht, de VN (illuminatie), samen met GFL? Euhh…[/quote]
  De voorganger van de UNO heette Volkerenbond. Met de komst van Hitler en Mussolini werd de onmacht van die bond maar al te duidelijk. Hypothese: VN=Illuminati => Conclusie: Hitler en Mussolini zijn vijanden van de Illuminati. Lees álles over de Illuminati: http://nl.wikipedia.org/wiki/Volkenbond
  Jezus zou gezegd hebben: – Hebt uw vijanden lief. Misschien zegt Ashtar wel: – Ik beschouw niemand als vijand; ik heb geen vijanden! vijanden bestaan voor mij niet.

  (0)
 63. [quote name=”inkie”]Bedankt voor de mooie video!
  Wie meer wil weten over de Galactische Federatie of Ashtar Command raad ik aan om de website www.niburiancouncil.com te lezen.
  Dit is de officiële website van de Ashtar Command door Jelaila Starr.
  Laten we hopen dat we dit jaar positieve veranderingen op onze planeet gaan zien, te beginnen met een eerlijke wereld economie zoals NESARA!

  Groetjes inkie[/quote]
  Ik wist niet dat de Galactische Federatie al een officiële website heeft. Eerlijk gezegd geloof ik dat nog niet, maar mijn geloof of ongeloof moet je niet al te serieus nemen. Ik ben bereid álles serieus te nemen: elke godsdienst, elke ideologie, elke informatiebron. Laat mij maar lekker naïef zijn. Hier volgt de gecorrigeerde link: http://www.nibiruancouncil.com/

  (0)
 64. [quote name=”Jacob”]Ik denk dat jullie het allemaal wel met mij eens kunnen zijn, dat zodra de MSM of iets dergelijks zich ergens mee gaat bemoeien, of iets bevestigd, het in hun PLAN past.. en waarschijnlijk niet ten goede is van ons right? Ok let op:

  And so it begins…MSM – Scientific proof we were created by aliens
  WE ARE STAR PEOPLE: Scientific proof we were created by aliens

  The scientists also claim that human DNA is ordered so precisely that it reveals an “ensemble of arithmetical and ideographical patterns of symbolic language”.
  Their research has led the scientists to conclude that we were invented “outside the solar system, already several billion years ago”.

  Read More:
  Read More: http://www.news.com.au/technology/sci-tech/we-are-star-people-scientific-proof-we-were-created-by-aliens/story-fn5fsgyc-1226617200225#ixzz2Q3oug5QY

  Voor mij is dit een teken dat wij MOETEN geloven dat er ET’s zijn, of dat wij van buitenaardse afkomst zijn.. waarom JARENLANG ontkennen en mensen belachelijk maken en nu ineens kan het wel? DIT STINKT MENSEN!
  Ik ben voor de volle 100% overtuigd dat dit een misleiding is, waarom zouden zij de mensheid na 1000den jaren tyranie ineens willen dienen?

  AINT GONNA HAPPEN FOLKS![/quote]

  Weet je wat er aan de hand is? ’t Is omgekeerd: wij hebben ooit de Aliens gemaakt toen wij nog Masters of Genetics waren. Daarna zijn we zelf door een kosmisch ingrijpen gedevolueerd tot een soort Neanderthaler die de echte Neanderthaler een kopje kleiner heeft gemaakt. En nu komen de Aliens wraak op ons nemen, want dat zijn gereïncarneerde Neanderthalers die samen met gereïncarneerde Dinosaurussen (die wij ook al hebben uitgemoord) de boel hier komen overnemen. Ons DNA bewijst het! Want toen we nog Masters waren hebben we een onverwoestbare boodschap in de genen achter gelaten! http://bit.ly/16OLeyy

  (0)
 65. [quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech[/quote]

  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even .
  Groetjes[/quote]
  Je hebt informatie en mensen die zomaar van alles roepen.

  Als het over een vloot of de GF gaat zijn er uitsluitend mensen die van alles roepen. En wij moeten het zonder een fractie bewijs maar geloven.[/quote]

  Precies en zo denk ik er ook over. Zolang er geen fractie bewijs is kun je maar 1 ding doen. Loslaten en los… laten.

  (0)
 66. [quote name=”Dórua”][quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  Misschien een verzinsel… wie weet. Zou het ook kunnen dat de oprichters van de VN in hun dromen en dagdromen geïnspireerd en “aangestuurd” zijn door een Galactische Federatie? Komen die lauwerkransjes ook niet uit Griekenland of Rome?[/quote]

  Tjonge, ik heb dat proefballonnetje met een sterk sarcastische ondertoon losgelaten, en inderdaad: er wordt al in die richting gedacht.

  Allemaal automatisch onderdeel van het hogere plan. Dan wil ik nu wel jouw verklaring over de VN, die als illuminatie en dus fout wordt gezien en samenwerkt met de liefdevolle GLF? Klinkt toch niet best…

  (0)
 67. [quote name=”Dórua”]
  De voorganger van de UNO heette Volkerenbond. Met de komst van Hitler en Mussolini werd de onmacht van die bond maar al te duidelijk. Hypothese: VN=Illuminati => Conclusie: Hitler en Mussolini zijn vijanden van de Illuminati. Lees álles over de Illuminati: http://nl.wikipedia.org/wiki/Volkenbond
  Jezus zou gezegd hebben: – Hebt uw vijanden lief. Misschien zegt Ashtar wel: – Ik beschouw niemand als vijand; ik heb geen vijanden! vijanden bestaan voor mij niet.[/quote]

  Kom je er zelf nog wel uit? Dus Hitler en Mussolini waren eigenlijk goede mensen?

  (0)
 68. [quote name=”lisa”]kleine kippenhersentjes kunnen niet verder kijken dan hun snaveltje. Jammer, er is zoveel gaande. Laat die angst vallen en ga op onderzoek, uit.[/quote]
  Ja hoor we zijn er weer.

  Iedereen die niet de grootst mogelijke onzin direct voor waar aanneemt en niet warm of koud wordt van een amateuristisch filmpje is angstig, heeft kleine kippenhersentjes en kan niet verder kijken dan de snavel lang is.

  Het trieste is dat de ironie van je opmerking jou zelf volledig ontgaat. Je opmerking is ook ronduit pedant en arrogant te noemen.

  (0)
 69. [quote name=”Dórua”][quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  Misschien een verzinsel… wie weet. Zou het ook kunnen dat de oprichters van de VN in hun dromen en dagdromen geïnspireerd en “aangestuurd” zijn door een Galactische Federatie? Komen die lauwerkransjes ook niet uit Griekenland of Rome?[/quote]

  Voor zover ik weet liggen zowel griekenland als rome op aarde. Dus is dat op zich niet vreemd.

  Wat wel vreemd is is dat een organisatie die zijn oorsrprong vindt in de diepste krochten van het universum hetzelfde logo gebruikt.

  Dan kan je allerlei zeer onwaarschijnlijke scenario’s gaan bedenken maar zelfs jij moet toch met me eens zijn dat het waarschijnlijker is dat de maker van het filmpje het logo van de VN heeft genomen, en dat een beetje heeft verbouwd met fotoshop?

  (0)
 70. [quote name=”Dórua”]

  Weet je wat er aan de hand is? ’t Is omgekeerd: wij hebben ooit de Aliens gemaakt toen wij nog Masters of Genetics waren. Daarna zijn we zelf door een kosmisch ingrijpen gedevolueerd tot een soort Neanderthaler die de echte Neanderthaler een kopje kleiner heeft gemaakt. En nu komen de Aliens wraak op ons nemen, want dat zijn gereïncarneerde Neanderthalers die samen met gereïncarneerde Dinosaurussen (die wij ook al hebben uitgemoord) de boel hier komen overnemen. Ons DNA bewijst het! Want toen we nog Masters waren hebben we een onverwoestbare boodschap in de genen achter gelaten! http://bit.ly/16OLeyy[/quote]

  Het verhaal wordt alleen maar sappiger en wilder zo te lezen.

  (0)
 71. [quote name=”dr. Why”][quote name=”lisa”]kleine kippenhersentjes kunnen niet verder kijken dan hun snaveltje. Jammer, er is zoveel gaande. Laat die angst vallen en ga op onderzoek, uit.[/quote]

  met onderzoek bedoel: kijk youtube filmpjes en websites als die van Mike Quinsey?[/quote]
  En ieder in elkaar geflanst filmpje is waar en mogen we niet in twijfel trekken?

  Als er in een filmpje van alles wordt beweerd, zonder dat er bewijs voor geleverd wordt is het toch net zo waardeloos als wat de eerste de beste passant op straat uitkraamt?

  Onzin met mooie plaatjes en een gelikt filmpje is nog steeds onzin als er geen bewijs wordt geleverd.

  En nee, een gechanneld bericht, lucide dromen en remote viewing zijn geen bewijzen.

  Ik kan ook beweren dat ik doormiddel van remote viewing heb gezien dat jij in je schuur een ruimtewezen verborgen houd. Met andere woorden, ik kan van alles beweren wat niet controleerbaar is.

  (0)
 72. [quote name=”jeseah”]Lieve medemensen,

  Wat weer een boodschap… […] [/quote]
  @ Jeseah, wat een lang verhaal, de 2000 tekens zijn op.

  (Hier volgt een link naar jouw bericht.
  http://bit.ly/ZiZr1o)

  (En hier mijn bemoedigende reactie:)

  Mooie analyse, zeer geloofwaardig! Maar zou het daarom ook werkelijk waar zijn? Zouden er geascendeerde reptoids zijn die ufo’s stelen? Hahaha, zolang ze maar niet aan mijn UFO komen… Ach, had ik maar een UFO. Waar vind ik trouwens die elite, en hoe doen ze mijn brein wassen? Welke middelen gebruiken ze, en kan ik die vermijden?

  (0)
 73. [quote name=”Linda”]De aankondigingen zijn dus begonnen, op bescheiden schaal. Het doet me veel. We wachten al zo lang.
  En heerlijke muziek.[/quote]

  Dit is geen aankondiging, het is een filmpje dat door een goedgelovig iemand is gemaakt in Windows Movie Maker. Vervolgens is dit filmpje op het youtube geslingerd en alle schapen lopen er blind achterna omdat ze zo wanhopig opzoek zijn naar een bevestiging dat hun hoop niet vals is. Of gebruiken ze op hun ruimteschepen ook Windows 7?

  (0)
 74. [quote name=”days of our lives”][quote name=”lisa”]je kunt niet zeggen ‘ik geloof niet in de galactische federatie’, je kunt alleen zeggen ik ben niet op de hoogte, dat is alles[/quote]

  Ik heb geen behoefte om iets te geloven waar geen flintertje bewijs voor is. Je uitspraak gaat in het geheel niet op en getuigt van weinig respect richting mensen die zich liever op de feiten concentreren dan op een channelende man die zijn eigen beroerte niet eens aangekondigd heeft gekregen.

  Als één van de voorspellingen (die een fysieke confrontatie met ruimtescheepjes inhoudt) uitkomt, dan ben ik meteen om hoor. Dan hoeven we het ook niet te geloven, te hopen en te denken, dan is het gewoon een feit.

  Maar dikke kans dat als de aliens landen en iemand hen vraagt naar Salusa, dat ze zeggen: “Die kennen wij niet. Wie is dat?”.[/quote]
  Weten is beter dan geloven. Stelling: “Wie niet wil of kan geloven, komt – in bepaalde gevallen – ook niet tot weten.”

  Is er ook een flintertje bewijs dat de dikke kans dat de landende ETs Salusa niet kennen op waarheid berust? Voorlopig lijkt mij die kans niet te bewijzen.

  (0)
 75. [quote name=”S0M30N3″]Ooooh daar gaan we weer hahaha

  Ik mis nog een persoon in dit verhaal, waar is SALUSA? de grootste nepperd lol

  Dat mensen het nog steeds geloven pffff, moeten niet wachten op verandering, we moeten het zelf doen en ja om te beginnen bij onszelf!!!!!

  Alles is energie – bewustzijn/oneindig![/quote]
  Alles is bewustzijn zonder grenzen… zou je met dat bewustzijn ook op een witte dwerg kunnen leven? Dan is die Nepperd zo gek nog niet, lol.

  (0)
 76. deze film is mooi gemaakt en door iemand uit Frankrijk en niet van buiten de planeet, het is dus fantasie of een idee hoe het zou kunnen zijn, geen bewijs en geen formele verklaring van de GFL,zegt dus niets en bewijst niets

  (0)
 77. [quote name=”sancha”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech[/quote]

  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even .
  Groetjes[/quote]
  Je hebt informatie en mensen die zomaar van alles roepen.

  Als het over een vloot of de GF gaat zijn er uitsluitend mensen die van alles roepen. En wij moeten het zonder een fractie bewijs maar geloven.[/quote]

  Precies en zo denk ik er ook over. Zolang er geen fractie bewijs is kun je maar 1 ding doen. Loslaten en los… laten.[/quote]
  Het moet me toch even van het hart..
  In al die jaren is er door Niburu zoveel naar buiten gebracht omtrent dit soort onderwepen, en méga veel clips zijn geplaats van bekenden ‘from all over the world’, oa van David Icke, Drunvalo Melchizedek etc,etc..maar als ik sommige reaktie’s lees..o.a over ‘bewijzen’,dan lijkt het wel of we geen stap verder gekomen zijn..we zijn nu in een tijd beland van INNERLIJK WETEN..het moeten ‘bewijzen’is dan niet meer aan de orde.

  @Dórua en Inkie, fijn dat jullie de ‘Nibiruancounsel’hebben aangereikt, kan kan voor ieder die ‘zoekt’ een eyeopener zijn.
  In Lak’ech

  (0)
 78. [quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  ja het is ook een verzinsel gemaakt door een fransmens DUH en natuurlijk weet Niburu van de GFL het zijn hun bitches hier.

  (0)
 79. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Dórua”][quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  Misschien een verzinsel… wie weet. Zou het ook kunnen dat de oprichters van de VN in hun dromen en dagdromen geïnspireerd en “aangestuurd” zijn door een Galactische Federatie? Komen die lauwerkransjes ook niet uit Griekenland of Rome?[/quote]

  Tjonge, ik heb dat proefballonnetje met een sterk sarcastische ondertoon losgelaten, en inderdaad: er wordt al in die richting gedacht.

  Allemaal automatisch onderdeel van het hogere plan. Dan wil ik nu wel jouw verklaring over de VN, die als illuminatie en dus fout wordt gezien en samenwerkt met de liefdevolle GLF? Klinkt toch niet best…[/quote]Zo denkt een complotdenker.

  Die menen overal verbanden te zien en als ze in de knel komen met hun theoriën dan is dat alleen maar bewijs voor een nog omvangrijker complot en false flag/mind control elementen.

  (0)
 80. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Dórua”]
  De voorganger van de UNO heette Volkerenbond. Met de komst van Hitler en Mussolini werd de onmacht van die bond maar al te duidelijk. Hypothese: VN=Illuminati => Conclusie: Hitler en Mussolini zijn vijanden van de Illuminati. Lees álles over de Illuminati: http://nl.wikipedia.org/wiki/Volkenbond
  Jezus zou gezegd hebben: – Hebt uw vijanden lief. Misschien zegt Ashtar wel: – Ik beschouw niemand als vijand; ik heb geen vijanden! vijanden bestaan voor mij niet.[/quote]

  Kom je er zelf nog wel uit? Dus Hitler en Mussolini waren eigenlijk goede mensen?[/quote]
  Dan klopt die hypothese dus niet. QED.

  (0)
 81. ten eerste als niburu bestaat, word het omschreven als een red dwarf , rooie dwergsterren bevatten geen leven want een dwerg ster heeft 30% massa van onze zon dus is het nog bloedje heet daar, de 4 maantjes er omheen zouden leven kunnen bevatten,, maar om even aan de hypothese vast te houden , 3600jaar eclips om onze zon komen deze maanen in extreme condities terecht bijv:: ze komen 2 keer door de KBO heen mogelijke botsingen met ons stelsel , plus zwaartekracht van onze zon maar ook die van jupiter,, plus hun eigen debris ,, als er leven mag zijn woon ik er niet graag op of in,, living hell dan!!

  (0)
 82. [quote name=”Wesley”][quote name=”Dórua”][quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  Misschien een verzinsel… wie weet. Zou het ook kunnen dat de oprichters van de VN in hun dromen en dagdromen geïnspireerd en “aangestuurd” zijn door een Galactische Federatie? Komen die lauwerkransjes ook niet uit Griekenland of Rome?[/quote]

  Voor zover ik weet liggen zowel griekenland als rome op aarde. Dus is dat op zich niet vreemd.

  Wat wel vreemd is is dat een organisatie die zijn oorsrprong vindt in de diepste krochten van het universum hetzelfde logo gebruikt.

  Dan kan je allerlei zeer onwaarschijnlijke scenario’s gaan bedenken maar zelfs jij moet toch met me eens zijn dat het waarschijnlijker is dat de maker van het filmpje het logo van de VN heeft genomen, en dat een beetje heeft verbouwd met fotoshop?[/quote]
  Soms is de werkelijkheid minder waarschijnlijk dan de fantasie.

  (0)
 83. Hoi,

  Ik zie dat de meeste nog steeds op zoek zijn naar antwoorden op veel zaken.
  Jammer dat velen nog niet zien wat er NU al is. Er is zo veels moois om je heen om van te genieten.
  Je kunt eeuwig op zoek blijven naar alle antwoorden op al je vragen, je leven lang zoeken en alle kansen mislopen om te genieten van alle mooie dingen om je heen.
  Wat mij erg heeft geholpen om een connectie te kunnen leggen naar mijn innerlijke bron waar alles kennis voorhanden is, is een hele mooie documentaire/ film over: de secret lives of plants.

  Erg onverwachts voor mij kwam ook Sirius in deze documentaire aan bod middels de Dogon stam. Voor hun is het niet gek om een connectie met ‘de bron’ te hebben. Dat is voor hun normaal al eeuwenlang. En zo zijn er nog meer ‘primitieve volkeren’ die kennis hebben van zaken wat de ‘moderne’ mens alleen kan weten met zijn meetinstrumenten/ sterrenkijkers etc.
  Wij kunnen het allemaal, maar zijn het verleerd, verloren onder invloed van allerlei stromingen die niet willen dat we het weten.

  Het is dus eigenlijk een documentaire over de geheimen van al het leven in het universum, uit de oude doos; 1973!! Prachtig hoe hiermee alles op zijn plek valt. Wat zorgt voor innerlijke rust, vrede en vreugde. Om je vervolgens open te kunnen stellen voor een verbinding naar je hogere zelf, je eigen bron. Het besef van dat we allen verbonden zijn. Bijna onwerkelijk idee, maar is voor mij werkelijkheid geworden. En dat kan het voor iedereen worden.

  Dit is mijn visie:
  Geniet van al het mooie waar je bewust voor kiest. Negeer alle rotzooi; geef er geen voeding aan.
  Denk aan de Law of Attraction!

  Know the rules, play the game and enjoy, or else Game over!

  Liefhebben, delen en dankbaarheid = gelukzaligheid.

  (0)
 84. [quote name=”Dorua”][quote name=”S0M30N3″]Ooooh daar gaan we weer hahaha

  Ik mis nog een persoon in dit verhaal, waar is SALUSA? de grootste nepperd lol

  Dat mensen het nog steeds geloven pffff, moeten niet wachten op verandering, we moeten het zelf doen en ja om te beginnen bij onszelf!!!!!

  Alles is energie – bewustzijn/oneindig![/quote]
  Alles is bewustzijn zonder grenzen… zou je met dat bewustzijn ook op een witte dwerg kunnen leven? Dan is die Nepperd zo gek nog niet, lol.[/quote]

  Zeg nepperd, omdat veel mensen dit soort dingen gaan aanpakken en er aan vasthouden.. As if, kan beter zeggen What If en daarna gewoon weer verder gaan.. Kun je 2 dingen ontdekken Ja/Nee

  Stukje van David Icke: http://www.youtube.com/watch?v=Dm9qSVevz6o

  (0)
 85. [quote name=”Dorua”]
  Weten is beter dan geloven. Stelling: “Wie niet wil of kan geloven, komt – in bepaalde gevallen – ook niet tot weten.”

  Is er ook een flintertje bewijs dat de dikke kans dat de landende ETs Salusa niet kennen op waarheid berust? Voorlopig lijkt mij die kans niet te bewijzen.[/quote]

  Wie alles gelooft komt in veel gevallen ook niet tot weten. Een dergelijke zienswijze laat mensen op voorhand dingen afwijzen. Ik ben niet gebonden aan welke vorm van religie dan ook, of mysterie-denken, complotten e.d. Ik hoef mijn geloof dan ook niet te verdedigen met zaken die daarmee botsen. Iets wat jij dus wel doet. Ik ben zeer flexibel dat wanneer Salusa voorspelt dat hij komt op een bepaalde dag en ook daadwerkelijk verschijnt, dat ik het kan aannemen. Tot die tijd ga ik nergens zonder bevestiging in geloven.

  Salusa is geen enkele belofte nagekomen. Eerst maar eens bevestigd krijgen dat aliens bestaan. Het bestaan van Salusa is zeer twijfelachtig, mede door die beloftes en voorspellingen. Er is geen enkele reden om op basis van de door Quinsey verstrekte gegevens zijn bestaan een grote kans toe te dichten.

  (0)
 86. Toch zien we allen hier op het forum een omhoog gaande beweging in de bewustzijn ontwikkeling.

  Een tijdje terug was ik ook veel bezig met alle verbanden van de scifi’s series en films te leggen met het ‘echte leven’.
  En inderdaad in de scifi’s zit veel ‘waarheid’.

  Echter we weten allen de waarheid maar die zit in ons verborgen. En niet voor niks. Als we alles zouden herinneren van wat we al weten en wie we ‘echt’ zijn, dan was het zinloos op aarde.

  De waarheid uit deze scifi series en films is niet waar we naar op zoek zijn hier op aarde, maar is juist datgene wat we ‘tijdelijk’ hebben achtergelaten.

  Uiteindelijk hebben we allen gekozen om hier te zijn om deel te nemen aan ‘het spel van de ontwikkeling’. En als je alles al weet van te voren is het ‘spel’ natuurlijk erg flauw en zinloos.

  Grappig, ben je hele leven hier op aarde op zoek naar iets wat je juist hebt achtergelaten om ‘andere aardse zaken te kunnen ervaren’. Aan de ene kant een verspilling, maar het hoort bij de ‘groei’, ‘het bewust worden’.

  Know the rules, play the game and enjoy, or else Game over!

  Liefhebben, delen en dankbaarheid = gelukzaligheid.

  (0)
 87. [quote name=”Dorua”][quote name=”Wesley”][quote name=”Dórua”][quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  Misschien een verzinsel… wie weet. Zou het ook kunnen dat de oprichters van de VN in hun dromen en dagdromen geïnspireerd en “aangestuurd” zijn door een Galactische Federatie? Komen die lauwerkransjes ook niet uit Griekenland of Rome?[/quote]

  Voor zover ik weet liggen zowel griekenland als rome op aarde. Dus is dat op zich niet vreemd.

  Wat wel vreemd is is dat een organisatie die zijn oorsrprong vindt in de diepste krochten van het universum hetzelfde logo gebruikt.

  Dan kan je allerlei zeer onwaarschijnlijke scenario’s gaan bedenken maar zelfs jij moet toch met me eens zijn dat het waarschijnlijker is dat de maker van het filmpje het logo van de VN heeft genomen, en dat een beetje heeft verbouwd met fotoshop?[/quote]
  Soms is de werkelijkheid minder waarschijnlijk dan de fantasie.[/quote]
  Dat klopt.

  Maar zolang er geen flinter bewijs is voor het onwaarschijnlijke is er geen enkele reden om van het onwaarschijnlijke uit te gaan.

  Het is niet voor niks onwaarschijnlijk. Als iets onwaarschijnlijk is het waarschijnlijk ook niet zo.

  (0)
 88. [quote name=”Lil”][quote name=”sancha”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech[/quote]

  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even .
  Groetjes[/quote]
  Je hebt informatie en mensen die zomaar van alles roepen.

  Als het over een vloot of de GF gaat zijn er uitsluitend mensen die van alles roepen. En wij moeten het zonder een fractie bewijs maar geloven.[/quote]

  Precies en zo denk ik er ook over. Zolang er geen fractie bewijs is kun je maar 1 ding doen. Loslaten en los… laten.[/quote]
  Het moet me toch even van het hart..
  In al die jaren is er door Niburu zoveel naar buiten gebracht omtrent dit soort onderwepen, en méga veel clips zijn geplaats van bekenden ‘from all over the world’, oa van David Icke, Drunvalo Melchizedek etc,etc..maar als ik sommige reaktie’s lees..o.a over ‘bewijzen’,dan lijkt het wel of we geen stap verder gekomen zijn..we zijn nu in een tijd beland van INNERLIJK WETEN..het moeten ‘bewijzen’is dan niet meer aan de orde.

  @Dórua en Inkie, fijn dat jullie de ‘Nibiruancounsel’hebben aangereikt, kan kan voor ieder die ‘zoekt’ een eyeopener zijn.
  In Lak’ech[/quote]
  Ik weet innerlijk dat het hele geneuzel over de GF totale idioterie is.

  Als we het toch over innerlijk weten hebben kunnen we de discussie nu dus sluiten.

  Er is geen GF met een VN logo, en ze channelen geen berichten. Dat weet ik innerlijk.

  (0)
 89. [quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”sancha”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech[/quote]

  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even .
  Groetjes[/quote]
  Je hebt informatie en mensen die zomaar van alles roepen.

  Als het over een vloot of de GF gaat zijn er uitsluitend mensen die van alles roepen. En wij moeten het zonder een fractie bewijs maar geloven.[/quote]

  Precies en zo denk ik er ook over. Zolang er geen fractie bewijs is kun je maar 1 ding doen. Loslaten en los… laten.[/quote]
  Het moet me toch even van het hart..
  In al die jaren is er door Niburu zoveel naar buiten gebracht omtrent dit soort onderwepen, en méga veel clips zijn geplaats van bekenden ‘from all over the world’, oa van David Icke, Drunvalo Melchizedek etc,etc..maar als ik sommige reaktie’s lees..o.a over ‘bewijzen’,dan lijkt het wel of we geen stap verder gekomen zijn..we zijn nu in een tijd beland van INNERLIJK WETEN..het moeten ‘bewijzen’is dan niet meer aan de orde.

  @Dórua en Inkie, fijn dat jullie de ‘Nibiruancounsel’hebben aangereikt, kan kan voor ieder die ‘zoekt’ een eyeopener zijn.
  In Lak’ech[/quote]
  Ik weet innerlijk dat het hele geneuzel over de GF totale idioterie is.

  Als we het toch over innerlijk weten hebben kunnen we de discussie nu dus sluiten.

  Er is geen GF met een VN logo, en ze channelen geen berichten. Dat weet ik innerlijk.[/quote]

  I Rest My Cace.;-) !!!

  (0)
 90. De Galactische Federatie van de Nietsnutten heeft tot zover niks kunnen toevoegen aan de welvaart en welzijn van de mens op aarde.
  Ze heoeven niet eens contact op te nemen met de mensheid, maar alleen wat boodschapjes te sturen die door SETI kan worden opgevangen, maar zelfs dat lukt ze niet. Waarom niet? Gewoon, omdat ze niet bestaan. Het is een verzinsel van iemand die al lang de boel in de maling neemt.

  (0)
 91. Het zou handiger zijn als men bij citeren alleen de tekst van degene die men wil citeren neemt en de rest weg laat.
  Dit scheelt veel scrolwerk voor iedereen en maakt het een stuk overzichtelijker.

  (0)
 92. [quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”sancha”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  In Lak’ech[/quote]

  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even .
  Groetjes[/quote]
  Je hebt informatie en mensen die zomaar van alles roepen.

  Als het over een vloot of de GF gaat zijn er uitsluitend mensen die van alles roepen. En wij moeten het zonder een fractie bewijs maar geloven.[/quote]

  Precies en zo denk ik er ook over. Zolang er geen fractie bewijs is kun je maar 1 ding doen. Loslaten en los… laten.[/quote]
  Het moet me toch even van het hart..
  In al die jaren is er door Niburu zoveel naar buiten gebracht omtrent dit soort onderwepen, en méga veel clips zijn geplaats van bekenden ‘from all over the world’, oa van David Icke, Drunvalo Melchizedek etc,etc..maar als ik sommige reaktie’s lees..o.a over ‘bewijzen’,dan lijkt het wel of we geen stap verder gekomen zijn..we zijn nu in een tijd beland van INNERLIJK WETEN..het moeten ‘bewijzen’is dan niet meer aan de orde.

  @Dórua en Inkie, fijn dat jullie de ‘Nibiruancounsel’hebben aangereikt, kan kan voor ieder die ‘zoekt’ een eyeopener zijn.
  In Lak’ech[/quote]
  Ik weet innerlijk dat het hele geneuzel over de GF totale idioterie is.

  Als we het toch over innerlijk weten hebben kunnen we de discussie nu dus sluiten.

  Er is geen GF met een VN logo, en ze channelen geen berichten. Dat weet ik innerlijk.[/quote]
  mijn innerlijk zegt dat ze bestaan.

  (0)
 93. [quote name=”Pokie”]De Galactische Federatie van de Nietsnutten heeft tot zover niks kunnen toevoegen aan de welvaart en welzijn van de mens op aarde.
  Ze heoeven niet eens contact op te nemen met de mensheid, maar alleen wat boodschapjes te sturen die door SETI kan worden opgevangen, maar zelfs dat lukt ze niet. Waarom niet? Gewoon, omdat ze niet bestaan. Het is een verzinsel van iemand die al lang de boel in de maling neemt.[/quote]

  Klopt natuurlijk, maar één kleine kanttekening. SETI is een project waarbij radiogolven worden opgevangen. Aangezien daar nog nooit signalen zijn opgevangen die tot de verbeelding spreken, wil dat niets zeggen over het (niet) bestaan van leven elders. Er wordt ook maar naar een fractie van de hemel “geluisterd” en een fors deel van de signalen zijn nog niet eens geanalyseerd (Daar kan je aan meehelpen, google op seti@work, installeer het programma’tje en je pc gaat kleine pakketjes onderzoeken. Degene die een intelligent signaal op zijn pc heeft geanalyseerd, ontvangt een fors bedrag, ik meen 100.000 dollar).

  Tot op heden is de conclusie van SETI dat er nog niets is gevonden, met de kanttekening dat het slechts naar een klein gedeelte van de sterren kan luisteren, maar het uitsluiten van beschavingen kun je aan de hand van deze informatie niet doen. Wellicht communiceren zij op andere manieren, of ze hebben de radiogolf nog niet ontdekt.

  (0)
 94. Hier kan lang over gediscuseerd worden door onbelievers.
  1.ik weet dat ze bestaan.
  2.zelf heb ik de schepen gezien,ronde en sigaar vormen.
  3.ze kunnen nog niet openlijk landen vanwege de Cabal,doen ze dat dan krijgen wij met de cabal te maken en die heeft dan een wapen achter de hand,en laat dan allerlij soort virussen op ons los en moet de mensheid dat bekopen.
  dat is een van de redenen.
  4.wij zitten nog in een Matrix en nog in qarantaine,zolang de cabal er nog is.
  5.in deze dimensie kunnen ze niet komen,omdat ze een zeg maar lichaam hebben van boven de 5de dimensie,en zouden ze ziek worden met allerlij viezigheid hier op aarde.
  6.soms komen ze wel eventjes,zoals Semjasse om te praten,ze zal daarna denk ik zich zelf moeten ontsmetten wand ze kan onze parasieten endergelijke niet mee de ruimte innemen.
  7.De gechannelde boodschappen,inderdaad de laatste tijd door de cabal opgedragen aan de channelaars,die ten goede trouw zijn.
  8.De presidenten wereld wijd weet van de Galactische federatie af.
  9.de media staat onder controle van de cabal elite.
  10.De banken staan ook onder de cabal elite.
  11.Een oorlog kunnen ze niet uitlokken de buiten aardsen.
  12.Wat in de wereld moeten ze doen de buiten aardsen?
  13.wij zullen eerst zelf onze zaken moeten veranderen,de cabal elite moet weg,de Matrix moet weg.
  14.De buiten aardsen houden ons wel in de gaten,of er kernwapens gebruikt worden,die worden onmiddelijk uitgeschakel,dit is niet geoorloofd.
  in het verleden hebben ze dit al gedaan,wand het schaad het hele Universum,dat mogen ze wel doen.
  15.Er zijn veel mensen uit het leger wereld wijd die zeggen ze bestaan,die liegen echt niet,met gevaar voor eigen leven,ze hebben met Et,s gewerkt.
  16.Dr.Steven Greer gaat echt zijn reputatie niet op het spel zetten,met de film Sirius.
  Groetjes Tineke.

  (0)
 95. Tijd

  In het heetst van de strijd, zien we heel vaak niet;
  dat als wij dat graag willen, hulp komt in het verschiet;
  dan wordt helder; dat als lessen eindelijk zijn geleerd;
  leven een geschenk is, omdat zich niets meer tegen ons keert.

  Vaak echter gaat het mis, in het groot en in het klein,
  Dan is er irritatie en mensen verzanden in hun venijn;
  Maar als ze even afstand nemen en dus ook tijd;
  Worden ze rustiger en uit het duister weggeleid.

  Als tijd wonden heelt en ook vragen beantwoordt;
  en een obstakel vanzelf oplost, dat nu nog stoort;
  dan is tijd een groots gegeven en van hemelse waarde;
  dat maakt leven heel bijzonder op de planeet aarde.

  (0)
 96. [quote name=”legaal”]Hier kan lang over gediscuseerd worden door onbelievers.
  1.ik weet dat ze bestaan.
  2.zelf heb ik de schepen gezien,ronde en sigaar vormen.
  3.ze kunnen nog niet openlijk landen vanwege de Cabal,doen ze dat dan krijgen wij met de cabal te maken en die heeft dan een wapen achter de hand,en laat dan allerlij soort virussen op ons los en moet de mensheid dat bekopen.
  dat is een van de redenen.
  4.wij zitten nog in een Matrix en nog in qarantaine,zolang de cabal er nog is.
  5.in deze dimensie kunnen ze niet komen,omdat ze een zeg maar lichaam hebben van boven de 5de dimensie,en zouden ze ziek worden met allerlij viezigheid hier op aarde.
  6.soms komen ze wel eventjes,zoals Semjasse om te praten,ze zal daarna denk ik zich zelf moeten ontsmetten wand ze kan onze parasieten endergelijke niet mee de ruimte innemen.
  7.De gechannelde boodschappen,inderdaad de laatste tijd door de cabal opgedragen aan de channelaars,die ten goede trouw zijn.
  8.De presidenten wereld wijd weet van de Galactische federatie af.
  9.de media staat onder controle van de cabal elite.
  10.De banken staan ook onder de cabal elite.
  11.Een oorlog kunnen ze niet uitlokken de buiten aardsen.
  12.Wat in de wereld moeten ze doen de buiten aardsen?
  13.wij zullen eerst zelf onze zaken moeten veranderen,de cabal elite moet weg,de Matrix moet weg.
  14.De buiten aardsen houden ons wel in de gaten,of er kernwapens gebruikt worden,die worden onmiddelijk uitgeschakel,dit is niet geoorloofd.
  in het verleden hebben ze dit al gedaan,wand het schaad het hele Universum,dat mogen ze wel doen.
  15.Er zijn veel mensen uit het leger wereld wijd die zeggen ze bestaan,die liegen echt niet,met gevaar voor eigen leven,ze hebben met Et,s gewerkt.
  16.Dr.Steven Greer gaat echt zijn reputatie niet op het spel zetten,met de film Sirius.
  Groetjes Tineke.[/quote]
  Groetjes van een gelijkgestemde. 😉

  (0)
 97. [quote name=”legaal”]
  1.ik weet dat ze bestaan.
  2.zelf heb ik de schepen gezien,ronde en sigaar vormen.
  3.ze kunnen nog niet openlijk landen vanwege de Cabal,doen ze dat dan krijgen wij met de cabal te maken en die heeft dan een wapen achter de hand,en laat dan allerlij soort virussen op ons los en moet de mensheid dat bekopen.
  dat is een van de redenen.

  6.soms komen ze wel eventjes,zoals Semjasse om te praten,ze zal daarna denk ik zich zelf moeten ontsmetten wand ze kan onze parasieten endergelijke niet mee de ruimte innemen.
  7.De gechannelde boodschappen,inderdaad de laatste tijd door de cabal opgedragen aan de channelaars,die ten goede trouw zijn.
  8.De presidenten wereld wijd weet van de Galactische federatie af.
  9.de media staat onder controle van de cabal elite.
  10.De banken staan ook onder de cabal elite.
  11.Een oorlog kunnen ze niet uitlokken de buiten aardsen.
  12.Wat in de wereld moeten ze doen de buiten aardsen?
  13.wij zullen eerst zelf onze zaken moeten veranderen,de cabal elite moet weg,de Matrix moet weg.
  14.De buiten aardsen houden ons wel in de gaten,of er kernwapens gebruikt worden,die worden onmiddelijk uitgeschakel,dit is niet geoorloofd.
  in het verleden hebben ze dit al gedaan,wand het schaad het hele Universum,dat mogen ze wel doen.
  15.Er zijn veel mensen uit het leger wereld wijd die zeggen ze bestaan,die liegen echt niet,met gevaar voor eigen leven,ze hebben met Et,s gewerkt.
  16.Dr.Steven Greer gaat echt zijn reputatie niet op het spel zetten,met de film Sirius.
  Groetjes Tineke.[/quote]
  en nu de hamvraag:

  Hoe kom je aan die wijsheid. Waar is het bewijs?

  Bewijs eens 1 van de punten die je hierboven beweert. Waar is het bewijs dat bijvoorbeeld Semjase überhaupt bestaat?

  (0)
 98. [quote name=”legaal”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”sancha”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan omdat het heelal oneindig groot is.[/quote]
  h[/quote]

  an?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even .
  Groetjes[/quote]
  Je hebt informatie en mensen die zomaar van alles roepen.

  Als het over een vloot of de GF gaat zijn er uitsluitend mensen die van alles roepen. En wij moeten het zonder een fractie bewijs maar geloven.[/quote]

  Precies en zo denk ik er ook over. Zolang er geen fractie bewijs is kun je maar 1 ding doen. Loslaten en los… laten.[/quote]
  Het moet me toch even van het hart..
  In al die jaren is er door Niburu zoveel naar buiten gebracht omtrent dit soort onderwepen, en méga veel clips zijn geplaats van bekenden ‘from all over the world’, oa van David Icke, Drunvalo Melchizedek etc,etc..maar als ik sommige reaktie’s lees..o.a over ‘bewijzen’,dan lijkt het wel of we geen stap verder gekomen zijn..we zijn nu in een tijd beland van INNERLIJK WETEN..het moeten ‘bewijzen’is dan niet meer aan de orde.

  @Dórua en Inkie, fijn dat jullie de ‘Nibiruancounsel’hebben aangereikt, kan kan voor ieder die ‘zoekt’ een eyeopener zijn.
  In Lak’ech[/quote]
  Ik weet innerlijk dat het hele geneuzel over de GF totale idioterie is.

  Als we het toch over innerlijk weten hebben kunnen we de discussie nu dus sluiten.

  Er is geen GF met een VN logo, en ze channelen geen berichten. Dat weet ik innerlijk.[/quote]
  mijn innerlijk zegt dat ze bestaan.[/quote]
  Dat betekent dus dat de waarheid helemaal in je innerlijk te vinden is want jouw innerlijk kan iets anders zeggen dan mijn innerlijk en het kan niet allebei tegelijk waar zijn.

  (0)
 99. [quote name=”MrH2old”]deze film is mooi gemaakt en door iemand uit Frankrijk en niet van buiten de planeet, het is dus fantasie of een idee hoe het zou kunnen zijn, geen bewijs en geen formele verklaring van de GFL,zegt dus niets en bewijst niets[/quote]
  Toch wel mooi gemaakt, heel creatief – iedereen heeft wel minimaal één kunstzinnig talent – en het geeft een goed overzicht van wat er op internet over de GFL wordt verkondigd. De maker is een soort van evangelist, zeg maar. Moet kunnen. Voor Thomas de Ongelovige kan het natuurlijk nooit een bewijs zijn. Maar dat geeft niet.

  (0)
 100. @ days of our lives
  http://bit.ly/122sAC5

  Mijn Stelling: “Wie niet wil of kan geloven, komt – in bepaalde gevallen – ook niet tot weten.”

  Jouw Stelling: “Wie alles gelooft komt in veel gevallen ook niet tot weten. Een dergelijke zienswijze laat mensen op voorhand dingen afwijzen.”

  Alles geloven is niet gemakkelijk.
  Zou het kunnen dat iemand die maar in één ding gelooft, bijvoorbeeld de hedendaagse wetenschappelijke visies, juist eerder geneigd is al het andere op voorhand af te wijzen?

  Toen ik filosofie studeerde zocht ik naar de overeenkomsten – mijn medestudenten meestal naar de verschillen – tussen de diverse filosofieën. Die benadering was niet zonder succes. Synthese geeft vaak meer helderheid dan analyse.

  Ik vind dat iedereen het recht heeft -als het om politiek, religie of wetenschap gaat- te geloven in waar hij in kán geloven. Iedereen heeft het recht om vertrouwd te worden, ook jij, en zelfs Mike Quinsey. Waarom? Omdat liefde belangrijker is dan wat wel of niet waar is. Hetzelfde geldt voor rechtvaardigheid. Want die twee kunnen niet zonder elkaar.
  Nieuwe stelling: “Wetenschap is een prima Nieuwe Religie. Wie dat niet ziet, is ziende blind.”

  (0)
 101. [quote name=”Wesley”][quote name=”Dorua”][quote name=”Wesley”][quote name=”Dórua”][quote name=”Wesley”]Wat een toeval!!!
  Het logo van de “galactic federation of planets” is een 1 op 1 kopie van het VN logo, alleen hebben ze de wereldkaart vervangen door een plaatje van sterren.

  Je zou bijna gaan denken dat het een verzinsel is.[/quote]
  Misschien een verzinsel… wie weet. Zou het ook kunnen dat de oprichters van de VN in hun dromen en dagdromen geïnspireerd en “aangestuurd” zijn door een Galactische Federatie? Komen die lauwerkransjes ook niet uit Griekenland of Rome?[/quote]

  Voor zover ik weet liggen zowel griekenland als rome op aarde. Dus is dat op zich niet vreemd.

  Wat wel vreemd is is dat een organisatie die zijn oorsrprong vindt in de diepste krochten van het universum hetzelfde logo gebruikt.

  Dan kan je allerlei zeer onwaarschijnlijke scenario’s gaan bedenken maar zelfs jij moet toch met me eens zijn dat het waarschijnlijker is dat de maker van het filmpje het logo van de VN heeft genomen, en dat een beetje heeft verbouwd met fotoshop?[/quote]
  Soms is de werkelijkheid minder waarschijnlijk dan de fantasie.[/quote]
  Dat klopt.

  Maar zolang er geen flinter bewijs is voor het onwaarschijnlijke is er geen enkele reden om van het onwaarschijnlijke uit te gaan.

  Het is niet voor niks onwaarschijnlijk. Als iets onwaarschijnlijk is het waarschijnlijk ook niet zo.[/quote]
  Het lijkt me anders niet verboden om van het onwaarschijnlijke uit te gaan. Daarover ben je het vast wel met me eens. Het was ook onwaarschijnlijk dat de gerechtelijke dwalingen van de afgelopen tijd dwalingen waren.
  http://bit.ly/10Qa9xE

  (0)
 102. [quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”sancha”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  [/quote]
  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even.[/quote]
  Je hebt informatie en mensen die zomaar van alles roepen.

  Als het over een vloot of de GF gaat zijn er uitsluitend mensen die van alles roepen. En wij moeten het zonder een fractie bewijs maar geloven.[/quote]
  Precies en zo denk ik er ook over. Zolang er geen fractie bewijs is kun je maar 1 ding doen. Loslaten en los… laten.[/quote]
  Het moet me toch even van het hart..
  In al die jaren is er door Niburu zoveel naar buiten gebracht omtrent dit soort onderwepen, en méga veel clips zijn geplaats van bekenden ‘from all over the world’, oa van David Icke, Drunvalo Melchizedek etc,etc..maar als ik sommige reaktie’s lees..o.a over ‘bewijzen’,dan lijkt het wel of we geen stap verder gekomen zijn..we zijn nu in een tijd beland van INNERLIJK WETEN..het moeten ‘bewijzen’is dan niet meer aan de orde.
  [/quote]
  Ik weet innerlijk dat het hele geneuzel over de GF totale idioterie is.

  Als we het toch over innerlijk weten hebben kunnen we de discussie nu dus sluiten.

  Er is geen GF met een VN logo, en ze channelen geen berichten. Dat weet ik innerlijk.[/quote]
  Gefeliciteerd. Als jij dat innerlijk weet, dan zal dat voor jou wel zo zijn. Voor anderen die het innerlijk anders weten, zal de GF wel geen idioterie zijn. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.

  (0)
 103. [quote name=”Pokie”]De Galactische Federatie van de Nietsnutten heeft tot zover niks kunnen toevoegen aan de welvaart en welzijn van de mens op aarde.
  Ze heoeven niet eens contact op te nemen met de mensheid, maar alleen wat boodschapjes te sturen die door SETI kan worden opgevangen, maar zelfs dat lukt ze niet. Waarom niet? Gewoon, omdat ze niet bestaan. Het is een verzinsel van iemand die al lang de boel in de maling neemt.[/quote]
  Namens de Galactische Federatie:
  – Bedankt voor het compliment!

  (0)
 104. [quote name=”Dorua”]
  Gefeliciteerd. Als jij dat innerlijk weet, dan zal dat voor jou wel zo zijn. Voor anderen die het innerlijk anders weten, zal de GF wel geen idioterie zijn. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.[/quote]

  iets bestaat of bestaat niet. Dat hangt niet van wat je gelooft af.

  We hebben technologie en welvaart omdat we de weg van het “innerlijk weten” een paar 100 jaar geleden verlaten hebben.

  Dat we de technologie misbruiken is gewoon een bewijs dat we nog lang niet rationeel zijn. De één al minder dan de andere.

  blind geloof (en er is geen andere versie) is de oorzaak van veel kwaad.

  De GF bestaat. In Star Trek 🙂

  (0)
 105. [quote name=”Dorua”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”sancha”][quote name=”Wesley”][quote name=”Lil”][quote name=”days of our lives”][quote name=”Lil”][quote name=”Aardebewoner”]Ik “geloof” niet in de Galactische Federatie.
  Wel denk ik dat buitenaardsen bestaan[/quote]
  De ‘Galactic Federation Of Light, is tot zover voor ons bekent, de grootste vloot in het Universum..
  [/quote]
  Het is mij niet bekend dat er überhaupt een vloot is. Waar haal jij je informatie vandaan?[/quote]
  Informatie in overvloed, google even.[/quote]
  Je hebt informatie en mensen die zomaar van alles roepen.

  Als het over een vloot of de GF gaat zijn er uitsluitend mensen die van alles roepen. En wij moeten het zonder een fractie bewijs maar geloven.[/quote]
  Precies en zo denk ik er ook over. Zolang er geen fractie bewijs is kun je maar 1 ding doen. Loslaten en los… laten.[/quote]
  Het moet me toch even van het hart..
  In al die jaren is er door Niburu zoveel naar buiten gebracht omtrent dit soort onderwepen, en méga veel clips zijn geplaats van bekenden ‘from all over the world’, oa van David Icke, Drunvalo Melchizedek etc,etc..maar als ik sommige reaktie’s lees..o.a over ‘bewijzen’,dan lijkt het wel of we geen stap verder gekomen zijn..we zijn nu in een tijd beland van INNERLIJK WETEN..het moeten ‘bewijzen’is dan niet meer aan de orde.
  [/quote]
  Ik weet innerlijk dat het hele geneuzel over de GF totale idioterie is.

  Als we het toch over innerlijk weten hebben kunnen we de discussie nu dus sluiten.

  Er is geen GF met een VN logo, en ze channelen geen berichten. Dat weet ik innerlijk.[/quote]
  Gefeliciteerd. Als jij dat innerlijk weet, dan zal dat voor jou wel zo zijn. Voor anderen die het innerlijk anders weten, zal de GF wel geen idioterie zijn. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.[/quote]
  Maar er is maar 1 waarheid. Ze bestaan wel of ze bestaan niet.

  (0)
 106. [quote name=”dr. Why”][quote name=”Dorua”]
  Gefeliciteerd. Als jij dat innerlijk weet, dan zal dat voor jou wel zo zijn. Voor anderen die het innerlijk anders weten, zal de GF wel geen idioterie zijn. Elk vogeltje zingt zoals het gebekt is.[/quote]

  iets bestaat of bestaat niet. Dat hangt niet van wat je gelooft af.

  We hebben technologie en welvaart omdat we de weg van het “innerlijk weten” een paar 100 jaar geleden verlaten hebben.

  Dat we de technologie misbruiken is gewoon een bewijs dat we nog lang niet rationeel zijn. De één al minder dan de andere.

  blind geloof (en er is geen andere versie) is de oorzaak van veel kwaad.

  De GF bestaat. In Star Trek :-)[/quote]
  Iets bestaat wel of iets bestaat niet… Maar welk soort waarneming bepaalt of iets wel of niet bestaat? Zien we alleen met onze ogen, of misschien alleen met onze hersenen? Of alleen met een buitenlichamelijke geest: wie zou toch die ziener kunnen zijn?

  Van wat bestaat en wat we (nog) niet goed kunnen “zien”, kunnen we slechts geloven dat het wel of niet bestaat. Elkaars geloof respecteren is nodig, omdat we geen ruzie of oorlog willen. Daarom is liefde belangrijker dan de waarheid. Harmonie belangrijker dan elk moment je mening uiten. Het is goed te leren zwijgen zo af en toe.

  Hebben we écht de weg van het “innerlijk weten” verlaten? Zelf denk ik van niet. Misschien geloven de aanhangers van de Verlichting dat dat zo is. Zelf denk ik dat de Verlichting inmiddels verduisterd is, dat wetenschap ons op een dwaalspoor brengt, dat religie herontdekt gaat worden. Mocht ik me niet vergissen, dan verwacht ik dat de goddelozen zich daar heftig tegen zullen verzetten. Dat geloof – blind of niet – dé oorzaak is van veel kwaad, lijkt me kortzichtig. Wel lijkt het erop dat godsdiensten er aan de haren werden bijgesleept om – in het belang van koning of kalief – volkeren tegen elkaar op te zwepen.

  (0)
 107. [quote name=”Dorua”]
  Iets bestaat wel of iets bestaat niet… Maar welk soort waarneming bepaalt of iets wel of niet bestaat? Zien we alleen met onze ogen, of misschien alleen met onze hersenen? Of alleen met een buitenlichamelijke geest: wie zou toch die ziener kunnen zijn?[/quote]

  Filosofisch geleuter. Als iets bestaat kan het waargenomen worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, ook door machines. We hebben niet noodzakelijk machines om alles waar te nemen, maar dat is het punt niet. Geen “ziener” nodig.

  [quote name=”Dorua”]
  Van wat bestaat en wat we (nog) niet goed kunnen “zien”, kunnen we slechts geloven dat het wel of niet bestaat.
  Elkaars geloof respecteren is nodig…[/quote]

  Postmodernistisch 🙂 Zo kun je alles beweren, en hoef je niets te bewijzen. Ik lust het niet.
  Zwijgen voor de lieve vrede creeert meer leed dan je ooit zult beseffen. Onzin dient aan de kaak gesteld te worden.
  Respect voor geloof is nutteloos.

  [quote name=”Dorua”]
  Hebben we écht de weg van het “innerlijk weten” verlaten? Zelf denk ik van niet…[/quote]

  “we” niet, nee. Niet als geheel. Anders stonden we al veel verder. En stonden de twin towers er nog…

  Religie hoeft niet “herontdekt” te worden. In plaats van goden hebben we nu buitenaardsen. Nieuwe zakken, zelfde oude wijn.

  Godsdienst is altijd omtrent macht en profitariaat geweest. De oude heersers vervulden ook altijd de rol van hogepriester. Priesters hoefden zelden hard te werken.
  Het is tegenwoordig wat minder expliciet 🙂

  (0)
 108. [quote name=”Dorua”]@ days of our lives
  http://bit.ly/122sAC5

  -Knip-

  Ik vind dat iedereen het recht heeft -als het om politiek, religie of wetenschap gaat- te geloven in waar hij in kán geloven. Iedereen heeft het recht om vertrouwd te worden, ook jij, en zelfs Mike Quinsey. Waarom? Omdat liefde belangrijker is dan wat wel of niet waar is. Hetzelfde geldt voor rechtvaardigheid. Want die twee kunnen niet zonder elkaar.
  Nieuwe stelling: “Wetenschap is een prima Nieuwe Religie. Wie dat niet ziet, is ziende blind.”[/quote]

  Ik heb geen reden om in wetenschappelijke visies te geloven, ik wil slechts aannemen wat door bewijs is aangetoond. Ik heb geen enkele aanleiding om Quinsey/Salusa serieus te nemen. Harde beloftes/voorspellingen zijn niet uitgekomen. Ik heb reden om aan te nemen dat Quinsey raaskalt.

  Wetenschap is geen religie. Wetenschap is iets “weten” als een hypothese is aangetoond met bewijzen. Je mag en kan het niet gelijkstellen met religie of met iets als Salusa. Als een spectaculaire voorspelling van Salusa uitkomt, is het wetenschap en niet langer te betwisten. Tot die tijd moet in dit geval Quinsey aantonen dat wat hij beweert, op feiten berust.

  Waarom stel je wetenschap eigenlijk gelijk aan religie? Om het te “degraderen”? Dan is het dus minder? Heel vreemde redenatie.

  (0)
 109. Pfff… Stel je een vraag aan iemand hier, duurt het even voor je weer terug bent – moet je eerst weer 10 pagina’s discussies door met Day/Wesley en dr. Why voordat ik mijn antwoord heb gevonden. Jongens, hebben jullie nu nog niet geleerd dat jullie discussies zonde van je tijd zijn? – oh en dit is geen vraag die je hoeft te beantwoorden of om een discussie te starten, want ik heb wel wat beters te doen dan hier meerdere keren per dag terug te keren 😉

  (0)
 110. @legaal:
  Hoi Tineke,

  Dank voor je antwoord. Ga ik daar eens op inlezen en die video bekijken. 😉

  (0)
 111. [quote name=”dr. Why”][quote name=”Dorua”]
  …welk soort waarneming bepaalt of iets wel of niet bestaat? Zien we … met een buitenlichamelijke geest…?[/quote]

  Filosofisch geleuter. Als iets bestaat kan het waargenomen worden, rechtstreeks of onrechtstreeks, ook door machines. We hebben niet noodzakelijk machines om alles waar te nemen, maar dat is het punt niet. Geen “ziener” nodig.

  [quote name=”Dorua”]
  Van wat bestaat en wat we (nog) niet goed kunnen “zien”, kunnen we slechts geloven dat het wel of niet bestaat.
  Elkaars geloof respecteren is nodig…[/quote] … Zwijgen voor de lieve vrede creëert meer leed dan je ooit zult beseffen. Onzin dient aan de kaak gesteld te worden.
  Respect voor geloof is nutteloos.

  [quote name=”Dorua”]
  Hebben we écht de weg van het “innerlijk weten” verlaten? Zelf denk ik van niet…[/quote]

  “we” niet, nee. Niet als geheel. Anders stonden we al veel verder. En stonden de twin towers er nog…

  Religie hoeft niet “herontdekt” te worden. In plaats van goden hebben we nu buitenaardsen. Nieuwe zakken, zelfde oude wijn.

  Godsdienst is altijd omtrent macht en profitariaat geweest…[/quote] Dankjewel dr. Why voor het tegengas.
  Je hebt vast Candide gelezen, neem ik aan. Zou er zonder religie en bijhorende priesters geen misbruik van macht en profitariaat meer zijn? Een ‘optimist’ als Voltaire zou er smakelijk om lachen. Ik pleit voor de herontdekking van iets wat we als baby al wisten: dat er een Beschermer is; zónder dominees, imams en priesters of nog hogere priesters, die zichzelf tussen jou en die Beschermer in wurmen. Een welhaast anarchistische vorm van religie – hoewel dat woord de verkeerde associaties oproept. “Innerlijk weten” beschuldigen van het Kwaad… het zou wel eens net andersom kunnen zijn. Soms moet je zwijgen om escalatie – oorlog dus – te voorkomen. Denk ik. Maar wie ben ik.

  (0)
 112. [quote name=”days of our lives”][quote name=”Dorua”]@ days of our lives
  http://bit.ly/122sAC5

  -Knip-

  Ik vind dat iedereen het recht heeft -als het om politiek, religie of wetenschap gaat- te geloven in waar hij in kán geloven. … Waarom? Omdat liefde belangrijker is dan wat wel of niet waar is. …
  Nieuwe stelling: “Wetenschap is een prima Nieuwe Religie…”[/quote]

  Ik heb geen reden om in wetenschappelijke visies te geloven, ik wil slechts aannemen wat door bewijs is aangetoond. Ik heb geen enkele aanleiding om Quinsey/Salusa serieus te nemen. Harde beloftes/voorspellingen zijn niet uitgekomen. Ik heb reden om aan te nemen dat Quinsey raaskalt.

  Wetenschap is geen religie. Wetenschap is iets “weten” als een hypothese is aangetoond met bewijzen. Je mag en kan het niet gelijkstellen met religie of met iets als Salusa. Als een spectaculaire voorspelling van Salusa uitkomt, is het wetenschap en niet langer te betwisten. Tot die tijd moet in dit geval Quinsey aantonen dat wat hij beweert, op feiten berust.

  Waarom stel je wetenschap eigenlijk gelijk aan religie? Om het te “degraderen”? Dan is het dus minder? Heel vreemde redenatie.[/quote]Waarom? Omdat er veel en veel meer ‘volgelingen’ zijn van wetenschap dan dat er wetenschappelijk onderzoekers zijn! Daarmee worden wetenschappers voor al die mensen een soort van hogepriesters (wier ‘zalvende’ invloed diep is doorgedrongen in ons primair onderwijs). Bovendien zijn onze wetenschappers altijd specialisten: ze weten veel van weinig. En waar ze niets van weten, zijn ze ook weer ‘volgeling’ van wat anderen ontdekt hebben, of menen ontdekt te hebben. Pas als de bewijzen niet langer flinterdun zijn, kunnen we zeker weten. Dat zeker weten is bij lang niet alle wetenschappen het geval. Zelfs niet meer – zoals we ooit geloofden – bij de natuurkunde of biologie. Geloven in wetenschap hoeft niet fout te zijn, toch?

  (0)
 113. [quote name=”Dorua”]Dankjewel dr. Why voor het tegengas.
  Je hebt vast Candide gelezen, neem ik aan. Zou er zonder religie en bijhorende priesters geen misbruik van macht en profitariaat meer zijn? Een ‘optimist’ als Voltaire zou er smakelijk om lachen. Ik pleit voor de herontdekking van iets wat we als baby al wisten: dat er een Beschermer is; zónder dominees, imams en priesters of nog hogere priesters, die zichzelf tussen jou en die Beschermer in wurmen. Een welhaast anarchistische vorm van religie – hoewel dat woord de verkeerde associaties oproept. “Innerlijk weten” beschuldigen van het Kwaad… het zou wel eens net andersom kunnen zijn. Soms moet je zwijgen om escalatie – oorlog dus – te voorkomen. Denk ik. Maar wie ben ik.[/quote]

  graag gedaan.

  Nee, ik heb Candide niet gelezen. Ik kende het zelfs niet eens. Ik kan zelf denken, dank u 🙂

  Zonder priesters en consoorten zou de wereld er gans anders uitzien. Mogelijks zelfs met veel minder misbruik. Rationele wezens die vragen stellen zijn veel moeilijker te pakken dan gelovigen.

  Er is geen “beschermer”. Maar je mag hem/haar/het altijd eens meebrengen op de koffie als je het tegendeel wilt bewijzen.

  Ik denk dat je een filosoof bent. 2000 jaar geleden werd dat nog geassocieerd met kritisch denken.

  (0)
 114. [quote name=”Dorua”]Pas als de bewijzen niet langer flinterdun zijn, kunnen we zeker weten. [/quote]

  en hiermee geef je aan dat je niets van wetenschap snapt. Wetenschap levert geen zekerheden. Godsdienst doet dat. Wetenschap levert op z’n hoogst theorieën die altijd falsifieerbaar moeten zijn.

  (0)
 115. [quote name=”dr. Why”][quote name=”Dorua”]Pas als de bewijzen niet langer flinterdun zijn, kunnen we zeker weten. [/quote]

  en hiermee geef je aan dat je niets van wetenschap snapt. Wetenschap levert geen zekerheden. Godsdienst doet dat. Wetenschap levert op z’n hoogst theorieën die altijd falsifieerbaar moeten zijn.[/quote]
  Is jouw uitspraak:

  – Er is geen “beschermer”. Maar je mag hem/haar/het altijd eens meebrengen op de koffie als je het tegendeel wilt bewijzen.

  volgens jou dus een geloofs-uitspraak en niet een wetenschappelijke uitspraak?

  Want:
  De één gelooft: “Er is geen Beschermer.”
  De ander gelooft: “Er is een Beschermer.”
  We kunnen dus niet zonder geloof?

  Ik zal hier nog wel vaker op terug komen.

  (0)
 116. [quote name=”Dorua”]
  Is jouw uitspraak:

  – Er is geen “beschermer”. Maar je mag hem/haar/het altijd eens meebrengen op de koffie als je het tegendeel wilt bewijzen.

  volgens jou dus een geloofs-uitspraak en niet een wetenschappelijke uitspraak?

  Want:
  De één gelooft: “Er is geen Beschermer.”
  De ander gelooft: “Er is een Beschermer.”
  We kunnen dus niet zonder geloof?

  Ik zal hier nog wel vaker op terug komen.[/quote]

  Ik heb geen enkel bewijs dat er een “beschermer” is. Ik heb er nooit één enkel bewijs voor gezien. Maar, ik geef je wel de mogelijkheid om je stelling te bewijzen.

  Niets gelovig aan. Waarom zou ik iets aannemen waar niemand ooit zinnig bewijs heeft kunnen voor aandragen?

  Ik zal je ook niet geloven als je zegt dat je op eigen kracht kunt vliegen. Maar je mag altijd opstijgen en een paar rondjes doen als je het tegendeel wilt bewijzen. Tot je dat doet, heb ik geen enkele reden om aan te nemen dat je het kunt. Same thing…

  Het is maar hoe je “geloof” definieert. Ik geloof in vanalles. Ik geloof dat ik straks iets ga eten, bijvoorbeeld. Ik geloof dat als ik iets laat vallen, dat het op de grond terecht komt. Maar ik ben niet overtuigd dat het noodzakelijkerwijs op de grond moet terechtkomen. Zie je het verschil (ik ga er niet vanuit dat je dat doet, maar iedereen krijgt een kans)?

  (0)
 117. Wetenschap levert geen zekerheden, zegt u. Toch hoor ik vaak mensen stellig beweren dat iets waar is, omdat ze in de krant gelezen, op de radio gehoord, of op TV of YouTube gezien hebben, dat ‘de wetenschap’ het heeft bewezen… en dus is het waar. Daarin verschilt de uitdrukking van wetenschap in de maatschappij niet van die van godsdienst. Met dit verschil dat ik tegenwoordig veel vaker hoor dat ‘de wetenschap’ het zeker weet, dan dat ik een spraakzame godsdienstige tegenkom die hetzelfde – ‘en dus is het waar’, ‘ik weet het beter’, ‘ik weet het zeker’ – over zijn godsdienst beweert… Met andere woorden: ‘de wetenschap’ is oppermachtig geworden.

  Wetenschap en godsdienst gaan uit van zekere aannames. Mensen willen graag zeker weten. Voor het gemak nemen we iets als zekerheid aan. Godsdienst draait om geloven: dat biedt dus ook geen zekerheid.

  Als een wetenschappelijke aanname onderuit gehaald wordt, dan is wetenschap bereid die in te ruilen voor een nieuwe aanname. Althans: in theorie. In de praktijk kan zoiets letterlijk eeuwenlang duren, omdat ook wetenschappers zich aan strohalmen moeten vasthouden.

  Bij de godsdienstige vinden we die bereidheid zelden, omdat een godsdienstige trouw moet blijven aan zijn profeten. Het is voor een kundig wetenschapper misschien gemakkelijker om de profeet Einstein te verloochenen, al zal hij daar zeker moeite mee hebben, dan het voor een kundig Judeeër is om de profeet Ezechiël te verloochenen.

  De trouw aan wat de profeet gezegd heeft – Wodan, Siddharta, Ezechiël, Jezus, Mohammed… – is voor de gelovige van belang, omdat hij niet uit gaat van ‘eerst zien, dan geloven’ maar van ‘eerst geloven, dan zien’.

  (0)
 118. @ Dr Why
  Er zijn mensen die geloven in ‘de Vooruitgang’ en dat ‘dé moderne wetenschap’ alle problemen wel zal oplossen; zelfs het probleem van de sterfelijkheid. Ik kan dat geloof niet aanhangen, omdat ik waarnemingen doe, en ervaringen heb die buiten het gezichtsveld van de moderne wetenschap liggen. Er zijn meer mensen met soortgelijke waarnemingen, mensen die we bij gebrek aan een beter woord al gauw ‘spiritueel’ noemen. Als specifieke ‘spirituelen’ aansluiting bij elkaar zoeken, spreken we al gauw van een ‘sekte’ of een ‘godsdienst’. Zo zijn het christendom en de islam ontstaan; metgezellen van een profeet. Nu zou je verwachten dat je in wetenschappelijke kring niet dezelfde moeilijkheden ondervindt als in godsdienstige kringen wanneer je er een afwijkende theorie of een afwijkend geloof op na houdt.

  Wetenschappers die aansluiting bij elkaar zoeken worden niet gauw een sekte genoemd, al kunnen de minder benadigden onder hen even fundamentalistisch zijn in het geloof in hun aannames.
  Het grootste nadeel van moderne wetenschap – denk ik – is dat het zich niet meer mag bezig houden met metafysica. Wetenschap heeft haar gezichtsveld moeten beperken: “de feiten moeten (voor iedereen) waarneembaar zijn, en – bewezen of niet – ook aangeboren kennis bestaat niet! en onder metafysica mag alleen verstaan worden: het terrein van de modellen, theorieën, hypothesen et cetera die niet experimenteel getoetst kunnen worden.”

  Zo lijkt het erop dat de moderne wetenschap ‘een sekte’, een ‘afscheiding’ van de aloude wetenschap is geworden.

  (0)
 119. [quote name=”dr. Why”][quote name=”Dorua”]
  Is jouw uitspraak:

  – Er is geen “beschermer”. Maar je mag hem/haar/het altijd eens meebrengen op de koffie als je het tegendeel wilt bewijzen.

  volgens jou dus een geloofs-uitspraak en niet een wetenschappelijke uitspraak?

  Want:
  De één gelooft: “Er is geen Beschermer.”
  De ander gelooft: “Er is een Beschermer.”
  We kunnen dus niet zonder geloof?

  Ik zal hier nog wel vaker op terug komen.[/quote]

  Ik heb geen enkel bewijs dat er een “beschermer” is. Ik heb er nooit één enkel bewijs voor gezien. Maar, ik geef je wel de mogelijkheid om je stelling te bewijzen.

  …[/quote]
  Beste Dr. Why: u bent opgegroeid in een modern wetenschappelijke cultuur.

  Ik kan u geen modern wetenschappelijk bewijs voor ‘De Beschermer’ geven.

  Ik kan alleen zeggen: “Zoekt en gij zult vinden..” maar die uitspraak komt uit een cultuur die u wellicht verafschuwt.

  U kunt evenmin modern wetenschappelijk bewijzen dat ‘De Beschermer’ niet bestaat. Daar u als moderne wetenschapper de metafysica uitsluit.
  Om die reden beschouw ik uw ongeloof in ‘De Beschermer’ even zeer als een geloof. U gelooft in het niet-bestaan, ik geloof in het bestaan.

  (0)
 120. [quote name=”Dorua”]@ Dr Why
  Er zijn mensen die geloven in ‘de Vooruitgang’ en dat ‘dé moderne wetenschap’ …[/quote]

  zoals ik al zei, je snapt niet veel van wetenschap. Wat in de krant te lezen valt is wat journalisten er van maken, en die willen hun blaadje verkopen.

  Je kunt alleen maar wetenschap bedrijven als je over objectiveerbare feiten beschikt. Metafysica is geen wetenschap, het is speculatie.

  En er zijn mensen die denken dat wetenschap alle problemen wel zal oplossen. Dat zijn geen wetenschappers. Het punt is dat we al lang genoeg weten om de meeste problemen op te lossen. We doen het alleen niet. Dat ligt niet aan de wetenschap. Maar aan het gebrek aan rationaliteit bij de meerderheid.

  De “aloude” wetenschap was grotendeels bijgeloof. We hebben dat in de wetenschap achter ons gelaten, ja. Dat geldt ook voor je “waarnemingen en ervaringen buiten het veld van de ‘huidige’ wetenschap”. Ofwel kun je dat aantonen, en bewijs voor vinden, ofwel is ’t geen wetenschap. Ik gok op ’t laatste.

  (0)
 121. @ Dr. Why
  Ik snap niet veel van wetenschap. Dat klopt. Behalve dat het onnodig veel geld kost. Lezen is soms best wel moeilijk, zelfs voor een Dr. Why: ik heb het enerzijds over de moderne wetenschapper, anderzijds over de volgelingen van nu eens de ene, dan weer de andere moderne wetenschapper. Dat ik dat onderscheid maak is blijkbaar niet tot u doorgedrongen. Ik verwacht niet dat het positivisme eeuwig stand zal houden in de wetenschap. Ik acht het niet onmogelijk – ik ben daar door eigen ervaringen van overtuigd, ervaringen waar u zich niks van hoeft aan te trekken – dat steeds meer wetenschappers gaan beseffen dat er zoveel meer is dan waar de moderne wetenschapper nu nog zijn ogen voor moet sluiten. Dostojevski wist het zo treffend uit te drukken: “Een realisme dat niet verder ziet dan het puntje van zijn eigen neus is gevaarlijker dan de meest krankzinnige fantasie, want het is blind.”
  Een voorbeeld: ik weet dat ik pijn kan voelen. Maar kan ik ook weten dat jij pijn kan voelen? Hoe kan ik dat bewijzen? Jouw pijn is een subjectieve ervaring… Ik kan erover speculeren dat mijn geloof dat jij ook pijn kan voelen geen bijgeloof is. Nu ga je natuurlijk een experiment bedenken: geef 100 mensen elk 100 stokslagen en kijk of ze allemaal hetzelfde reageren. Maar zo kan je ook andere ervaringen, innerlijke ervaringen, ‘objectief’ gaan bewijzen, iets wat psychologen proberen te doen. Maar misschien vindt u psychologen wel geen wetenschappers en zou ik daar van harte mee instemmen. Ik zou niet verbaasd zijn als over 500 jaar onze ‘aloude moderne wetenschap’ – u zult het wel niet kunnen inzien – evenzeer als grotendeels bijgeloof zal worden beschouwd.

  (0)
 122. [quote name=”Dorua”]@ Dr. Why
  Ik snap niet veel van wetenschap…[/quote]

  Het is altijd grappig om te lezen dat het vergaderen van kennis niet veel waard is. Wat aan wetenschap gespendeerd wordt is een lachertje t.o.v. bijvoorbeeld militaire budgetten.

  Er zijn geen volgelingen in wetenschap. Er zijn feiten en theorieën. Je kunt bepaalde strekkingen hebben, maar als het niet onderbouwd is, is het hypothese, en geen theorie. En dus geen wetenschap.

  Psychologie is inderdaad geen wetenschap, dat heb ik zojuist elders op deze site betoogd 🙂

  Pijn an sich is een subjectieve ervaring. Maar, we kunnen het wel objectief meten. Bijvoorbeeld via hersenscans. We weten wat pijn is, dat zijn gewoon neurologische signalen. We weten ook dat we pijn met bepaalde chemicaliën voor een groot deel kunnen onderdrukken, en we weten intussen ook waarom dat werkt. Maar wat voor mij pijnlijk is, is misschien voor jou gewoon wat ongemakkelijk. Dat is de subjectieve kant. De subjectieve kant zal je niet veel helpen als je een been gebroken hebt. Pijnstillers waarschijnlijk wel.

  Over 500 jaar zal onze wetenschap wel als primitief gezien worden. Maar een paar 100 jaar na Newton gelden zijn wetten van beweging nog steeds (ze zijn een speciaal geval van die van Einstein, om precies te zijn). Ik ben er redelijk gerust op dat de fundamentele dingen die we nu weten, over 500 nog steeds waardevol zullen zijn. De wetten van de thermodynamica zijn intussen ook al bejaard, maar nog steeds niet omvergeworpen.

  Het verschil tussen de “aloude wetenschap” en de huidige, is simpelweg dat de huidige gebaseerd is op feiten en experimenten, de vroegere meer op wat jij “innerlijk weten” noemt (en volstrekt subjectief is). Dat is de reden waarom de wetten die we ontdekt hebben omtrent beweging over 1000 jaar nog geldig zullen zijn. Je kunt het experiment gewoon herhalen, en de uitkomst blijft dezelfde.

  (0)
 123. Dr. Why en Dorua, boeiend gesprek dat jullie hier voeren, als ik zo vrij mag zijn dat te vinden. Er zitten aspecten bij die, in plaats van elkaar tegen te spreken, ook gezien zouden kunnen worden als elkaar aanvullend… mits beschouwd vanuit een ‘non-dualistische’ invalshoek.

  Maar ja, dat ‘non-dualistische’, dat is een tricky zaak. Non-dualistisch wil zeggen: de dualiteit voorbij. Maar hoe doe je dat? Hoe ga je – inclusief het kritisch denken – de dualiteit voorbij als het denken an sich (vooral het kritische) een proces is dat zich per definitie afspeelt binnen de context van de – dualistische – afweging van het ene ten opzichte van het andere?

  Ik laat een antwoord hierop achterwege, ten eerste omdat het de 2000 tekens voorbij zal gaan, ten tweede omdat het gedebunkt zal worden als metafysisch gezwets (wat mag, trouwens).

  Maar jullie discussie herinnert mij aan een fantastisch filmpje:
  http://www.planetseeder.com/watch.php?mdid=4388 (voor wie het geduld heeft om 90 minuten aandacht te besteden aan werkelijk baanbrekende ontdekkingen; een must-have-seen).

  Ik heb de video net nog een keer bekeken, gewoon om te chekken of de inhoud matcht met de discussie hier, en ja, ik ben beslist van mening dat waar het over gaat van toepassing is.

  De ‘bedenker’ en tevens presentator, Nassim Haramein, is een hedendaags schoolvoorbeeld van een wetenschapper die verguisd wordt en belachelijk gemaakt door de wetenschapsgilde, en quasi opgehemeld door de non-wetenschapsgilde.

  Er zijn talrijke blogs en commentaren en wat er nog meer is op internet waar de gemoederen zich over kunnen verhitten… maar als je snapt waar hij het over heeft, snap je ook dat hij de zaak ongelofelijk goed in woord en beeld en aldus tot begrip heeft kunnen brengen.
  In principe, althans.

  Want dat hij maar door weinigen echt begrepen wordt, is helder. Hij wordt niet voor niets net zo verguisd als hij wordt opgehemeld…

  (0)
 124. [quote name=”4all@ones”]Dr. Why en Dorua, boeiend gesprek dat jullie hier voeren, als ik zo vrij mag zijn dat te vinden.[/quote]

  het staat u zeker vrij.
  Ik ga de film eens bekijken (of althans een poging doen, ik ben niet zo geduldig).

  (0)
 125. @ Dr Why
  Wat de kostenvergelijking moderne wetenschap versus defensie betreft lijk je – afhankelijk van je standpunt – in eerste instantie gelijk te hebben.

  In NL besteedden we (in 2012) 0,9 miljard euro aan onderzoek en wetenschapsbeleid. Aan defensie 7 miljard; dat is inclusief het onderwijs voor onze militairen.
  Het onderwijs aan onze kinderen kostte in dat jaar 20,3 miljard (basisonderwijs en voortgezet onderwijs).

  Aan het hoger beroepsonderwijs en wetenschappelijk onderwijs gaven we 6,3 miljard euro uit. Ongeveer 4 miljard ging naar universiteiten, de helft van dat geld werd besteed aan onderzoek.
  De studiefinanciering voor universiteitsstudenten bedroeg ongeveer 1,5 miljard. Een deel van het geld dat naar de hogescholen gaat, werd ook besteed aan onderzoek.

  Nu kun je – afhankelijk van je standpunt – een optelling gaan maken, en vervolgens beweren dat wetenschap de NL-se belastingbetaler ook wel 7 miljard kost.

  En dan heb ik het nog niet eens over de vele miljarden aan ziektekosten, die indirect het gevolg zijn van wetenschappelijke resultaten (denk aan de farmaceutische industrie). Als je die meerekent, dan is de rekening die de Moderne Wetenschap sinds de Verlichting op ons tafeltje heeft gelegd, vele malen hoger dan die van Defensie.

  (wordt vervolgd)

  (0)
 126. @ Dr Why
  (vervolg)

  Evenals bij defensie is ook hier de vraag: is dit het allemaal waard?
  Ik zou ook liever geen geld uitgeven aan wapentechnologie. Maar ja, als je bang gemaakt bent voor ETs die onze zeeën komen veroveren,… of bang gemaakt voor Al Qaida gelovigen, of voor Neo-Nationaal-Socialisten, of voor weet-ik-veel welke vijand… Of bang gemaakt voor de dood, hunkerend naar elk spatje levensverlenging: “Ik wil een hersentransplantatie!”.

  Veel wapentechnologie is natuurlijk ook weer indirect een gevolg van wetenschappelijke ontwikkelingen. Kostbare Joint Strike Fighters bijvoorbeeld…

  Kortom… de vraag blijft of we wel zo veel gehad hebben aan wetenschap. Zijn we er gelukkiger van geworden, of gaan we er nog gelukkiger van worden? Een miljoen mensen in NL slikken antidepressiva. Miljoenen zijn verslaafd aan iPhone en iPad. Ik hoop dat het hen gelukkiger maakt. Je kan natuurlijk ook gewoon opium gaan roken, dat groeit gratis (als het niet verboden zou zijn) en voor niets.

  (0)
 127. @ 4all@ones en Dr Why

  Bedankt voor de tip 4all@ones.
  Ik zal de naam Nassim Haramein onthouden.

  Onderstaande link is een preview naar het boek Botsende Wereldbeelden (ook voor mensen die zelf denken, en geen boeken nodig hebben, interessant):

  http://bit.ly/XFM1z5

  “Deepak Chopra & Leonard Mlodinow: twee grootheden, de één een veelgelezen schrijver over spiritualiteit, de ander een vooraanstaand natuurkundige. De één gelooft in een hogere intelligentie, de ander vertrouwt op de wetenschap. Samen voeren ze een magnifiek debat over de fundamentele vragen van het bestaan in Botsende wereldbeelden, onlangs verschenen bij Servire. Behalve een stevig inhoudelijk debat over een universeel onderwerp, ook een boek dat tot nadenken stemt. Hoe verschillend de opvattingen ook zijn, het effect is namelijk hetzelfde: ze verruimen onze geest. Het boek ontving lovende kritieken van wetenschappelijke en spirituele leiders!”
  ISBN 978-90-215-5134-0

  (0)
 128. [quote name=”Dorua”]@ Dr Why
  Wat de kostenvergelijking moderne wetenschap versus defensie betreft lijk je – afhankelijk van je standpunt – in eerste instantie gelijk te hebben…[/quote]

  basisonderwijs gelijkstellen met wetenschappellijk onderzoek is een beetje van het goede teveel 🙂
  Bovendien moet je wat verder kijken dan onder je kerktoren. Ik heb het over wereldwijde budgetten.

  En alhoewel er zeker misstanden zijn in de farmaceutische industrie, mag je best 100 jaar terug als jij dat wilt, maar als ik ziek ben, ben ik dankbaar voor de medische wetenschap.

  De wetenschap is er niet om mensen gelukkig of ongelukkig te maken. Als je denkt dat de boer van 150 jaar geleden gelukkiger was met zijn onzekere bestaan en een levensverwachting van 45 jaar ofzo, denk ik dat je fout bent.

  Misschien moet je eens wat geschiedenis lezen. Ondanks alles dat scheef zit (en dat is veel), is zowel de levensverwachting als de gezondheid beter dan ze ooit geweest is. In westerse landen dan toch.

  Maar gelukkig zijn heb je voor een groot deel zelf in de hand. Daar kan wetenschap niets aan doen, en dat is ook niet de functie van de wetenschap. Het is je eigen verantwoordelijkheid.

  (0)
 129. [quote name=”Dorua”]Onderstaande link is een preview naar het boek Botsende Wereldbeelden (ook voor mensen die zelf denken, en geen boeken nodig hebben, interessant):

  http://bit.ly/XFM1z5
  [/quote]

  lijkt me op ’t eerste gezicht gewoon een rehash van Fritjof Capra’s “De tao van fysica”.

  Ik heb twijfels over geloof en “verruimen van de geest”.

  Die had ik nog gemist (enfin, niet echt, maar ik zal er wat explicieter op antwoorden).
  [quote name=”Dorua”]Veel wapentechnologi e is natuurlijk ook weer indirect een gevolg van wetenschappelijke ontwikkelingen. Kostbare Joint Strike Fighters bijvoorbeeld…
  [/quote]

  Daar is de wetenschap ook niet verantwoordelijk voor. Net zoals een steen een gereedschap was in het steentijdperk (en er mensen mee de schedel ingeklopt werden), is wetenschap een gereedschap. Het zijn de mensen die het gereedschap gebruiken die verantwoordelijk zijn, niet de steen, en niet de wetenschap. U presenteert een non-argument 🙂

  (0)
 130. @ Dr Why
  De moderne wetenschap is er niet om ons gelukkig te maken, zegt u. Niet voor ‘de Vooruitgang’ dus? Welk nut zou de wetenschap dan wél kunnen hebben? Levert het überhaupt nog wel iets op? Zijn we er gezonder op geworden?

  Ik heb de kosten van het basisonderwijs alleen maar genoemd om het te vergelijken met de kosten van het universitair onderwijs. Van mij hoef je dat niet bij de kosten van de moderne wetenschap op te tellen – we komen zo ook wel op of ver boven die 7 miljard voor defensie. Al zijn er misschien mensen die dat wel zouden doen, omdat ze vinden dat niet iedereen hoeft te leren rekenen en schrijven. Maar de kosten van veel medische handelingen… die zou ik er zelf wel bij optellen; al of niet mede “veroorzaakt” door wetenschappelijke uitvindingen die ons milieu nog steeds vervuilen.

  Zelf geloof ik niet in de belofte van de moderne wetenschap: “Onze theorieën hebben geen behoefte meer aan een geloof in een onzichtbare wereld. Morele vraagstukken zijn niet onze verantwoordelijkheid. Uitlaatgassen. Atoombommen. Kristalwapens. Ziekte-verwekkende geneesmiddelen. Gebruik van omstreden gentechnologie bij de voedselproductie. Toegepaste economische theorieën die enkel de welvaart van een elite vergroten ten koste van het welzijn van miljarden. Dit alles zal ons niet zozeer een rotzorg zijn. Maar we zijn en voelen ons er absoluut niet verantwoordelijk voor. Respect voor de natuur moet je niet overdrijven. Priesters overdrijven hun nederigheid toch ook niet meer? De natuur is een vijand. Het is een te bestrijden en te overwinnen kracht. Wij zullen jullie redden met nieuwe technologie. Welke ziekte je ook hebt!”

  Een laatse vraag: In onze samenleving speelt wetenschap een dominante rol. In onze samenleving wordt indivualisme met de paplepel ingegoten: is die samenleving niet mede verantwoordelijk voor het (ondermijnen) van ‘het geluk’? Is de moderne wetenschap dan volledig onverantwoordelijk? Niet verantwoordelijk?

  (0)
 131. [quote name=”Dorua”]@ Dr Why
  De moderne wetenschap is er niet om ons gelukkig te maken, zegt u. Niet voor ‘de Vooruitgang’ dus? [/quote]

  mensen met veel geld die zich alles kunnen veroorloven zijn soms ongelukkig. Is dat de schuld van het geld?

  We zijn inderdaad gezonder dan vroeger. We leven ook langer. We zijn beter gevoed… We zijn niet noodzakelijk gelukkiger. Zoals ik zei, dat is je eigen verantwoordelijkheid. Waarom wil je de wetenschap verantwoordelijk stellen voor hoe je je voelt?

  Morele vraagstukken zijn inderdaad niet de verantwoordelijkheid van de wetenschap. Net als geluk zijn die de verantwoordelijkheid van zowel individu als de gemeenschap, dat zijn ze altijd al geweest. Of je iemand vermoord door hem met een steen dood te kloppen, of hem omver te schieten met het modernste pistool maakt geen verschil, hij is dood.

  Je schijnt niet te snappen dat wetenschap gewoon een werktuig is. Wat je doet met het werktuig is jouw verantwoordelijkheid. De wetenschap belooft al die dingen niet. Sommige maakt ze mogelijk. Ik kan een pistool hebben, maar als ik er iemand mee vermoord ben ik de moordenaar, niet het pistool. En als ik geen pistool had, kon ik een mes gebruiken, pijl en boog, etc…

  Wetenschap is inderdaad niet verantwoordelijk voor wat mensen doen. Net zo min als een mes verantwoordelijk is voor wat ik er mee doe. Of het nu groenten snijden is of er iemand mee de keel oversnijden.

  Je wilt de verantwoordelijkheid voor het gedrag van mensen (en je eigen gedrag?) duidelijk elders leggen dan bij de mensen zelf (of jezelf?). Waarom?

  (0)
 132. @ Dr Why
  Terug naar de feiten. Waarom reageerde ik op dit Niburu-bericht.
  “Niburu kreeg in 2007 voor het eerst te maken met meldingen van het Ashtar Command en kan bevestigen dat de getuigen de waarheid spreken. Niburu is op de hoogte van het feit dat vredelievende buitenaardse wezens de aarde in de gaten houden en waar nodig ingrijpen.”

  Feit of fictie? Voor iemand die twijfelt aan geloof en ‘het verruimen van de geest’ zal het wel altijd fictie blijven. Feit is dat er getuigen zijn. Feit is ook dat Niburu zegt dat de getuigen de waarheid spreken. Het zal ook wel een feit zijn dat die getuigen hun waarheid niet objectief kunnen bewijzen, maar feit is ook dat subjectieve kennis – vooral als verschillende subjecten dezelfde kennis onafhankelijk van elkaar blijken te delen – ook wel eens belangrijke feiten kan opleveren voor onze concrete kennis. In dit geval: kennis over het bestaan van een Galactische Federatie. Ik ben ervan overtuigd dat die Federatie bestaat en dat wij – allemaal – innerlijk over een ‘telepathisch zintuig’ beschikken. Ik vind het dapper van Niburu – Anton Teuben et al – dat zij dit soort uitspraken durft doen, haar nek durft uit te steken. Eenzelfde bewondering verdient Coen Vermeeren. Soms moet je eerst tegen de stroom in roeien om aan de overkant van de rivier op de juiste plaats aan te komen. Wie niet tegen de stroom in roeit, drijft uiteindelijk stroomafwaarts – af.

  Wil je twijfelen? Dat geeft niet. Maar bedenk wel:
  “Geloof is de basis van onze idealen. Onze idealen geven ons motivaties. En onze motivaties zetten ons aan tot leven.”
  En van leven word je gelukkig. En om mensen gelukkig te maken kan het – ik herhaal het nog maar eens – soms nuttig zijn niet je mening te uiten, maar met de ander mee te denken. Niet dat ik daar goed in ben – integendeel – maar ik zou het best willen leren.

  (0)
 133. @ Dr Why
  Nog een snelle reactie (ik heb haast):
  Moderne wetenschap heeft een machtige stempel op onze cultuur gedrukt; op onze maatschappij. De cultuur drukt een machtige stempel op hoe ik me voel. Ik heb al eerder gezegd – lekker simpel redenerend – dat ik weer begin te geloven dat het ‘de schuld van de maatschappij is’, maar daar staat tegenover dat ‘ik’ de maatschappij ben: “Iedereen is verantwoordelijk voor alles tegenover iedereen.” De wetenschap – de verzameling wetenschappers die op elkaars schouders leunen – kunnen zich mijns inziens dan ook niet aan hun verantwoordelijkheid onttrekken. En ik ook niet. Al moet je er – even de psycholoog uithangen – voor uitkijken je té verantwoordelijk te voelen.

  Nu moet ik gaan. Tot later.

  (0)
 134. [quote name=”Dorua”]@ Dr Why
  Terug naar de feiten. Waarom reageerde ik op dit Niburu-bericht.
  “Niburu kreeg in 2007 voor het eerst te maken met meldingen van het Ashtar Command en kan bevestigen dat de getuigen de waarheid spreken.[/quote]

  daar is geen enkel bewijs voor. Waarom zou ik dat aannemen? Wat is er anders dan iemand die hier iets neerschrijft? En dat is genoeg om zoiets onwaarschijnlijks aan te nemen?

  Ik sluit niet uit dat we bezocht worden door buitenaardsen. Maar ik ga ze toch eerst moeten zien, en persoonlijk de hand/poot/tentakel/whatever schudden voor ik het ook geloof.

  Geloof kan de basis zijn van uw idealen, niet van de mijne 🙂

  (0)
 135. [quote name=”Dorua”]@ Dr Why
  Moderne wetenschap heeft een machtige stempel op onze cultuur gedrukt…[/quote]

  dat is waar, dat de wetenschap een serieuze stempel gedrukt heeft op de maatschappij. Maar anders dan godsdienst schrijft wetenschap je niet voor hoe je moet leven.

  Hoe jij je voelt is louter het gevolg van hoe je tegenover dingen staat. Als we beiden met de trein naar het zuiden van Frankrijk zouden reizen voor vakantie, zou het kunnen dat jij de reis plezant vindt, en ik me stierlijk verveel, of omgekeerd. Nochtans bevinden we ons in dezelfde omstandigheden. Het is niet de maatschappij, het is wat jij er van maakt…

  De wetenschap is niet de verzameling wetenschappers. De wetenschap is de verzameling kennis die we intussen opgedaan hebben.

  Dat wetenschappers als individuen of als groep een morele verantwoordelijkheid hebben, net als de rest van de mensheid, is een heel ander punt.

  Maar ik voel me niet verantwoordelijk voor alles en iedereen. Ik denk dat iedereen maar eens moest beginnen om zijn/haar eigen verantwoordelijkheid op te nemen (dat zou dan de eerste keer in de geschiedenis zijn, moest dat inderdaad gebeuren). Vroeger (en nu nog) werd het naar de goden doorgeschoven, nu eerder de maatschappij, de wetenschap, zelfs E.T., wie of wat dan ook, zolang we maar zelf de verantwoording voor ons gedrag moeten opnemen. Het wordt m.i. hoog tijd dat we eens volwassen worden met z’n allen.

  (0)
 136. Dorua,126:
  De vraag blijft of we wel zo veel gehad hebben aan wetenschap. Zijn we er gelukkiger van geworden, of gaan we er nog gelukkiger van worden? Een miljoen mensen in NL slikken antidepressiva.

  Dr Why, 128:
  Gelukkig zijn heb je voor een groot deel zelf in de hand. Daar kan wetenschap niets aan doen, en dat is ook niet de functie van de wetenschap. Het is je eigen verantwoordelijkheid.

  Dorua, 130:
  De moderne wetenschap is er niet om ons gelukkig te maken, zegt u. Welk nut zou de wetenschap dan wél kunnen hebben? Levert het überhaupt nog wel iets op? Zijn we er gezonder op geworden? Zelf geloof ik niet in de belofte van de moderne wetenschap.

  Dr Why, 131:
  Wetenschap is niet verantwoordelijk voor wat mensen doen. Net zo min als een mes verantwoordelijk is voor wat ik er mee doe. Je wilt de verantwoordelijkheid voor het gedrag van mensen (en je eigen gedrag?) duidelijk elders leggen dan bij de mensen zelf (of jezelf?). Waarom?

  Dorua, 132:
  Geloof is de basis van onze idealen. Onze idealen geven ons motivaties, onze motivaties zetten ons aan tot leven. En van leven word je gelukkig. En om mensen gelukkig te maken kan het – ik herhaal het nog maar eens – soms nuttig zijn niet je mening te uiten, maar met de ander mee te denken. Niet dat ik daar goed in ben – integendeel – maar ik zou het best willen leren.

  Dr. Why, 135:
  Ik denk dat iedereen maar eens moest beginnen om zijn/haar eigen verantwoordelijkheid op te nemen (dat zou dan de eerste keer in de geschiedenis zijn). Het wordt m.i. hoog tijd dat we eens volwassen worden met z’n allen.

  “Naarmate de spirituele evolutie van de mensheid voortschrijdt, ervaar ik steeds meer zekerheid dat authentieke religiositeit niet erin ligt met een blind geloof door levens- en doodsangst te gaan, maar in het streven naar meer rationele kennis.” Albert Einstein
  (sorry voor de wat kreupele vertaling)

  – wordt vervolgd –

  (0)
 137. @ Dorua, Dr. Why

  Ik was zo vrij de meest tot mijn verbeelding sprekende zinsneden uit jullie conversatie te kniplakken, anders zag ik van de bomen het bos niet. Wat ik in essentie zie staan is dat het gaat over geloof, geluk, idealen en het nemen van Individuele Verantwoordelijkheid (inderdaad, met een Hoofdletter).

  Daartussenin gaat het ook over wetenschap als gereedschap en over wetenschap als potentiële vergissing, want we zitten – naast de voordelen die het vak voor ons met zich mee brengt – als mensheid met allerlei nasty consequences ervan opgescheept.

  Los van het feit dat het mes niet de moordenaar kan zijn, en los van het feit dat 1 miljoen NL-ers antidepressiva slikt, ben ik het met Dr. Why eens dat mensen gauw geneigd zijn de verantwoordelijkheid voor individuele en collectieve misères van zich af te schuiven… zowel individueel als ook collectief. “Wij” kijken al te graag naar de dikke splinters in de ogen van anderen, maar de balk in ons eigen oog, nee, die zien wij niet. Of niet zo gauw in ieder geval, en zeker niet graag.

  “Wanneer u de balk uit uw eigen oog zult wegwerpen, dan zult u scherp zien om de splinter uit het oog van uw broer of zuster te verwijderen”. Komt deze ‘boodschap’ in essentie niet overeen met “dat het hoog tijd wordt dat we eens volwassen worden met z’n allen?”

  En juist tijdens dat proces van volwassen willen worden… voelt het niet als een molensteen om de nek als telkens iemand aan komt zetten met een “Hey, ik zie hier een splinter bij jou, doe er wat aan!”, terwijl diegene zelf iene miene mutte 10 pond grutten planken voor z’n kop lijkt te hebben? Hoe frustrerend is dat wel niet?

  Zeer frustrerend. Vrijwel zeker als elk geloof aan geluk en de verwezenlijking van idealen al bij voorbaat de grond in wordt bij de poging in aanwezigheid van wetenschappelijk gevormde, kritische geesten het ‘G-word GOD’ in de mond te willen nemen. Hoe dom kun je zijn …

  (0)
 138. Even concreet: daar waar de dualiteit nog heerst, kent licht altijd ook schaduw. Het gebruik van o.a. de instrumenten wetenschap en religie door een mensheid die de dualiteit collectief nog niet voorbij is, betekent altijd dat er aan alles en nog wat schaduwkanten kleven, ongeacht welk instrument gehanteerd wordt. Waar het om gaat is de dualiteit voorbij te gaan, deze te overstijgen, te transcenderen en te transformeren. Het is niet voor niets dat een Jezus zegt: “Wordt voorbijgangers. De wereld is een brug, ga eroverheen, maar bouw je huis er niet op.”

  Ook een Einstein heeft nooit geschuwd met heldere oneliners stelling te nemen: http://www.citaten.net/zoeken/citaten_van-albert_einstein.html?page=1 ; uit wat hij heeft gezegd, is duidelijk op te maken hoe hij denkt dat wetenschap volgens zijn overtuigingen bedreven hoort te worden.

  Maar naast de schaduwkanten van wetenschap, zijn er dus ook de lichtkanten. Het zou zonde zijn deze links te laten liggen omdat er rechts schaduwen zijn ontdekt. Hier op Niburu zijn er voorbeelden te over, ik noem er twee:
  http://www.niburu.nl/innovatie/4489-indigokinderen-doen-vooraanstaande-experts-versteld-staan en http://www.niburu.nl/innovatie/4711-primeur-gebouw-haalt-stroom-uit-algen ;

  Het is weer eens Einstein die zegt: “Ons eigen geluk hangt af van de glimlach van de anderen”. Welnu, wie vindt dat Albert het bij het juiste eind heeft, weet voortaan hoe aan de Individuele Verantwoordelijkheid redelijk makkelijk invulling gegeven zou kunnen worden: live and let smile…

  (0)
 139. [quote name=”dr. Why”][quote name=”Dorua”]@ Dr Why
  Terug naar de feiten. Waarom reageerde ik op dit Niburu-bericht.
  “Niburu kreeg in 2007 voor het eerst te maken met meldingen van het Ashtar Command en kan bevestigen dat de getuigen de waarheid spreken.[/quote]

  daar is geen enkel bewijs voor. Waarom zou ik dat aannemen? Wat is er anders dan iemand die hier iets neerschrijft? En dat is genoeg om zoiets onwaarschijnlijks aan te nemen?

  Ik sluit niet uit dat we bezocht worden door buitenaardsen. Maar ik ga ze toch eerst moeten zien, en persoonlijk de hand/poot/tentakel/whatever schudden voor ik het ook geloof.

  Geloof kan de basis zijn van uw idealen, niet van de mijne :-)[/quote]
  Oh goed. U hoeft niet te geloven wat ik geloof. En u hoeft van mij helemaal nergens in te geloven, behalve in dat broodje dat u gaat eten. Goedemorgen! En bedankt.

  (0)
 140. [quote name=”dr. Why”][quote name=”Dorua”]@ Dr Why
  Moderne wetenschap heeft een machtige stempel op onze cultuur gedrukt…[/quote]

  dat is waar, dat de wetenschap een serieuze stempel gedrukt heeft op de maatschappij. Maar anders dan godsdienst schrijft wetenschap je niet voor hoe je moet leven.

  …ik voel me niet verantwoordelijk voor alles en iedereen. Ik denk dat iedereen maar eens moest beginnen om zijn/haar eigen verantwoordelijkheid op te nemen (dat zou dan de eerste keer in de geschiedenis zijn, moest dat inderdaad gebeuren). Vroeger (en nu nog) werd het naar de goden doorgeschoven, nu eerder de maatschappij, de wetenschap, zelfs E.T., wie of wat dan ook, zolang we maar zelf de verantwoording voor ons gedrag moeten opnemen. Het wordt m.i. hoog tijd dat we eens volwassen worden met z’n allen.[/quote]
  Je hebt gelijk: zelfs een vader is niet verantwoordelijk voor de misdaden van zijn zoon, en omgekeerd. Ik dacht even dat je in een democratie voor veel meer verantwoordelijk bent dan in een absolute monarchie, en dat je daarom in een democratie overal een mening over moet hebben, zodat je een verantwoorde stem kan uitbrengen. Overdreven… ik overdrijf wel vaker, voelde me weer es té verantwoordelijk. Goed: laat ik eerst es verantwoordelijk worden voor mezelf (en mijn directe omgeving), en voor niemand anders.

  (0)
 141. [quote name=”4all@ones”]Welnu, wie vindt dat Albert het bij het juiste eind heeft, weet voortaan hoe aan de Individuele Verantwoordelijkheid redelijk makkelijk invulling gegeven zou kunnen worden: live and let smile…[/quote]

  Ik vrees dat veel oneliners die aan Einstein toegeschreven worden de man hogelijk zouden verbazen 🙂

  Maar het ding dat ik gequote heb wind ik wel leuk.

  (0)
 142. [quote name=”Dorua”]
  Je hebt gelijk: zelfs een vader is niet verantwoordelijk voor de misdaden van zijn zoon, en omgekeerd. Ik dacht even dat je in een democratie voor veel meer verantwoordelijk bent dan in een absolute monarchie, en dat je daarom in een democratie overal een mening over moet hebben, zodat je een verantwoorde stem kan uitbrengen. Overdreven… ik overdrijf wel vaker, voelde me weer es té verantwoordelijk. Goed: laat ik eerst es verantwoordelijk worden voor mezelf (en mijn directe omgeving), en voor niemand anders.[/quote]

  Ik denk dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mijn eigen daden. De maatschappij heeft structuren die geacht worden toe te zien dat er geen misdaden (dat is alles wat anderen schaadt, in mijn boekje) gebeuren. Dat die structuren (politiek, politie en gerecht) niet werken ligt deels aan ons, omdat we dat toelaten. Maar als individu alleen kun je daar niet veel tegen beginnen.

  (0)
 143. @ 4all@ones / Dr Why

  Geloof, geluk, idealen en het nemen van Individuele Verantwoordelijkheid. Wetenschap als gereedschap, wetenschap als potentiële vergissing.

  http://goo.gl/FERlX

  …hoog tijd dat we eens volwassen worden met z’n allen?”
  …voelt het niet als een molensteen om de nek als telkens iemand aan komt zetten met een “Hey, ik zie hier een splinter bij jou, doe er wat aan!”…?
  …als elk geloof aan geluk en de verwezenlijking van idealen al bij voorbaat de grond in wordt geboord bij de poging – in aanwezigheid van wetenschappelijk gevormde, kritische geesten – het ‘G-woord’ in de mond te willen nemen.[/quote]
  Beste 4all@ones, u helpt me het volgende tot me te laten doordringen, het zaadje is geplant: oordelen terwijl je zelf niet zuiver bent, is niet alleen onverstandig voor een individu, maar ook onverstandig voor een collectief. En onrechtvaardig bovendien. (Of je nu gelooft dat er een God is die je/ons met je/onze eigen maat oordeelt, of een ander individu of collectief die het eigen oordeel ‘terug spiegelt’; dat maakt verder niet uit.)

  Individueel splinters zien en collectief splinters zien… komt allebei voor (inclusief de balken bij jezelf en onszelf niet goed kunnen zien).

  Tel daarbij op: de moderne wil dat ik (individu) en wij (collectief) niet huichelaar en hypocriet willen zijn…

  ’t Raakt wel de kern. Al Qaida vindt ons huichelaars.

  Dat ik als individu besta, dat lijkt me zeker. Maar van welke collectieven maak ik deel uit… waar ligt mijn verantwoordelijkheid wat het collectief betreft. Ben ik genoot van een volk? Lid van een Unie? Vertegenwoordiger van een dominante kenniscultuur?

  Zou het met de collectieve verantwoordelijkheid vanzelf goed komen als we eerst onze individuele verantwoordelijkheid durven te dragen? Is het de verantwoordelijkheid van een individu op de collectieve verantwoordelijkheden te wijzen? Het zaadje is geplant.

  (0)
 144. [quote name=”Dorua”]oordelen terwijl je zelf niet zuiver bent, is niet alleen onverstandig voor een individu, maar ook onverstandig voor een collectief. En onrechtvaardig bovendien.
  [/quote]

  niemand is “zuiver”. Er zijn geen heiligen. Waarom zou je dat beletten om te oordelen? Zolang je ook je eigen beperkingen mee in rekening brengt.

  [quote name=”Dorua”]
  ’t Raakt wel de kern. Al Qaida vindt ons huichelaars.
  [/quote]
  Ik kan mij niet zo geweldig druk maken over wat een bende godsdienstfanaten denkt (en denkt is zelfs een compliment voor dat soort mensen).

  [quote name=”Dorua”]
  Zou het met de collectieve verantwoordelijkheid vanzelf goed komen als we eerst onze individuele verantwoordelijkheid durven te dragen? Is het de verantwoordelijkheid van een individu op de collectieve verantwoordelijkheden te wijzen? Het zaadje is geplant.[/quote]

  het zou in ieder geval een grote stap vooruit zijn. Als je zelf niet bestolen wilt worden, kun je moeilijk zelf een dief zijn als je er rechtlijnig over bent.
  Je kunt als individu zeker wijzen op…

  (0)
 145. @ Dorua

  “Dat ik als individu besta, dat lijkt me zeker. Maar van welke collectieven maak ik deel uit… waar ligt mijn verantwoordelijkheid wat het collectief betreft. Ben ik genoot van een volk? Lid van een Unie? Vertegenwoordiger van een dominante kenniscultuur?”

  Beste Dorua, is het eens voorgekomen dat u uzelf erop betrapt heeft serieus te hebben stil gestaan bij de overweging dat u niet voor de eerste keer hier (op aarde) een vertegenwoordig(st)er vertegenwoordigt van een collectief, een volk, een unie, of wat voor club dan ook?

  Ongeacht of reïncarnatie voor u feit of fictie is, het is altijd handig uzelf simpelweg te zien als de vertegenwoordiging van uw Zelf.

  Dat kunt u dan net zolang doen totdat u op een gegeven moment ontdekt dat u tijdens het vertegenwoordigen verreweg de meeste tijd buiten uw ‘tegenwoordigheid’ om bezig bent geweest.

  In hetzelfde moment dat u dat ontdekt valt het kwartje nog net een stukje verder omhoog, en kunt u voortaan bij iedereen die het wil meemaken laten voelen wat het verschil is tussen het ‘hier en nu’ waar iedereen het altijd over heeft, en het ‘hier en nu’ in het nu & hier.

  Vanaf datzelfde moment bent u zich ook ervan bewust hoe het zit met de tegenwoordigheid van de tegenwoordig alomtegenwoordige alomtegenwoordigheid, en hoe de ‘Individuele Verantwoordelijkheid’ erin zich daartoe verhoudt…

  Als iemand dan aan komt zetten met een citaat zoals: “Het inslaan van de weg naar Zelf-Realisatie is de grootste dienst die je als individu de wereld kunt bewijzen”, dan herkent u in uzelf de ware waarde van uw intentie vertegenwoordig(st)er ervan te willen zijn.

  Opeens bent u dan dus geen genoot meer van welke club dan ook, maar geniet u van uw unieke aandeel in het collectief van Het Ene, van waaruit altijd alles eeuwig zal ontstaan, en waar naartoe het weer zal gaan.

  Let wel: er staat GAAN, niet VER-GAAN.

  Live & let smile…

  (0)
 146. @ Dr. Why

  “Ik denk dat ik alleen verantwoordelijk ben voor mijn eigen daden. De maatschappij heeft structuren die geacht worden toe te zien dat er geen misdaden gebeuren. Dat die structuren niet werken ligt deels aan ons, omdat we dat toelaten. Maar als individu alleen kun je daar niet veel tegen beginnen.”

  Hm. Zou het kunnen dat het niet werken van de structuren gewoon maar wel helemaal aan ons ligt? Dus het ‘deels’ weglaten? Want als wij deels ervoor verantwoordelijk zijn, wie of wat is dan verantwoordelijk voor de rest?

  God kan het niet zijn, want die bestaat niet, en al vinden sommigen onder ons dat ‘ie wel bestaat, who cares anyway?

  Wie of wat zou nog meer in aanmerking kunnen komen voor de restverantwoordelijkheid? De maatschappij? Dat zijn wij, dus dat schiet niet op. De aard van de structuren? Wij hebben ze geschapen, dus ook die vlieger gaat niet op. De natuur dan als dusdanig, wellicht de kosmos zelve? Wat hebben die te maken met de structuren zoals wij die met z’n allen hier hebben neergezet?

  Nee, wat mij betreft zie ik niets wat maakt dat het ‘deels’ van toepassing kan zijn. WIJ zijn verantwoordelijk. Als de structuren niet werken, ligt dat aan ons.

  Maar wat doen we dan, of laten we juist na te doen, dat het niet zo werkt zoals we graag willen dat het werkt?

  Hebben we anderen van ons teveel hun gang laten gaan? Hebben we als individuen teveel toegelaten, omdat we denken dat we als individuen alleen niet veel ergens tegen kunnen beginnen?

  Zou het dan zo kunnen zijn dat de formulering “ergens TEGEN beginnen” er een is die enkel voort kan komen uit een zienswijze die principieel dualistisch van aard is… enne… is er een mogelijkheid dit te ‘transformeren’ naar iets wat non-dualistisch van aard zou kunnen zijn… ?

  Bijvoorbeeld… ergens MEE beginnen?

  Why don’t try, Dr. Wij?

  (0)
 147. [quote name=”4all@ones”]
  Bijvoorbeeld… ergens MEE beginnen?

  Why don’t try, Dr. Wij?[/quote]

  de rest van de verantwoordelijkheid ligt bij de rest van de mensen 🙂

  Ik ben al bezig. Ik probeer mensen zelf te laten denken, en kritisch te zijn. Dat valt dik tegen 🙂
  Geloof is veel comfortabeler dan koele rede.

  (0)
 148. Oh. Toffe reactie! Had ik eerlijk gezegd niet verwacht.

  U verrast mij, Dr. Wij… :):)

  Ja, het is een mega-crux om mensen bewuster met hun denkvermogen om te laten gaan, en daarbij dan ook te nog leren (zelf-)kritischer te weorden. Het valt absoluut dik tegen, ik ben het zeer met u eens.

  Geloof is echter – in ieder geval naar mijn ervaring – echt niet comfortabeler dan de koele rede. Sommige geloofsuitingen zijn dat wel natuurlijk, maar zeker niet alle.

  Ik draag de wetenschap overigens een zeer warm hart toe, en een juiste beoefening ervan zal ons als mensheid zeer zeker verder helpen met de te nemen drempels die er op ons afkomen.

  Dat met die you-tube video over Nassim Haramein meende ik trouwens echt. Het is nobelprijsmateriaal, en eigenlijk nog meer dan dat, maar het blijft nu eenmaal een feit dat paradigmaverschuivingen – ook in de wetenschap – niet zo 1 2 3 gebeurd zijn.

  Als u zich de tijd wil nemen, graag!

  Overigens hoop ik dat u in de “Dr. Wij” van mij heeft kunnen ontdekken dat ik wel in de gaten heb wat u hier op deze site aan het doen bent. Respect, want u stopt er nogal wat tijd in!

  Mvg, Andreas

  (0)
 149. [quote name=”Sun”]Hoi,

  Ik zie dat de meeste nog steeds op zoek zijn naar antwoorden op veel zaken.
  Jammer dat velen nog niet zien wat er NU al is. Er is zo veels moois om je heen om van te genieten.
  Je kunt eeuwig op zoek blijven naar alle antwoorden op al je vragen, je leven lang zoeken en alle kansen mislopen om te genieten van alle mooie dingen om je heen.
  Wat mij erg heeft geholpen om een connectie te kunnen leggen naar mijn innerlijke bron waar alles kennis voorhanden is, is een hele mooie documentaire/ film over: de secret lives of plants.

  Erg onverwachts voor mij kwam ook Sirius in deze documentaire aan bod middels de Dogon stam. Voor hun is het niet gek om een connectie met ‘de bron’ te hebben. Dat is voor hun normaal al eeuwenlang. En zo zijn er nog meer ‘primitieve volkeren’ die kennis hebben van zaken wat de ‘moderne’ mens alleen kan weten met zijn meetinstrumenten/ sterrenkijkers etc.
  Wij kunnen het allemaal, maar zijn het verleerd, verloren onder invloed van allerlei stromingen die niet willen dat we het weten.

  Dit is mijn visie:
  Geniet van al het mooie waar je bewust voor kiest. Negeer alle rotzooi; geef er geen voeding aan.
  Denk aan de Law of Attraction!

  Know the rules, play the game and enjoy, or else Game over!

  Liefhebben, delen en dankbaarheid = gelukzaligheid.[/quote]

  helemaal mee eens! al eens van de Anastasia boeken van Vladimir Megre gehoord? Of Meesters van het verre Oosten? Kijk op Karma is ook een leuke, evenals ‘Filosofie vd Vrijheid’.
  gaat allemaal over het mooie vh leven

  (0)
 150. Ik dacht dat we de onzin van de GF achter ons hadden gelaten. Beginnen we nu weer met deze amateuristisch in elkaar geknutselde filmpjes die zogezegd van een beschaving zouden komen die duizenden jaren op ons voor ligt.

  (0)
 151. Het geen waarvoor de federatie staat, staan gelijk aan de beginselen waarvoor de vrijmetselarij staat, ongeacht alle onwaarheden welke,ook op deze site, worden vermeld.

  Wijsheid, kracht en schoonheid!!!! één van de drie lichten van de Vrijmetselarij.

  Jammer dat men zo erg voorgelogen is in de media en boeken. KOM zelf eens kijken of vraag een gesprek aan met een mason. Het is zeker niet wat wordt verteld. Geloof mij alstublieft lieve mede lezers.

  In liefde!!

  (0)
 152. [quote name=”4all@ones”]
  Dat met die you-tube video over Nassim Haramein meende ik trouwens echt. Het is nobelprijsmateriaal, en eigenlijk nog meer dan dat, maar het blijft nu eenmaal een feit dat paradigmaverschuivingen – ook in de wetenschap – niet zo 1 2 3 gebeurd zijn.
  [/quote]

  ik ken Haramein. Dat ie nobelprijsmateriaal zou zijn, dat zou kunnen. Literatuur, afdeling science fiction dan wel 🙂

  (0)
 153. Eindelijk is daar de GF, lang verwacht door velen. Zij komen ons bevrijden van ons miserabele leventje, dat ten slotte de schuld is van iemand anders, niet van onszelf.

  Volgens mij is er iets heel anders nodig om onze wereld te transformeren. En dat begint echt bij jezelf. Begin bijvoorbeeld maar eens met “nee” te zeggen tegen je baas, als je dat vanbinnen voelt, inplaats van staan te mopperen bij de koffieautomaat. Als iedereen daar nou al eens mee zou beginnen, dan zou er al een hele aardverschuiving optreden in hoe onze wereld eruit ziet.

  De verwachting dat ET’s hier orde op zaken komen stellen, vind ik van eenzelfde orde als het idee dat je theevisite eerst de rotzooi in je huis komt opruimen alvorens je samen thee gaat zitten drinken.

  (0)
 154. Ik geloof er nog steeds niets van!
  Een video in elkaar geplakt en een eigen verhaal aan toegevoegd. Mensen plaatsen tegenwoordig hun hele geheugen op internet. De één gaat verder dan de andere. Wat erg frappant is, is dat de ene de andere probeert te overtuigen dat het de waarheid is en wil dat je op zijn of haar niveau gaat denken. Dit Is erg gevaarlijk! Ik ben gelukkig geen meeloper!

  I need proof! Bring me the proof!

  Ik heb zelfs geen bewijzen gezien of gevonden dat buitenaardsen ons in de gaten houden.

  Wat ik wel zie is ellende en desinformatie die onze gedachten/hoofd vergiftigen.

  Ik wacht nog steeds op bewijzen van Niburu. Ik zie ook hele oude informatie en video’s verschijnen.

  Het speelt allemaal in onze hoofden…
  Misschien is het ook goed, dan blijven we bezig, zelfs er geen concrete bewijzen zijn. Een mens moet toch ergens mee bezig zijn, zucht! Ik hoop niet dat ik iemand of mensen hiermee kwetst? 🙂

  Maybe the truth is out there or… here?

  (0)
 155. Voor mij vandaag weer een bericht voor hoop. Alles is misbruikt: aarde, planten, dieren; lucht, water en aarde vergiftigd. Sheldan Nidle zei dat eerst de aarde moet worden schoongemaakt. Ik heb me direkt aangemeld. Geen idee hoe, maar dat is van later zorg. Hoe minder de weerbaarheid was, hoe groter de aanval. Een leger van lafaards.

  (0)
 156. Leuke video weer maar ik wou dat ze eens een keer zo’n bericht gewoon eens tijdens het 6 uur journaal zouden gooien ofzo. Alleen zulke video’s op websites als deze zetten geeft toch nog een hoop mensen het gevoel van bedrog wat ik me best kan voorstellen. Ik geloof 100% zeker in buitenaards leven maar ook ik moet ze zien om het te geloven. En heb jammer genoeg nog nooit het genoegen mogen hebben om zoiets te zien. Miss 1 keertje maar dat weet ik niet zeker. Was een felle ster die in ongeveer 20 min tijd van de ene kant van de horizon overtrok naar helemaal de andere kant van de horizon (kan dat een satelliet geweest zijn miss???). Verder mooie video met een mooie boodschap.
  Greetzzzzz

  (0)
 157. Droom lekker verder!

  (0)
 158. [quote name=”Wesley”]Ik dacht dat we de onzin van de GF achter ons hadden gelaten. Beginnen we nu weer met deze amateuristisch in elkaar geknutselde filmpjes die zogezegd van een beschaving zouden komen die duizenden jaren op ons voor ligt.[/quote]
  Dit is inderdaad zeer knurfterig, maar waarom kijk je er dan naar, en neem je de moeite om een bericht te schrijven?
  Daarom ben ik gaan kijken naar het commentaar, dit doe je niet om mensen te informeren, maar alleen voor je eigen trollen ego.

  (0)
 159. Mooie video, nu nog waar maken; ‘Aliens’/De GF willen ons assisteren in het bestrijden van al onze natuur- en cosmischerampen en ons onafhankelijk maken van de technologie die zij ons gaan leren te beheersen. Zodat we zelf al onze natuur- en cosmischerampen gaan beheersen en is het daar wel de aller hoogste tijd voor.

  (0)
 160. [quote name=”RjSeeker”]
  Maybe the truth is out there or… here?[/quote]

  Here… Definately. Zie #153. Zolang sommige “aanhangers” van de GF het leven van bepaalde mensen minder waard vinden dan dat van een hond, zijn ze nog niet klaar voor “the event”.

  (0)
 161. [quote name=”gebroken kolom”]Het geen waarvoor de federatie staat, staan gelijk aan de beginselen waarvoor de vrijmetselarij staat, ongeacht alle onwaarheden welke,ook op deze site, worden vermeld.

  Wijsheid, kracht en schoonheid!!!! één van de drie lichten van de Vrijmetselarij.

  Jammer dat men zo erg voorgelogen is in de media en boeken. KOM zelf eens kijken of vraag een gesprek aan met een mason. Het is zeker niet wat wordt verteld. Geloof mij alstublieft lieve mede lezers.

  In liefde!![/quote]
  Sowieso,naar wie we ook met onns beschuldigende vingertje naar wijzen, er zijn er altijd drie die naar ons terug wijzen.
  IAO Abraxas

  (0)
 162. [quote name=”gebroken kolom”]Het geen waarvoor de federatie staat, staan gelijk aan de beginselen waarvoor de vrijmetselarij staat, ongeacht alle onwaarheden welke,ook op deze site, worden vermeld.

  Wijsheid, kracht en schoonheid!!!! één van de drie lichten van de Vrijmetselarij.

  Jammer dat men zo erg voorgelogen is in de media en boeken. KOM zelf eens kijken of vraag een gesprek aan met een mason. Het is zeker niet wat wordt verteld. Geloof mij alstublieft lieve mede lezers.

  In liefde!![/quote]
  En toch worden vrouwen radicaal geweigerd!

  (0)
 163. geloof er nog steeds geen bal van!
  volgens mij schieten ze dan wel serieus tekort in hun hulp gezien de rampen (o.a.fukushima) en het leed op deze
  wereld, dan nog gezwegen over de corrupte overheid die rustig zijn gang kan blijven gaan..

  -ook werd er beweerd dat eind oktober er iets groots stond te gebeuren ivm komeet ison dat een ruimteschip zou zijn..heb jij al iets gezien??
  -dan de berichten over die tweede zon die ook eind oktober zichtbaar zou zijn, niets opgemerkt tot nu toe!

  volgens mij is het allemaal zever in pakjes wat hier op niburu verkondigd wordt ivm deze zaken..spijtig want heb de berichtgeving jarenlang gevolgd en vond het interessant maar nu ga ik toch afhaken denk ik…

  (0)
 164. Als komeet Ison niet explodeert en ook nog eens aan de aantrekkingskracht van de zon weet te ontsnappen, dan is er KANS (na 28 november, ison’s perihelion) op een nightsky event of the century.

  (0)
 165. [quote name=”RjSeeker”]
  Wat ik wel zie is ellende en desinformatie die onze gedachten/hoofd vergiftigen.

  Het speelt allemaal in onze hoofden…
  [/quote]

  Je gaf me verleden keer geen antwoord op de vraag: “Wat doe je hier dan?”.

  Trollen?
  Reclame maken voor het geloof dat jij aanhangt?

  Waarom altijd schreeuwen: IK GELOOF ER NIETS VAN….??

  Ik sta er niet bij stil of ik iets WEL of NIET moet geloven, wat ik WEL uit deze topics opmaak, is dat steeds meer mensen het zat zijn hoe we met de natuur en met elkaar omgaan. Wederzijds respect is ver te zoeken.
  De een wenst in Jezus te geloven, een ander weer in de Galactische Federatie, en weer een ander in elfjes en kaboutertjes.

  Voor zover ik me kan herinneren geloof jij in Jezus, da’s mooi voor jou,en die keuze respecteer ik.
  Maar waarom anderen die anders over de wereld om zich heen denken dan iedere keer lastig vallen door te schreeuwen “IK GELOOF ER NIETS VAN”??

  Wat gij niet wilt dat U geschiedt,
  doe dat ook een ander niet.

  Als je wilt dat jouw persoonlijke geloof gerespecteerd wordt, respecteer dan ook andermans geloof.

  Je ziet de splinter in andermans oog, maar negeert volledig de balk die in jouw eigen oog zit.

  Haal eerst maar eens lekker die splinter uit jouw eigen oog, dan praten we wel weer verder

  Ken U zelve!

  IAO ABRAXAS

  (0)
 166. [quote name=”Vonzie”][quote name=”gebroken kolom”]Het geen waarvoor de federatie staat, staan gelijk aan de beginselen waarvoor de vrijmetselarij staat, ongeacht alle onwaarheden welke,ook op deze site, worden vermeld.

  Wijsheid, kracht en schoonheid!!!! één van de drie lichten van de Vrijmetselarij.

  Jammer dat men zo erg voorgelogen is in de media en boeken. KOM zelf eens kijken of vraag een gesprek aan met een mason. Het is zeker niet wat wordt verteld. Geloof mij alstublieft lieve mede lezers.

  In liefde!![/quote]
  En toch worden vrouwen radicaal geweigerd![/quote]
  Nee hoor, kijk maar hier:
  http://www.droit-humain.org/paysbas/
  en hier:
  http://www.nggv.nl/

  P.s: Ik ben zelf geen vrijmetselaar,
  maar draag ze wel een warm hart toe.

  Al dat Illuminati bla bla over Vrijmetselarij daar prik ik doorheen
  Waarom?
  Simpel: het kwaad dat we in anderen denken te zien, is het kwaad dat we in onszelf ontkennen.

  Ken U Zelve!

  IAO Abraxas

  (0)
 167. [quote name=”gebroken kolom”]Het geen waarvoor de federatie staat, staan gelijk aan de beginselen waarvoor de vrijmetselarij staat, ongeacht alle onwaarheden welke, ook op deze site, worden vermeld.

  Wijsheid, kracht en schoonheid!!!! één van de drie lichten van de Vrijmetselarij.

  Jammer dat men zo erg voorgelogen is in de media en boeken. KOM zelf eens kijken of vraag een gesprek aan met een mason. Het is zeker niet wat wordt verteld. Geloof mij alstublieft lieve mede lezers.

  In liefde!![/quote]

  In liefde?
  Echt waar?

  Laat u niet misleiden mensen, de vrijmetselarij staat voor massa moord, NWO, het valse licht!

  Agenda 21 = anti mensheid!
  Zionisten, Lucifer aanbiddende klootzakken zijn het.
  Orde van Malta.
  Met aan de top de Jezuïeten, het Vaticaan dus!

  Kijk eens naar de ontwikkelingen in de USA:

  FEMA Coffins On Masonic Trucks Coming To YOUR Neighborhood Soon!!! Make Viral!
  youtube.com/watch?v=fixYoQqQg3w

  WARNING Civil Unrest In America 2013-2014
  youtube.com/watch?v=P6K3aBKW6fA

  Er staan er tientallen meer, ook met zeer bekende politici zoals Ron Paul.

  Slaap lekker door…”gebroken kolom”

  Kijk ook via nieuwemedianieuws.nl

  PATEO.NL
  Audio (1 hour): Pateo Radio with Karen Hudes

  De Jezuïten

  findingvoicesradio.com/index.php/bewustzijn/pateo-radio/
  753-archive-pateo-radio-with-guest-karen-hudes

  (0)
 168. Goh wat samen raapsels van google plaatjes, totaal toch niet interessant?

  Ashtar is de ‘Fenicische godin’ en dook dus al veel eerder op dan 1950 en de naam komt in meerdere oudere talen voor (geschiedenis!).

  En de GF zoals ik al denk ik inmiddels 10x heb aangegeven is een verzinsel van de film ‘Green Latern’ http://www.imdb.com/title/tt1133985/

  Er is geen GF slechts in je fantasie.

  (0)
 169. Wat een fantasieverhaal zeg, van een of andere Intergalactische Confederatie of de Galactische Federatie van Licht…sjonge sjonge sjonge!
  Van die verzonnen naam alleen al , werkt op mijn lachspieren, aub kappen met die onzin, slaat echt helemaal nergens op!
  stelletje fantasten!

  (0)
 170. Ratings disabled.
  Comments may be held for uploader approval.

  zegt al genoeg

  (0)
 171. [quote name=”Edwin”][quote name=”RjSeeker”]
  Wat ik wel zie is ellende en desinformatie die onze gedachten/hoofd vergiftigen.

  Het speelt allemaal in onze hoofden…
  [/quote]

  Je gaf me verleden keer geen antwoord op de vraag: “Wat doe je hier dan?”.

  Trollen?
  Reclame maken voor het geloof dat jij aanhangt?

  Waarom altijd schreeuwen: IK GELOOF ER NIETS VAN….??

  Ik sta er niet bij stil of ik iets WEL of NIET moet geloven, wat ik WEL uit deze topics opmaak, is dat steeds meer mensen het zat zijn hoe we met de natuur en met elkaar omgaan. Wederzijds respect is ver te zoeken.
  De een wenst in Jezus te geloven, een ander weer in de Galactische Federatie, en weer een ander in elfjes en kaboutertjes.

  Voor zover ik me kan herinneren geloof jij in Jezus, da’s mooi voor jou,en die keuze respecteer ik.
  Maar waarom anderen die anders over de wereld om zich heen denken dan iedere keer lastig vallen door te schreeuwen “IK GELOOF ER NIETS VAN”??

  Wat gij niet wilt dat U geschiedt,
  doe dat ook een ander niet.

  Als je wilt dat jouw persoonlijke geloof gerespecteerd wordt, respecteer dan ook andermans geloof.

  Je ziet de splinter in andermans oog, maar negeert volledig de balk die in jouw eigen oog zit.

  Haal eerst maar eens lekker die splinter uit jouw eigen oog, dan praten we wel weer verder

  Ken U zelve!

  IAO ABRAXAS[/quote]

  Je zult het nooit winnen van @RjSeeker, vooral niet met frustratie. Hij lacht je vierkant uit! Ik ken hem goed.
  Je hoeft hem ook niet aan te vallen, omdat jij het niet eens ben met wat hij schrijft. Je verlaagd jezelf naar een ongeloofwaardig niveau. Er zit genoeg waarheid in wat hij schrijft. Misschien ben jij bang voor de waarheid?

  (0)
 172. @Edwin:

  Jou frustratie is de mijne niet hoor! misschien ben jij een frustreerde Alien?
  We hoeven niet meer verder zoeken.. hahahahaha. Door mij aan te vallen heb je echt niets mee gewonnen. Je kunt je beter richten op de topic dan op mij en als je toch je frustratie en boosheid wilt uiten, doe het dan naar de boze wereld, want dan gebruik je jou energie er nuttig mee. Bij mij verspil je dat!

  (0)
 173. [quote name=”Delfia”]Als komeet Ison niet explodeert en ook nog eens aan de aantrekkingskracht van de zon weet te ontsnappen, dan is er KANS (na 28 november, ison’s perihelion) op een nightsky event of the century.[/quote]
  Een IJSBOL zoals ISON kán nieteens exploderen, ze kan wel uitelkaar vallen als ISON te dicht bij de zon komt. En dan nog, die komeet sukkelt dan gewoon tussen de aarde en de maan door zonder dat er wat gebeurd. Goh, heeft de Zon ineens aantrekkingskracht? (Don’t think so, buster!)

  (0)
 174. [quote] Goh, heeft de Zon ineens aantrekkingskracht? (Don’t think so, buster!)[/quote]
  Terug naar school, de zon heeft wel degelijk zwaartekracht = aantrekkingskracht.
  Zou wat wezen als dat niet zo was, de aarde zou in de krochten van het heelal verdwijnen.
  Wikipedia; De zwaartekracht of gravitatie is een aantrekkende kracht die twee massa’s op elkaar uitoefenen

  (0)
 175. Lieve mensen, jullie willen allemaal bewijzen wat heel begrijpelijk is. Maar wat nu als je alles met eigen ogen zou kunnen zien? De reden dat de meesten nog geen bewijs hebben, is het feit dat de meesten niet weten hoe ze hun derde oog (6e chakra en niet te vergeten de 7e, de kruinchakra) moeten gebruiken.

  Sluit je ogen, kijk recht voor je uit, en zie daar, heel in de verte: een heldere paarse stip (klein maar goed te zien). Dit stipje is een portal.Deze stip kun je groter maken door je lichaam en geest helemaal te ontspannen. Bv door te gaan slapen maar zorg dat je wakker blijft. Hoe meer ontspannen je bent, hoe groter de stip wordt en naar voren komt.. kijk en zie het wonder gebeuren 🙂

  De stip komt bij ontspanning naar voren en breidt zich uit tot of een videoscherm, of een vortex. De vortex draait(van l naar r). Als je ontspannen bent (en je geest wakker), kun je via die vortex ‘eruit’ naar alle plekken op deze aarde, het heelal, of naar andere dimensies binnen een fractie van een seconde.

  Als je helemaal ontspannen bent (blijf wakker!) zul je al je chakras voelen vibreren. Je laat je steeds verder zakken (denk/voel dat je in een lift ligt die snel naar beneden gaat). En daarna laat je jezelf los (je ziet dan dat je door de vortex gaat). Al die tijd zijn je ogen natuurlijk dicht.

  De paarse stip kan ook als videoscherm worden gebruikt. Via dit scherm kun je dan remote viewen.

  Iedereen kan het. Maar we worden er niet mee opgevoed.

  (0)
 176. [quote name=”Nibber”] Goh, heeft de Zon ineens aantrekkingskracht? (Don’t think so, buster!)[/quote]

  je hebt natuurlijk gelijk, de zon heeft niet ineens aantrekkingskracht, die heeft ze altijd al gehad. Staat ook bekend als zwaartekracht.

  (0)
 177. [quote name=”RjSeeker”]@Edwin:

  Jou frustratie is de mijne niet hoor! misschien ben jij een frustreerde Alien?
  We hoeven niet meer verder zoeken.. hahahahaha. Door mij aan te vallen heb je echt niets mee gewonnen. Je kunt je beter richten op de topic dan op mij en als je toch je frustratie en boosheid wilt uiten, doe het dan naar de boze wereld, want dan gebruik je jou energie er nuttig mee. Bij mij verspil je dat![/quote]
  Ik val de aanvaller aan, wie de bal kaatst mag hem terug verwachten.

  En wie haalt er als eerst het woord “frustratie” bij?
  Een gefrustreerde “zoeker”.
  En wie haalt als eerste het woord “boosheid” erbij?
  Een boze “zoeker”.

  @ Jeroen:
  Bang voor “de waarheid” ?

  Ik heb nergens het woord “bang” aangehaald, dus de angst die je in mij denkt te zien, is de angst die in jou leeft.
  Misschien ben je diep van binnen wel bang dat jouw “waarheid” achteraf toch een grote leugen blijkt te zijn?

  De Waarheid kan niet middels een geloof worden overgedragen naar een ander, de waarheid is geen objectieve aangelegenheid, maar een subjectieve gewaarwording dat vanuit het innerlijk komt.

  Ken U Zelve
  IAO ABRAXAS

  (0)
 178. Vervolg en belangrijke tip: ieder mens kan dus reizen maken en remote viewen.

  Wanneer je door het heelal reist of naar andere dimensies gaat, kun je poortwachters tegenkomen. Of ze komen jou bezoeken. Deze ‘Men in Black’ (bestaan die? ik vrees van wel) willen niet dat je een kijkje komt nemen. Ook zij kunnen namelijk astraal reizen (en goed ook).

  Dus heel belangrijk voordat je ver gaat: train je energielichaam heel, heel sterk (via meditatie bijv.) en niet alleen je fysieke lichaam. We zijn gewend om alleen ons lichaam te trainen, en niet ons energielichaam. We vergeten de helft !!! (en dit is de bijzondere helft). Heel bizar eigenlijk. Ieder mens heeft namelijk echt een zeer bijzonder chakrasysteem. En kan sneller dan het licht reizen en overal zijn waar hij zijn intentie op richt. (ja, als de illuminati bestaan, weten zij dit, voeren het uit en gebruiken het).

  Laten we daarna nog eens om de tafel zitten en elkaar vertellen dat de Galactische Federatie, reptilians en andere rassen, ufo’s enzovoort niet bestaan.

  Liefde en Wijsheid voor iedereen!

  (0)
 179. Gewoon een filmpje bedacht vanuit een aardse geest.

  (0)
 180. Je hoeft hier niet slim voor te wezen,als wij met lievde een mens kunnen maken waarom kan er geen schepper zijn die ons heeft gecreeert,heel makkelijk eigelijk.
  En GOD heeft het universum gemaakt en alles wat er in leeft dus ook de aliens zijn kinderen van onze lieve HEER dat weet ik zeker om dat ik heer geloof.
  Succes allemaal.

  (0)
 181. het doet me verdriet als ik al de reacties lees en begrijp goed dat ze zo schrijven
  hoop dat er hulp komt voor ons ,deze wereld is zo vol rottigheid ,,we zijn er hard aan toe .
  maar als ik lees dat er weer mannen naar Mali gaan ,zo blijven we aan t oorlogje spelen ,,en wat voor levens worden weer geofferd ,,snap ook niet dat die mannen er heen gaan ,, lijkt wel of ze het heerlijk vinden om te knokken
  arme mensen in Mali ,
  met mijn 80 jaar snap ik nergens iets van ,
  veel goeds voor allemaal ..met liefde .

  (0)
 182. [quote name=”Redice”]geloof er nog steeds geen bal van!

  -ook werd er beweerd dat eind oktober er iets groots stond te gebeuren
  -dan de berichten over die tweede zon

  volgens mij is het allemaal zever in pakjes wat hier op niburu verkondigd wordt ivm deze zaken..spijtig want heb de berichtgeving jarenlang gevolgd en vond het interessant maar nu ga ik toch afhaken denk ik…[/quote]

  Ook ik ben ongeduldig en de afgelopen jaren is ons een mooie worst voorgehouden. In de praktijk zie je steeds meer vuil aan de oppervlakte komen, maar net zoals iedereen wil ik nu graag eindelijk eens heel duidelijke actie en openbaar optreden zien!

  Is er een “ashtar command”? Geen idee. Afgaande op mijn persoonlijke ervaringen, ik heb inmiddels zo’n 10 keer vliegende voorwerpen gezien die volgens de reguliere media/wetenschap niet zouden horen te bestaan. De mooiste was een grote schotel met bijzondere kleuren en aan de onderkant ringen die elk in een andere richting draaiden.

  Voor mij is het zeker dat er buitenaardsen zijn die de aarde bezoeken. Helpen zij ons? Ik zou het niet weten, maar een beschaving die mogelijk miljoenen jaren oud is zal toch ook een bepaalde hogere sociale ontwikkeling moeten hebben doorgemaakt. Daar past logischer wijze een organisatie bij van samenwerkingsvormen met daarin zelfs vele beschavingen en planeten.

  Ik hoop oprecht dat zij ons gaan helpen en tegelijk ben ik ongeduldig. Tegelijk tonen wij ons incapabel doordat wij zelf niet in staat -lijken- om de ernstige misstanden in onze sociale structuren op te ruimen. Misschien tonen wij onszelf daardoor onwaardig om geholpen te worden? Het huidige systeem moet echt ineenstorten, ik wil vrij zijn en eerlijke behandeling door machthebbers ervaren voor iedereen!!

  Tenslotte, doe hier eens een beetje aardig tegen elkaar. Het zou zomaar kunnen dat wij elkaar nog hard nodig gaan hebben om zelf enige verandering teweeg te brengen.

  (0)
 183. Prachtige beelden en wat je er mee doet moet jezelf weten, maar hier komen de azijnpissers wel weer goed naar voren, want wat is het toch leuk he alles flink afkraken, mensen afzeiken en borstklopperij, van zie mij eens, ik weet alles beter.
  Laten deze mensen met een eigen website beginnen zoals, ik weet alles beter.nl

  (0)
 184. Nou weer genoeg discussie hier. Blijf het fascinerend vinden hoe de mensen die het onzin vinden weer talloze pogingen doen om dit te uiten hier i.p.v. lekker verder te kijken op internet.
  Leuk voor de sceptici: Ik volg al heel lang allerlei sites over spirituele /apartere dingen.
  Zo is 1 van die sites van Robbert van den Broeke. Deze was jaren terug te zien in een rtl programma, maar verdween naar de achtergrond i.v.m. één incident waar hij beticht werd nep te zijn. Rtl liet hem vallen en de media besteedde geen aandacht aan zijn weerwoord. Hij zelf ging verder met zijn eigen site. Deze staat vol bizarre dingen die goed zijn voor lange discussies of het echt is of nep. Graancirkels, het vastleggen van beelden op camera, etc. En zo houdt hij ook bij welke entiteiten hem bezoeken etc. En dan komen er ook verhalen waarvan ik denk: Mmmm… Okay. Maar het is fascinerend om te volgen omdat hij toch bezig blijft om zichzelf te bewijzen met getuigen etc.
  Zo had hij een aantal maanden terug een verhaal op zijn site dat hij via de spirituele weg tweemaal contact had gelegd met Joran van der Sloot (als verschijning). Mijn conclusie was: Ja,ja als dat waar was, dan zou Joran daar toch wel weer media aandacht mee zoeken (we weten allemaal hoe dol Rtl en Joran op elkaar zijn), wat niet gebeurde.
  Maar wat zag ik nu, maanden later?
  http://www.rtlnieuws.nl/magazine/joran-van-der-sloot-ik-word-misselijk-van-mezelf
  In dit interview van afgelopen vrijdag vertelt Joran over dat hij tweemaal bezocht is door een verschijning van Robbert!
  Hoe het ook in elkaar zit, bizar is het zeker….

  (0)
 185. [quote name=”gebroken kolom”]Het geen waarvoor de federatie staat, staan gelijk aan de beginselen waarvoor de vrijmetselarij staat, ongeacht alle onwaarheden welke,ook op deze site, worden vermeld.

  Wijsheid, kracht en schoonheid!!!! één van de drie lichten van de Vrijmetselarij.

  Jammer dat men zo erg voorgelogen is in de media en boeken. KOM zelf eens kijken of vraag een gesprek aan met een mason. Het is zeker niet wat wordt verteld. Geloof mij alstublieft lieve mede lezers.

  In liefde!![/quote]

  Hoe weet jij dat? Ben je al opgestegen tot de hoogste regionen binnen de VM? Als het werkelijk om Liefde en Licht gaat, waarom is er dan al dat gedoe rondom geheimhouding en verschillende niveau’s van inwijding? Hoe kan gesmiespel achter gesloten deuren ooit met Liefde en Licht van doen hebben?

  (0)
 186. Aan het einde van dit filmpje wordt duidelijk vermeld dat het gemaakt is door een individu, die niet verlicht denkt te zijn, noch een boodschapper is voor de GF maar gewoon zelf graag een boodschap wilde doorgeven. Er staat nergens dat we rustig aan de thee kunnen terwijl een ander onze rommel op komt ruimen, er staat dat we nu en altijd zelf verantwoordelijk zullen zijn voor onze eigen bewegingen. Er staat ook dat we allen 1 zijn, dat het tijd is ons dat te herinneren. Als je je hart opent voor de liefde die uit dit filmpje spreekt, zijn we al één stap dichter bij ons doel. Verbroedering.

  (0)
 187. [quote name=”Nibber”][quote name=”Delfia”]Als komeet Ison niet explodeert en ook nog eens aan de aantrekkingskracht van de zon weet te ontsnappen, dan is er KANS (na 28 november, ison’s perihelion) op een nightsky event of the century.[/quote]

  Goh, heeft de Zon ineens aantrekkingskracht? (Don’t think so, buster!)[/quote]

  Zoals je afsluit kom je een beetje arrogant en onvriendelijk over, vast niet jouw bedoeling maar ik wilde je dat even terug geven.

  De zon heeft door zijn grote massa wel degelijk aantrekkingskracht, zeer grote aantrekkingskracht zelfs. Deze kracht wordt minder naar mate je verder weg staat van de bron.
  Om dit effect beter te visualiseren, denk aan een (ruimte-tijd)laken en leg daar een grote stalen knikker op. Hoe dichter je bij de knikker komt, hoe groter het effect op het laken en dus de omgeving van de knikker.

  De reeds bekende effecten zijn te meten in zwaartekracht, aantrekkingskracht en tijd. Voor wat betreft de laatste, interessant is dat een raket om de aarde met atoomklok al een andere tijd aangeeft dan een atoomklok op aarde. Het verschil is klein, maar duidelijk meetbaar. (de klokken stonden gelijk voor start van de raket)

  (0)
 188. [quote name=”RjSeeker”]@Edwin:

  Jou frustratie is de mijne niet hoor! misschien ben jij een frustreerde Alien?
  We hoeven niet meer verder zoeken.. hahahahaha. Door mij aan te vallen heb je echt niets mee gewonnen. Je kunt je beter richten op de topic dan op mij en als je toch je frustratie en boosheid wilt uiten, doe het dan naar de boze wereld, want dan gebruik je jou energie er nuttig mee. Bij mij verspil je dat![/quote]

  Sorry hoor maar waar valt Edwin jou aan? Ben je niet een beetje paranoia aan het worden met je stellige zekerheden die nergens op slaan?

  (0)
 189. Jaja… liefde, vrede, en de oplichtingspraktijken van Nesara….

  Voor wie het nog niet weet, onder de naam Nesara zijn in het verleden heel veel mensen voor in totaal meer dan 20 miljoen (!) dollar opgelicht. Ik zou zeggen google eens op Shaini Goodwin, Dove of Oneness, Nesara in combinatie met scam / hoax. Erg interessant.

  Hier zijn vast wat aardige linkjes:

  http://nesara.org/articles/the_real_nesara.htm

  http://www.culteducation.com/reference/dove/dove4.html

  http://www.culteducation.com/groups/dove.html

  http://www.quatloos.com/Q-Forum/viewtopic.php?t=5516

  (0)
 190. Nog een aanvulling:
  kijk dan ook nog eens hier:
  http://extraordinaryintelligence.com/still-waiting-for-nesara-how-ufo-cults-and-crooks-co-opted-a-financial-reform-proposal/

  en bekijk dan deze documentaire:
  http://www.youtube.com/watch?v=RBOgKFJv5n4

  Deze goedbedoelende en goedgelovige mensen wachtten in 2001 al op Nesara, en zijn er een hoop geld aan kwijtgeraakt. Maar eh… Nesara is coming soon. Nu echt. Ja. Hebben we dat niet vaker gehoord?

  (0)
 191. Ik vin dhet zo briljant dat sommigen hier mij belachelijk maken als ik het heb over wetenschappelijke conclusies en wetenschappelijk onderzochte feiten, maar als er hier in een artikel gezegd word “het FEIT dat vredelievende buitenaardse wezens de aarde in de gaten houden en waar nodig ingrijpen.” houdt iedereen netjes zijn mond dicht.

  Maar de vraag die mij echt bezig houd is waarom Aliens geen contact zoeken met algemeen gerespecteerde wetenschappers, vooraanstaande personen maar altijd met wat zweverige types die een boodschap amper kunnen overbrengen…iemand een verklaring hiervoor? Ik bedoel, misschien kiezen aliens alleen maar geschikte mensen en zijn de welopgeleide professoren niet zweverig genoeg, maar als je als alien zo slim bent om zo ver te reizen weet je vast ook wel welke mensen je moet benaderen om je vredelievende doch dringende boodschap goed overgebracht te krijgen.

  (0)
 192. [quote name=”Nibber”][quote name=”Delfia”]Als komeet Ison niet explodeert en ook nog eens aan de aantrekkingskracht van de zon weet te ontsnappen, dan is er KANS (na 28 november, ison’s perihelion) op een nightsky event of the century.[/quote]
  Een IJSBOL zoals ISON kán nieteens exploderen, ze kan wel uitelkaar vallen als ISON te dicht bij de zon komt. En dan nog, die komeet sukkelt dan gewoon tussen de aarde en de maan door zonder dat er wat gebeurd. Goh, heeft de Zon ineens aantrekkingskracht? (Don’t think so, buster!)[/quote]
  Iedere massa heeft aantrekkingskracht. Hoe groter de massa, hoe groter de aantrekkingskracht op een andere massa.

  de zon heeft een veel grotere massa dan de aarde en dus ook een veel grotere aantrekkingskracht.

  (0)
 193. Los van wat wel of niet waar is, wij weten niets van wat er buiten ons is. Als ik naar boven kijk binnen de zege van straatlantaarns zie ik hooguit vijf sterren. Vandaag keek ik even verder, zij het op computer. Er zijn ongetwijfeld meer mensen die verder gaan dan ik. Maar kijk dit eens.
  http://www.youtube.com/watch?v=KySThq5CxLI#t=111

  (0)
 194. Laat het los het is onze toekomst die we zien van ons zelf en niet van de wezens denk ik ? die wezens lijken op ons . van de toekomst – voor nu moeten er aan werken om daar te bereiken .
  daar is een punt van de waarheid bereikt .
  er zijn meer mensen boven ons – niet wezens. wij zijn de wezens. we zijn iets om te wezen.

  (0)
 195. Ik begrijp niets van dit artikel. In het filmpje wordt gemeld dat het door een mens is gemaakt. Dat is ook duidelijk te zien. Toch presenteert Niburu het hier (zie de begeleidende tekst)alsof het echt is. Alsof het een soort bewijs is. Misschien zijn ze het eens met de boodschap maar het is niet meer dan een mooi filmpje. Ze hebben het zelf toch wel gekeken?

  (0)
 196. [quote name=”Wesley”][quote name=”Nibber”][quote name=”Delfia”]Als komeet Ison niet explodeert en ook nog eens aan de aantrekkingskracht van de zon weet te ontsnappen, dan is er KANS (na 28 november, ison’s perihelion) op een nightsky event of the century.[/quote]
  Een IJSBOL zoals ISON kán nieteens exploderen, ze kan wel uitelkaar vallen als ISON te dicht bij de zon komt. En dan nog, die komeet sukkelt dan gewoon tussen de aarde en de maan door zonder dat er wat gebeurd. Goh, heeft de Zon ineens aantrekkingskracht? (Don’t think so, buster!)[/quote]
  Iedere massa heeft aantrekkingskracht. Hoe groter de massa, hoe groter de aantrekkingskracht op een andere massa.

  de zon heeft een veel grotere massa dan de aarde en dus ook een veel grotere aantrekkingskracht.[/quote]
  Oeps ja sorry… ging hier de fout in. RECTIFICATIETIJD!

  (0)
 197. Wij zelf zijn goden, maar omdat we dit vergeten zijn, zijn we doof en blind geworden voor al het goddelijke om ons heen.
  Met ons eigen denken hebben wij onszelf tot kreupele goden gemaakt.
  Wie oren heeft die hore, wie ogen heeft zal zien.

  IAO Abraxas

  (0)
 198. [quote name=”Sytse Flyge”]
  1 Ik vind het zo briljant dat sommigen hier mij belachelijk maken als ik het heb over wetenschappelijke conclusies en wetenschappelijk onderzochte feiten.

  2 Maar de vraag die mij echt bezig houd is waarom Aliens geen contact zoeken met algemeen gerespecteerde wetenschappers, vooraanstaande personen maar altijd met wat zweverige types… iemand een verklaring hiervoor? Ik bedoel, misschien kiezen aliens alleen maar geschikte mensen en zijn de welopgeleide professoren niet zweverig genoeg, maar als je als alien zo slim bent om zo ver te reizen weet je vast ook wel welke mensen je moet benaderen.[/quote]

  1 Voor mij ben je niet belachelijk als je aan wetenschappelijke “feiten” wenst vast te houden. Feiten staat tussen “” omdat sommige feiten in het verleden nogal onwaar bleken te zijn. Verre verleden, aarde rond, middelpunt universum etc. Dat is tegenwoordig niet anders. De wetenschap heeft gelukkig ook heel veel goeds en dus begrijp ik best dat je er voor kiest om het te vertrouwen.

  2 Tja goede vraag, ik heb niet de beleving dat alleen zweverige types UFO’s zien of contact hebben. Ook hele intelligente mensen uit leger of wetenschap, astronauten maken bekend onbekende voorwerpen of wezens te hebben gezien.

  Al met al is een kritische houding heel goed, anders loop je het risico dat je de ene onwaarheid inruilt voor de andere. Hopelijk ben je ook kritisch naar de huidige wetenschap en media, dan pas je de kritische houding namelijk goed en consequent toe.

  Persoonlijk heb ik zoals eerder aangegeven vaker voorwerpen gezien waarvan ik niet geloof dat deze door mensen zijn gemaakt. Ik kan mij voorstellen dat jij dit ook graag zou willen zien, want dan kun je wat makkelijker geloven dat wij om een of andere reden interessant zijn voor de buren in het heelal.
  Nu ga ik mij op glad ijs begeven… ik heb de indruk dat zij zich laten zien aan mensen die echt oprecht contact willen.

  (0)
 199. De waarheid,

  Veel machtige instanties en rijken hebben nog “ hun waarheid” in pacht,
  Maar schijn bedriegt ook nu, want licht verdrijft binnenkort de langste nacht,
  Velen ontwaken en zien hoe we weg werden gehouden van de werkelijkheid,
  Na vele jaren in complete duisternis is het nu slechts een kwestie van tijd:

  Dat de zon de aarde helemaal zal omhullen met haar warmte en licht,
  De intensiteit van die liefde is niet te verwoorden in een gedicht,
  Gelukkig gaan wij dat in dit leven allemaal aan de lijve ervaren,
  Want woorden schieten hierin te kort, maar het licht zal gaan verklaren:

  Waarom alles zo moeilijk leek en wat hiervan de reden was,
  Omdat velen na jaren ploeteren en zwoegen verzandden in zak en as,
  Geld en macht werden mooi verpakt, maar misbruikt door de rijken der aarde,
  Zij lieten daarbij willens en wetens de mensheid alles behalve in hun waarde,

  Het omarmen van de waarheid brengt rust en nieuwe mogelijkheden dienen zich aan!

  (0)
 200. [quote name=”Martijn1205″]
  Persoonlijk heb ik zoals eerder aangegeven vaker voorwerpen gezien waarvan ik niet geloof dat deze door mensen zijn gemaakt. Ik kan mij voorstellen dat jij dit ook graag zou willen zien, want dan kun je wat makkelijker geloven dat wij om een of andere reden interessant zijn voor de buren in het heelal.
  Nu ga ik mij op glad ijs begeven… ik heb de indruk dat zij zich laten zien aan mensen die echt oprecht contact willen.[/quote]

  Heerlijk, een serieuze reactie. Hou ik van. Goed bezig, Martijn!

  Begrijp me niet verkeerd, ook ik heb dingen gezien die niet te verklaren zijn. Dingen waarvan ik voel dat het wel eens buitenaards kan zijn zelfs. Laat dat duidelijk zijn.

  Ik zie alleen niet in waarom een andere beschaving ervoor kiest om te communiceren met willekeurige mensen om het even netjes te zeggen, en niet met mensen die een boodschap duidelijk en concreet kunnen overbengen.

  Nogmaals, ik heb dingen gezien, maar een Salusa die een willekeurige zwever aanspreekt om te vertellen dat er van alles staat te gebeuren wat nooit gebeurd, daar ben ik wel een beetje klar mee.

  Bedankt voor je serieuze respons!

  (0)
 201. Goedaardige wezens! Waar kom je die nog tegen? Doet me aan het: ‘kennisboek’ denken..( google)

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *