Home » Archeologie » “1500 jaar oude Bijbel bevestigt dat Jezus nooit gekruisigd is”
"1500 jaar oude Bijbel bevestigt dat Jezus nooit gekruisigd is"

“1500 jaar oude Bijbel bevestigt dat Jezus nooit gekruisigd is”

Er is momenteel veel te doen rond de Bijbel die in 2000 is gevonden in het gerechtsgebouw in de Turkse hoofdstad Ankara. De Arabische zender Al Arabiya meldde in 2012 dat Jezus Christus een gewoon sterfelijk wezen was en nooit is gekruisigd.

De 1500 jaar oude Bijbel bevat onder meer het evangelie van Barnabas, een vroege leerling van Jezus. Het Vaticaan had eerder al officieel gevraagd het boek te mogen inkijken, aldus de National Turk. In het boek zou een passage staan die de kern van het christelijk geloof onderuit haalt. “Ik ben vreemd aan alles wat de mensen over mij zeggen en dat ik meer ben dan een man,” zou Jezus hebben gezegd. “Ik ben een man, geboren uit een vrouw en onderworpen aan het oordeel van God, die hier leeft als elk ander mens.”

De passages ontkennen het goddelijke karakter van Jezus en de Drie-eenheid. Volgens dit evangelie is niet Jezus gekruisigd, maar Judas Iskariot. Ook de kruisiging en de wederopstanding van Jezus behoren tot de kern van het christelijk geloof.

De oude Bijbel is geschreven in gouden letters en is gebonden in leer. Jezus sprak West-Aramees ofwel Syriac, een dialect dat ooit in grote delen van het Midden-Oosten en Centraal-Azië werd gesproken. Het wordt gesproken door Syrische christenen en heeft daarnaast de Syrisch-orthodoxe Kerk in India overleefd.

In het evangelie van Barnabas heeft Jezus ook de komst van de profeet Mohammed voorspeld. Er is echter de nodige twijfel over de authenticiteit van het handgeschreven manuscript.

In 1986 verscheen een artikel op de voorpagina van de Turkse krant Türkiye Gazetesi, waarin gesteld werd dat het originele manuscript van het evangelie van Barnabas was gevonden in het oosten van Turkije.

Het boek, geschreven in het Aramees, zou in het jaar 48 geschreven zijn door Barnabas. Het evangelie zou door kerken geaccepteerd zijn en werd gebruikt tot het jaar 325, toen het na het Concilie van Nicaea uit de roulatie werd genomen.

[Al Arabiya, National Turk]

101 comments

 1. Meer bewijs dat Islam de ware geloof is. Wanneer zullen jullie je ogen eens open doen.

  @Vonzie
  Juist zonder je geloof heb je geen doel in het leven. De reden dat er vaak zelfmoord word gepleegd, is omdat zij het nut van het leven niet meer inzien.

  (10)
 2. Islam het ware geloof ? Proest! ja hoor! ik zal 10 meter achter een man gaan lopen en een burka tot over mijn enkels aan doen omdat manlijke Islam aanhangers anders rare gedachten krijgen en mij anders mogen verkrachten. Joepie! wat een geloof! Ik zeg je doe die mannen met de kop tussen de deur en dan stief an duwen! Dat is ook een vorm van stenigen maar ja dat is mijn geloof hè . Respect dit! jah!

  (37)
 3. Jezus is niet gekruisigd, noch bestaat GOD. Ze – de gevestigde wereldreligies – draaien alles om en ook zoals nu Jezus mensen tracht te redden en wel terug is in de wereld (Om rampenbestrijdingscentra op te zetten) .

  (11)
 4. De kern van het Christelijke geloof wordt hiermee onderuit gehaald; de Christelijke leer kan krankzinnig genoemd worden.

  (11)
 5. @kalki Hou toch a.u.b. op over het niet bestaan van God. Dit verhaal komt toch niet van Benjamin Creme hoop ik?. Zelfs op buienradar kom je hem tegen.
  http://www.buienradar.nl/evenement/lezing-over-de-komst-van-de-wereldleraar/10296

  (9)
 6. Al die religie`s hebben hun eigen draai aan die bijbel(boeken) gegeven,ik hoop dat er een onafhankelijke groep mensen internationaal dit boek letterlijk kunnen vertalen….zodat we dan wat betere informatie krijgen……….raar he,maar over boedha wordt toch niet zoveel verschillende interpretatie`s geschreven,alhoewel er vele vormen van zijn……de leer blijft het zelfde en is ook veel ouder……vroeger mocht je van god niet fietsen op zondag??!! nu mag je mensen doden,je wordt er soms voor beloond in hun hiernamaals…..gewoon misbruik maken van een religie,de mens is volledig verantwoordelijk voor zichzelf,zn daden,zn gezondheid,zn leven……..

  (36)
 7. Als je het krankzinnig noemt weet je overduidelijk niet waar het over gaat. De symboliek die achter veel verhalen zit is voor sommige belangrijker dan de verhalen zelf, gelijkenissen zijn bijvoorbeeld prima verhalen maar uiteraard niet echt gebeurt. Desalniettemin kan men er een les uit leren, fouten inzien en tot nadenken gezet worden.

  Ik ken ook mensen die in de holle aarde theorie geloven, ondanks dat ik het er niet mee eens ben noem ik het niet krankzinnig. Ik zou willen dat ik in iets kon geloven waar geen aanleiding of bewijs voor is, dan is je leven een stuk makkelijker lijkt het vaak.

  (17)
 8. @Uza

  Ten eerste, het is *het ware geloof. Ik denk ik verbeter het even, gezien Nederlands wellicht niet je eerste taal is.

  Ten tweede, er zijn ook genoeg mensen die geloven (ja, ook in de islam) die zelfmoord plegen. Nut in je leven staat los van geloof. Zodoende is je argument onjuist.

  Verder is het ook *wordt na het woord zelfmoord

  Mag ik vragen welk ”bewijs” er voor jou is dat de islam het ware geloof zou zijn? Allerlaatst wil ik je erop wijzen dat je de islam op deze manier niet promoot, integendeel. Deze vorm van ”kijk ons, wij hebben het juist, jullie niet, wanneer gaan jullie nou eens geloven in het enige dat klopt?” is niet alleen erg irritant, maar bovendien ook totaal niet tolerant. Hiermee bereik je dus juist wat je (neem ik aan) niet zou willen bereiken.

  Dergelijke instellingen zijn een schande tegenover islamieten die zich wél tolerant opstellen, en ja.. die zijn er.

  (23)
 9. Hou zelf ook op! God bestaat niet. Hij is ooit verzonnen door wanhopige mensen die hoop nodig hadden omdat ze het harde leven, de harde ‘werkelijkheid’ niet aan kunnen/konden. Het heet niet voor niks “geloof” wat nog altijd niet zeker weten betekent!

  (17)
 10. Dat die vrouwen ver achter een man lopen en in burka heeft totaal niets met islam te maken dat is hun keus! Staat nergens in de Koran dat dat moet. Eerst feite checken voordat je wat roept. En die persoon (uza)die riep dat islam t ware geloof is heeft z’n excuses gemaakt en opnieuw uitgelegd wat hij bedoeld (respect) dus lees verder zou ik zeggen!

  (9)
 11. Zolang moslims een steen aanbidden in Mekka en zolang ze iemand als voorbeeld zien die mensen heeft vermoord, een kind heeft getrouwd, mensen als slaaf heeft behandeld een blinde heeft laten zitten zichzelf als profeet heeft neergezet, denk ik niet dat de islam het juiste geloof is.

  (20)
 12. Islamitische propaganda, niet meer en niet minder. Waarom zou Jezus de komst van een “profeet” als mohammed voorspellen. Hoogstens om ons te waarschuwen, kan mij geen andere reden voorstellen.

  (11)
 13. Dat de kerk gevraagd heeft het boek te mogen bekijken kan ik me voorstellen. Hoop echter dat het niet aan de kerk zal worden gegeven voor onderzoek, want het verdwijnt dan in het niets. Toen het eerste Concilie van Nicaea bij elkaar kwam waren er ook andere boeken voor de bijbel, die kwamen de kerk niet uit en werden ook niet opgenomen in de bijbel. Daar is het evangelie van Barnabas ook bij evenals het evangelie van Judas. Tevens werd hier de vrouw gedegradeerd tot “hoer” door de gehele kliek die er meesprak. Dus de hedendaagse bijbel is een schrijven dat niet echt strookt met de waarheid en is ontworpen om de mens in haar macht te houden. Dat de mensheid nog steeds geloof stelt in dit boek, de tig duizendste editie, en waar iedere keer een eigen interpretatie aangegeven is door de schrijvers is voor mij een raadsel. En elke keer werd het boek herschreven naar het land waar de schrijver woonde, leefde of tot welke overtuiging hij behoorde. Ik stel voor het eens te lezen als een Science Fiction boek en kom tot bizarre ontdekkingen.
  Dat er twijfel is aan de authenticiteit van het boek kan ik me voorstellen, als dit klopt kan de kerk wel inpakken en de godsdienst ook, weg verhaal, weg macht en pracht en weg Vaticaan en dat zal pijn doen!!!!!!!!!

  (22)
 14. Jezus heeft nooit bestaan als mens. JEZUS IS ONZE ZON.

  Ga het laatste avond maal maar eens zien en ga zien dat links en rechts van Jezus 6 mannen (maanden) zitten die in groepjes (seizoenen) verdeeld zijn van 3.

  iedere groep is een seizoen en hij deelt de tafel met 12 mannen (Maanden) Jezus in het midden omdat hij daar de hoogste stand heeft op aarde.

  (6)
 15. Als je het niet krankzinnig noemt, wat is het dan wel?: Het staat o.a. bol van de corrupties en pedofilie, hoe wil je dat dan noemen?

  (6)
 16. Ongelovige Thomas

  “1500 jaar oude Bijbel bevestigt dat Jezus nooit gekruisigd is”

  Hoezo bevestigd? Voor wie en met welk doel? Er zou moeten staan: “1500 jaar oude Bijbel BEWEERD dat Jezus nooit gekruisigd is” . En dat maakt toch een heel verschil. Want wie zegt dat die ouwe zogenaamde bijbel ergens uit Turkije ineens de waarheid spreekt?

  (21)
 17. Muslim hadden/hebben en zullen nooit probleem hebben met de kern van het geloof. het staat vast duidelijke en helder in de Koran. En the beauty of the Islam, er is maar EEN versie van de Koran en die zal NOOIT veranderen. Maar onze christen-brothers hebben altijd probleem met hun geloof, de identiteit van Jesus, de kruisiging, en de relatie tussen Jesus, God en de heilige geest. Hun zelf begrijpen de onlogische 3 in 1 en ze kunnen ook geen goede uitleg geven… Nu hebben ze weer een uitdaging en in plaats van een onderzoek te doen om hun boeken te fixen gaan ze gelijk de islam aanvallen.. zoals een gebeten hond die wil alleen beten . hahah by the way Muslims hebben geen belang in de scrolls want de Koran is 100% authentic en heeft niemand of een ander boek nodig om de inhoud te bevestigen.
  Ik zou zeggen prove that the scrolls are wrong hahah good luck

  (8)
 18. Jezus heeft inderdaad de komst van de profeet voorspeld:
  Dit stukje, Mt 7,15-23, lijkt mij zeer duidelijk:

  Pas op voor de valse profeten, die naar jullie toe komen in schaapskleren, maar van binnen roofzuchtige wolven zijn. [16] Aan hun vruchten zul je ze kennen. Men plukt toch geen druiven van doornstruiken en geen vijgen van distels? [17] Zo brengt iedere goede boom goede vruchten voort, maar de zieke boom brengt slechte vruchten voort. [18] Een goede boom kan geen slechte vruchten voortbrengen en een zieke boom geen goede. [19] Iedere boom die geen goede vrucht voortbrengt, wordt omgehakt en in het vuur gegooid. [20] Aan hun vruchten zul je ze dus kennen.

  (17)
 19. Als je als mens vindt dat er geen God zou zijn of je niet weet of die wel bestaat, dan bewust of onbewust ben jij op dat moment je eigen God aan het spelen door te bepalen wat goed en slecht is voor jou. In dat geval zegt Gods Woord eenvoudig dat gevolgen niet uit zullen blijven nl.: “zij zullen verderfelijk handelen”, verfoeilijk in onrechtvaardigheid.

  [Dit staat alleen in het echte document van de tweede testament, De echte Bijbel]

  Verder…..

  Het verhaal had ik gevolgd in 2012 tot eind 2013. Ze waren tot de conclusie gekomen dat deze Bijbel geen echte Bijbel is. Het scheent gewoon vervalst te zijn. [Een valse Bijbel]

  Er zullen altijd mensen zijn die ‘Gods-script’ proberen te vernietigen of te veranderen.
  Het is nooit gelukt en het zal ook nooit gebeuren.

  Je mag alles vinden van geloven, maar het vernietigen zal nooit gebeuren. Geloof neemt tegenwoordig weer toe. Sommigen beweren dat het afneemt, maar dat zijn valse praatjes. We weten allemaal dat Nederland een ongelovige land is. Geloven graag in iets dat ze zelf ‘creëren’, dan de echte waarheid.

  You can stay blind or you can fase the facts!

  (12)
 20. Vonzie, oorsprong van geloof is het volk met verhaaltjes dom en angstig te maken en geld af te troggelen middels collectes en kerkbelasting.
  De slimmen zijn met u, Amen!

  (13)
 21. Dat staat niet in de bijbel. Dat zijn fouten gemaakt door mensen. Dat heeft echter geen connectie met de bijbel afgezien van interpretaties die tot fout gedrag leiden.
  catcher in the rye bijvoorbeeld heeft ook misdaden als gevolg gehad, is dat echter de schuld van het boek? Is het niet de mens die verantwoordelijk is voor zijn eigen daden en bijbehorende fouten?

  (13)
 22. Een ding is voor mij zeker, als god niet zou bestaan zou ik een keiharde crimineel zijn.
  Mijn enigste drijfveer zou dan geldelijk gewin zijn en dat krijg je nou eenmaal niet met een of ander slechtbetaald flutbaantje.

  (4)
 23. De mensheid op deze wereld zijn niet veranderd!
  Leugen en Bedrog regeert en 1000den jaren geleden gebeurde dat al.
  Als het de lieger/bedrieger maar uitkomt.
  Geloof niets! Onderzoek en behoud het goede!
  Met andere woorden, laten we ons niet druk maken, maar volg het gevoel.

  Leef en heb Lief!

  (12)
 24. Sje
  3 mei 2014 20:21 at 20:21, dus jij denkt dat vrouwen die 10 meter achter hun man lopen plots voor de man mogen gaan lopen omdat zij daarin een keuze zouden hebben? SJe, je hoofd in het zand steken is te gemakkelijk.

  Vrouw 1 jaar gevangenisstraf en 150 stokslagen in Saudi-Arabië omdat ze in een auto reed. Auto rijden verboden omdat het in de koran staat of maakte de vrouw de keuze om mishandeld te worden?

  Ik vind alle geloven een en al drek wat vanuit een zieke geest is ontstaan. Dus als iemand de Islam als ware geloof wil verkondigen krijg ik spontaan braakneigingen. Het ware geloof bestaat namelijk niet!

  (12)
 25. Voor de mensen die alles geloven wat er in een boek staat, raad ik de Lord of the Rings trilogie, als mede de Harry Potter reeks ten zeerste af.

  Groet,

  Ad

  (11)
 26. Ongeacht wat echt is of wat niet, feit is wel dat tijdens het Concilie van Nicaea is besloten welke geschriften wel en welke niet tot de Bijbel mochten behoren. Geschriften die op dat moment te controversieel waren (bijvoorbeeld het boek van Enoch en het boek van Esther) zijn destijds voor het gemak maar weggelaten. Vergeet niet dat er destijds sprake was van een patriarchale maatschappij waarbij de kerk als machtsmiddel werd gebruikt om de massa onder de duim te houden en aan te sturen (lees: van te profiteren door een rijke elite). Hoe dan ook, de betreffende Bijbel en het geschrift van Barnabas kan heus wel echt zijn; elke volgeling/profeet schreef tenslotte zijn eigen (subjectieve) versie neer van de gebeurtenissen destijds. En net als schrijvers nu zullen ze ook wel elementen hebben toegevoegd die de hoofdpersoon/-personen wat meer “sjeu” hebben gegeven.

  (9)
 27. Mensen zullen hun religie niet opgeven, voor hun is het niet te verdragen dat ze hun (hele) leven in een leugen hebben geleefd. Maar religie betekent letterlijk Waarheid. Daarom had religie geen naam in het begin zoals christendom of wat dan ook. Want de mensen toen leefden de waarheid.

  (8)
 28. @Sander

  Hetgeen wat Uza waarschijnlijk bedoeld is dat er bepaalde passages overeenkomen met hetgeen wat de Islam verteld. Er is niets van “wij” of “jullie” hebben gelijk. Only looking for the truth, niet? En het is zeker wel een redelijke gast alleen is hij niet zo taal machtig. Er staat “in het jaar 48 geschreven door Barnabas, een vroege leerling van Jezus. Het evangelie zou door kerken geaccepteerd zijn en werd gebruikt tot het jaar 325, toen het na het Concilie van Nicaea uit de roulatie werd genomen.In het evangelie van Barnabas heeft Jezus ook de komst van de profeet Mohammed voorspeld. En dan wordt erbij gezegd dat het niet om een authentieke Bijbel gaat. Wat er gevonden is voor het eerste Concilie van Nicaea kan worden geïnterpreteerd als geloof, alles wat erna is geschreven is aangepast door de Kerk. Kan je niet anders over denken toch? Zeker wat stof om over na te denken.

  (9)
 29. De kruisiging van Jezus,al dan niet waargebeurd,staat bol van esoterische symboliek.
  Het tafereel op Golgotha laat de caduseus zien; een oud Egyptisch symbool,waar twee tegengestelde slangen symetrisch om een staf/ankh kronkelen om vervolgens over te gaan in vleugels.
  Dualiteit (‘goede en slechte crimineel’ naast Jezus ) wat door de levens ( kruis/ankh ) heen in balans ( Jezus in het midden ) gebracht dient te worden om tot verlossing/verlichting ( vleugels/hemelvaart ) te komen.

  Daarnaast symboliseert de lijdensweg en de pijnigingen van Jezus, het pad van de sjamaan.
  Beschreven in ‘het Oermysterie’ van Graham Hancock; tijdens trancerituelen onder invloed van ayuhasca ervaren mensen een totaal andere, onderbewuste wereld ,als ze uitverkoren zijn om als sjamaan/medicijnman geinitieerd te worden,zullen ze fysieke pijnigingen ondergaan in dat onderbewuste, tijdens de trance,het doorboord worden door speren/naalden,uit elkaar getrokken worden.

  In ons dagelijkse bewuste leven zijn dat de vele tegenslagen,confrontaties,fysieke en mentale pijnen die we ervaren,die leiden tot een snellere spirituele groei/bewustzijn.
  Iets waar de oude mysteriescholen om bekend stonden; geforceerde confrontaties om snellere groei bij initiaten te bewerkstelligen.

  Jezus als mens was een sjamaan,heler die door zijn vele initiaties ( Egypte,India,Tibet/China ) ‘wonderen’ kon verrichten.
  Zijn leer was Boedhistisch van aard.
  Een hoogbewust paranormaal mens,met krachten waar velen alleen maar van kunnen dromen….

  (9)
 30. God is de reden waarom jij je gedraagd? Lol

  (9)
 31. Respecteer elkaar

  Ik wil hier graag alleen 1 ding zeggen ik heb geen verstand van al die bijbelse namen en nog meer maar ik weet wel dat mensen hier eerst moeten leren en onderzoeken over de islam voordat ze zelfs de moeite doen om hun mond open te trekken // waarom zou zou Jezus een andere profeet aan te kondigen vroeg 1? Ik zal je zeggen om zijn volgeling bewust te maken dat er er een profeet na hem komt hij zegt het zelf zodat wanneer hij echt komt de mensen hem zullen moeten geloven omdat de persoon. Voor hem de mensen zelf bewust probeerde te maken , iedereen mag natuurlijk zijn eigen mening en gedachtes hebben wat ik vind is dat mensen hier veel komen praten over de islam naar 1 ze weten er weinig over 2 hun eigen (profeet) waar ze in geloven heeft mensen eerder geïnformeerd dat hij niet de enige profeet is en er na hem nog een profeet zal komen (Mohamed) 3 jullie praten over de islam maar zeg me aub wat er in al die eeuwen is veranderd aan onze boek de Qoran en kijk de bijbel elke x een nieuwe versie en de geschiedenis vol met leiders (geestelijken ) die het christendom gebruikte om macht te krijgen /niet dat die er niet waren bij het Arabische – moslim volk jawel maar bij hun bleef alles bewaard en gehouden hoe het was een het heilige boek is nooit vervalst zoals de bijbel die om de jaren veranderd word vertel me nu wat meer waarheid zegt iets dat steeds vervalst (veranderde) word of iets dat al eeuwen het zelfde bewaard werd?! Mensen zoek aub eerst over de islam zelf en vergeet sommige moslims zelf die mischien geen goed voorbeeld hebben gegeven maar er zijn ook niet te vergeten nog minder christenen die hun aan hun geloof houden en dan komen ze ook praten terwijl 1ze weten nauwelijks Iets over het christendom 2 ze volgen hun eigen regels niet /// DUS VOOR ALLE MENSEN DIE WILLEN PRATEN EN DISCUSEREN OVER GELOVEN VERGROOT AUB EERST UW EIGEN KENNIS EN VERDER IS HET NATUURLIJK UW EIGEN MENING MAAR VERGEET NIET DAT HET MET RESPECT MOET ZIJN TEGEN OVER ELKAAR EN BEDANKT VOOR DE MOEITE OM DIT TE LEZEN EN EXCUSEER ME AUB NIET OP DE MANIER VAN SCHRIJVEN IK BEN EEN KIND DIE DIT STUURT

  (7)
 32. Die 1.500 jaar oude Bijbel is een vervalsing, want J.C. is gekruisigd geweest. Zijn Papa is een rasechte man, buitenaards (vergelijk met Captain Kirk, gezagvoerder van het ruimteschip Enterprise.). Ufo’s bestaan dus. Zijn mama, Maria, is ook buitenaards.

  (8)
 33. En reken maar dat de kerk er heel wat heeft bij verzonnen, of zeg maar leugens op papier gedrukt
  wat men de bijbel noemt , de leugen heerst,dat was tweeduizend jaar geleden al , en nu tweeduizend jaar later is het er nog ,regeringen ,kerkvorsten, bedrijven, banken, in oorlogen word het helemaal goed gebruikt ,leugens leugens en nog eens leugens, kinderen kunnen er ook wat van als het hun uitkomt goed liegen,om beter er van te worden ,en wat doen grote mensen liegen omdat het in hun straatje past, ja de leugen heerst overal, de bijbel is ook zo,n boek een hoop verzonnen verhalen om macht te krijgen, dat gebeurt toen ,en dat gebeurt nu ,, een eigenbelang voor kerk en staat met daarin koningen leiders vorsten banken enzv en daarmee is iedereen eigenlijk een geboren leugenaar. en het mooiste ze zien het ook niet eens wat het lijkt zo normaal

  (8)
 34. @Enkido
  Islamitische propaganda? Waarom staat de komst van
  Profeet Mohamed (saw) dan in alle andere bijbels ook aangekondigd? Het is tegenwoordig heel makkelijk om Islam en Moslims te roepen en er iets negatief bij te verzinnen.
  Ik zou zeggen verdiep je wat meer in de Islam voordat je de media ( want dat is propaganda) blindelings volgt.

  (8)
 35. Alle geloven zijn sprookjes. Mooie sprookjes gebaseerd op een vaak onrealistische hoop.
  De hoop dat een super-man/vrouw ons het goede voorbeeld geeft en ons “redt “van allerlei
  rottigheid. Die goede voorbeelden zijn er heden ten dage ook wel, alleen, als je het verheft tot een groter iets, zeg maar een superster status ( hollywood ) levert het meer op. Want lieve mensen, het gaat uiteindelijk weer om een ding; macht. En daarmee het verkrijgen van rijkdom en weer meer macht.
  conclusie ; het maakt niet uit wie het goede voorbeeld geeft. Het gaat erom wie er achter de schermen ons manipuleert. Als je nl. ZELf het goede voorbeeld geeft, hoeven anderen niet aan het concept te verdienen !!

  (8)
 36. Vroeg of laat komt de waarheid toch uit.

  (8)
 37. Mijn fout dat ik mijn argument verkeerd heb opgesteld. Nu ik het zelf even goed lees komt het inderdaad slecht over. Zo heb ik het zeker niet bedoeld.

  Ik neem terug wat ik heb gezegd en het is aan jullie de keus wat jullie willen geloven of niet. Ik heb islam als mijn geloof en mijn bewijs is het vertrouwen erin.

  (Nederlands is trouwens niet mijn eerste taal, mijn welgemeende excuses als je fouten ziet. Aarzel niet om het te verbeteren, zo kan ik er ook nog even wat van leren.)

  (8)
 38. Er zijn verhalen dat Jezus terug is in de wereld; dan zou Jezus wel eens de vele rampen mogen bestrijden en die de wereld teisteren.

  (3)
 39. Hippocrates van DenHaag

  Natuurlijk heeft de Arabische wereld belang bij dit. Het grootste verschil tussen het christendom en de islam is dat de christenen Jezus als de zoon van god beschouwen (dit wordt ondersteund door zijn hele kruisiging/wederopstand verhaal) en de moslims beschouwen hem als een profeet en niet als de zoon van god. Daarom moet je dit verhaal maar met een korreltje zout nemen.

  (7)
 40. Toch wel vreemd dat er dan ook binnen de islam zoveel verschillende stromingen zijn

  (8)
 41. Dit is oud nieuws, jammer. Dit boe is in 2012 gevonden. Blijft wel interessant uiteraard.

  (3)
 42. 1500 jaar oude bijbel is nu een betrouwbare bron! .-.

  (7)
 43. Héhé, heeft totaal niks met de islam te maken, net zomin als de marathon iets te maken heeft met 42 km, maar de marathon IS wel 42 km.

  (2)
 44. Bewijs? Hoezo bewijs? Ten eerste valt de authenticiteit van dit “evangelie” zeer te betwijfelen. Er zijn geen betrouwbare, secundaire bronnen aan te wijzen, die de stelling ondesteunen dat het hier om een antiek geschrift gaat, afkomstig van iemand die ten tijde van apostelen en hun leerlingen heeft geleefd. Verder – en zelfs nog veel belangrijker wellicht, is de vraag hoe men de WAARHEID van beweringen met een transcendente (=”goddelijke”) betekenis werkelijk kan bewijzen. Dit geldt voor zowel voor de bijbel als de torah en de koran. Dat Mohammed ooit een heilig geschrift uit handen van de engel Gabriel zou hebben ontvangen kan vooralsnog als een volstrekte Mythe worden beschouwd. Op geen enkel betrouwbare wijze is aangetoond dat dit dogma op waarheid berust. Voor het merendeel van de zg heilige geschriften geldt dat je de inhoud, voor zover die niet concreet en onomstotelijk kan worden geverifieerd, als een verzameling puur vrome verzinsels kan en feitelijk moet worden gezien. Geloof het allemaal maar als je dat prettig en nuttig vindt, maar eis niet van anderen, de ongelivigen in het bijzonder, dat ze je vrome praat als waarheid erkennen. Word eens wakker: we leven in de 21e eeuw en niet ergens in de achterlijke Middeleeuwen. Alsjeblieft, doe ons een plezier.

  (7)
 45. Mentinho Bassaro

  Het taalgebruik van de – zogenaamd goed geïntegreerde, autochtone – “Nederlander” is nou doorgaans ook niet bepaald van een hoog niveau qua correctheid en spelling.

  Volgens de LOI wordt Nederland steeds slimmer en dat is grappig op het moment dat je een “blanke”, “autochtone” Nederlander op TV hoort zeggen:”Ze moeten allemaal maar terug naar Istanbul, want daar komen al ‘die Marokkanen’ toch vandaan?”

  😉

  (7)
 46. Mentinho Bassaro

  Hoelang ben je zelf al moslim en wat denk je te weten over datgene waarvan wij zeggen dat het DE Islâm is? Het gaat niet om die steen, trouwens. Bovendien kan en mag iedereen zichzelf “moslim(a)” noemen. Dat woord betekent gewoon van oorsprong: hij/zij die zich van nature onderwerpt aan de Universele Almacht. Als iemand ergens baat bij heeft, mag dat dan niet? Los van de gebruikelijke vooroordelen die men heeft ten aanzien van de ganse groep? Alsof “de moslims” een grote, homogene groep mensen zouden zijn die op hetzelfde moment allemaal hetzelfde doen, denken, zijn en ervaren … Bovendien heeft niet iedereen evenveel kennis en ervaring op het vlak van de originele Islâm zoals deze oorspronkelijk is bedoeld. DE Islâm bestaat overigens niet. Merk ook op dat het geloof Islâm heet en niet “arabierendom” omdat het niet gaat over een etnocentrische filosofie die anderen niet het licht in de ogen gunt.

  Het is ook zo makkelijk om te beweren dat de armoede in christelijke landen uit de derde wereld een gevolg is van het christendom en wanneer een “Nederlander” in mijn tuin piest kan ik gaan denken dat alle Nederlanders viezeriken zijn die hun joods-christelijke waarden op mij uitoefenen …

  Overigens zijn christenen (wat is dat ook precies?) ook niet bepaald heilige engeltjes. De kruistochten waren vooral plundertochten om aan kennis en materiële welvaart te komen door het te gaan halen waar dat toen te halen viel. Het grappige is dat er vlak na de kruistochten minder christenen voorkwamen in het gebied waar het christendom van oorsprong vandaan komt dan ervoor, omdat de kruisridders gewoonweg het verschil niet merkten tussen christenen, joden en moslims. Ze besloten dan maar ze allemaal in Jeruzalem af te slachten. De oorspronkelijke christenen werden toen trouwens gezien als afvalligen waarbij het Westen alweer meende zich het recht toe te kunnen eigenen om datgene wat ze van anderen hadden gejat voor te stellen als een “westerse” uitvinding. Alsof Rome de plaats is waar het christendom zou zijn ontstaan :-).

  (7)
 47. Precies, de mens is zelf verantwoordelijk voor zijn daden, leven en gezondheid. Iedereen gaat veroordeeld worden op de dag des oordeels. En niemand zal je zonden dragen ( ook geen jezus) je wordt veroordeeld voor je eigen daden. Welk geloof je ook aanhangt Of niet gelovig. We zullen allemaal het zelfde proces krijgen.

  (3)
 48. Valère De Brabandere

  -Misschien bestaat die god niet, die als persoon oneindig machtig en goed moet zijn ; en misschien bestaat die Christus niet als een zoon van god .
  -Maar er zal wel zo-iets als het absolute ‘zijn’ of als een soort ‘god’ bestaan ; en er zal historisch wel zo-iemand als Christus bestaan hebben, die zich zoon van god noemde , een Christus die rondging als predikend en goed doende …en nadien veel volgelingen had tot nu toe …

  (5)
 49. De bijbel blijft een boeken bundel en is nog nooit 1 verhaal geweest!
  Het is samen gevoegd om de verschillende geloven in dat gebied eenheid tebrengen want er werd veel gevochten om verschillende geloof stromingen … misschien is het hier weer tijd voor! 🙁

  (5)
 50. Hippocrates van DenHaag

  Waarom is rampen bestrijden zo belangrijk steeds? De natuur geeft en de natuur neemt. Rampen zijn juist cruciaal in deze tijden van overbevolking.

  (5)
 51. Uzzi
  4 mei 2014 20:47 at 20:47
  Precies! jij snapt het, maar waarom geloofsgenoten van de Islam hun broeders blijven verdedigen als zij vrouwen onderdrukken blijft voor mij een raadsel.

  (5)
 52. als islam zo het enige goede is.. dan wordt rechtvaard dus dat islamitische mensen telkens op het nieuws verschijnen omwille van hun ”lieve zachtaardige” aard naar alles wat anders is toe
  zoals bevoorbeeld-> rascisme,
  jullie superieurder voelen,
  geweld,
  terrorisme,
  anale seks
  en massamoord (geocide armenie, kinderen verkrachten, folteren, kruisigen en laten uithongeren!!!

  (0)
 53. Mentinho Bassaro

  Geweld:

  De Babylonische Talmoed, Sanhedrin 77a:

  ”Als iemand (Jood) zijn buur vastbindt waarbij deze van honger omkomt, dan verdient hij (Jood) niet de doodstraf.”

  Racisme en superioriteit:

  “Wij, Joden, beschouwen ons ras als superieur aan de hele mensheid en we kijken niet uit naar een ultieme verbintenis met anderen, maar we streven ernaar over hen te triomferen.” – Goldwin Smith, Joodse professor van moderne geschiedenis, Oxford University, 1981

  “Alle eigendommen van andere naties behoren tot de Joodse Natie. Daarom heeft de Joodse Natie het recht om deze eigendommen te veroveren zonder enige scrupule. ” – Schulchan Aruch, Choszen Hamiszpat 348, De Babylonische Talmoed

  Pedofilie:

  Christus noemde de Farizeeërs (in Romeinen 1:16, hoofdstuk 8) overspelige zondaars. In de Babylonische Talmoed (Sanhedrin 52b) staat:

  ”Sex met een minderjarige valt niet onder de straf voor overspel, evenals sex met de vrouw van een minderjarige of de vrouw van een heiden.”

  De Babylonische Talmoed moedigt ook het verleiden aan van ongehuwde pubermeisjes en noemt hen ‘toegewezen horigen’.

  Terrorisme:

  “We zullen een wereldregering bewerkstelligen, of je dat nou leuk vindt of niet. De enige vraag is of die regering tot stand zal komen via verovering, dan wel via instemming.” – James Warburg, Joodse bankier

  (5)
 54. Weet iemand hoe ik het abonnement kan stopzetten op dit bericht? Mijn mailbox loopt over maar ik kan nergens vinden hoe ik dit kan stopzetten?

  (1)
 55. In de koran dat 1600 jaar geleden,staat ook erin dat jesus nooit gekruisigd.

  (4)
 56. Indien de Koran authentiek is waarom is de tijdslijn van Mohammed dan niet beschreven zoals in de tijd dat hij “leefde” gebruikelijk was. Er was een andere telling van maanden toen “Mohammed” leefde, en eerst een tweetal honderd jaren later met de nu gebruikelijk maan-telling/tijdstelling is de Koran in lijn met de dagen die in de Koran staan. Kortom de Koran is niet geschreven in de tijd die er gezegd wordt dat hij geschreven is. De Koran is bedacht door een Syrische monnik om welke reden dan ook. Het zou wenselijk zijn de oorsprong van de Koran eens beter te onderzoeken dan zou het niveau in de Islamitische wereld stijgen en zou men niet de andere Islamiet die de Koran net anders leest of interpreteert verketteren en bestrijden. Het is kortom een zooitje in de Islamitische wereld omdat de discussie ontbreekt. Men herhaalt alleen dezelfde zinnen steeds maar weer en denkt dan dat een ander het dan begrijpt. Zoals Joseph Goebbels al zei: ” Indien men een leugen heel vaak en duidelijk vertelt, dan wordt het waarheid”.

  (4)
 57. Alle religieuze boeken zijn niets meer dan burgerlijk wetboeken, geschreven door briljante mensen om de massa koest te houden. Alle aanpassingen die erop zijn gevolgd, zijn geschreven om misbruik van de goedheid van de mens te kunnen maken. Kracht en Liefde gemixt met Onderdrukking en Angst.

  Perfecte combinatie om mensen in toom te houden zonder dat ze het weten.

  (1)
 58. Mentinho Bassaro

  Waar halen wij onze zogenaamde kennis omtrent datgene wat we Islâm denken te mogen noemen vandaan? RTL-4? En wie controleert die informatievoorziening?

  De meeste mensen denken en handelen op basis van volstrekt irrationele emoties en met emoties valt niet te praten. Emoties zijn als een een 5-jarige die gewoon zijn zin wil en meer niet. Er vindt geen open uitwisseling plaats, maar slechts het neerzetten van een idee dat wordt voorgesteld als absolute waarheid. Hierbij bestaat niet de bedoeling een bijdrage te leveren aan de vooruitgang van de mensheid; het gaat puur om de egocentrische bevrediging van een angstig “ik”-verhaal.

  Er is geen waarheid; er zijn alleen maar ervaringen waarvan we ons bewust zijn en die ervaringen hebben geen intrinsieke waarde, noch betekenis. Wij plakken vervolgens gewoon verhalen op onze perceptie.

  (4)
 59. holly s**t the cake was an lie al along
  what has really happend to christ ??????

  (3)
 60. Oh jee, ik zie de bui al hangen 😉

  (3)
 61. Weer een voorbeeld van dingen verzinnen die jezelf denkt te snappen waar geen enkel bewijs voor is zo hebben jullie heel het geloof naar jullie begeerten gedraaid zeg me vieren jullie ook het heidens paasen dan?

  (3)
 62. Daarvoor ga je naar het artikel zelf en scrollt helemaal naar onderen. Onder de knop ‘geef je reactie’ kun je klikken op het woord ‘pagina’ om je abonnement te beheren. Daarna kom je op een pagina waar je kunt kiezen of je het abonnement wilt verwijderen of aanpassen, met diverse opties.

  (3)
 63. Dat Jezus niet is gekruisigd haalt de gehele traditionele en fundamentalistische bijbel onderuit.

  (3)
 64. Helemaal gelijk Amino, en mensen die zichzelf doden in de naam van god en denken dat ze daarvoor een beloning krijgen is niet waar. Je bent dan namelijk geen moslim. Islam is een goede manier van leven, maar jammer genoeg dat sommige mensen dat niet volgen. De islam is vrede en in de koran vindt je niet iets zoals: Kill alle joden of dood iedereeen blabla. Maar in de koran vindt je embryologie en de zee die aan de ene kant zout water is en aan de andere kant zoet in details beschreven. Je vindt zoveel tekens die wetenschappers zelfs nog niet eens hadden ondekt! Hoe kan een man die in een woestijn leefde, 14000 jaren geleden zoiets zelf verzinnen? Hij kon niet lezen of schrijven. En in de islam geloven wij in profeten die god naar de aarde heeft gestuurd met een boek, ja dat is waar. En dat geldt ook voor de herbreeuwse bijbel en de torah om het ware geloof te verspreiden, alleen omdat mensen er anders over dachten hebben ze het verandert. Daarom hebben ze in deze oude bijbel dit ondekt. Ik ben vreemd aan alles wat de mensen over mij zeggen en dat ik meer ben dan een man,” zou Jezus hebben gezegd. “Ik ben een man, geboren uit een vrouw en onderworpen aan het oordeel van God, die hier leeft als elk ander mens.” En Jezus was ook een profeet en als God hem naar de aarde heeft gestuurd om het goede woord te verspreidden dan zou God hem niet laten doden door mensen. Wij geloven dat hij daarvoor al is opgestegen naar god. En niet dat hij werd gekruizigt want dat was een man die op hem leek. Omdat er zoveel ontwetendheid was over geloven kwam de laatste profeet Mohammed en hem is het wel gelukt.

  (2)
 65. Vergeet niet dat volgens de Qoraan Jezus terug zal komen en dat er dan recht vaardigheid op aarde zal komen … Hoe lang hij zal leven weten we niet maar vroeg of laat zullen de woorden van Allah azza wa djall duidelijk gaan klinken in de oren voor sommigen onder ons zal het te laat zijn en voor sommige onder ons zullen ze blij zijn dat ze de juiste weg hebben bewandelt ! Vergeet niet dat alles wel en reden heeft wrm we hier zijn en leven na de dood zal er zo wie zo zijn … Want zegt Allah azza wa djall ook niet kijk hoe ik de aarde doe leven en dan weer doe sterven er moet toch en teken in zijn wie zoekt die zal ooit de waarheid ontdekken ,.. In shaa Allah … Worden we allemaal juist geleid

  Niqaab of hoe je het ook mag noemen ik zal je eens vertellen hoe ik het bekijk … Je bent en jong persoon die leeft zonder echt geloofd te hebben je word ouder .. Je begint je te verdiepen en te beseffen van de zonden en de fouten in je leven … Je krijgt opeens spijt maar hoe kan je het bedeken en verder gaan als geen zondaar zonder dat iemand je zou erkenen van het verleden en je zonden bekend maken ?! Je begint je te bedeken met de burka niqaab zo zie niemand je wie je werkelijk bent en kan je verder met je leven als berouw vol meisje die zich bewust is van wat waar is en wat niet daarom zegt Allah azza wa djall bedek je zonden zo dat ik je kan bedekken …

  (3)
 66. Beste medemensen,

  Verricht oprecht een smeekbede tot Diegene die je geschapen heeft en vraag (oprecht) naar leiding en innerlijke rust die je voor eeuwig zullen baten.

  Behandel de ander zoals jezelf behandeld wil worden en je omgeving zal je beminnen 😉

  Vredesgroet

  (3)
 67. ik geloof, ik geloof dat geloof geen feit is. en dat geloven altijd betwistbaar zal blijven. dat geloven ons mens zijn elkaar uit elkaar drijft tot de dood toe.
  verder een boek die ik gelezen heb waar ik veel uit gehaald heb heet “het heilige bloed en de heilige graal”

  https://nl.wikipedia.org/wiki/Het_heilige_bloed_en_de_heilige_graal

  (2)
 68. Sorry plien ik ben een moslima ik draag geen burka en loop ook niet 10 meter achter mijn man altyd maar die vooroordelen klaar hebben en altyd het zelfde riddeltje burka onderdrukking bla bla bla mensen hou op met oordelen get a life niemand dwingt iemand om moslim te worden he word geraakt of niet zo simpel is het geniet van het mooie weer iedereen

  (3)
 69. Mentinho Bassaro

  Het vroege (gnostieke) Christendom maakt duidelijk dat Jezus geen historische figuur is, maar een symbool voor het licht dat ons via zijn pad leidt naar de tijdloze eeuwigheid door ons hart te openen want daarin bevindt zich een deeltje van de oorspronkelijke vonk, afkomstig van de eeuwige eenheid.

  (3)
 70. heeft u dit al eens gelezen, lijkt ook wel een soort jezus
  http://www.heiligen.net/heiligen/11/30/11-30-0069-andreas.php

  (2)
 71. Beste ahlu kitaab,

  Los van deze bijbel of het echt is of niet, zoek maar de autheurs op van de manuscripten van de huidige bijbel.. Allemaal onbekende auteurs en verschillende tegenstrijdige meningen binnen de christelijke geleerden over wie het heeft geschreven

  (2)
 72. Hier staat het Gospel van Barnabas: http://www.barnabas.net/

  Hier een interssante passage uit de Bijbel: https://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=QxTg43Buvyo#t=495

  (2)
 73. Lees dit dan maar eens beste mensen, Jezus eigen biografie. www.christuswijs.nl

  (2)
 74. Juist ja, kinderpraat !

  (2)
 75. Hier een link naar een uitstekende uitleg die duidelijk maakt dat dit niet klopt. http://www.aina.org/news/2012022916569.htm

  (2)
 76. Mindcontrol. Wat blijft het toch fascinerend.

  (2)
 77. ons geloof is gebaseerd op religieuze geschriften die door de eeuwen heen zijn bijgewerkt om ons bewust dom te houden.
  “hemel” en “hel” , heiligschennis, zalig verklaring… allemaal woorden om ons onder controle te houden. op dat punt is de bekende uitspraak van Karl Marx correct.
  als er nog iets nuttigs in de bijbel staat dan bekijk je best the oude testament.

  als er teksten worden gevonden die an sich al 1000j ouder zijn dan de versie waarop onze bijbel is gebaseerd
  (King James anno 1611) dan is dit een goeie zaak.
  nu nog maar zorgen dat de vertaling correct verloopt.

  (2)
 78. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Het gebruikte symbool van christus aan het kruis is niets meer en niets minder dan als afschrikwekkend bedoeld. Bedenk dat het Vaticaan het huis van satan is en het christendom bedoeld voor de makke schapen. De hele emotie daaromheen is voer voor satan en zijn volgelingen. Net zoals oorlogsleed, het leed van misbruikte kinderen, foltering etc.

  (1)
 79. Mentinho Bassaro

  In Babylon begonnen de Farizeeërs hun mondelinge tradities op schrift te stellen in de vorm van de Babylonische Talmoed. Jezus had zich fel verzet tegen deze overleveringen. De Talmoed geeft weer hoe sterk de Joden afvallig waren geworden. In het begin had God de Hebreeuwen de meest vooraanstaande teksten gegeven die de mensheid ooit had gekend, maar de Talmoed wordt gezien als een schoolvoorbeeld van rebellie. Het geeft ook duidelijk aan waarom Jezus weinig flatteuze opmerkingen over de Farizeeërs verkondigde. Jezus beschreef de Farizeeërs als hypocrieten, kinderen van de hel, blinde gidsen, witte graven vol botten, kinderen van hun vader (de Duivel) en moordenaars. De Babylonische Talmoed bevestigt deze woorden. In Sanhedrin wordt het recht beschreven om iedereen te doden, zolang dit maar indirect gebeurt.

  Babylonische Talmoed, Sanhedrin 77a:”Als iemand (Jood) zijn buur vastbindt waarbij deze van honger omkomt, dan verdient hij (Jood) niet de doodstraf.”

  Op een vergelijkbare, indirecte manier hebben de Farizeeërs Jezus omgebracht door de Romeinen te manipuleren. Daarom wordt beweerd dat de Romeinen Christus hebben omgebracht en niet de Farizeeërs.

  Christus noemde de Farizeeërs (in Romeinen 1:16, hoofdstuk 8) overspelige zondaars. In de Babylonische Talmoed (Sanhedrin 52b) staat:”Sex met een minderjarige valt niet onder de straf voor overspel, evenals sex met de vrouw van een minderjarige of de vrouw van een heiden.” De Babylonische Talmoed moedigt ook het verleiden aan van ongehuwde pubermeisjes en noemt hen ‘toegewezen horigen’.

  (2)
 80. Mentinho Bassaro

  In de begintijd heeft de profeet Mohammed erg getwijfeld aan het idee om zijn ervaringen (die tot hem kwamen tijdens ‘meditatie’ in de bekende grot) überhaupt te delen met anderen. Voor zover we dat kunnen weten heeft hij nooit opdracht gegeven tot het op schrift stellen ervan.

  Pas veel later hebben mensen besloten teksten op schrift te gaan stellen. Mensen besluiten op eigen houtje teksten op te gaan schrijven en mensen interpreteren, veranderen en misbruiken deze vervolgens.

  Wat is “waar”? Hoe weet je dat? Wat kan je weten? Maakt het wat uit?

  (2)
 81. Mentinho Bassaro

  Over propaganda in “democratische” landen:

  “De bewuste en intelligente manipulatie van de georganiseerde gewoonten en meningen van de massa vormt een belangrijk element in democratische samenlevingen. Zij die dit onzichtbare mechanisme in een samenleving weten te manipuleren, vormen een onzichtbare regering die de echte macht over een land in handen hebben.” — Edward Bernays, Propaganda (1928)

  “We worden gestuurd, onze meningen worden gemanipuleerd, onze smaak wordt gevormd, onze ideeën gesuggereerd en dit alles gebeurt grotendeels door mensen van wie we nog nooit hebben gehoord. Dat is een logisch gevolg van de wijze waarop onze democratische samenleving wordt georganiseerd.” — Edward Bernays, Propaganda (1928)

  “Indien we de mechanismen en motivaties achter de groepsgeest begrijpen, dan wordt het nu mogelijk om de massa te controleren en te sturen, overeenkomstig onze wil zonder dat ze het in de gaten hebben.” — Edward Bernays, neef en student van Sigmund Freud

  “De meeste mensen willen geen echte vrijheid omdat dit verantwoordelijkheid vereist en de meesten zijn bang voor verantwoordelijkheden.” — Sigmund Freud, Civilization and Its Discontents

  Edward Bernays, de vader van “public relations” (een modern eufemisme voor propaganda), hield zich tot in de jaren ’90 van de vorige eeuw trots bezig met het sociale proces dat hij “engineering of consent” noemde (de constructie van eensgezindheid). Dit had weinig te maken met echte democratie. Het doel was simpelweg om overheden en de media te voorzien van een gereedschap voor sociale overtuiging en controle. Propagandaminister Joseph Goebbels was zo onder de indruk van een vroeg werk van Bernays uit 1923, genaamd Crystallizing Public Opinion, dat hij gretig gebruik maakte van deze bron ten behoeve van zijn eigen, twijfelachtige aspiraties begin jaren ’30 van de vorige eeuw. Dat Bernays duidelijk joods was maakte Goebbels blijkbaar niet veel uit …

  “We noemden het geen propaganda meer, omdat dat woord in de handen van de Duitsers alsmaar meer met bedrog en corruptie werd geassocieerd.” — George Creel

  (2)
 82. Tja Vonzie, het vervelende is dat je ons niet hebt weten te verblijden met (rationele) ARGUMENTEN!! Argumenten voor het wel bestaan van wat jij God noemt. In feite ben ik al decennia lang op zoek naar logisch sluitende, onweerlegbare argumenten. Alle klassieke argumenten zijn nu al ettelijke, ettelijke, ettelijke malen keihard weerlegd. O ja, ik vergeet hier bijna te vermelden dat, mocht ik ooit een klassieke bijnadoodervaring doormaken, God onmiddellijk mijn grote held zal zijn. Ik heb er vrij veel over gelezen (over BDE’s) en vind het verschijnsel onweerstaanbaar fascinerend. Dus, lieve God ,alsjeblieft, doe je best, geef mij een eerlijke kans. Ik heb er recht op. Voila.

  (2)
 83. – Gaat 3 dagen onder en hereist.
  Op 22 december stopt de zon met verplaatsen naar het zuiden, zo lijkt het tenminste voor drie dagen lang. Gedurende deze drie dagen komt de zon op in het ‘Zuidelijk kruis’ of de Kruisconstellatie. En daarna, op 25december stijgt de zon met 1graad,

  – Voorspeld door een ster uit het oosten en gevolgd door 3 Koningen.
  http://kunst-en-cultuur.infonu.nl/artikel-fotos/benji/34121208449.jpg

  Groet

  Ad Ehist

  (1)
 84. Het gegeven dat dit gevonden is in Ankara is uitermate verdacht. Er is een Islamitische revolutie gaande in Turkije en dit past in het Turkse plaatje om anderen minder te laten lijken. Ruim honderd jaar geleden is door de Turken bedacht dat kruisvaarders grote problemen veroorzaakt hadden in het midden-oosten. De realiteit is dat de kruisvaarders met heel veel Islamitische groepen prima overweg konden en samenwerkingenverbanden aangingen. Zoals nu was het ook destijds, de ene Islamitische stam had een hekel aan de andere Islamitische stam en de kruisvaarders konden dan wel een handje helpen.
  De vraag is wie niet bestaan heeft: Jezus of Mohammed. Het antwoord bijna zeker is de laatste, lees de boeken van Karl-Heinz Ohlig, een Duitse hoogleraar in religie. Mohammed is waarschijnlijk een niet bestaand figuur geweest bedacht door een Syrische monnik. De Koran is geschreven niet in Saudie Arabie maar in Syrie in de taal die daar gebruikt werd. Eerst later hebben de Saudische stammen het hoofdkwartier naar Mekka verplaatst.

  (1)
 85. Caesar Lion Cachet

  PS…

  Erger nog… De mens is als een idioot in een inrichting en afhankelijk en onmachtig als een puppy in een asiel. We geraken in razernij en moorden elkaar uit om olie en religie. We laten ons opjagen en verkrachten, uithongeren en vermoorden door de psychiaters van die inrichting. Ook wel koningen, religieuzen, presidenten en bestuurders genoemd. Het leger van ambtenaren spuit de patiënt voortdurend plat op dat de waarheid nooit aan het licht komt. We zijn als soort een experiment van buitenaardse knoeiers met DNA en bedoeld als slavensoort zonder te veel intellect. De buitenaardse knoeiers zij er al lang vandoor en wij zitten met de gebakken peren, angst, religie en de halve waarheid…

  (1)
 86. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Op het moment dat je gaat verkondigen dat je het weet, ben je dommer dan wie ook. Religieuze kwezels weten helemaal niets…

  (1)
 87. Mentinho Bassaro

  Jouw bewustzijn bestaat niet want het is niet meetbaar, niet zichtbaar en op geen enkele manier objectiveerbaar aanwezig. Dat zegt de wetenschappelijke methode (de huidige, dominante religie). Geen enkel gebied in de hersenen kan worden aangewezen als oorsprong van het bewustzijn, als we geloven dat onze hersenen de generator zouden zijn van bewustzijn (dat is uiteraard helemaal niet zo). Bewustzijn kan niet worden gemaakt in een lab als gevolg van materiële interacties en de wetenschap kan er helemaal niets mee.

  Toch ervaren we dat we bewust zijn en de meesten kunnen dit alleen via woorden delen. We geloven dat bewustzijn bestaat doordat we steeds herhalen dat het zo is. Het is onmogelijk om te bewijzen dat jij over bewustzijn beschikt want ik ervaar alleen mijn eigen ervaringen. Je kunt mij wel vertellen dat je over bewustzijn beschikt, maar ach, waarom zou dat kloppen?

  (1)
 88. Mentinho Bassaro

  Vóór de Big Bang (toen ‘alles’ uit ‘niets’ is ontstaan) bestonden tijd-ruimte en materie nog niet. De oorzaak van die oerknal moet dus immaterieel van aard zijn geweest en “bestaat” nog steeds buiten deze tijd-ruimte-dimensie om. Dat zou je God kunnen noemen. Of het Veld of de Matrix. Maakt het wat uit?

  Wat is “echt” en wat niet en hoe zouden we dat denken te kunnen bepalen of achterhalen als je dit begrijpt:

  “Stel je voor dat we het Veld (de Matrix) zouden verwijderen, dan zou er geen ruimte overblijven omdat ruimte er niet los van kan bestaan. De ‘werkelijkheid’ is slechts een illusie, maar dan wel eentje die heel overtuigend echt lijkt. Het is bijgevolg duidelijk dat de natuurkundige ruimte bij nader inzien niet iets is dat bestaat in die natuur en ook niet los kan staan van menselijke gedachten. Het Veld is een canvas dat bestaat als een functie van ons conceptualiserend vermogen. De manier waarop Newton de ruimte voorstelde is een illusie en tegelijkertijd eentje die erg handig kan zijn voor onze dagelijkse toepassingen.” — Albert Einstein (1944)

  Recente onderzoeken wijzen uit dat we wel degelijk onderdeel zijn van een gigantische computersimulatie en de echte vraag is of we dat wel willen weten … Professor James Gates is fysicus en wetenschappelijk adviseur van Obama, verbonden aan de universiteit van Maryland. Tijdens zijn werk ontdekte prof. Gates een verborgen code in de vergelijkingen die worden gebruikt om de superstring-theorie te verklaren. Bepaalde sets van vergelijkingen kunnen worden omgezet in abstracte afbeeldingen en die afbeeldingen bevatten computercodes die je ook terugvindt in de zoekmachines die bv. Google aansturen. Deze binaire code is bovendien niet alleen zo maar wat computercode maar een code die in de jaren ’40 specifiek is uitgevonden door Claude Shannon (een Amerikaans wiskundige).

  “The Matrix is real and we might have something in common with the Matrix science-fiction films.” — prof. James Gates

  (1)
 89. Mentinho Bassaro

  Een interessant voorbeeld van een passage uit zo’n boek (waar je meestal niet veel over hoort, zeker niet in de reguliere media) is dit:

  Zohar, Vayshlah 177b:

  “De Joodse Natie is de enige die door God is uitverkoren terwijl alle overige staten verfoeilijk en hatelijk zijn. Alle eigendommen van alle landen behoren tot de Joodse Natie die daarom het recht heeft deze eigendommen in te pikken zonder enige scrupule. Een orthodoxe Jood hoeft geen rekening te houden met de morele waarden van mensen uit andere stammen. Het is hem toegestaan te handelen in strijd met moraliteit indien hij of andere Joden daarvan kunnen profiteren. Een Jood mag een Goy beroven, hij mag hem oplichten met een rekening zonder dat de Goy dit in de gaten mag hebben, want anders wordt de naam van God onteerd.”

  Goy = onrein; het is een minachtende term voor niet-joden.

  (1)
 90. Mentinho Bassaro

  Geen enkel zogenaamd feit is een feit :-).

  “Nick Bostrom concludeert met veel woorden dat de aansturing van de computersimulatie, die we de ‘huidige’ werkelijkheid noemen, plaatsvindt vanuit een dimensie die buiten onze ruimte-tijd ligt.” — Thomas Campbell, fysicus (2008)

  (1)
 91. Mentinho Bassaro

  “De studie van de externe wereld heeft geleid tot de wetenschappelijke conclusie dat de inhoud van ons bewustzijn de ultieme, universele werkelijkheid vormt.” — Eugene P. Wigner (Hongaars-Amerikaans natuurkundige en wiskundige van Joodse afkomst)

  “The Matrix is real and we might have something in common with the Matrix science-fiction films.” — prof. James Gates

  (1)
 92. Mentinho Bassaro

  Is dit waar het werkelijk om gaat: gekibbel over Jezus als zijnde zoon van God of als profeet? Het lijkt me nuttiger om iets anders te ontlenen aan religie, zoals: doodsangst kwijtraken. Dat lijkt me fundamenteel relevanter dan gekibbel :-).

  (1)
 93. zoals bij elk religie?

  (0)
 94. Caesar Lion Cachet

  LS…

  Wat ik geloof is dat religie misbruikt wordt om van mensen monsters te maken. Het Vaticaan vertegenwoordigt wel ongeveer alle monsters die deze wereld kent. Van SS tot het Ashkenazi Jodendom tot de Farizeeërs en Jezuïeten. Een grote Satanische misdadigerskliek ook wel de Maffia genoem.

  (0)
 95. griekse vertaling van het woord geloven > niet zeker weten
  hebreeuwse vertaling van hetzelfde woord > niet kunnen zien toch zeker weten

  (0)
 96. Cultuur en geloof moeten van elkaar gescheiden worden, dat een bepaalde cultuur iets oppakt uit de islam betekend nog niet, dat dat is wat de Koran bedoeld. Sterker nog, er wordt niet eens discreet over de hijab (hoofddoek) gepraat in de Koran. Van wat ik heb begrepen staat er iets in de Koran als: vrouwen bedek je, want de mannen zijn beesten. Hoe dat wordt opgenomem door een cultuur, heeft niets te maken met het geloof zelf. De burka, bukini ed zijn door de mens gemaakt, het is zeker niet zo dat het kwam met een berichtje van God met daarop he ps, doit moeten de vrouwen vanaf nu dragen, met 10 meter afstand van elke man. Denk eens na!

  (0)
 97. Sorry ik lees zelf de koran niet maar er zijn moslims die het echt doen en tegenstrijdigheden vinden tussen de Koran en het evangelie van Barnabas.

  De koran (2:29) zegt dat er zeven hemelen zijn, terwijl het EvB er negen geeft (178).
  Volgens het EvB heeft de mens een vrije wil (164), terwijl de koran zegt dat hij alleen kan doen wat Allah hem laat doen (Soera 76:30, 37:96, 17:13, 10:99-100).
  Adam was niet de eerste besnedene (23) maar Abraham.
  Volgens het EvB baarde Maria haar zoon zonder pijn, in tegenstelling tot de koran (Soera 19:23).
  De koran volgt de wet van Mozes “oog om oog, en tand om tand”, terwijl het EvB zegt: “… ye shall not overcome evil with evil, but rather with good” (81).“Woe unto them that call for vengeance …” (63). “… kiss the hand of those who revile thee, and present gifts to those who persecute thee and strike thee much ” (64).
  De koran keurt polygamie goed, het EvB niet (115).
  De koran bekrachtigt het onderwijs van abrogatie, het EvB verbiedt het (38).
  De koran veroordeelt varkensvlees terwijl het EvB zegt: “that which entereth into the man defileth not the man, but that which cometh out of the man defileth the man ” (32).
  Het EvB ontkent geheel en al de profeet Johannes de Doper (Jahjah ibn Zakariya)
  Volgens het EvB ontkent Jezus dat hij de Messias is. In de koran is Jezus de enige Messias.

  (0)
 98. Mentinho Bassaro

  Alles is geloof.

  Ook “wetenschap” is niet meer dan een ander soort geloof, gebaseerd op veronderstellingen die met geen mogelijkheid zijn te bewijzen door gebruik te maken van diezelfde wetenschappelijke methode (die overigens erg verouderd is).

  Jeugdherinneringen, bijvoorbeeld, zijn niet meer dan verhalen die je met jezelf afspreekt en vastlegt en ze zijn dus niet (on)echter dan herinneringen aan een droom, want verleden en toekomst bestaan niet, zelfs niet als we denken ons ermee bezig te kunnen houden. Toch geloven we er blijkbaar hardnekkig sterk in.

  Hoeveel mensen zie je wel niet meermaals op de knop van een lift drukken in de veronderstelling (geloof) dat de lift dan sneller komt?

  (0)
 99. Mentinho Bassaro

  De overheid van Turkije is in feite een soort socialistische regering, net als die van Marokko.

  (0)
 100. Mentinho Bassaro

  Wat is dat, “de waarheid” en hoe bepaal je dat?

  (0)
 101. Vervalsingen zijn niets nieuws….zeker uit die landen.

  (0)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

Anti-SPAM rekensom. Geef het antwoord in cijfer(s) *